Od pre devet meseci imam seksualne odnose.Donji deo stomaka mi se nadima i sve mi je tvrdo i imam sekret zuckaste boje .Pa me zanima imam li policisticne jajnike ili...?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Javi se ginekologu.ksenija23:Od pre devet meseci imam seksualne odnose.Donji deo stomaka mi se nadima i sve mi je tvrdo i imam sekret zuckaste boje .Pa me zanima imam li policisticne jajnike ili...?
Sta tacno znaci preosetljiva?redwoman:Postovani,
Hvala na predhodnom odgovoru. Medjutim, javio mi se sledeci problem. Ja sam preosetljiva na Orvagil, pa me zanima koje druge vaginalete mogu da koristim kao zamenu, osim Poligynax-a, jer mi on nije delovao.
Unapred zahvalna.
Prvi post na ovoj temi.redwoman:Veoma lose sam podnela vagitoriju odmah nakon primene, sa jakim bolovima u stomaku, pretezno u donjem delu. Ustanovljena mi je vaginoza ali ne i tacno koja bakterija je uzrocnik (III grupa). Popila sam pre toga zbog problema sa krajnicima sleper antibiotika ukljucujuci i Longaceph intramuskularno. Gljivice naravno imam ali sam primetila neprijatan miris sekreta pa sam na osnovu toga dobila Orvagil kao terapiju.
Pussycat:Još jedno (glupo) pitanje: da li sam jednako zaštićena od trudnoće i u onih par dana dok ga ne pijem nego očekujem menstruaciju?
Nemam misljenje jer ovo je pitanje za ginekologa, a ja sam doktor opste medicine.blanca:07.03.u vreme ocekivane menstruacije pojavila se oskudna povremena tamna krv koja je trajala 3 dana.09.03. uradila sam test trudnoce koji je bio poitivan i sutradan u subotu10.03 otisla sam na ultrazvuk ali se nista nije videlo i zakazan je novi UZ za sledecu subotu.Nisam dobila nikakvu terapiju.Kontrolni UZ-u cavumu uterusa vidljiv Gm smanjenog turgora lako neravnih kontura promera 7,2 mm bez odjeka embriona NG 4+6.Dr nije optimistican ali mi je prepisao Utrogestan,Tocoferol i Folan.Kontrola za 10 dana.Ako mozete potumacite mi kontrolni UZ i kakvo je Vase misljenje da li je bilo bolje odmah poceti sa terapijom(sto je bilo misljenje 2 ginekologa iz Bg) ili tek kada se vidi na UZ(kako je uradio moj doktor i predlozio jos jedan iz mog mesta).Hvala
brbljiva_kisa:Nevezano za Logest, pijem Aviane 28, ali od kad pijem ab pilule, menstruacija mi traje po petnaest dana.
Prvo dobijem neki braonkast sekret tek toliko da se zaprlja ulozak, to tako traje jedno sedam dana, to tada popijem poslednju aktivnu pilulicu i onda krene neka ''beda'' od menstruacije koja se razvlaci jos jedno 5 dana. A sve to praceno uz bol, doduse ne onako jaku, kao pre uzimanja ab pilula, ali je ipak prisutna. A to mi nije dovoljna satisfakcija za skoro petnaest dana zezanja sa uloscima. Sto je mnogo - mnogo je.
A seksualna zelja, smanjena drasticno. Da se ogradim odmah, tako je kod mene. Vidim da ima i dobrih prica.
Ja prekidam sa pilulama.
Gde je radjen bris, na sta je jos od SBP trazen bris, da li je partnerka u isto vreme lecena....koliko imas godina?burton:rekose mi da ovde postavim...pa evo:
imam problem sledece prirode....Konstatovali su mi hlamidiju pre 10 meseci, dobio sam sledecu terapiju:dovicin + ciprocinal, ukupna duzina terapije je bila 2 nedelje...ponovljena je...posle konsultacija sa drugim doktorom predlozio je sledecu terapiju :dovicin 2*1 10 dana, eritromicin takodje 10 dana i visiren takoodje 10 dana....i pored ove tri terapije nalaz je bio pozitivan opet....ponovljena je jos jednom evo pre 10-ak dana sam zavrsio, ali simptomi su i dalje tu (sluz, neprijatan miris, peckanje)...cekam da prodje mesec dana zbog brisa, ali jednostavno osecam da je jos tu...polako gubim nadu...da li ima predloga nekih..unapred zahvalan
Znam da si se posteno istraumirala i navukla strahova zbog svega sto ti se desilo.sd76:Draga dr., moj "slucaj" je vec poznat ( spontani u 15. nedelji, holandija...)
Sada je proslo skoro 5 nedelja od spontanog i ocekujem prvu menstruaciju, ali zbog loseg iskustva od ovog dogadjaja i njihovog zdravstva, izgleda da postajem i blago paranoicna ( nadam se da je to ). Poslednja 3 dana primecujem ( ali vrlo malo ) tamno braon sekreta, otprilike prvi dan vise kao tamna sukrvica u sekretu, ali samo u jednom momentu, ostatak dana nista, juce tek uvece taj tamno-braon sekret, ali opet par kapi, ne previse i danas svega kap-dve do sada. I
Imam neke simtome PMS-a, ali izuzetno blage u odnosu na ono sto sam navikla do sada, ostalih problema nemam.
Zanima me da li je to "normalno" za posle spontanog, da li je to pocetak menstruacije ili treba da se zabrinem da nije doslo do nekih problema-posledica spontanog i intervencije?
Kontrolu imam zakazanu tek pocetkom maja kod ginekologa, a u medjuvremenu mogu samo u hitnu ako zelim da vidim doktora :-?
Hvala unapred na vremenu i odgovoru.
U takvim situacijama nije na odmet uraditi bHCG iz krvi.heretica:Da li je moguce da se UZ nije ustanovila trudnoca u prvih 2-3 nedjelje. Menstruaciju ocekivala prije 5 dana a sada samo bez bolova povecan sekret tamno crvene boje. Je li moguce da je trudnoca ipak prisutna iako je test na trudnocu negativan.
Hvala
A jeli mogu ja da pitam nesto?Ana J.:Da li je moguce da se chlamidia dobije na jos neki nacin osim sexualnim putem?Devojka je imala Chlamidiu pre 3 god i izlecila, nakon 6 meseci je bila na kontroli i nije je imala medjutim sada joj se opet pojavila.Da li je moguce da se tek tako vrati i sta je najbolje piti od lekova? Lekar joj je prepisao Hemomicin i Dovicin 7 dana 2x1, znaci prvo 7 dana hemomicin pa 7 dana dovicin.A da zaboravih da napomenem da je udata vec 5 godina tj ima stalnog partnera.Da li ta bakterija vec postoji u organizmu kao npr. Eserihija pa da se ispoli s padom imuniteta?Da li to moze biti razlog sto ne moze da ostane u drugom stanju?
dr:Znam da si se posteno istraumirala i navukla strahova zbog svega sto ti se desilo.
Menstruacija ,narocito nakon stresova koje si ti prosla moze da se izmeni, i da kasni i da bude manjeg obima i da se razvuce sa pocetkom i krajem.
Samo polako, sve ce se to srediti.
Silvie:Moguce je da ti ta vrsta ne odgovara. Da li si pre pocetka uzimanja tableta radila analize hormona? Neophodno je uraditi nivoe polnih hormona (meni su radili i T3 T4 TSH). Da li su mi legravan (= microgynon) i savrseno mi odgovara. Ja pravim pauzu od dva meseca na svakih godinu dana.