Поштована Др и WithdrawnWater
Свака част на труду који улажете у одговарању на овим страницама.
Прочитао сам првих пар страница и све од 50 па до краја(читао сам оно што ме је интересовало a ) те ипак нисам нашао питање које би било идентично моме.
И супруга и ја имамо по 35 година,10 година брака, двоје деце и врло иритирајући проблем који се јавља у последњих неколико месеци а можда и 6 месеци.
Након секса (који је најчешће без заштите-кондома који је једина заштита коју смо икада користили) обоје имамо проблема.Супрузи се јавља пецкање(споља –унутра),свраб,отеченост спољних гениталних органа,помало секрета без неког посебног мириса(ови симптоми су некада израженији а некада не али увек неких од њих има).Вагина је увек довољно „влажна „при односу тако да не мислим да би то било узрок иритације.
Код мене се јавља појачано присуство смегме испод кожице(иначе је никада нема),благо црвенило и благ свраб.
Уколико након оваквих симптома немамо односе 10-так дана симптоми се у потпуности повуку, али при следећем односу се опет појаве слични.Напомињем да су нам због деце и обавеза односи прилично нередовни тако да се дешава да их нема по 20-дана а онда буду врло интезивни и у континуитету од неколико сати(када деца нису ту).Прво смо сумљали да је то иритација од „превише „ секса али се дешава и након „обичног „односа од 10-20 минута.
Знам да ће те рећи нешто типа
“ Dakle, pod ruku sa deckom pa na mikrobiologiju.(analize se placaju).
Hlamidija, mikoplazma, ureaplazma,bakterioloski cervikalni, mikoloski vaginalni bris, bris na trichomonas vaginalis.Za decka uretralni bris(bakterioloski i mikoloski) i analize na hlamidiju ,mikoplazmu i ureaplazmu „(ваш цитат из неких ранијих постова са којим се у потпуности слажем)
али молим за назнаке шта би могло бити и на шта указати гинекологу / уролога или дерматовенериолога.
Напомињем да је супруга имала пре два три месеца пронађену Ешерихију у урину, лекове није пила јел смо мислили да је можда трудна. Пила је концентрат од црног лука који због лука има антибиотично дејство и након тога у урину односно уринокултури није пронађена ешерихија.
Супруга често болује од упала мокраћних канала, који се санирају увом ,брусницом и сл.(на најмању хладноћу типа паркета и или плочица крену мокраћни канали)
До сада ових 9-10 година никада нисмо имали сличне „гениталне „проблеме....
Код гинеколога ће отићи али ваљда разумете како је у Србији са послом код приватника.
Што се тиче вероватно потребних брисева молим Вас за појашњење где то радити(овде очекујем помоћ од чланова форума из НС) јер мало ми је чудно отићи у било коју лабораторију и рећи „добар дан ја би миколошки вагинални брис“.Да ли брис може да узме гинеколог , стави у флашицу па све лепо онда однесемо у лабораторију.
Да ли ово све личи на вагиналну кандидијазу и шта од анализа треба радити поред папа и и групе секрета које ће гинеколох радити
Молим и за ваш коментар(било је питања на форуму али не и Ваш децидан одговор) поводом одлагања менструације(због мора) путем таблета типа Ендометриол или нешто друго.
Молим и за Ваш генерални кратки коментар поводом контрацептивних пилула не са аспекта заштите од трудноће већ утицаја на здравље женског организма
Све у свему, написа се ја али немојте замерити.