Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala na odgovoru, samo još jedno pitanje. želim da nakon ove kutije Logesta koju sad pijem prestanem sa njim. znam da ću, kao i inače, dobiti menstruaciju, pa će onda moj organizam očekivati sledeću kutiju, ali pošto nje neće biti, da li ću opet dobiti, ustvari , šta će se tačno desiti tad? i da li postoje neki saveti što se toga tiče? neće mi trebati kontracepcija

Ok, ne mora u dogovoru sa ginekologom ali nije normalno i sok je za organizam da se prave svaki cas. Jer zasto bi se pravila pauza ako je sve u redu? Nisam jos cula za slucaj da je neko imao "zakocenje" ciklusa... Sta pod tim podrazumevas? Jel ti se "zakocio" dok si pila pilule ili kad si prestala?

Pa nadam se da nije sasava da pravi pauzu svaki mesec dana.

Elem, nakon sto sam prestala sa tabletama (posle 2 godine) nakon jedno mesec dana ja ne dobijem i odem kod moje tadasnje doktorke (koja je rekla da mogu da ih uzimam bez pauze), uradimo ultra zvuk endometrijum tanak, ajde da sacekamo jos mesec dana, ni posle tih mesec dana nista, sredinom treceg meseca dala mi je injekcije lutestrola (5 komada), dobijem, pa opet nista, pa opet lutestrol (mrzela sam lutestrol jer sam uzasno oticala od njega)...da te ne davim promenila sam ginekologa i on recimo nije imao nista protiv da umesto lutestrola probam sa nekim cajem i eto ja dobih tad i posle ga nisam pila ali sve se sredilo.
Pre no sto sam opet pocela da koristim tablete uradio mi je analize na polne hormone i na tiroidu (vole da me posalju na T3, T4 i TSH jer sam krupnooka, a nikad mi hvala bogu nista nasli) i sada svakih 12 meseci pravim pauzu i tokom te pauze dobijem na 24 do 28 dana.
Izvini udavila sam te...

hvala na odgovoru, samo još jedno pitanje. želim da nakon ove kutije Logesta koju sad pijem prestanem sa njim. znam da ću, kao i inače, dobiti menstruaciju, pa će onda moj organizam očekivati sledeću kutiju, ali pošto nje neće biti, da li ću opet dobiti, ustvari , šta će se tačno desiti tad? i da li postoje neki saveti što se toga tiče? neće mi trebati kontracepcija

Moj doktor kaze da je sve do mesec ipo dana OK. Ako ne dobijes do tad otidi kod lekara.

Pa nadam se da nije sasava da pravi pauzu svaki mesec dana.

Elem, nakon sto sam prestala sa tabletama (posle 2 godine) nakon jedno mesec dana ja ne dobijem i odem kod moje tadasnje doktorke (koja je rekla da mogu da ih uzimam bez pauze), uradimo ultra zvuk endometrijum tanak, ajde da sacekamo jos mesec dana, ni posle tih mesec dana nista, sredinom treceg meseca dala mi je injekcije lutestrola (5 komada), dobijem, pa opet nista, pa opet lutestrol (mrzela sam lutestrol jer sam uzasno oticala od njega)...da te ne davim promenila sam ginekologa i on recimo nije imao nista protiv da umesto lutestrola probam sa nekim cajem i eto ja dobih tad i posle ga nisam pila ali sve se sredilo.
Pre no sto sam opet pocela da koristim tablete uradio mi je analize na polne hormone i na tiroidu (vole da me posalju na T3, T4 i TSH jer sam krupnooka, a nikad mi hvala bogu nista nasli) i sada svakih 12 meseci pravim pauzu i tokom te pauze dobijem na 24 do 28 dana.
Izvini udavila sam te...

Nisi me udavila, drago mi je da cujemo jos jedno iskustvo, bas zato sot ja pijem Logest bez prestanka 2 godine. Jel tvoj ginekolog siguran da ti je toliko kasnjenje menstruacije bilo od Logesta? Volela bih da cujem i misljenje dr o ovome...

