Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svima. Pokusavam da ostanem u drugom stanju. Mozda jesam, ne znam, jos je rano za test, sledeca menstroacija bi trebalo da mi bude sledece nedelje. Ali imam jedan problem. Radim u vrticu i izbila je epidemija varicela. Chicken Pox tacnije, jer ne znam da li je to isto, a nisam u Srbiji. Da li treba da se brinem? Moja mama ne moze da se seti koje sam boginje imala kad sam bila mala. Ova deca ovde imaju te neke sa vodenim krasticama, a mama se ne seca bas takvih, ona pominje ovcije (toliko razlicitih naziva), tako da ne znam da li sam prelezala. Idem u ponedeljak da izvadim krv da provere antitela, ali ceka se na rezultat minimum 10 dana.

Imam sve elemente bronhijalne astme i koristim pumpicu po potrebi-berodual,a lekove ne pijem bas nikakve i retko kad ih pijem jer nisam tip zena koje se cesto razboljeva ,eto sem tih gusenje ,nedostatka vazduha koje imam! Inace uvek sam sa decom i imam bebu 11meseci i dali to moze da utice ta okupiranost oko njih na to da nemam zelje za odnosom?jednostavno i kad sam opustena ama bas nista ne moze da me napali i ono sto nekada jeste sad me nervira..a kako to sve da kazem doktoru ,smejace mi se hhihi!

Imam sve elemente bronhijalne astme i koristim pumpicu po potrebi-berodual,a lekove ne pijem bas nikakve i retko kad ih pijem jer nisam tip zena koje se cesto razboljeva ,eto sem tih gusenje ,nedostatka vazduha koje imam! Inace uvek sam sa decom i imam bebu 11meseci i dali to moze da utice ta okupiranost oko njih na to da nemam zelje za odnosom?jednostavno i kad sam opustena ama bas nista ne moze da me napali i ono sto nekada jeste sad me nervira..a kako to sve da kazem doktoru ,smejace mi se hhihi!

Lepo, najnormalnije ,kao sto si ovde to rekla bez tog hihihi.
Nije to nista neuobicajeno, nisi ni prva ni psolednja sa tim problemom.
Svakako da treba da potrazis savet, ali ne na forumu vec prvo od svog ginekologa a onda eventualno i konsultacija psihijatra.

Hvala na odgovoru ali koliko primecujem ovde postavljaju mnogo ozbiljnija pitanja koja uopste nisu nikako za forum pa opet dajete neke savete,ja nisam trazila da me lecite vec samo iskreno misljenje o tome posto vidim da ih dajete jako puno....u svakom slucaju hvala!

Da li je moguce imati pojacan sekret,a da pritom ne postoji neka infekcija, s obzirom da sam bila kod ginekologa, rekla je da je sve u redu, cak da je unutra sve "kao u apoteci", vs je,kako su mi rekli, neka slabija treca grupa, a ja ipak u toku dana imam pojacan sekret, koji je onako rednjikav, znaci nije sirast premda na vesu ostaje belicast trag u toku dana.? Pre nekih mesec dana sam polyginaxom(2 kutije od po 6) lecila i navodno izlecila mesovitu(III/VI) grupu.

Nabolje je da uradis vaginalni i cervikalni bris (bakterioloski i mikoloski).

Cula sam nesto slicno menstrualnim bolovima praceno tackastim krvarenjem...
Ja pokusavam da ostanem u drugom stanju,medjutim tek 12.dana od moguce(!)oplodnje sam osetila jake probode i bukvalno jednu tackicu krvi,sto naravno ne mora da znaci i da jesam u drugom stanju.To je bilo juce,a nisam dobila jos uvek,znam da je rano,ali ne mogu da ne pitam...

