GIGANTI

U Južnoj Americi, posebno u Brazilu, postoje knjige i predanja o životu u utrobi Zemlje, i o jednom suncu u njenom središtu. Takođe im je poznato da ljudi tamo dugo žive bez ikakvih bolesti i da se hrane biljnim plodovima. Predanja govore da je taj podzemni svet povezan tunelima sa spoljnim, a i jedan od tunela završava u mestu St.Katarina u Brazilu.
Priča o bajkovitim podzemnim svetovima ima svuda na Zemlji. Tako i skandinavski ep 'Eda' govori o rajskom svetu 'Asar', koji se nalazi ispod Zemlje. U 'Knjizi mrtvih' Egipćani govore o zemlji 'Amenti'.
Jevreji pominju 'Grad sedam kraljeva Edoma'. Asteci taj veličanstveni podzemni grad zovu 'Maja - pen'. A neki ga zovu 'Šambalom'.
To sve nagoveštava da je zemljina kora puna prolaza i tunela. Jedan od tunela je i 'Put Inka'. U Tibetu su takođe poznati prolazi koje najbolje koristi neuhvatljivi Jeti. O tome piše lama Lobsang Rampa u svojim delima. On u svojoj knjizi 'Treće oko' piše o tajnom prolazu ispod same Potale: 'Povedoše me tajnim stepenicama koje se nalaze ispod Potale. Dugo smo silazili, Najzad stigosno do kraja jednog prolaza koji je zatvarala stena. Tu se jedan veliki blok otvori pred nama i nađosmo se, ponovo u nekom drugom prolazu, mračnom i uzanom, koji je mirisao na ustajalo, na začine i tamjan. Nekoliko metara dalje, zaustavismo se pred teškim pozlaćenim vratima. Ona se najzad polako otvoriše, uz škripu čiji se odjeci izgubiše u daljini. Lampe na maslac zameniše buktinje. Kretali smo se po nekom hramu iskopanom pod zemljom, i to mnogo vekova ranije, u kamenoj masi nastaloj od vulkanskih previranja.
Približavali smo se zidu na kome je naslikan Točak Života visok pet metara. Pod treperavom svetlošću, izgledalo je kao da se okreće, tako da nas skoro uhvati vrtoglavica. Nastavismo da koračamo dalje, ali sveštenik koji je išao preda mnom, odjednom nestade: ono što se meni činilo senkom, bila su u stvari dobro sakrivena vrata.
Ta vrata su vodila u jedan prolaz koji se neprestano spuštao, uzan prolaz, veoma vijugav i nagnut, u kome je slaba svetlost lampi činila pomračinu još gušćom. Kretali smo se nesigurnim korakom, posrtali i klizali se. Vazduh je bio težak i pritiskao na s je kao da se Zemlja svom težinom spustila na naša pleća. Imao sam utisak kao da upadam u samo srce sveta. Najzad, pošto je hodnik savio, pred nama se otvori pećina u kojoj je sve blistalo od zlata.
U sredini te ogromne prostorije nalazila se crna kuća, ali tako blistava da mi sečinilo da je izgrađena od ebonosa. Čudni znaci i dijagrami, nalik na one koje sam video na bočnim stranama podzemnog jezgra, prekrivali su zidove. Unutra videh tri crna kamena kovčega ukrašena gravurama i čudnim natpisima. Nisu bili zatvoreni.
'Gledaj, sine' - reče mi starešina sveštenika. 'Živeli su kao bogovi u našoj zemlji u ono vreme kad još nije bilo planina. Hodali su našom zemljom dok je još more udaralo o naše obale, dok su zvezde sjale na našem nebu. Gledaj dobro, jer samo Posvećeni su ih videli'.
To su bila tri naga tela, presvučena zlatom, i ležali su opruženo preda mnom. Dva muškarca i jedna žena. Svaka njihova crta bila je verno izražena u zlatu. Ali, bili su ogromni. Žena je bila viša od tri metra, a najviši muškarac nije bio manji od šest metara. Imali su velike glave, malo zasvođene pri vrhu, uzane vilice, mala usta i tanke usne. Nos je bio dug i tanak, oči prave i duboko upale. Nije moglo biti da su mrtvi, izgledalo je kao da su zaspali. Koračali smo na vrhovima prstiju i govorili tiho, ako da se bojimo da ih ne probudimo. Osmotrih poklopac jednog od kovčega - tu je bila ucrtana nebeska karta sa nekim čudnim zvezdama. Uz astrološka izučavanja bio mi je poznat položaj zvezda, ali ovo je bilo nešto sasvim drugo'.

