Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O tome se vise puta vec govorilo na ovoj temi, pa prelistavanjem mozete doci do detaljnog odgovora. Naravno da su svake piluile stetne ako se nekriticno uzimaju, posebno ove jer se radi o hormonima. Hormonski sok koji izazivaju remeti finkciju citavog organizma na odredjen vremenski period. One su poslednja mera zastite, a ne sredstvo kontracepcije. Zaista ne vidim ni jedno dobro opravdanje da budu poslednja mera zastite cak dva puta u 7 meseci (sem ako nije preduzeta ni jedna druga mera zastite!).

Jas pravev HSG i ne e tolku bolno kako sto kazuvaat barem za mene i mi utvrdija zapuseni jajovodi.Sega mi zakaza laparoskopija bidejki postojat slucaevi kade HSG ne pokazuva 100% tocnost.So laparoskopijata se gleda se i moznosta za nivno otpusuvanje.

Even with a strong wish to speak Macedonian, I don't. So either post in Serbian or in English, otherwise I really cannot understand what you are saying. Something about HCG not being so painful and you needing laparoscopy I get but.....?

Govorni jezik u ovoj zemlji je (jos uvek) srpski. Iz puke pristojnosti i dobrih namera da pomognem nudim Vam opciju da komuniciramo na stranom jeziku koji znam, a to je engleski. Makedonski ne razumem dovoljno za neophodan nivo preciznog shvatanja Vaseg problema, pa time ni za eventualni odgovor i pomoc. Mislim da nema razloga da se natezete samnom i iscudjavate sto ne govorim i ne razumem makedonski, ako Vam je stvarno potreban odgovor, komentar, pomoc - dala sam Vam opciju kako mozete da je dobijete na ovom forumu. Isto vazi i za drugog moderatora, dr, koja iz opravdanih razloga danas nije na forumu. Pozdrav.

Jas pravev HSG i ne e tolku bolno kako sto kazuvaat barem za mene i mi utvrdija zapuseni jajovodi.Sega mi zakaza laparoskopija bidejki postojat slucaevi kade HSG ne pokazuva 100% tocnost.So laparoskopijata se gleda se i moznosta za nivno otpusuvanje.

Radila sam HSG i nije toliko bolno kako se prica, bar meni...i nasli su mi zapusene jajovode. Sada mi je zakazana laproskopija buduci da postoje slucajevi kada HSG ne pokazuje 100% tacnosti. Laproskopijom se gleda i mogucnost za njihovo otpushavanje

A sta je pitanje :roll: ne razumem ni ja

Ja sam radila HSG 2 puta i nisu mi bili zapuseni jajovodi.Bez obzira na to radila sam i histeroskopiju(dijagnosticku)...a laparoskopijom naravno da ce ti otpusiti jajovode i odstraniti sve nepravilnosti na koje naidju...

O tome se vise puta vec govorilo na ovoj temi, pa prelistavanjem mozete doci do detaljnog odgovora. Naravno da su svake piluile stetne ako se nekriticno uzimaju, posebno ove jer se radi o hormonima. Hormonski sok koji izazivaju remeti finkciju citavog organizma na odredjen vremenski period. One su poslednja mera zastite, a ne sredstvo kontracepcije. Zaista ne vidim ni jedno dobro opravdanje da budu poslednja mera zastite cak dva puta u 7 meseci (sem ako nije preduzeta ni jedna druga mera zastite!).

Cisto da napisem da ne ispadnem neka budala...
Dva puta nam je pukao kondom(durex) za sedam meseci...
Nije se desilo u kriticnim danima ali nisam smela da rizikujem,
ni jedan put nisam imala neke probleme kada sam popila ali me je to zanimalo...
Hvala, potrazicu nesto vise po forumu...

Promenite vrstu kondoma koja se pokazala kao neefektivna; vodite strogo racuna o datumu isteka vrednosti kondoma (na pakovanju), takodje nikada ne drzite kondome u dzepovima, ili na bilo kom toplom mestu jer to ostecuje kondome. NIkada ih nemojte drzati ni na nekom mestu koje izaziva mehanicke pritiske. Mozda se prosto desilo da je ta partija kondoma losa, ili ih mozda niste cuvali kako treba ili im je prosao rok vaznosti. U svakom slucaju, kondom i dalje ostaje sredstvo br jedan u zastiti od SPBa, a uvek mozete pokusati i kombinaciju kondoma i jos nekog sredstva zastite (hormonska zastita, spirala, dijafragma itd).

