Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...moze li eserihija nekako iz mokracnih kanala da predje na genitalije? ...mozda je malo glupo ali ipak pade mi na pamet...

...posto sam htela da pitam i josh neke savete od zena koje se muce sa urinarnim infekcijama...
...to zaista mnogo kvari seksualni zivot i manje vise sex ih dosta pospesuje,cak bih rekla u nekim slucajevima i uzrokuje...
...kako da se izborim(izborimo) sa tim zlom?

4 meseca nakon uklanjanja kondiloma, sve je mirno i ok. To mi je potvrdila i ginekolog na kontroli. Da li mogu da se nadam da su se formirala antitela za ovo vreme, da ne moram vise da se bojim da ce se mozda pojaviti posle svake kijavice? Ponekad sam paranoicna zbog toga, pa ceznem da saznam da li mogu da odahnem!!! :-)

eli84:
4 meseca nakon uklanjanja kondiloma, sve je mirno i ok. To mi je potvrdila i ginekolog na kontroli. Da li mogu da se nadam da su se formirala antitela za ovo vreme, da ne moram vise da se bojim da ce se mozda pojaviti posle svake kijavice? Ponekad sam paranoicna zbog toga, pa ceznem da saznam da li mogu da odahnem!!! :-)
Samo idi redovno na kontrole.

Jedno pitanjce! Imam 25 godina. Pre 6 meseci sam se porodila, prethodne dve menstruacije su mi bile normalne. Ova sad je izostala (prethodna je bila 23. feb), obicno dobijem na 28-32 dana. Lecena sam antibioticima i vaginaletama (hlamidija i candida), a postoji sumnja i da imam kondilom (dr nije sigurna, te mi je zakazana koploskopija za 16. april). Uvek sam imala uredne menstruacije. Trudnoca nije sigurno u pitanju. Dakle, da li da cekam taj 16. kada cu se videti sa doktorkom ili da odem ranije do lekara?

UnderworldYu:
Za lekare u Krunskoj ne znam, ali je nova doktorka u Studentskom gradu super, ima vremena da te saslusa i odgovori na sva pitanjja ma koliko bila banalna. Malo kasnim sa odgovorom al bolje ikad nego nikad :-)
Dr Nadja u krunskoj , je divna zena...
...samo ima nezgodno radno vreme ...uglavnom pre podne...

Imam jedno pomalo glupo pitanje.Ako uzmem,posle zakasnjenja od 7sati tabletu,i odma za njom i jos jednu,da li sutradan nastavljam da pijem tablete po starom vremenu ili po ovom novom,i da li mi tablete i dalje deluju.hvala

Koliko vremena nakon zivota u nehigijenskim uslovima treba da prodje da bih mogla da se testiram na hlamidiju?
Cula sam da se ta infekcija prenosi putem upotrebe zajednickog toaleta. Da li je to istina?

Da, moze, ali ne na genitalni region nego na primer na oko: koriscenje zajednickog toaleta u ekstra nehigijenskim uslovima moze d aizazove na primer hlamidijalni konjunktivitis (znam primer), prenos preko ruku naravno (dakle kontaktno).

Zefirra:
Dr Nadja u krunskoj , je divna zena...
...samo ima nezgodno radno vreme ...uglavnom pre podne...

Onog dana se par devojaka zalilo na Slavicu Kazic. Kazu da je odvratna, i da nema nikakav pristup prema pacijantima. E sad , niko nije zalazio u njenu strucnost. To se vec ne zna.

Ali Nadja jeste skroz simpaticna zena. I milion devojaka je cekalo red kod nje.
A generalno za to odeljenje sam na kraju dobila preporuku nekog profesora koji radi u G.A. Klinici u Ulici Narodnog fronta. Neki rodjak mog druga, ne znam tacno ime.

Logest.Znam,ali sam ja pogresno procitala uputstvo a prilicno sam nova u tome i popila sam dve,i tek sam kasnije shvatila da sam pogresila.Da li ako sam nastavila od jutros da pijem po starom vremenu(kao da nista nije bilo)ima efekta,ili nema,tj da li sam poremetila nesto tom greskom.

Kako mislis gde?
Na prvoj strani ove teme ima sasvim dovoljno linkova koji vode ka objasnjenjima o kondilomima, a naravno tu je google.
I od svog ginekologa mozes potraziti detaljnija objasnjenja.

