Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Само указујем на сигурност у одлуку.:D
А што бих се одрекла бикинија?
Па данас се рез прави тик уз симфизу пубис и то искоса се реже, тако да се ожиљак буквално не види.;)

Пре пола часа, гост "Београдске хронике" на РТС 1 био је проф.др Душан Станојевић, директор Клинике ГАК "Народни фронт". Професор је испричао о историјату "Царског реза", индикацијама за такву врсту порођаја и озбиљним проблемима које такав захват доноси. Ко је имао прилику да гледа имао је доста тога да научи и сазна, а ко није, пропустио је једно изванредно мини-предавање.:)

Пре пола часа, гост "Београдске хронике" на РТС 1 био је проф.др Душан Станојевић, директор Клинике ГАК "Народни фронт". Професор је испричао о историјату "Царског реза", индикацијама за такву врсту порођаја и озбиљним проблемима које такав захват доноси. Ко је имао прилику да гледа имао је доста тога да научи и сазна, а ко није, пропустио је једно изванредно мини-предавање.:)

Gledala ja:worth:.I non-stop pricam to isto zenama al ne vredi :neutral:

У колико % случајева?У колико % се природан порођај заврши без компликација или с компликацијама?

Molilm Vas,da mi neko kaze sta znace ovi nalazi.Ginekolog mi je skrenuo paznju na njih ali mi nije rekao zbog cega.
kolposkopski nalaz : oko OEU REE vecim delom na zadnjoj usni otvorenog tipa,a u ZT na prednjoj usni polje grubljeg mozaika i punktacije na 11,12 i 1 h.cela opisana promena jod negativna i suspektna na HPV.
Da li su nalazi zabrinavajuci?
Hvala unapred

Poslednja izmena:
Molilm Vas,da mi neko kaze sta znace ovi nalazi.Ginekolog mi je skrenuo paznju na njih ali mi nije rekao zbog cega.
kolposkopski nalaz : oko OEU REE vecim delom na zadnjoj usni otvorenog tipa,a u ZT na prednjoj usni polje grubljeg mozaika i punktacije na 11,12 i 1 h.cela opisana promena jod negativna i suspektna na HPV.
Da li su nalazi zabrinavajuci?
Hvala unapred

Ta kolposkopska slika kaze da mozda imas virusnu infekciju grlica,mozda neke promene koje bi nekada mogle dovesti do raka grlica.
Kada budes uradila bipsiju imaces odgovor sta je tacno..sve van toga je ipak nagadjanje.

mozda je negde i spomenuto ali ja nisam uspela da nadjem,
Kada vam papa test pokaze 3 grupu ,,sta je sledeci korak?
Da li je ne ozbiljno od ginekologa da odmah prepise vaginalete?
Da li treba prvo da utvrdi koje su (lupicu sada ) bakterije ili gljivice(sta vec pokazuje papa test)
pa onda da prepise lek
i da li je dovoljna terapija samo vaginaletama? zar ne bi bilo dobro da se i pije nesto
jer je kod \mene ovo staro-godinu dana?(pre godinu dana je papa pokazao 3 grupu,i sada posle godinu dana je opet pokazao 3 grupu)
hvala
ps.izvinjavam se ako je vec odgovoreno na ovo pitanje,ali ja nisam uspela da nadjem

Da li treba prvo da utvrdi koje su (lupicu sada ) bakterije ili gljivice(sta vec pokazuje papa test)
pa onda da prepise lek
i da li je dovoljna terapija samo vaginaletama? zar ne bi bilo dobro da se i pije nesto
jer je kod \mene ovo staro-godinu dana?(pre godinu dana je papa pokazao 3 grupu,i sada posle godinu dana je opet pokazao 3 grupu)
hvala
ps.izvinjavam se ako je vec odgovoreno na ovo pitanje,ali ja nisam uspela da nadjem

Odradi bris na uzrocnike ne znam tacno kako se zove ali imas na 1. ili 2 strani ove teme sve lepo objasnjeno.

Само указујем на сигурност у одлуку.:D
А што бих се одрекла бикинија?
Па данас се рез прави тик уз симфизу пубис и то искоса се реже, тако да се ожиљак буквално не види.;)

e vidis ja da mogu da biram isla bih na prirodan porodjaj,prvi put sam se poradjala carski a izgleda cu i drugi...:dash:...treba prihicki da se pripremim za to svega mi...:roll:

pa onda da prepise lek
hvala
Папа тест говори о томе да ли су се ћелије грлића материце измениле у смеру стварања дисплазне лезије прво, а након тога у смеру карцинома грлића.
Кад Папа Николау тест покаже 3. групу, гинеколог треба да ти одради прво колпоскопију, па и да те пошаље на биопсију.
Што се вагиналета тиче, не знам зашто ти их је преписала, али за Папа тест треће групе и не рађење по том питању ништа, моја препорука ти је да што пре промениш гинеколога.

