Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Recite mi, kako to izgleda u pocetnoj fazi?
Moja drugarica ima na unutrasnjoj strani stidne usne promenu koja podseca na ogrebotinu i uzasno je pece. Inace ima pojacan sekret vec duze vreme (godinama). Njen partner je imao kondilome koje je zalecio, ali je ona ipak uplasena... Saveti, opisi, stagod... Pomagajte :)! Hvala

E to nisam,a sto se tice vesa,samo pamucni,cak sam i tange pre par godina izbacila iz upotrebe kako mi je dr rekla. Koliko se cekaju rezultati za gljivice? Tek u ponedeljak mogu da idem kod lekara,i da li nesto moze da mi pomogne da se to bar malo smiri? Ispiranje sa necim ili tako nesto? Nesto prirodno dok ne odem kod lekara jer cu poludeti do ponedeljka:worth:

Pa ako sad uzmes nesto onda nema potrebe da ides kod lekara u ponedeljak jer ces zamsakirati klinicku sliku.
Vaginalni sekret i klinicka slika, nalaz pri pregledu moze da da uvid da li su gljivice u pitanju, najbolja dijagnostika je ipak dati mikoloski bris a on se ceka oko 8 dana.

Ne znam da li ce neko moci da mi rastumaci dijagnozu, ali da probam ,
radila sam biopsiju ranice na grlicu maternice i dijagnoza glasi:
Condyloma planum cervicis uteri. cervicistis chronica non specifica......
Ako neko zna da je protumaci, molim vas

NA zalost, ginekoloske savete od danas ce davati neko drugi jer je moderator (dr) podneo ostavku na funkciju zbog odsustva podrske administracije Krstarice.
Sigurno ce se administracija pobrinuti da zaposli na tom mestu nekog strucnijeg i boljeg lekara koji ce imati vecu podrsku korisnika, jer su se postojeci korisnici sa ovog foruma zalili na njen rad zbog cega vise i nije moderator. Topli pozdrav.

NA zalost, ginekoloske savete od danas ce davati neko drugi jer je moderator (dr) podneo ostavku na funkciju zbog odsustva podrske administracije Krstarice.
Sigurno ce se administracija pobrinuti da zaposli na tom mestu nekog strucnijeg i boljeg lekara koji ce imati vecu podrsku korisnika, jer su se postojeci korisnici sa ovog foruma zalili na njen rad zbog cega vise i nije moderator. Topli pozdrav.

Ne mogu verovati. Ko bi se zalio na dr ?

Stvarno je strucna na mnogim poljima, a pored toga i VEOMA strpljiva. Zaista mi je zao sto se to desilo.

Puno pozdrava i reci hvale za DR.

• Podržavam
Reactions: dr
Ne znam da li ce neko moci da mi rastumaci dijagnozu, ali da probam ,
radila sam biopsiju ranice na grlicu maternice i dijagnoza glasi:
Condyloma planum cervicis uteri. cervicistis chronica non specifica......
Ako neko zna da je protumaci, molim vas

Ja sam pre par godina imala slican nalaz sa biopsije,a znacio je da imam kondilome kojih sam se resila laserskim odstranjivanjem.

steta...

koliko nervoza moze da utice na menstruaciju?posto sam owog meseca imala welike probleme... posto dobijam na 25 dana... a sada je 28 i nema nishta...
pomalo me bluckaju krsta i stomak ali nishta strasno...
a imala sam nezasticen sex 2 puta po 10 sek...
i kada moze da se radi test iz krwi i koliko kashta?

@peace of heaven
ako dobijash na 25 dana, i obichan test iz apoteke bi pokazao tachan rezultat u sluchaju da si trudna (ili nisi). test iz krvi mozzesh takodje uraditi i koshta oko 1200 dindzi, shto je mnogo vishe u odnosu na 250 dindzi koliko je bebi rapid, a koji je stvarno pouzdan test.
a mozzda bi trebalo samo da sachekash malo. :D

zzelela bih takodje da kazzem da je stvarno shteta shto je dr otishla.
ona ponekad jeste mozzda bila naprasita i gruba, ali i ja bih bila da me teraju da k`o papagaj ponavljam neke stvari o kojima smo sto puta razglabali i pisali i koje na pretrazi mogu da se nadju na jen` dva. osim toga, tesko da ce se naci drugi, podjednako pouzdan dr, a kad kazzem pouzdan mislim ne samo obrazovan nego i revnosan dovoljno da posecuje forum redovno i odgovara na sva pitanja, pa chak i ona nebulozna.
nadam se da ce ona i admin razreshiti svoje nesuglasice i da cemo se vratiti na staro.

