Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postovana imala sam gljivice candide i ginekolog mi je dao vaginalete canestin 3, stavljala sam 3 veceri al sekret mi je i dalje pojacan tacnije stalno ga imam. Na nekom forumu sam procitala da je za bakterije i gljivice dobro staviti na tampon povidon jod i prenociti sa tim da li da pokusam sa tim ili sta da radim?

POMOC!
Juce mi se pojavio pojacani sekret, providno zuckast, cini mi se da nema neprijatnog mirisa( malo kiselkast), ali je veoma obilan(danas sam zamenila tri natopljena uloska). Bila sam prehladjena do juce i jos me pomalo boli grlo pa neznam ima li to neke veze s tim. Antibiotike izbegavam, odnosno vec par godina ih uopste ne pijem, a i dojim bebu koja sada ima tri puna meseca. Posle porodjaja sam krvarila nekih mesec dana i do juce je sve bilo u redu, cak ni one male uloske nisam nosila. Imam zakazan pregled za nedelju dana kod svog ginekologa. Da li je ovo sto sam napisala nesto strasno, pa da se javim vec sutra ili moze da saceka redovni pregled.

Sve ostalo je u redu, samo mi uzasno smeta to curenje. Kao da imam ciklus, a hvala bogu jos ga nemam. Hvala na odgovoru i znam da niste onlajn 24h nego sam prvi put na forumu(uopste - ima nas jos takvih) pa nisam bila sigurna kako sve to radi:-? Hvala

pila logest, prvi put...

zaboravila da popijem tabletu dva puta (glupost ne komentarišite) a inače, pijem ih zbog lica i pms-a

u drugom danu pauze imala nezaštićen odnos (kondom je posustao)

čekala da dobilem menstruaciju, i nisam nastavila da pijem logest...

danas je sreda, ja sam u subotu trebala da počnem novo pakovanje, radila baby rapid, ali negativan je,
mada to nije sigurno, osobito ne tako rano...

da li je izostanak menstruacije ,,normalna stvar" kad su na piluli?
koja je verovatnoća za trudnoću.

zaboravljena pilula u drugoj i trećoj nedelji...

Nije pametno to sto zaboravljas da popijes pilulu. Nadam se da si posle zaboravljene pilule postupila onako kako pise u uputstvu.
Meni je ginekolog rekao da ipak koristim kondom prvog meseca uzimanja pilula. Tebi je to prvo pakovanje, i verovatno ti se organizam nije navikao na njih, a posto si popila jedno pakovanje (sa sve zaboravljenim pilulama) organizam je traman poceo da se navikava pa si prekinula. Moguce da je organizam u soku a mozda si i trudna. Nisam strucna, samo pisem svoje misljenje.

Pre par dana sam se vratila s puta i imam 2 pitanja. Posto mnogo volim vodu i plivanje, a tamo gde sam bila ima bazen, provodila sam i po 3 sata dnevno u vodi(otprilike 2 puta po sat i po -pre i posle podne). Naravno odmah po dolasku u sobu sam se tusirala, presvlacila i susila kosu. Bazen je naravno u hotelu.
1. Pre 10-ak dana su mi po ko zna koji put ustanovljene gljivice, tako da sam pod terapijom nistatinom (vaginalete) bila i pre i za vreme i evo sad posle puta. Da li je to moje kupanje na bilo koji nacin moglo negativno da utice na gljivice?
2. Tek kad sam se vratila palo mi je na pamet da mozda toliko vremena u vodi nije zdravo. Da li sam u pravu i ako jesam molim vas da mi napisete na koji nacin moze da steti.Pitam ovo izmedju ostalog i zato sto me od kad sam se vratila boli pored leve lopatice, sa unutrasnje strane kad duboho udahnem. Sve cekam da prodje, racunam mozda sam se preopteretila zbog plivanja...

VErovatno si se preopteretila/ DA toliko vremena u vodi moze da steti, ne bi postojalo profesionalno ni takmicarsko plivanje, niti vaterpolo, niti bilo koji drugi sport u vodi. A tvojim gljivama moze da steti ili pogoduje jedino tvoj pad imuniteta i nista vise. Pozdrav

gvendz i ja te zeljno oceujem, daj prenesi nam detalje od goce, i cenu konsultacije i sve me zivo zanima posto cu i ja mozda uskoro kod nje.

Kod Ivanovica se ide na konsultacije 2. ili 3. dana ciklusa kada se radi i ultrazvuk.
Potom sam upucena isti dan da odradim hormone- LH, FSH, Prolaktin, Estradiol i TSH ( za stitnu zlezdu )
Posle ciklusa sam radila bakterioloski briseve kao i na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu, iz krvi Hepatitis B i C i HIV
a sutra idem na kolposkopiju i Papa pa kod njih u kliniku na folikulometriju
Naravno, ako imas HSG, Laparaskopiju to priznaju
Suprug uretralni bris- isto sto i ja, iz krvi takodje a sutra daje spermogram (i spermokulturu)

draga dr,
da podelim jednu lepu vest sa vama i imam par pitanja.
Ponovo sam u drugom stanju. Ovaj put ( hvala bogu ) trudnocu ce mi voditi doktor, i u bolnici, U ponedeljak imam zakazan prvi pregled. Po mojoj nekoj proceni tada bih trebala da budem tacno 6 nedelja, ali nisam sasvim sigurna jer su mi ciklusi bili prilicno neuredni u poslednje vreme. Ako se ne varam, oko 6. nedelje bi vec moglo da se cuje srce bebe, da li sam u pravu?
I drugo pitanje, imam malo pojacan sekret, sto sam imala i pre mesec dana kad sam bila na "kontroli" u bolnici, ali tada ( a pretpostavljam i sada cu dobiti isti odgovor ) po holandskim doktorima, dok nema crvenila, svraba, peckanaj i sl simtoma sve je OK i ne nalaze za potrebu uopste da uzimaju bris.
Posto se ja sada svega plasim ( nadam se da ce me prodje taj strah sto pre ), zanima me ad li mogu na svoju ruku da stavljam vaginalete kantariona sada, da li to moze nesto da steti i ima li uopste smisla to raditi ?
Hvala unapred, i veliki pozdrav!

Danas sam bila na pregledu i dijagnoza je colpitis,medjutim doktorka smatra da ne treba raditi papa test vec mi je prepisala vaginalete polygynax i da se javim za mesec dana. Inace mom decku su rekli da ima moluske i prepisali mu tecni azot.Ako se ja ne varam moluske su polne bradavice, a ako ih on ima imam ih sigurno i ja. Njemu se to pojavilo nakon odnosa sa mnom, tako da verujem da sam ih ja prenela, ali nemam nikakvih simptoma. Uglavnom pitanje je sledece: da li da koristim vaginalete ili da zatrazim jos necije misljenje i uradim test na drugom mestu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back