Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne razumem kako si popila tabletu koja ti je ostala iz neke prethodne table? Koliko znam, tablete ne ostaju u tabli ako se redovno piju, imas 21 tabletu i 21 treba da popijes. Ili si nesto pogresno otkucala ili nisi dobro upucena u nacin koriscenja pilula.

Dobro, sada, mozda je nekad krenula negde da prespava van kuce, zaboravila da ih ponese pa je kupila novu kutiju, ili je zelela da pomeri ciklus pa je opet tu doslo do nekih preplitanja kutija... Ja sam pretpostavila da zna kako se pije cim ih pije vec neko vreme, ali eto moze da odgovori i na to- kada bude razjasnila koliko kasno je popila tu "nadjenu" pa da joj neko odgovori i na pitanje da ali je zasticena...

Uzasno sam uplasena!!! Bila sam u drugom stanju i u 8.nedelji mi je receno da se plodic nije razvijao od 6.nedelje. meni je bilo strasno lose sve to vreme, ali ni jedan doktor nije hteo da me pregleda (zivim na Islandu), jer kazu nema svrhe pre 12 nedelje pregledati. Nasla sam privatnika koji mi je i rekao gadnu vest i poslao me u bolnicu na evakuaciju uterusa. Radjena je sukcija proslog cetvrtka i sve je bilo ok do sledeceg dana. Onda su poceli uzasni bolovi i temperatura oko 38C. Dva dana su mi govorili da je to normalno i da me boli jer ne uzimam 600mg brufena i 1000mg panodila koje du mi preporucili. Na kraju su me primili u bolnicu i nakon pregleda ultrazv. rekli da je ostalo malo "sadrzaja" u uterusu, ali to nije bitno, izgleda da imam neku infekciju. Uzeli su bris i rekli da ce za koji dan znati koja je tacno bakterija uzrok. U medjuvremenu da uzimam augmentin (amoxicilin od 1000mg) i poslali me kuci. Vec 4. dan uzimam antibiotike i brufene i panodile i i dalje sam u neverovatnim grcevima i bolovima cim prestane dejstvo, a oni su uradili samo test na hlamidiju i rekli to je to. Nemam hlamidiju, sve je u redu. Nisam krvarila uopste osim malo prvog dana, a sad je krenulo i to pre dva dana. U bolnicu odbijaju da me prime, jer nemaju kreveta, a ja nemam hlamidiju!

Imam 26.god. i poslednje 3 godine sam pila Logest tablete i za svo to vreme nisam pravila pauze u korišenju ( mislim na pauze po mesec dana, jednom godišnje ). Pre 3 meseca sam prestala sa korištenjem istih, suprug i planiramo bebu, pa me interesuje da li zbog dugotrajnog korištenja logesta se može desiti da ne dođe odmah do trudnoće. Pokušavamo već 3 mjeseca a prilično smo nestrpljivi... Unapred zahvalna...

ice land:
Uzasno sam uplasena!!! Bila sam u drugom stanju i u 8.nedelji mi je receno da se plodic nije razvijao od 6.nedelje. meni je bilo strasno lose sve to vreme, ali ni jedan doktor nije hteo da me pregleda (zivim na Islandu), jer kazu nema svrhe pre 12 nedelje pregledati. Nasla sam privatnika koji mi je i rekao gadnu vest i poslao me u bolnicu na evakuaciju uterusa. Radjena je sukcija proslog cetvrtka i sve je bilo ok do sledeceg dana. Onda su poceli uzasni bolovi i temperatura oko 38C. Dva dana su mi govorili da je to normalno i da me boli jer ne uzimam 600mg brufena i 1000mg panodila koje du mi preporucili. Na kraju su me primili u bolnicu i nakon pregleda ultrazv. rekli da je ostalo malo "sadrzaja" u uterusu, ali to nije bitno, izgleda da imam neku infekciju. Uzeli su bris i rekli da ce za koji dan znati koja je tacno bakterija uzrok. U medjuvremenu da uzimam augmentin (amoxicilin od 1000mg) i poslali me kuci. Vec 4. dan uzimam antibiotike i brufene i panodile i i dalje sam u neverovatnim grcevima i bolovima cim prestane dejstvo, a oni su uradili samo test na hlamidiju i rekli to je to. Nemam hlamidiju, sve je u redu. Nisam krvarila uopste osim malo prvog dana, a sad je krenulo i to pre dva dana. U bolnicu odbijaju da me prime, jer nemaju kreveta, a ja nemam hlamidiju!
U Beograd mogu da odem najranije 12. juna. Da li je to kasno?

mućkica:
Danas sam dobila rezultate i imam ešerihiju. Znam kako se leči, imala je i sestra, samo me zanima da li je tačno da u toku terapije ne sme biti sexa ni sa stalnim partnerom ? Kada sme ?
Ni sa stalnim, ni sa bilo kojim drugim, bar ne bez kondoma.
Prvo treba utvrditi da li i partner ima infekciju i istovremeno sprovoditi terapiju kod oba partnera.

