Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu svi ciklusi jednaki,i telo ima pravo da odreaguje na stres, na vremenske uslove, na izmenu rezima ishrane...Isto tako i bol pri menstruaciji se razlikuje od ciklusa do ciklusa,nekad boli duze,nekad krace...

srednje ime panika:
Na sluzokozi velikih usmina (usana) pojavila mi se ranica, koja nije otvorena, ne siri se, ne boli me i ne svrbi. Deluje kao manji ubod ili podliv. Velichine je 3 do 4 mm. Jarko je crvene (bordo) boje, i po mojim saznanjima je tu od Nove godine, znachi mogla se pojaviti i ranije. Ne boli me ni na dodir.
Zbunjena sam - da li je to herpes?
Dobro, razumela sam, nije - cime onda moze biti to uzrokovano?

procitala sam sve o kondilomima i o hlamidiji, ali i dalje ne mogu sebi nesto da objasnim.
naime, koji su sve nacini da se dobiju ove dve bolesti, s obzirom na to da su meni potvrdjeni i kondilomi i hlamidija, a da je mom decku rezultat na hlamidiju negativan, a na pregledu mu je receno da nema kondilome (on mi je jedini partner)

unapred hvala!

Prvo pitanje, da li ste i decko i ti radili test na hlamidiju u istoj laboratoriji?
Sto se tice kondiloma, kod muskaraca se jako retko nalaze kondilomi,sto naravno stvara probleme u vezi jer se povlace pitanja vernosti i sl medjutim stvar je ista kao i sa vecinom drugih infekcija, dok zena ne dobije manifestaciju muskarac i ne zna da ima infekciju.

srednje ime panika:
Dobro, razumela sam, nije - cime onda moze biti to uzrokovano?
Ne znam. Vec smo rekli da se promene na kozi i na sluzokozi moraju videti da bi se znalo sta je u pitanju, ono sto znam to je da opis koji dajes nije herpes a za ostalo ces morati da pitas svog ginekologa.

ne, radili smo u razlicitim laboratorijama.
njemu je urolog na penisu pronasao neke izrastaje za koje je pretpostavio da bi mogli biti kondilomi, pa ga je poslao kod dermatologa, gde mu je receno da zapravo nisu.
mene zanima da li moze da se otkrije da li on ima hpv u sebi (jer je proegled radjen samo "pod lupom"), pa ako nema, na koji sam nacin ja to mogla da "zaradim".

@dr
Hvala! Videcu sa doktorom. Mada sada, kad sam je otkrila, (mozda je na psihickoj bazi), osecam neku vrstu nadrazenosti - ali ne one lepe... :)
@papagaj
On ne mora da ima kondilome da bi bio HPV nosilac. Muskarci imaju mnogo jaci imunitet i vrlo cesto nemaju manifestaciju HPVa, shto ne znaci da nisu inficirani. Takodje, (ne znam koliko poverenja imas u svog lekara itd) moj ti je savet, da potrazis misljenje drugog lekara, cisto reda radi. Uostalom, mogla si da ih dobijes i u javnom WC-u, u nekom kaficu, preko toalet papira i tako redom.... ali toje retko.

malipapagaj:
ne, radili smo u razlicitim laboratorijama.
njemu je urolog na penisu pronasao neke izrastaje za koje je pretpostavio da bi mogli biti kondilomi, pa ga je poslao kod dermatologa, gde mu je receno da zapravo nisu.
mene zanima da li moze da se otkrije da li on ima hpv u sebi (jer je proegled radjen samo "pod lupom"), pa ako nema, na koji sam nacin ja to mogla da "zaradim".
To sto nema koznu manifestaciju ne znaci da nije inficiran, kao sto rekoh kod muskaraca se to retko manifestuje.Posebnim testovima na hpv se moze otkriti ima li ili nema virus.
Bilo bi pozeljno da ste test na hlamidiju radili u istoj laboratoriji, niti su sve labratorije iste niti rade jednako dobro.Prosto moram da pitam da li si videla nalaz svog decka, nece mi biti prvi put da cujem kako se momak testirao a zapravo nije.
Druga stvar koja je moguca,to je da ti nemas kondilome nego zapravo papilomatozu koja vrlo cesto ide uz infekciju hlamidijom, ako ginekolog nije dovoljno iskusan u tome desava se da zapravo papilome proglase kondilomima.

