Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sajt je reklama, sto se tice razlike vantelesna oplodnja, vestacka oplodnja...
Svaka oplodnja koja nije nastala u jajovodu žene prirodnim putem zove se veštačka oplodnja. U principu razlikuju se dva vida veštačke oplodnje:

1. Kada se semene ćelije muškarca ubrizgaju u matericu žene najčešće iz razloga poremećene spermatogeneze (mali broj spermatozoida ili smanjena pokretljivost) pa se na taj način poveća šansa da do trudnoće dodje i
2. Vantelesna oplodnja tj kada se jajna ćelija oplodi semenim ćelijama muškarca (spermatozoidi) van tela žene u laboratoriji pa se posle toga stvoreni embrion (najraniji stadijum razvoja ploda) kroz kanal grlića materice vrati u materičnu duplju gde će se dalje razvijati kao i u slučaju prirodno nastale trudnoće.

U svakom slucaju pod navedenom temom zene koje imaju iskustva i na temu jednog i na temu drugog razmenjuju svoja iskustva.Nema potrebe na vise mesta pricati o istim stvarima.

Hormonske analize se rade kod izuzetno niskog broja spermatozoida u spermi ili ukoliko postoje klinicki pokazatelji prisutne endokrine bolesti. Hormonske analize podrazumevaju merenje serumske koncentracije FSH, LH, PRL ( prolaktina ) i testosterona. Povisene vrednosti FSH i LH ukazuju na ostecenu funkciju testisa. Ukoliko je vrednost FSH dvostruko veca od normalne smatra se da je poremecaj ireverzibilan. Niske vrednosti ovih hormona govore o ekstratestikularnom poremecaju kao uzroku infertiliteta( hipogonadotropni hipogonadizam ) i supstitucijom hormona moze doci do uspostavljanja spermatogeneze. Normalne vrednosti ovih hormona uz nedostatak spermatozoida u ejakulatu ukazuju na prekid u sazrevanju spermatozoida( maturacioni arest ) ili na postojanje prepreke u izvodnim kanalima.
E sto sad ja sve ovo napisa, zato sto ne znam koje su referentne vrednosti laboratorije gde je radjen test, i u kojim jedinicama je prikazana vrednost.Vrednosti koje se spominju u nekim od knjiga koje imam kod sebe su vise nego vrednosti kod tvog supruga.Sto naravno nista ne znaci ako su u pitanju potpuno druge jedinice.

Ne znam kako sada da pocnem :)
Zbog bakterijske vaginoze (mislim da sam dobro zapamtila ) doktorka mi je rekla da uzmem irigator i kesice tantum rosa..i da se svako vece pred spavanje ispiram sa tim ..tako 7 dana!
E problem je u tome sto ne znam sta da radim sutra uvece..posto cu da izadjem..(nova godina)i ko zna kada cu da se vratim i sigurno cu i da popijem :)..i ne bih volela to u tom stanju da radim..da li je problem ako to uradim u ponedeljak ujutru?Ili u eventualno u nedelju uvece pre nego sto izadjem ?
Izvinite ako mozda glupo pitanje..ali doktorka mi je rekla da to radim uvece pred spavanje....ne znam da li postoji neki poseban razlog ,lakse mi je ako pitam :)
Hvala unapred na odgovoru..
I srecni praznici!:))

piljari:
analiza rezultat ref. Vrednost

FSH-mener 4,4 2-10mIU/ml
LH-mener 4,1 3-12mIU/ml
testosteron-za muškarce 5,58 2.4-12ng/ml
Onda je ok, vrednosti su u granicama normalnog.
Sad dalje sa doktorom videti kako resiti bakterijsku infekciju i sta je dalje ciniti na putu ostvarenja zeljene trudnoce.
Zelim vam sve najbolje.

Jedno pitanje od mene,ako moze :
Anti bebi pilule-da li je zdravo koristiti ih (stalno ili povremeno),kakva je preporuka po tom pitanju...Da ili Ne???
Mogu da se nadju na svakom mestu(pre svega u apoteci),a citao sam jedan clanak da mogu da izazovu rak...

Nije opasno ali antibebi pilule ne stite od seksualno prenosivih bolesti, svaki vid kontracepcije je dobar ali nazalost u danasnjem svetu nezeljena trudnoca dodje jos najmanji problem ako se zna da Hiv infekcija, hepatitis plus more drugih infekcija vreba na svakom koraku.

Ma te zapadne bolestine mene ne zanimaju(drago mi je sto zivim u zdravoj sredini,i sto moda zapada jos nije dosla)...Rec je o mojoj devojci,pa zbog toga se interesujem.Cisto zbog eventalnog narusavanja zdrastvenog stanja,ostalo me ne zanima,ili sam vec upoznat.

red boy:
Ma te zapadne bolestine mene ne zanimaju(drago mi je sto zivim u zdravoj sredini,i sto moda zapada jos nije dosla)...Rec je o mojoj devojci,pa zbog toga se interesujem.Cisto zbog eventalnog narusavanja zdrastvenog stanja,ostalo me ne zanima,ili sam vec upoznat.
Ne bih rekla da si upoznat jer da jesi ne bi pisao ovo sto si napisao.
Bolest nije zapadna ili istocna,balkanska, bolest je bolest i ne bira ni zemlju ni vreme ni koga ce da napadne.
Kondom glavu cuva.

Dobro vece svima i SRECNA VAM NOVA GODINA! Unapred se izvinjavam na velikim slovima..ne vicem!Htela sam da pitam dr. da li se kesice tantum rose mogu koristiti i uobicajeno 2-3 puta mesecno i kod devojaka koje nemaju nikakvu infekciju?ili samo u slucajevima bakterijske infekcije? Hvala unapred!

lovrenadrijana:
Hvala dr.! Jedino me jos zanima koliko puta mesecno se treba ispirati tim rastvorom, naravno ukoliko nema infekcija? I da li je mozda bolje ispirati se rastvorom sode bikarbone i vode?
2-3 puta u mesecu, ja zapravo nisam pristalica ispiranja pogotovo tih kombinacija soda bikarbona i voda.
Pod uslovom da nema infekcije i da si definitivno sigurna u to, potvrdjeno mikrobioloskim brisevima postavlja se pitanje zasto bi to radila, zasto bi stavljala bilo sta izuzev vode i tako narusavala normalnu floru.

Ako postoji infekcija onda ispiranjima maskiras klinicku sliku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back