Ja pijem legravan (0.03 mg etinil-estradiol +0.15mg levonorgestrel). Moj ginekolog je smatrao da je zakocenje bilo posledica dvogodisnjeg uzimanja tableta bez prestanka.

Sto se tice oticanja i promena raspolozenja (ali ozbiljnih promena- od mace do krokodila) , devojka mog druga je relativno kratko uzimala Logest i imala te pratece tegobe, pa joj je ginekolog prepisao II (Jeanine, mislim).

Moja prijateljica ima miom na vanjskom zidu materice velicine 10mm. Dr. joj je rekao da zaboravi na njega, da to nije nista strasno. Da napomenem samo da joj je taj miom otkriven posle druge van matericne trudnoce. Prohodnost jajnika je 100%, svi ostali nalazi ok. (hormoni, brisevi na bakterije...) Doktori kazu da se to jednostavno tako desi, ne postoji nikakav razlog za to. Da li je to moguce? Da, prvi put joj je odstranjen desni jajnik, a drugi put su uspjeli da spase lijevi jajnik. Pa vas molim samo da mi napisete da li tom miomu zaista ne treba pridavati nikakav znacaj i da li je su te van matericne zaista slucajnost? I jos jedno pitanje? Ja imam candidu i sada koristim vaginalete. Po prestanku njihovog koristenja koliko je potrebno da prodje vremena da bih ponovila nalaz cervikalnog brisa?
Unaprijed hvala!

Zanima me koliko brzo mogu da nastanu promene na grlicu? Kada sam polovinom oktobra bila na pregledu doktorka je rekla da je PA u redu i bio je sekret II grupa, medjutim juce mi je rekla da ima promena, misli da su kondilomi ( a opet kao mozda i nisu), i rekla mi da radim kolposkopiju. E sad, ja sam toliko procitala o svemu tome da ne znam sta da misim, decku su rekli da ima moskule a njemu je to vec proslo, a sad se meni sve to desava. Da li mozete da mi objasnite kako je doslo do toga, doktorka ne moze nista da kaze dok ne vidi analize, a kolposkopija je tek polovinom decembra?
I ako je neko imao slicnih problema i iskustva sa laserskim skidanjem kondiloma, molim vas da mi pisete na pp, uzasno mi je vazno!

Moja prijateljica ima miom na vanjskom zidu materice velicine 10mm. Dr. joj je rekao da zaboravi na njega, da to nije nista strasno. Da napomenem samo da joj je taj miom otkriven posle druge van matericne trudnoce. Prohodnost jajnika je 100%, svi ostali nalazi ok. (hormoni, brisevi na bakterije...) Doktori kazu da se to jednostavno tako desi, ne postoji nikakav razlog za to. Da li je to moguce? Da, prvi put joj je odstranjen desni jajnik, a drugi put su uspjeli da spase lijevi jajnik. Pa vas molim samo da mi napisete da li tom miomu zaista ne treba pridavati nikakav znacaj i da li je su te van matericne zaista slucajnost? I jos jedno pitanje? Ja imam candidu i sada koristim vaginalete. Po prestanku njihovog koristenja koliko je potrebno da prodje vremena da bih ponovila nalaz cervikalnog brisa?
Unaprijed hvala!

Miom nije uzrok vanmatericne i kao sto joj je ginekolog rekao ne treba time da se opterecuje.
Desava se.
Sto se tebe tice, 10tak dana pauze ce biti dovoljno.

Zanima me koliko brzo mogu da nastanu promene na grlicu? Kada sam polovinom oktobra bila na pregledu doktorka je rekla da je PA u redu i bio je sekret II grupa, medjutim juce mi je rekla da ima promena, misli da su kondilomi ( a opet kao mozda i nisu), i rekla mi da radim kolposkopiju. E sad, ja sam toliko procitala o svemu tome da ne znam sta da misim, decku su rekli da ima moskule a njemu je to vec proslo, a sad se meni sve to desava. Da li mozete da mi objasnite kako je doslo do toga, doktorka ne moze nista da kaze dok ne vidi analize, a kolposkopija je tek polovinom decembra?
I ako je neko imao slicnih problema i iskustva sa laserskim skidanjem kondiloma, molim vas da mi pisete na pp, uzasno mi je vazno!