spaljivani su mi kondilomi, imam povrenja u svog lekara.
isla sam sa deckom kad su mu radili analizu, videla sam uzorke ;)
da li mogu, pliz, da dobijem ime neke institucije u kojoj se radi test na hpv?
ok, i uz pretpostavku da on nema ni hpv, da li to moglo da nestane (ako mu se poboljsao imunitet), da li to moze da se ponovo pojavi? i da li zaista moguce da ova "polno prenosiva bolest" moze da se zaradi i na drugi nacin (osim polnim putem)?? to za javni wc, toalet papir mi zvuci zastrasujuce!
hvala vam puno obema!!

Nanica:
Imam 20 godina i zelela bi prvi put da odem kod ginekologa. Zelela bi to obaviti u Novom Sadu, ali ne znam gde i kome mi je najbolje da se obratim?

Pa zavisi dal hoces da ides privatnu il drzavnu ordinaciju.Imas u Domu zdravlja Zmaj Ognjena Vuka,doktorku Dobric,super je.Al ako budes isla kod nje spremi se na cekanje jer su ti strasne guzve.Radi pon,utorak,petak..A privatno imas Ordinaciju Perinatal ,dr Kozarov,isto je ok.ako te jos sto zanima pitaj.

zlobnica:
Pa zavisi dal hoces da ides privatnu il drzavnu ordinaciju.Imas u Domu zdravlja Zmaj Ognjena Vuka,doktorku Dobric,super je.Al ako budes isla kod nje spremi se na cekanje jer su ti strasne guzve.Radi pon,utorak,petak..A privatno imas Ordinaciju Perinatal ,dr Kozarov,isto je ok.ako te jos sto zanima pitaj.

Pa, ne znam ni sama! Sta je bolje? Kolko se placa na privatno i gde se nalazi ta ordinacija?

da se ispravim , mislim na tecnost koja izlazi iz penisa, a nije sperma, prozirne boje,(neznam kako da objasnim)
nije doslo do sexsa samo do predigre
imam 20 god

gledala sam po netu i negde kazu "da moze da se zatrudni ukoliko ta tecnost predsemena ili predejakulat doje do zida vagine"

hvala

Presemena tecnost sadrzi spermatozoide ali se rizik od ostajanja u drugom stanju odnosi na tzv. prekinuti snosaj koji mnogi parovi koriste kao metod kontracepcije.
Spermatozoidi ipak ne lete i takva trudnoca bi bila medicinsko cudo, nije doslo do penetracije.

16.1.mi je uradjeno spaljivanje ranice i doktorka mi je rekla da dodjem tek za mesec dana na kontrolu i da ne bi trebalo ranije da bi ranica zarasla.Uradjen mi je Papa test i on je 2. grupa ali vag. bris je 3. grupa.Doktorka mi je rekla da koristim Poliginax vaginalete.Sta vi mislite da li je to dobra terapija,od cega sam mogla da dobijem tu 3. grupu (imam stalnog partnera) i da li smem odmah da krenem sa vaginaletama s'obzirom da je proslo tek 3 dana od spaljivanja.Pozdrav