Anchy-Bg:
Ja sam vrlo zadovoljna Logest-om. Pijem ga vec 6 godina, ali pravim pauze 2 puta godisnje po mesec dana (ne bih se ja igrala sa teorijom da pauze nisu potrebne).

Kao i ti pijem ga 6 godina, zadovljna sam i ne primecujem ni jedan vid nus pojava. Medjutim sto se tice pauza 3 ginekologa koja sam u medjuvremenu promenila +1 koji je samo konsultovan su se usaglasili da ne prekidam, da nema potrebe za tim, kao i da je to cista glupost (citati njihovi, ne solim ti pamet) jer ako su mi krvne slike zadovoljavajuce prekid nije savetovan, osim naravno ako ne zelis da prekines potpuno ili da gajis bebirone :-)
To je naravno samo moje iskustvo.

Pozdrav!

Treba mi samo rec podrske, jer sam tanka s vremenom, pa bih da mimoidjem doktora u RL ako vam ovo zvuci banalno.
Prvo sexualno iskustvo sam imala pre 5 godina, od tada redovne kontrole, redovni ciklusi (na Logestu sam), normalan i ako moze uredan sexualni zivot,... sve do juce. Kad sam nakon odnosa iskrvarila poprilicno. Nikakva posebna grubost nije bila u pitanju, nikakav bol nisam osetila, nikakvu ranicu ili povredu nisam naknadno nasla. Krvarenje je bilo intenzivno 1-2min, i u toku noci je u potpunosti stalo. Koristeci Logest nikad nisam imala bilo koju od navedenih kontraindikacija, pa ni krvarenje. Da priznam, i ako mi je zadnji pregled bio pre manje od pola godine, UZ je bio pre vise od godinu dana.
Jel' moze bilo kakva sugestija na bazi opisanog?

Svi koji ovo prochitaju smatrace me izuzetno zaostalom osobom, ali eto izlazem se vashem sudu. Imam troje djece, a toliko sam ih upravo i htjela da imam. Nakon poslednjeg poroda rekla sam sebi: "Dosta je" i stavila sam spiralu. Nakon mjesec dana bila sam na pregledu, na kojem je ginekolog utvrdio da je sve u redu. Pricha bi trebala da se razvija u smislu redovni pregledi i slichno, ali u mom sluchaju ne. Nakon stavljanja spirale dozivjela sam promjene na bolje: upale koje su me ranije redovno pratile gotovo da su nestale i menstruacija je postala normalna (prethodno sam imala ogromna krvarenja i neredovne cikluse, u rasponu od 15 dana do 2 mjeseca).
Sad "kao fol" dajem opravdanje za izbjegavanje ginekologa: djeca su bila mala (po dvije godine razlike), okupirana sam bila kucom i poslom i da ne nabrajam vishe, evo proshlo je vec citavih 8 godina. Sada se vec bojim odlaska kod ginekologa i onoga shta bi mi mogao reci. Chinjenica je da i danas ne osjecam nikakve probleme, nisu me chak ni boljeli jajnici. Znam da sam zabrljala, medjutim interesuje me da li bi se ginekoloshki problemi, koje sam moguce zaradila svojom neodgovornoshcu, trebali ispoljavati kroz bolove, upale, vanredna krvarenja ili slichno? Ima li uopshte shanse da se izvuchem bez problema?
Znam da cete odgovoriti da trebam hitno ici kod ginekologa i hocu, ali vjerujte treba mi bilo kakva informacija prije toga.

@della
...moja majka (ona je 53 godishte).... je pre shest godina bila u identichnoj situaciji.... u njenom sluchaju, spirala joj je bila ugradjena, chini mi se 12 ili 13 godina.... znam da kad mi je rekla, da sam bila popizdela.... u medjuvremenu, kad je ushla u klimaks, ispostavilo se (a to je bilo u recimo dve, tri, poslednje godine od tih 12 tj. 13 koliko je imala spiralu) da joj je ista pravila velike probleme, iako pre toga nije.
....ja sam bila zgranuta, ali, rekoh, eto, deshava se.
...otishla je u bolnicu. izvadila je spiralu. lezzala je jednu noc. nije imala nikakve komplikacije. takodje, niko je nije bledo gledao, kao shto sam je ja bledo gledala kad mi je iznela situaciju. znachi, sve u svemu - nishta strashno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back