Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nekoliko dana imam pojacan sekret i svrab i golicanje u predelu velikih i malih polnih usana. Danas sam se javila ginekologu i posle kratkog pregleda dobila daktanol vaginalete i kremu. Pitala sam je i zamolila da mi uradi bris pre nego sto prepise terapiju, sto je ona neljubazno odbila i rekla mi da nema potrebe za tim. Nisam u mogucnosti da promenim lekara. I sad sam u dilemi - da koristim daktanol vaginalete i krem (ima li sanse da mi to resi problem...)tako odokativno ili da odem u neku privatnu ordinaciju ili laboratoriju i prvo uradim briseve...

Bila sam na ginekoloskom pregledu prije 3 nedelje, radila sam kolposkopiju i receno mi je da je sve u redu, ali da zbog malo sekreta i blizine menstruacije (7 dana) dodjem za 3 sedmice i uradim papa test. Prilikom uzimanja papa testa doktorica me pitala "da li mi je rekla za polip veliine zrna rize koji bi trebao da se ukloni za mjesec,dva".
Otisla sam sutradan kod druge doktorice koja mi je rekla da je polip velicine 1,0 cm sa 0,5cm, da joj izgleda benigno ali da ga treba vaditi.
Zaista sam se uplasila, jer na kontroli prije 6 mjeseci nista nije bilo, odjednom polip od 1 cm. Nikad nisam imala nekih ginekoloskih problema.Strah me intervencije, moze li mi neko reci kako se to radi, da li je mnogo bolno i neophodno?

Strah sad ostavi sa strane, obe doktorke su se slozile da se polip treba ukloniti i tu nema sta sad da razmisljas da li treba ili ne.
Nije mu tu mesto i naravno da treba da se ukloni.

Mislim... sva pitanja i razumem da je potrebno postaviti al ovo koliko sam dugo seksualno aktivna mislim da nije bitan podatak ;) Mogla sam ja za dve godine da ih izmenjam ko carape i pokupim sve bolesti, a mogla sam da budem i samo sa jednim... a to opet ne govori nista :D
Nadam se odgovoru...

Niko nije rekao da pitanja od strane doktora treba da budu logicna pacijentima.
Eto recimo, ti si imala jednog partnera, koliko partnerki je imao tvoj decko pre tebe, koliko su partnera imale njegove partnerke...?
Kapiras?
Koliko si puta bila kod ginekologa unazad 2 godine?

Ti nas zezas, ili...? Ocigledno da, posto se inatis bespotrebno, onda samo odgovor na tvoje pitanje bez daljeg komentarisanja: bakterioloski bris pa terapija. Nije ni bilo potrebe da ga postavljas, odgovor ti (vam) je jasno dat u tom smislu na prvom postu prve strane ove teme. Vise nego jasno.

Uopste se ne inatim. A stekla sam utisak da zezate vi mene... Ok, pa ako je tako mogli ste odmah da mi kazete da odradim prvo bris pa da uzmem terapiju, onda ni sva ova pitanja nisu presudna...I to sto sam bila dva puta kod ginekologa nije od nekog znacaja. Jednom me cak nije ni pregledala, samo je popricala sa mnom, sledeci put me pregledala ali nije uradila briseve. I taaaako... Citala sam prve strane. Upucena sam u problematiku. Iznenadjena sam postupkom svog ginekologa po pitanju sadasnjih tegoba, pa sam htela da se posavetujem i sa vama. I bas zato sam pitala koje su sanse da "odokativna" terapija da rezultate. Odoh onda kod nekog privatnog ginekologa za svaki slucaj.

dobila sam da koristim povidon jod vaginalete,veceras sam upotrebila prvu i strasno je neprijatno,da ne moze a se izdrzi....da li da prekinem sa koriscenjem i zasto su tako neprijatne?interesuje me da li je to slucaj samo kod mene ili i kod drugih?

unapred hvala

Ukoliko djevojka popije pilulu za dan posle, nakon cega( za nekoliko dana) dobije menstruaciju, i to par dana ranije od ocekivanog, da li je ok da toga mjeseca pocne sa kontraceptivnim pilulama ili je bolje sacekati narednu menstruaciju za pocetak?
Imaju li ove prve pilulice nekog uticaja na ove druge?

Dr, recimo da je bila na pregledu, dobila od ginekologa predlog koje pilule da koristi..............mene samo zanima, da li pilula za dan posle moze da utice na dejstvo kontraceptivnih pilula ako je uzeta desetak dana ranije..........i stvara li to neki hormonski disbalans u organizmu?

Krvarenje izazvano pilulom za dan posle je posledica ljustenja endometrijuma, dakle isto sto i ciklus.
Mislim da bi bilo pametno sacekati sledeci ciklus i onda poceti sa kontraceptivima.

Draga dr,
imam jedno pitanje. Trudna sam 37+2 ( sto znaci valjda da sam " u terminu" sto se kaze :D ). Mislim da mi je danas ispao sluzavi cep, mada nisam 100% sigurna, jer svuda citam da je u pitanju "krvavo sluzavi cep", no kod mene je samo bila u pitanju vise bezbojna, mozda malo belicasta masa ( poput gela za kosu npr, ne znam kako bih drugacije opisala). Da li je to to, ili taj cep mora obavezno biti i sa primesama sukrvice?
I posto sam usla u 37. nedelju da li je potrebno da reagujem,zovem ili idem kod doktora, ili da samo cekam nastavak dogadjaja ?
Hvala unapred!

Evo, pokusacu jos jednom da ostavim poruku. Ne znam da li sam ja smotana toliko, ili nesto ne valja sa forumom. Elem, prvo se izvinjavam ako postavljam pitanje na koje ste vec dali odgovor, ali ja ne mogu da ga pronadjem, pa cu jednostavno pitati.
Imam 24 godine i pijem Logest vec 4 godine. Pre dve godine sam pocela da maljavim vise nego do tada, i imala sam par tvrdih hormonskih dlaka na licu, pa mi je doktorka preporucila da predjem na Yasmin. One mi nisu odgovarale, pa sam se vatila na Logest. A maljavost se vise nje menjala mnogo.
Dalje, vec 5 meseci imam neredovan ciklus. Dobijem dok pijem pilule, a kada ih ne pijem (onih 7 dana) ne dobijem. Predpostavljam da mi se ogranizam prezasitio Logesta, i za nedelju dana idem kod ginekolga i predpostavljam da ce ona taj problem resiti. Ali Vas bih pitala nesto na sta sam od svoje doktorke dobila odgovor prosle godine: Kada je vreme da prestanem da pijem pilule zbog organizma? I kakve one posledice mogu imati na moj organizam, jer ipak ih pijem tako dugo?
Moja doktorka mi je rekla da nema potreba da obacam paznju na vreme, odnosno broj godina koliko se piju pilule, i dok god meni prijaju da je to u redu. Ako sada pocnem da pijem neke druge, koje ce mi biti bolje od Logesta, onda bih mogla tako jos godinama. Zanima me gde je granica?
Inace sam ginekoloski zdrava, i u vezi sa istim partnerom vec 5 godina.

Hvala unapred, i jos jednom se izvinjavam ako ste vec odgovarali na ovakvo ili slicno pitanje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back