Giordanna
Zainteresovan član
- Poruka
- 379
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moze li se Gentamicin koristiti za spravljanje vaginaleta?Jel tako unesen nije prejak za vaginalnu floru?
wow gdje sam dosao :-) nadam se da nisam jedino musko ovdjeimam jedno pitanje i bas me zanima odgovor. ovulacija je izbacivanje jajne celije iz jajnika, a ukoliko ne dodje do oplodnje jajna celija propada i izbacuje se i meterice i to je tako zvana menstruacija. sta ukoliko kasni menstruacija 5,6 mjesece, nije u pitanju trudnoca, vec najvjerovatnije zbog hormonalnog poremecaja? sta se tad desava sa jajnim stanicama, da li ih ima spremnih za oplodnju ili ne? izvinjavam se na smetnji i ako sam promasio temu
ali me bas zanima odgovor. unapred hvala. cavo
![]()
Kod tako dugotrajnih izostanaka najcesce nema ovulacije,te celije miruju...No nikada se ne zna kada ce neka od njih da se pripremi i aktivira,tako da su plodni dani potpuno nepredvidivi...
Verovatno pitas zbog neke drage osobe, pa rekoh da ti pomognem koliko mogu.
Cak iako neka osoba ima menstruaciju to ne znaci da je imala ovulaciju (ovo je narocito izrazeno kod osoba sa hormonalnim poremecajem). Mislim da kada menstruacija izostane par meseci, da tada do ovulacije i nije doslo inace bi bila propracena trudnocom ili menstruacijom. Ovo je samo moje laicko tumacenje cele situacije. Za utvrdjivanje ovulacije se mogu kupiti neke trakice (mislim da se zovu LH trake) preko neta, pa mozda pomognu.
Najbolje bi bilo otici kod ginekologa i endokrinologa i ispitati sta to tacno "ne stima", pa leciti UZROK izostanka menstruacije i samim tim tog celog haosa.
U svakom slucaju srecno.
U 18 nedelji truudnoce sam, 38 godina imam. Posteljica je lokalizovana na prednjem zidu materice, nisko, a imam i miom koji je na pocetku trudnoce bio 12x22 a sada je vec 22x37 mm. Da li te dve informacije govore nesto lose o trudnoci i da li je obavezno da se takva trudnoca zavrsi carskim rezom.
Imam i ja jedno pitanje, ne znam da li je bas za ovu temu ali da probam.
U 36. nedelji trudnoce sam, imam 33 godine i jednu cerkicu od 18 meseci. U poslednjih par nedelje vec 3. put mi se desava da se ukocim srecom relativno brzo prodje, za 2-3 dana ali i to tesko izdrzivo sa tako malim detetom oko koga ima dosta obaveza. To mi se nije desavalo u predhodnoj trudnoci. Postoji li neki razlog zato me blokiraju ledja, verujem da ima veze sa trudnocom istegnutim misicima i bebom koja ima sve manje mesta u stomaku pa pritiska sve i svasta unutra.
Pitanje je mogu li to nekako spreciti ili da se uzdam u srecu da se nece vise ponoviti do kraja?!
У принципу јеси индикација за царски рез.
Због присуства миома, страхује се да контракције неће бити онакве какве би требале да буду да би порођај прошао како треба.
А кад је постељица ниско, страхује се да се не изађе у току порођаја пре бебе, што би могло довести до смрти детета на порођају.
Уосталом, шта те брига, царски рез је, у данашње време, софистицирана метода порађања.
Све докторке се порађају царским резом.![]()
U 18 nedelji truudnoce sam, 38 godina imam. Posteljica je lokalizovana na prednjem zidu materice, nisko, a imam i miom koji je na pocetku trudnoce bio 12x22 a sada je vec 22x37 mm. Da li te dve informacije govore nesto lose o trudnoci i da li je obavezno da se takva trudnoca zavrsi carskim rezom.
У принципу јеси индикација за царски рез.
Због присуства миома, страхује се да контракције неће бити онакве какве би требале да буду да би порођај прошао како треба.
А кад је постељица ниско, страхује се да се не изађе у току порођаја пре бебе, што би могло довести до смрти детета на порођају.
Уосталом, шта те брига, царски рез је, у данашње време, софистицирана метода порађања.
Све докторке се порађају царским резом.![]()
Србија је, на жалост, међу првим земљама у свету по проценту порођаја "царским резом". Ваљда је тако лакше и за породиље а и за медицинско особље, а не онако како Бог каже...![]()
Da li negdje piše koliki je procenat porođaja u inostranstvu uz epiduralnu anesteziju![]()
Математички је немогуће да будеш више од 100% сигурна.Ја сам 600% сигурна да се нећу порађати природним путем.
Не 'фала.
Само указујем на сигурност у одлуку.Математички је немогуће да будеш више од 100% сигурна.
И шта онда? Заборавиш на бикини?
п.с. Кукавице...![]()