Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto ja imam utisak da Vi na svako moje pitanje ne date konkretan odgovor? :)
Dakle, nisma pitala ZASTO se to desava, vec da li, ako se vec deo vaginalete nije rastopio kako treba nego ispada, to znaci da terapija nece u potpunosti delovati? I sta u tom slucaju uraditi- ponoviti terapiju?
Hvala:)

Posto imam problem sa Bartolinijevom zlezdom,naime trenutno je u fazi kada se provalila i izlazi gnoj,ali ipak jos uvek je tvrda na nekim mestima,pa me interesuje dal' je moguce da ostane uvecana ,mislim na taj deo sto je jos uvek tvrd ili je potrebno da se secne i ocisti?Hvala unapred!

dr:
Ja bih samo dodala da ne bude zabune, kondilomi su u vezi sa virusnom infekcijom i kontakne su prirode tako da se mogu javiti na podrucju koje nije bilo zasticeno kondomom a odatle se lako sire dalje.A kandida je nasa , ne treba nam partnerova, ona nabuja kada se narusi ravnoteza u fizioloskoj flori.

Sto bi znacilo da ako meni npr. dijagnoza kaze da imam kandidu mogu je preneti partneru i pored upotrebe prezervativa?

Ne, ne mozes. Kandida je nesto nase, da tako objasnim,ti imas svoju kandidu koja spada u fiziolosku floru, partner ima svoju, ne treba mu tvoja.
To prakticno znaci, mozes da koristis kondom i da popijes 3 kutije antibiotika i da nabuja kandida.

sta se zna o visokorizicnim trudnocama u smislu da ako postoji hipertenzija i pre trudnoce (sad pijem amlodipin i vec dve godine je 120/70)dali ce u ovoj inace blizanackoj trudnoci mozda doci do konplikacija recimo eklamsije

Potreban mi je sistematski pregled, vezano za fax. Zato idem na Studentskoj poliklinici. Ali bi htela da uradim i ginekoloski pregled, koji u tom slucaju, nije obavezan,ali preventive radi...
Pa me zanima da li je neko imao ginekoloski pregled tamo, i da li neko od dr ima informacije o tamosnjim koleginicama? Mislim pozitivne ili negativne?

marijana1602:
E ovako i ja pijem Logest dva meseca i nemam problema sto se tice krvarenja i sl. jedino me brine to sto osecam neki cudan bol u donjem delu stomaka kao pritisak ili kao kad trebam da dobijem i to mi se desava nekih 7 dana pre nego sto zavrsim kutiju pa me uzasno nervira. Da li neko ima takav problem ili mozda zna zbog cega se to desava? A i grudi me uzasno bole i raspolozenje mi je toliko promenjivo da je to uzas od totalne depresije i placljivosti do neizmerne srece. Zar je moguce da to toliko utice na raspolozenje?
Kazu u principu da je to normalno al kod mene ide iz krajnosti u krajnost:)

Nervoza????Pricaj mi o tome,u pojedinim momentima mi dodje da pojedem samu sebe!!!To je valjda normalno, ipak su to hormoni.Inace tek sam na pola druge kutije a vec razmisljam da prekinem da ih pijem, cula sam da moze doci do zadrzavanja tecnosti u telu tj. do gojenja a to me strasno brine.
I ja povremeno imam problem sa bolom u donjem delu stomaka (kao pritisak neki) a menstruacija mi je bila jako slaba.Ne znam sta se to desava, moguce da mi ne odgovaraju pilule ili je samo potreban odredjeni period da se organizam privikne..... :confused:

Bila sam na ginekoloskom pregledu i uzimali su mi bris. Dr nije puno pricala, i rekla bih da nema nekih velikih problema, mada ce sve to opet biti sigurnije nakon rezultata. Ali je rekla da imam neku ranicu na grlicu materice :( Do kraja nedelje idem na pregled, ali sam nestrpljiva da bar cujem koliko to moze biti opasno:confused:

Uzeli su ti vaginalni sekret a ne bris, razlika je velika, a o ranicama sto se strucno zove eritroplakija imas vise puta objasnjeno na ovoj temi (prve strane) i naravno na google.

Postovani ..molim Vas da mi razjasnite neke nedoumice i ukazete na pravi put u dijagnistici ako je iakko moguce ovako putem neta...
Imam 24 god,student,iz Beograda sam, vadila sam krv nalazi su svi ok,sem SE 34(normalne vrednosti su od 3-15 za zene ) i dosta bakterija u mokraci ,imala sam infekciju mokracne besike pre mesec dana isto je bila povisena SE 25 i masa bakt uradjena urinokultura (bila je sterilna sto me izludjuje uvek je sterilna) i pila sam nofocin jednu kutiju ..evo sad nakon mesec dana opet moja dr. ginekolog mi je danas nakon pregleda (radjena je kolposkopija i vaginalni sekret ) dala ciprocinal 500 i vaginalete bactrim +nystatin jer je u sekretu masa bakterija i leukocita ) usput da napomenem da od avgusta meseca lecim kondilome (prvo su radjene dve intervencije laserom radila je jedna doktorka,pa onda 5,6 intervencija radiotalasima radila je druga dr,i sada mi ta ista maze podofilin jer uvek izadje jedan negde i tako vec evo nekoliko meseci zato sam na redovnoj kolposkopiji bila danas,unutra nema nista spolja je samo jedan koji je namazala podofilinom..htela sam danas da odem u privatnu laboratoriju da uradim cervikalni i vaginalni bakterioloski i cerv. i vag. mikoloski bris ...i urinokulturu i nista nisam uzela od date terapije ..nemam simptome upale mokracne besike ne idem cesce na wc,nemam pecenje,teskoce nista,pijem po 3l vode dnevno (prolom),sekret mi nije pojacan i nemam nekog svraba ni crvenila maltene sam bez simptoma ...devojka iz laboratorije mi je rekla da treba sacekati par dana posle kolposkopije dok ja sacekam par dana taman cu dobiti 1.4. i tako da sam mislila da tek posto mi prodje da ce tad biti najbolje da odem na sve te briseve ...mozda treba jos neki ?molim Vas za savet ..i misljenje ja ne bih uzimala terapiju do rezultata briseva ...
Izvinite na opsirnost ..i unapred hvala :)

Nista, posto si sve lepo sama objasnila ja samo da potvrdim to.
Sacekaj da prodje ciklus, bar nekih 4,5 dana nakon zavrsetka ciklusa otidji da uradis briseve (sve pomenute na ovoj temi vise puta), tad daj i urinokulturu i ako si u mogucnosti otidji na institut za mikrobiologiju, nesto imam vise poverenja u njih nego u privatne laboratorije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back