Pih 101 tema o divovima i neofilima.:)

meni je najjaci onaj div iz Masters Of The Universe koji se bori u proslosti protiv zmijskih ljudi i njihovog lidera King Hissa

tytus-art.jpg

motu-tytus-2.jpg

Poslednja izmena:
U Južnoj Americi, posebno u Brazilu, postoje knjige i predanja o životu u utrobi Zemlje, i o jednom suncu u njenom središtu. Takođe im je poznato da ljudi tamo dugo žive bez ikakvih bolesti i da se hrane biljnim plodovima. Predanja govore da je taj podzemni svet povezan tunelima sa spoljnim, a i jedan od tunela završava u mestu St.Katarina u Brazilu.
Priča o bajkovitim podzemnim svetovima ima svuda na Zemlji. Tako i skandinavski ep 'Eda' govori o rajskom svetu 'Asar', koji se nalazi ispod Zemlje. U 'Knjizi mrtvih' Egipćani govore o zemlji 'Amenti'.
Jevreji pominju 'Grad sedam kraljeva Edoma'. Asteci taj veličanstveni podzemni grad zovu 'Maja - pen'. A neki ga zovu 'Šambalom'.
To sve nagoveštava da je zemljina kora puna prolaza i tunela. Jedan od tunela je i 'Put Inka'. U Tibetu su takođe poznati prolazi koje najbolje koristi neuhvatljivi Jeti. O tome piše lama Lobsang Rampa u svojim delima. On u svojoj knjizi 'Treće oko' piše o tajnom prolazu ispod same Potale: 'Povedoše me tajnim stepenicama koje se nalaze ispod Potale. Dugo smo silazili, Najzad stigosno do kraja jednog prolaza koji je zatvarala stena. Tu se jedan veliki blok otvori pred nama i nađosmo se, ponovo u nekom drugom prolazu, mračnom i uzanom, koji je mirisao na ustajalo, na začine i tamjan. Nekoliko metara dalje, zaustavismo se pred teškim pozlaćenim vratima. Ona se najzad polako otvoriše, uz škripu čiji se odjeci izgubiše u daljini. Lampe na maslac zameniše buktinje. Kretali smo se po nekom hramu iskopanom pod zemljom, i to mnogo vekova ranije, u kamenoj masi nastaloj od vulkanskih previranja.
Približavali smo se zidu na kome je naslikan Točak Života visok pet metara. Pod treperavom svetlošću, izgledalo je kao da se okreće, tako da nas skoro uhvati vrtoglavica. Nastavismo da koračamo dalje, ali sveštenik koji je išao preda mnom, odjednom nestade: ono što se meni činilo senkom, bila su u stvari dobro sakrivena vrata.
Ta vrata su vodila u jedan prolaz koji se neprestano spuštao, uzan prolaz, veoma vijugav i nagnut, u kome je slaba svetlost lampi činila pomračinu još gušćom. Kretali smo se nesigurnim korakom, posrtali i klizali se. Vazduh je bio težak i pritiskao na s je kao da se Zemlja svom težinom spustila na naša pleća. Imao sam utisak kao da upadam u samo srce sveta. Najzad, pošto je hodnik savio, pred nama se otvori pećina u kojoj je sve blistalo od zlata.
U sredini te ogromne prostorije nalazila se crna kuća, ali tako blistava da mi sečinilo da je izgrađena od ebonosa. Čudni znaci i dijagrami, nalik na one koje sam video na bočnim stranama podzemnog jezgra, prekrivali su zidove. Unutra videh tri crna kamena kovčega ukrašena gravurama i čudnim natpisima. Nisu bili zatvoreni.
'Gledaj, sine' - reče mi starešina sveštenika. 'Živeli su kao bogovi u našoj zemlji u ono vreme kad još nije bilo planina. Hodali su našom zemljom dok je još more udaralo o naše obale, dok su zvezde sjale na našem nebu. Gledaj dobro, jer samo Posvećeni su ih videli'.
To su bila tri naga tela, presvučena zlatom, i ležali su opruženo preda mnom. Dva muškarca i jedna žena. Svaka njihova crta bila je verno izražena u zlatu. Ali, bili su ogromni. Žena je bila viša od tri metra, a najviši muškarac nije bio manji od šest metara. Imali su velike glave, malo zasvođene pri vrhu, uzane vilice, mala usta i tanke usne. Nos je bio dug i tanak, oči prave i duboko upale. Nije moglo biti da su mrtvi, izgledalo je kao da su zaspali. Koračali smo na vrhovima prstiju i govorili tiho, ako da se bojimo da ih ne probudimo. Osmotrih poklopac jednog od kovčega - tu je bila ucrtana nebeska karta sa nekim čudnim zvezdama. Uz astrološka izučavanja bio mi je poznat položaj zvezda, ali ovo je bilo nešto sasvim drugo'.