Imam 26g dete od god dana . Pnovo sam trudna tek mesec dana i na pregledu mi je otkriven miom vel 5.7-4cm pa me zanima koje su moguce komplikacije i dali se svaka trudnoca sa tim problemom zavrsava carskim rezom. Koje su uopste sanse da se trudnoca izgura do kraja i dali dete moze imati neke posledice kad se rodi? Dali je pametnije abortirati -izvaditi miom pa ponovo ostati u dr.stanju naravno sa odredjenom distancom ?
ako ima zena sa slicnim iskustvom molim vas pisite
ovo pitanje je verovatno bilo ali nemam vremena da prelistavam toliko strana

Koliko ja znam slabo krvarenje moze da traje i mesec dana, a ne znam za vise. Kad sam pila Logest prvi put, trajalo je 20-ak dana ali mi je ginekolog rekao da je normalno tokom celog prvog ciklusa a cini mi se da je tako pisalo i u uputstvu. E sad da li je za Diane isto-ne znam

Hitno!
Um, pila sam logest 9 meseci i napravila pauzu od 3 meseca (po uputstvu ginekologa). Trebala sam da krenem pre 2 dana (3. ovog meseca sam trebala da dobijem) da pijem ponovo tablete ali krvarenje jos nije pocelo (za vreme tromesecne pauze sam imala redovno ciklus). Napominjem da uopste nisam imala odnos sa partnerom vec pola godine zbog otkrivene ranice na grlicu.
ALi me uzasno plasi ovo kasnjenje.
Znam da zvuci bezveze ali postajem dosta nemirna a i keva mi je skepticna uzasno -.-

Pila sam logest 9 meseci, napravila pauzu od 3 meseca (uputstvo lekara)…za vreme ta tri meseca imala sam redovan ciklus, medjutim, evo ovaj mesec trebala sam da krenem ponovo sa pilulala ali mi krvarenje kasni 2 dana u odnosu na prethodna 3 meseca. E sad, ja znam da trudnoca sigurno nije, tj. nadam se, ali posto odnos sa partnerom nisam imala vec vise od pola godine, sigurna sam. Keva mi je skepticna a I mene brine to kasnjenje.
Kasnilo mi ranije jeste, ali pre tableta I redovnih ciklusa.
Da li je to sasvim normalno?
Help?

Poštovana! Jedno pitanje za vas. Prije godinu dana sam prestala piti diane 35 ( koristila sam ih čisto za zaštitu). Prvih par mjeseci ciklus je bio svaki mjesec, zatim par mjeseci svaka dva mjeseca( i prije je bilo tako kad sam pravila pauzu od tableta). Zadnja dva mjeseca ćešće imam ciklus( 29.11.
,16.12, 05.01.) da li je i to normalno? inače imam viška kilograma( malo više 50 :)))) i 30 godina ako može biti do toga. Znam da ćete mi reći da moram posjetiti doktora što ću i uraditi za koji dan ali eto da vas pitam da li je moguće da je to sve navikavanje organizma.Unaprijed hvala!!

Poštovana! Jedno pitanje za vas. Prije godinu dana sam prestala piti diane 35 ( koristila sam ih čisto za zaštitu). Prvih par mjeseci ciklus je bio svaki mjesec, zatim par mjeseci svaka dva mjeseca( i prije je bilo tako kad sam pravila pauzu od tableta). Zadnja dva mjeseca ćešće imam ciklus( 29.11.
,16.12, 05.01.) da li je i to normalno? inače imam viška kilograma( malo više 50 :)))) i 30 godina ako može biti do toga. Znam da ćete mi reći da moram posjetiti doktora što ću i uraditi za koji dan ali eto da vas pitam da li je moguće da je to sve navikavanje organizma.Unaprijed hvala!!

Nista bez pregleda i laboratorijskih pretraga.

Ja imam jedno pitanje vezano za trudnoću i plivanje. Na svim sajtovima koje sam posetila piše da je plivanje idealan sport za trudnicu, sa druge strane, mojoj drugarici je ginekolog zabranio da priđe bazenu zbog mogućih infekcija.

Meni se onako laički čini da vaginalne infekcije mogu da se dobiju i drugim putem sem seksa, u slučaju da žena ima slabiji imunitet i kad inače ima problema sa grupama, grlićem, kondilomima i sl. Ja sam pre nekoliko godina u potpunosti izbacila sapun iz upotrebe i od tada konstantno imam II grupu sekreta (imam 31 godinu).

Hoću da kažem da mi se čini da je moja "sredina" dosta solidna, a pošto sad radimo na bebi, a ja sam jedna kupačica, zanima me da li je preporučljivo da u trudnoći posećujem jedan relativno čist i topao bazen kao što je Stari Dif?

Hvala!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back