Ako si bila pre mesec dana na pregledu, zbog cega si se sad javila ginekologu?
Doktorka ti je lepo rekla da sumnja ali da ne moze da tvrdi tacno, zato trazi kolposkopiju.Razumem strah ali nemoj da razmisljas negativno dok se ne uradi kolposkopija.
Uvek kao opciju imas mogucnost da odes privatno na pregled i uradis odmah kolposkopiju.
By the way, gde si bila na pregledu posto gotovo svi domozvi zdravlja u ordinacijama imaju kolposkope.

Puno vam hvala!
Ali nju zanima sta moze da bude uzrok van matericne trudnoce? Da li je to stvarno slucajnost, jer ona ima ogroman strah od sledece trudnoce. Znaci posle dve trudnoce(obe van matericne), zaista postoji veliki strah od sledece.

Puno vam hvala!
Ali nju zanima sta moze da bude uzrok van matericne trudnoce? Da li je to stvarno slucajnost, jer ona ima ogroman strah od sledece trudnoce. Znaci posle dve trudnoce(obe van matericne), zaista postoji veliki strah od sledece.

Razumem ali nemam odgovor.
Prosto se oplodjena jajna celija ugnezdi na pogresno mesto.
Da joj jajovodi nisu prohodni 100% rekla bih da to moze biti uzrok, ovako ne znam sta bi drugo rekla osim slucajnost.

kakvi su to testovi ^double^ i ^triple^, sta oni otkrivaju i u kom procentu su pouzdani

DOUBLE – TRIPLE TEST

(Skrining majčinskog seruma)

ISPITUJE – rizik od Down-ovog sindroma i defekta neuralne cevi kao i od spine bifide ili anencefalije. KAKO – uzima se krv majke i analizira se a-fetoprotein (AFP) i ostali markeri koji pokazuju povećan rizik od Down-ovog sindroma. Kada se analize iskombinuju sa starošću majke dobija se stepen rizika. Žene sa rizikom većim od 1:250 se obično upućuju na amniocentezu. KADA – od 16-18 nedelje. RIZIK – nema rizika. RUTINSKI? Vrši se u mnogim bolnicama. Neke ga vrše samo za žene stare od 35 do 40 godina.

dr:
Ako si bila pre mesec dana na pregledu, zbog cega si se sad javila ginekologu?
Doktorka ti je lepo rekla da sumnja ali da ne moze da tvrdi tacno, zato trazi kolposkopiju.Razumem strah ali nemoj da razmisljas negativno dok se ne uradi kolposkopija.
Uvek kao opciju imas mogucnost da odes privatno na pregled i uradis odmah kolposkopiju.
By the way, gde si bila na pregledu posto gotovo svi domozvi zdravlja u ordinacijama imaju kolposkope.

Rekla mi je da dodjem kad zavrsim sa vaginaletama da ponovo uradi bris zbog sekreta.
I da li mi je dugo da cekam kolposkopiju mesec dana ili da idem privatno?

dr:
Na sta ste se tacno testirali i gde?

Meni je kontrolisan sekret u DZ Vozdovac (ambulanta Jajinci), on je isao u Dzordza Vasingtona (uzeli su mu bris). Kod mene je nalaz bio dobar njemu su izolovali kandidu.
E sad, posto bih kog ginekologa u DZ cekala dve nedelje da stignu rezultati a posto su Andri opet izasle piknice i nalaz opet pokazuje da ima kandidu da ne cekam otisla sam kod privatnika na pregled i receno mi je da je sekret III/VI - bakterije i kandida i da imam kondilome! kad nisam pala sa stola.... da li je moguce da je moj ginekolog iz DZ mogao da previdi kondilome?kapiram da sam i bakterije i kandidu mogla dobiti u medjuvremenu aliii..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back