Pih 101 tema o divovima i neofilima.:)

veoma interesantno...bas me zanima da li su i Stari Sloveni znali za tako nesto...

Ko zna kakvu je evoluciju doziveo covek....
Ne bi me zacudilo da od silnog izvlacenja rogova od zena,
muskarci postajali do 3,4 m visine.....
Ebiga sve ima svoj kraj pa i rogovi....

Peter
Nisam obratio paznju ko je otvorio onu temu o divovima.. :) ali nije bitno.
Poenta je da kao sto vidis vec postoji tema.

meni je najjaci onaj div iz Masters Of The Universe koji se bori u proslosti protiv zmijskih ljudi i njihovog lidera King Hissa
tytus-art.jpg

motu-tytus-2.jpg

A da. Masters Of The Universe ..to je legendarna animacija i tema uopste. A interesantno da je ona vladala osamdesetih davno pre Dejvida Ajka i njegove price o reptiloidima kao vladaocima danasnjeg sveta.
Paralele su mozda vise od slucajnosti. Mozda je to poput teletabisa i slicno, takodje ispiranje mozga deci a sve sa ciljem sakrivanja istine.
Ali mene ove figurice Mastersa osim sto me podsecaju na detinljstvo, odusevljavaju i kako su napravljene. Podsecaju me na Mikelandjelove crteze strasnog suda gde su svi ljudi predstavljeni kao bilderi. Zamisli da su svi musakrci i zene na ulici razvijene muskulature umesto sto su debeli i debele ili suprotono od toga.
I da, velika je steta i promasaj sto su za film" Gospodari svemira" uzeli Dolfa Lundregena
dolph-lundgren-masters-of-the-universe.jpg

Za ovu ulogu je bio potreban neko sa triput razvijenijom muskulaturom.

Kakve veze ovo ima sa temom? Ima. . Mozda su ovakvi mitovi upravo hipostaziranje stvarnih giganata koji su nekada postojali na zemlji a jos uvek postoje u kolektivnom secanju.

Peter
Nisam obratio paznju ko je otvorio onu temu o divovima.. :) ali nije bitno.
Poenta je da kao sto vidis vec postoji tema

Ne sumnjam da postoji bilo koja tema, ali, Ozi, ja nisam ni hteo da mi raspravljamo o divovima, o tome se može pričati danima...

Hteo sam da pričamo o onim fotografijama... Autentičnosti... Utiscima, vizijama...

Ozi doimao si mi se razuman ranije...

Pa sta hoces reci ? Sta je nerazumno?

Grcki Titani, Indijske Asure jesu mitovi. Sve price u kojima se spominju gigantski ljudi takodje poticu iz fabulatorske funkcije ljudskog razuma .Pitanje je odakle ta teznja u nasoj psihi ? Da li je to secanje na rano detinjstvo gde smo mi bili visoki pola metra a nasi roditelji "divovi", Ili je to kolektivno secanje na prave gigante koji su nekada postojali a ciji fosili se pronalaze svuda po zemlji ?

Sto se tice zavera,Dejvida Ajka i slicno.. nema tu nista nerazumno.
Pogledaj ovu moju temu na filozofiji:

Filozofija i vladari sveta
http://forum.krstarica.com/threads/286575&highlight=vladari

Sta kazete na ovo?