Heelppp!!!
Malopre sam primetila veliku belu bubuljicu sa sebumom ne unutrasnjosti vagine!
Sta je to?!
Prethodnih dana nisam nista primetila, a danas me je malo svrbuckalo. Trenutno nisam u Srbiji i ne mogu kod lekara, dolazim tek za par nedelja. Molim vas za odgovor!
Pozdrav

Cula sam nesto slicno menstrualnim bolovima praceno tackastim krvarenjem...
Ja pokusavam da ostanem u drugom stanju,medjutim tek 12.dana od moguce(!)oplodnje sam osetila jake probode i bukvalno jednu tackicu krvi,sto naravno ne mora da znaci i da jesam u drugom stanju.To je bilo juce,a nisam dobila jos uvek,znam da je rano,ali ne mogu da ne pitam...
Nidacija embriona (usadjivanje embriona u matericu) moze biti pracena sukrvicom u vreme ocekivanog ciklusa ali i ne mora...

UPOMOOOC!
Uzimanjem brisa i analizom je utvrdjeno da imam Candidu Albicans (verovatno zbog antibiotika koje sam uzimala zbog ulape zuba, Orvagil) ali nemam simptome kao sto su peckanje, ni otezano mokrenje ni pojacan sekret. Veceras treba da pocem da ih koristim a parter i ja smo u fazi "pravljenja bebe", ovulacija bi trebala da mi bude u nedelju (to bi bila 6-ta vaginaleta). Da li mogu da ih koristim svega 5 (poslednja u subotu) i na miru da narucimo bebu u nedelju ili sta da radim? :( POMOZITE!

dr:
Nidacija embriona (usadjivanje embriona u matericu) moze biti pracena sukrvicom u vreme ocekivanog ciklusa ali i ne mora...

da li je moguce da to krvarenje ne bude bas sukrvica, vec i malo obilnije?
Da se razumijemo, konsultovala sam se sa dr. i za sada cekam, ali bih voljela cuti i vase misljenje.
Rezultat HCG testa mi je 8,10 sto ukazuje na nesto sto moze i ne mora biti trudnoca.
Tri-cetiri dana nakon ocekivane menstruacije dobila sam krvarenje - tamno i gusto, ne poput menstruacije.
Postoji mogucnost da je (i plasim se da je tako) u pitanju rani spontani pobacaj. Ipak, da li mislite da ima neke sanse da je sa trudnocom jos uvijek sve u redu.

Unaprijed hvala. Da naglasim, imam 21 godinu i za slucaj da je ima, to bi mi bila prva trudnoca. Prethodno nisam imala pobacaja niti ista.
Hvala.

pila sam logest 4 godine, zadnju kutiju popila krajem novembra. imala nezaštićene odnose, želimo bebu. danas mi je ovulacija, po plodnim danima. išla u utorak kod ginekologa, radila neke analize, danas podigla neke, imam hlamidiju! ne mogu se videti sa doktorkom pre ponedeljka, a ne znam šta mi je sad činiti. da li smemo da radimo na bebi? ili ne smemo? ako smemo, ne želim da propustim ovu ovulaciju. inače, danas mi je pojavio malo jači sekret, inače skoro da ga ni nemam, sad je sluzav, čak pomalo kao da vuče na braonkasto, bolucka me stomak juče i danas.

da li je moguce da to krvarenje ne bude bas sukrvica, vec i malo obilnije?
Da se razumijemo, konsultovala sam se sa dr. i za sada cekam, ali bih voljela cuti i vase misljenje.
Rezultat HCG testa mi je 8,10 sto ukazuje na nesto sto moze i ne mora biti trudnoca.
Tri-cetiri dana nakon ocekivane menstruacije dobila sam krvarenje - tamno i gusto, ne poput menstruacije.
Postoji mogucnost da je (i plasim se da je tako) u pitanju rani spontani pobacaj. Ipak, da li mislite da ima neke sanse da je sa trudnocom jos uvijek sve u redu.

Unaprijed hvala. Da naglasim, imam 21 godinu i za slucaj da je ima, to bi mi bila prva trudnoca. Prethodno nisam imala pobacaja niti ista.
Hvala.

Moguce je naravno, kao sto je moguce da zena i do pola trudnoce imaju menstruaciju ili nesto sto lici na ciklus, manje ili vise obilno krvarenje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back