_Look_Of_Expectancy_:
Da li je lose po buducu trudnocu i zdravlje uopste piti Logest bez prestanka toliko dugo-3 godine pa i vise?
Ne, nije.
Imam utisak da ocekujes da kazem da su kontraceptivi losi.Nisu, i ne koriste se samo u cilju zastite od trudnoce, brojna stanja se lece u ginekologiji upravo kontraceptivima.
Pokusaj da se opustis i ne razmisljas o "pravljenju bebe"
Naravno ako do trudnoce ne bude dolazilo i pored redovnih odnosa vise meseci potrebno je uraditi odrdjene pretrage, ali to nema veze sa tim jesi li i koliko dugo uzimala kontraceptive.

bilja_kov:
Imam e-coli i pijem ciprocinal tablete.
Osjecam jak svrab dole.
Dali je moguce da se to desava, posto ne koristim nikakve vaginalete, pa su se mozda stvorile gljivice.
Unapred hvala!
Biljo, pravac ginekolog.
Nema sta da se razmislja jeste,nije...otidji na pregled.Sigurno ti necu online savetovati terapiju.

dr:
Ne, nije.
Imam utisak da ocekujes da kazem da su kontraceptivi losi.Nisu, i ne koriste se samo u cilju zastite od trudnoce, brojna stanja se lece u ginekologiji upravo kontraceptivima.
Pokusaj da se opustis i ne razmisljas o "pravljenju bebe"
Naravno ako do trudnoce ne bude dolazilo i pored redovnih odnosa vise meseci potrebno je uraditi odrdjene pretrage, ali to nema veze sa tim jesi li i koliko dugo uzimala kontraceptive.

Naravno da ne ocekujem da kazete da su losi, bas naprotiv. Dugo ih pijem ali sam u nekom blagom strahu zbog raznih stvari koje cujem, tipa da uticu na trudnocu kasnije, cak i da izazivaju rak dojke. Zbog toga sam pitala.

Vec sam vam pisala da imam enterokokus u brisu cerviksa i da je uradjen antibiogram,poslusala sam vas i odmah otisla kod ginekolog.Dobila sam samo vaginalete,a kada sam pomenula oralnu th,rekla mi je da uradim urinokulturu.Vas savet je bio vaginalete i oralna th,pa ne znam da li trebaju oralni antibiotici bez obzira na urinok.,ili tek ako bude bakterija u urinu?(Inace ranije sam imala ceste cistitise).Sve pohvale za ovaj forum!

Ja se stvarno izvinjavam. Pisala sam vec da imam e-coli. Po vasem predlogu muz je radio testove na ureaplazmu i mikoplazmu. tek za ponedjeljak je narucen kod svog dr.
Nalazi glase ovako:
-Chlamidia antigen nije dokazan,
-mikoplazma hominis i ureaplazma urealiticum nisu izolovane
-urinokultura sterilna.
Ako su ovi nalazi uredu, a cini mi se da jesu da li je njemu ipak potrebna neka terapija? Zbog toga sto ja imam e-coli.
Samo malo informacija pre nego sto ode svom dr.
Sto puta vam se izvinjavam, ali ja zaista imam lose iskustvo sa dr, a vi ste mi puno pomogli sa svojim informacijama!

asana:
Vec sam vam pisala da imam enterokokus u brisu cerviksa i da je uradjen antibiogram,poslusala sam vas i odmah otisla kod ginekolog.Dobila sam samo vaginalete,a kada sam pomenula oralnu th,rekla mi je da uradim urinokulturu.Vas savet je bio vaginalete i oralna th,pa ne znam da li trebaju oralni antibiotici bez obzira na urinok.,ili tek ako bude bakterija u urinu?(Inace ranije sam imala ceste cistitise).Sve pohvale za ovaj forum!
Urinokulturu mozes dati, ali ja zaista nisam videla da je ijedna ozbiljna bakterijska infekcija izlecena samo vaginaletama.
Da li su vaginalete prema nalazu antibiograma?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back