Moji simptomi su poceli u junu.Probudim se sa mukom,povracam (ali ne bas uvek) ,tokom dana mi je muka,ali manje.Jedem mnogo manje I posle neke kolicine hrane meni se povraca.Pa ja prestanem da ne bi povratila I to malo sto pojedem.Inace sam bila mrsava,ali sada sam jos vise smrsala.Krenula sam da ispitujem sve gastroenteroloski I sve je u redu.Rezultati krvi,gastroskopija.Pila sam ranisan,klometol,ali nije pomoglo.Jedan od gastroenterologa mi je u izvestaju napisao da imam anorexiju I dao eglonil “da umirim psihu I zeludac”.Pila sam ga kao sto je rekao I nista mi nije bilo bolje.Otisla sam kod psihijatra,radial testiranja kod psihologa I ustanovljeno je da nemam anorexiju.Nisu mi dali nikakvu terapiju.S obzirom da imam periode kad mi je dobro,I kad jedem normalno,I vratim nekoliko kilograma,pa onda opet periode muke….shvatila sam da mi je to povezano sa menstruacijom.Sve to pocne 5 do 7 dana pre menstruacije,traje celu menstruaciju,I nekoliko dana posle.I onda prestane.Pa opet tako.U tom periodu sam jako neraspolozena,placem,depresivna.Pre svega zato sto mi je muka,zato sto non stop osecam to,zato sto slabije jedem,zato sto smrsam.Menstruacije dobijam na 32,35,38 dana.Otisla sam kod privatnog ginekologa koji mi je uradio ultrazvuk I rekao da su jajnici mikrocisticni.I dao orgametril da probam pa mozda mi bude bolje.Nije mi bilo bolje.Sledeceg meseca mi je dao opet da pijem ali 10 dana(prethodnog meseca sam 5 dana) I opet nista.Isto.Otisla sam na ginekologiju u Visegradskoj.Kod doktorke koja se bavi hormonima.Nije mogla da mi ispita hormonski status jer sam pila orgametril.Prestala sam da ga pijem 29.12. I ocekivala je ovulaciju oko 15.01. I za tad mi zakazala ultrazvuk.Radila mi je ultrazvuk vaginalnom sondom I noje jos bila ovulacija,jajnici su mi :desni 42*20 volumen 12 I levi 40*20*23 volumen 10.Endometrijum 5 mm.Plicisticne structure oba jajnika.I kontrolni ultrazvuk za nedelju dana pa da se dogovorimo oko vadjenja hormona.Do tad da joj donesem neke silne analize krvi.Sve sam to uradila.Cekam rezultate.Ali me zanima necije misljenje o svemu tome I da li to moze da ima veze sa hormonima?
Unapred hvala!

ata:
16.1.mi je uradjeno spaljivanje ranice i doktorka mi je rekla da dodjem tek za mesec dana na kontrolu i da ne bi trebalo ranije da bi ranica zarasla.Uradjen mi je Papa test i on je 2. grupa ali vag. bris je 3. grupa.Doktorka mi je rekla da koristim Poliginax vaginalete.Sta vi mislite da li je to dobra terapija,od cega sam mogla da dobijem tu 3. grupu (imam stalnog partnera) i da li smem odmah da krenem sa vaginaletama s'obzirom da je proslo tek 3 dana od spaljivanja.Pozdrav
O grupama i terapiji sve je napisano.Molim Vas citajte temu od pocetka.

Kada u toku ciklusa treba uraditi mikrobioloske briseve? Danas su mi u laboratoriji rekli da je "mnogo rano" da ih uradim, jer mi je proslo tek 3 dana od menstruacije, da je to bolje raditi nekoliko dana pred njen pocetak.

Sta je Vase misljenje?

Pocela sam da uzimamn LOGEST pre 3 meseca. Prvu kutiju sam pocela da pijem od prvog dana ciklusa i redovno sam pila sve do poslednje tablete. Dobila sam posle 3 dana i umesto da sa drugom kutiom pocnem posle 7 dana, kao sto se preporucuje, ja sam pocela da pijem od prvog dana ciklusa ponovo. Tako sam uradila i narednog meseca tj. ovog. Popila sam 3 tablete iz ove kutije! Saznala sam tek sada da sam trebala da pravim pauzu od 7 dana i sada ne znam sta da radim! Da li da nastavim sa ovom tablom tableta ili da prekinem? I interesuje me da li one sada deluju i da li sam nesto poremetila jer nisam pravila pauzu od 7 dana? Molim vas da mi odgovorite sto pre!!! Unapred hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back