e vidis ja da mogu da biram isla bih na prirodan porodjaj,prvi put sam se poradjala carski a izgleda cu i drugi...:dash:...treba prihicki da se pripremim za to svega mi...:roll:
Ја сам се нагледала природних порођаја, ваљда зато имам анимозитет.
А гледала сам и царски рез...шта знам, друго ми деловало прихватљивије.:)

pa onda da prepise lek
hvala

Najbolje je kad se bris na PA radi "na cisto"-cesto se PA III dobija kod infekcije.Tada se uzmu brisevi,leci infekcija(mada sada imamo vaginalete koje deluju gotovo na sve uzrocnike,pa nekada skratimo put)Ponavlja se PA uz kolposkopski pregled(i ako kolposkop pokaze patoloske slike-biopsija,kiretaza kanala...zavisi od nalaza)
Cudi me da stvar nije isterana na cistac kada je prosle godine PA bio III:think:

Evo me opet, istraumirana...
Na uz su mi danas, u 18 nedelji trudnoce, otkrili na bebi choroid plexus cistu od 9,5mm. Radila sam amniocentezu i uskoro treba da stignu rezultati, mada moja dr kaze da to ne moze da se vidi na tim rezultatima koji ce uskoro stici. Ekspertni uz sam zakazala za petak, uradila TORCH test i sutra ocekujem rezultate, al nemam mira...
Molim za vase misljenje...kakve su posledice takve ciste, naravno ukoliko to nije pokazatelj neke hromozopatije.

Imam 27 godina a moj partner 39. Njemu je prošle godine u aprilu dijagnostikovan Hockinov sindrom III stepen. U decembru je završio sa hemoterapijom koju je dobro pondneo. Drugi CT nalaz posle hemoterapije je ponovo dobar, kao i ostali nalazi. Pre dijagnoze Hockina, ustanovljen mu je smanjen broj pokretljivih spermatozoida, oko 4 miliona i tada mu je preporuceno da ide na vantelesnu oplodnju ukoliko zeli dece. Kako mu pre hemoterapije lekari nisu rekli da je potrebno da da svoju spermu za banku sperme, niti nam je iko ikad objasnio posledice hemoterapije na njegovu plodnost, molim moderatore za savet. Mi bismo sada sigurno zeleli dece, ali nismo sigurni da li je to moguce sada nakon hemoterapije i da li treba da sacekamo jos neko vreme?
Hvala

Vidim da ovde navracaju i ginekolozi pa bi ta pitam sta oni misle o prisustvu oca na porodjaju ? Mislim, nismo deca, u braku smo vec 18 godina, sta bi tu moglo da bude lose ? Malo mi je zao prepricavati mu rodjenje njegovog deteta ako postoje ikakve sanse da to sam dozivi.

Moj muz je bio sa mnom na porodjaju i ne mogu opisati koliko mi je to znacilo. Samo njegovo prisustvo - nista vise. A imala sam uzasan porodjaj - na kraju su me porodili forcepsom. I pored svega sto smo tada prosli rekao je da nema lepseg trenutka nego kada je ugledao prvi put svoje dete.

Tako da ako tvoj muz zeli da prisustvuje porodjaju ( i nije bas od onih koji padaju u nesvest) ne vidim zasto bi propustio takav prelep momenat ?

A ja sad cekam drugo dete trenutno u 35 nedelji i hocu carski rez. Zna li neko koja je "tarifa" posto cujem razne cifre? Ako se ovo pitanje uopste sme postavljati ...

i da izvini nisam ginekolog :)

KLAMIDIJA
Moja devojka je uradila

Euroimmun elisa test
Chlamydia trachomatis
IgM - negativan,
IgG- pozitivan (2.41)

koja je razlika izmedju ova dva faktora, sta oni oznacavaju, kako tece postupak lecenja i koliko je ova bakterija u stvari opasna, da li je potrebno raditi jos neke dodatne analize, i koja je verovatnoca da ja kao njen visemesecni sexualni partner nemam ovu bakteriju,
molim za odgovor

Jedno glupo pitanje kako da prevaziđem strah od ginekološkog pregleda? Imam i porođaj iza sebe i gomilu pregleda ali svaki put kad pomislim na ginekologa ja dobijem napad straha raspoloženje mi opadne i danima mislim o tome. Vrlo mi je neprijatan pregled čak me i boli ili samo mislim tako. Zbog tog mog straha ne odlučujem se na 2 trudnoću iako bi želela još jedno dete.Još mi o vog meseca kasni nekih 7 dana u užasnoj sam panici :sad2:

Pre par meseci isla sam na redovni pregled i nakon toga prvi put mi je ginekolog rekao da imam rascep na grlicu (s obzirom na to da nije bilo ni abortusa ni porodjaja , njen zakljucak je da je on prosto anatomski takav). Takodje je prva koja mi je rekla da imam oziljak na levom jajniku. Mene on ponekad boli. Zanima me kako mogu to da saniram? Imam jako bolne odnose, brisevi su ok, ja nemam ama bas nikakve tegobe (ni sekreta, peckanja, svraba...)...sta to onda moze znaciti? Napominjem da nisu oduvek bili bolni... Hvala puno unapred :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back