Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nakon menstruacije pojavilo mi se nesto nalik bubuljici na "dlakavom predelu",pa me zanima da li to mora znaciti kondilome ili je doslo do neke iritacije.Pri svakom odnosu koristim kondom.Otici cu do ginekologa ali on radi tek u cetvrtak pa vas molim da mi date vase misljenje.Bas sam zabrinuta.

Cao svima! Long time no see...
Imam pitanje. 11.oktobra sam imala operaciju mioma, myomectomy. Doktor koji me je operisao mi je rekao da pokusam sto pre da ostanem u drugom stanju, jer se miomi javljaju ponovo. Pomenuo je mesec-dva. Prosao je mesec. Ja sam nedelju dana nakon operacije dobila prvu menstruaciju, a juce evo i drugu. Da li ovog meseca vec mogu da probam da ostanem u drugom stanju ili moram da cekam jos (i ako da, zasto). Inace, super se oporavljam, radim vec uveliko, nemam vise nikakve bolove (osim ovih menstrualnih)... Hvala

Ja pijem LOGEST,ali imam problem sa zadrzavanjem vode u organizmu,te samim tim i gojenjem.Da li se to i Vama javlja?Padove raspolozenja nemam,vec sam onako - ravna linija...ali gojenje je bas grozno.

dr:
Ne!
To znaci da je nivo estrogena i progesterona visok kao u trudnoci sto salje signal hipofizi da ne izaziva ovulaciju , zapravo hipofiza ima lazan signal da je nastupila trudnoca i ne izaziva ovulaciju putem FSH.

da li to dovodi do još nekih promena u telu, kao što je zadržavanje vode, gojenje, promene raspoloženja,...?

Jedno pitanjce: Kako je moguce da moj covek ima kandidu vec treci put a da je ja nisam dobila (ne mislim samo na simptome, sva tri puta sam isla na bris i nijednom mi nije nadjena kandida)?

Pauza ne mora da se pravi u dogovoru sa ginekologom. Vazno je da se ne prestaje sa uzimanjem tableta na pola table ali da bi prekinula sa uzimanjem tableta ne mora da pita ginekologa da li sme da prestane osim ako ih ne pije u terapeutske a ne kontraceptivne svrhe.
Jer u kontraceptivne svrhe ih pijes dok ima potrebe za kontracepcijom- dok veza traje (tri meseca ili tri godine svejedno) ili dok ne zelis da pravis bebu, zar ne?
Moj sadasnji ginekolog preporucuje da se napravi pauza od 2 meseca nakon svakih 12 meseci upotrebe. I ja se tako vladam. Moj prethodni ginekolog nije smatrao da je potrebn praviti pauzu pa sam posle dve goodine neprestanog koriscenja imala zakocenje ciklusa...

Ok, ne mora u dogovoru sa ginekologom ali nije normalno i sok je za organizam da se prave svaki cas. Jer zasto bi se pravila pauza ako je sve u redu? Nisam jos cula za slucaj da je neko imao "zakocenje" ciklusa... Sta pod tim podrazumevas? Jel ti se "zakocio" dok si pila pilule ili kad si prestala?

A zasto bi?
Imas svoju kandidu ,sta ce ti njegova?:)
Kandida je normalni stanovnik naseg tela i uvecava se u stanjima kada joj se za to ukaze prilika, pad imuniteta, koriscenje antibiotika,kortikosteroida...

Err... nisam mozda bila dovoljno jasna - nemam miomatoznu matericu, miomi su odstranjeni. I ne bojim se da necu ostati u drugom stanju, nego pitam da li je suvise rano. Ako jeste rano nakon 6 nedelja - zasto? Sta bi to trebalo da sacekam?

dr:
A zasto bi?
Imas svoju kandidu ,sta ce ti njegova?:)
Kandida je normalni stanovnik naseg tela i uvecava se u stanjima kada joj se za to ukaze prilika, pad imuniteta, koriscenje antibiotika,kortikosteroida...

Kakva si carica:D !

Stvar je u tom sto su njemu izasle piknice po penisu i mazao je daktanol/ kanesten po preporuci lekara ali mu se vraca vec tri puta i to svaki put posle odnosa (ne koristimo kondom ja sam na legravanu i oboje smo se testirali na razno :) pre no sto smo poceli) a ja nemam nikakve simptome plus kad mi je radjen bris- sekret mi je bio II grupa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back