E, drugi put vodi računa....Za trudnoću manje više, ali postoji ono što je mnogo opasnije od trudnoće, složićeš se...:)

narawno slazem se... i werujem da nikad wishe netju da naprawim nesto owako...
ali ipak je bilo swe na nervnoj bazi... cim sam uradila test posle pola sata sam dobila :D tachno sam osetila olakshanje kad sam widela samo jednu crtu :D definitvno netju wishe da se nerwiram:D

Od pocetka trudnoce (3 meseca) pijem tablete "Utrogestan" i svaki treci dan primam injekcije "Progesteron",a prvi mesec pored toga primala sam injekcije "Pregnil".Uz to sam pila i antibiotike "Sinacilin" i "Palitrex".Skoro svakog dana od pocetka trunoce imam krvarenje i zbog toga primam ovu terapiju.Interesuje me da li sve to moze uticati na razvoj ploda??? Molim za misljenje i hvala!!!!

Od pocetka trudnoce (3 meseca) pijem tablete "Utrogestan" i svaki treci dan primam injekcije "Progesteron",a prvi mesec pored toga primala sam injekcije "Pregnil".Uz to sam pila i antibiotike "Sinacilin" i "Palitrex".Skoro svakog dana od pocetka trunoce imam krvarenje i zbog toga primam ovu terapiju.Interesuje me da li sve to moze uticati na razvoj ploda??? Molim za misljenje i hvala!!!!

Obrati se ginekologu za savet.. U principu upotreba penicilina i cefalosporina, sem u iznimnim slučajevima nije preporučljiva u prvom trimestru trudnoće..
Progesteronski preparati koje piješ sprečavaju pobačaj i stimulišu uspešan razvoj ploda..:)

Krivo mi je za dr - sto nije vise mod, U stvari, vise sam iznenadjena...
Nadam se da ce ipak ostati na Krstarici, vec ako ne moze vise da bude mod.
Mnogo mi je pomogla kada mi je bas trebala pomoc, bas kao i draga WdW.

Opet imam problem, tj. u velikoj sam nedoumici.
Danas sam bila na UZ u Domu zdravlja, na ginekoloskoj kontroli jer mi se sledece nedelje zavrsava bolovanje pa mi je bio potreban pregled kod ginekologa i gde mi je lekarka rekla da ja imam levi jajnik!!!!!
A hirurg koji me je operisao u maju - rekao mi je da mi ga je izvadio!
Kome sada da verujem????
Ne moram da vam pisem da sam u soku!!!!!
Na otpusnoj listi mi pise sledece -

,,DG Haemathoperitoneum. Ruptura cystis ovarii l. sin.
Op Laparotomia mediana inf.
Extirpatio cystis ovarii l. sin.
Appendectomia. Drainage.

Pacijentkinja primljena na Kliniku kao hitan slucaj zbog bolova u donjim partijama trbuha, pracenih mucninom i nesvesticom. Po prijemu kompletno ispitana te odluceno za neodlozno operativno lecenje.
Nakon adekvatne preoperativne pripreme istog dana u opstoj anesteziji operisana.
Intraoperativno verifikovano prisustvo sveze krvi u trbuhu uzrokovano rupturom ciste levog jajnika te ucinjena gore navedena operacija.
Postoperativni tok protice uredno, rana zarasta per primam, digestivne funkcije uspostavljene, prevedena na peroralni unos, dren izvadjen.
Otpusta se u dobrom opstem stanju, afebrilna, urednog abdominalnog nalaza, uz dat savet o higijensko dijetetskom rezimu, postedi fizickih naprezanja u narednih mesec dana.
Dalje kontrole ginekologa.
Kontrola ordirirajuceg hirurga i skidanje konaca po dogovoru.,,

Jedino mi ostaje da tokom sledece nedelje ,,uhvatim,, hirurga koji me je operisao i da ga pitam zasto mi je rekao da mi je izvadjen levi jajnik i slepo crevo na viziti posle operacije? Dobro sam ga cula da mi je to rekao, a i mojima je to isto rekao kada su dolazili da me obidju...
Sta da radim ako je taj hirurg na godisnjem odmoru? Da li ce mi u bolnici dati informaciju o tome sta mi je uradjeno toga dana, jer ja vise nisam sigurna sta mi je izvadjeno a sta nije? :dontunderstand:
Pomozite mi nekim savetom, molim vas.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back