3 Džinovi iz Severne Amerike
Ljudski skelet dužine 3,6 metara i sa dva reda zuba iskopan je u Lompok Ranču, u Kaliforniji, 1833. godine. Dvadesetak godina kasnije, iskopan je ljudski skelet dužine tri metra u Zapadnoj Virdžiniji, a 1895. godine u humci u blizini Toleda u Ohaju pronađeno je 20 skeleta, postavljenih u sedeći položaj i okrenutih ka istoku.

78524_03-giantskeleton_f.jpg

Spisak sličnih otkrića je poveliki. Godine 1947. objavljeno je otkriće 32 podzemne pećine u blizini granice između Nevade i Kalifornije, a skeleti pronađeni u njima bili su dužine oko 2,7 metara. O istom otkriću govorio je desetak godina ranije neki čovek koji je, navodno, napravio dogovor sa muzejem Smitsonijan. Neki su tvrdili da su njegove dokaze ukrali i sakrili naučnici darvinisti kako bi zaštitili teoriju o evoluciji.
Objavljeno u Blicu
Cela vest:
http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/209823/10-najmisterioznijih-arheoloskih-otkrica

Ovakve fotke i retard sa 3 meseca poznavanja PS moze da napravi...
Zanimljivo mi je i to da su divove koji su morali imati 10x vecu misicnu masu ubili prackama... smesno

Kakvi su vam to argumenti tipa" moze da se napravi u fotosopu"? Pa sve moze da se napravi u potosopu, a to ne znaci da fotografija nije autenticna zato sto nesto slicno moze da se napravi u tom programu

Evo, ovu sliku koja je uzeta sa Nasinog sajta u photosopu bi mogao da napravis i ti, pa ne bih rekao da sumnjas u njemu autenticnost zbog toga.

iss_9.jpg

I koji su tvoji kometnari na ovo:
Odakle ovakvi podaci ..o tacnom mestu i vremenu iskopavanja?

Ljudski skelet dužine 3,6 metara i sa dva reda zuba iskopan je u Lompok Ranču, u Kaliforniji, 1833. godine. Dvadesetak godina kasnije, iskopan je ljudski skelet dužine tri metra u Zapadnoj Virdžiniji, a 1895. godine u humci u blizini Toleda u Ohaju pronađeno je 20 skeleta, postavljenih u sedeći položaj i okrenutih ka istoku.
Spisak sličnih otkrića je poveliki. Godine 1947. objavljeno je otkriće 32 podzemne pećine u blizini granice između Nevade i Kalifornije, a skeleti pronađeni u njima bili su dužine oko 2,7 metara. O istom otkriću govorio je desetak godina ranije neki čovek koji je, navodno, napravio dogovor sa muzejem Smitsonijan. Neki su tvrdili da su njegove dokaze ukrali i sakrili naučnici darvinisti kako bi zaštitili teoriju o evoluciji.

Nikako nisam mogao tome da se načudim, možda sam već dosadan...
Iskopano je na stotine i hiljade skeleta dinosaurusa umrlih pre nekoliko miliona godina, rekonstruisan im i karijes na zubima i povrede malih prstiju...
Ali, ama baš nijedan "siguran" skelet džinova, titana, hobita, patuljaka.... :(

Nikako nisam mogao tome da se načudim, možda sam već dosadan...
Iskopano je na stotine i hiljade skeleta dinosaurusa umrlih pre nekoliko miliona godina, rekonstruisan im i karijes na zubima i povrede malih prstiju...
Ali, ama baš nijedan "siguran" skelet džinova, titana, hobita, patuljaka.... :(

Siguran? A šta je pa danas sigurno? :zcepanje:
Ne treba ti skelet, džinova ima i danas ... evo jednog, na žalost, umro je čovek, ali ga možeš videti u filmu "Big Fish".

0_21_081005_mcgroryObit.jpg

Za patuljke samo prebaciš na kanal Travel & Living ili TLC i evo ih ... Little people - big world

little-people-big-world-cast.jpg

Kad su hobiti u pitanju ...
http://www.cbsnews.com/stories/2010/03/06/tech/main6273478.shtml
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/3948165.stm

Znam da nije baš onako kako si očekivao i da je mnogo romantičnije Tolkinovo predstavljanje istih, ali sa dokazima se ne treba igrati :lol:;)

Mislim da bi bilo dobro da STRPLJIVO pogledate Film slajder na You Tube koji se zove Izgubljeni Raj. On objasnjava sve o tim gigantima, pun je informacija narocito za one koji poznaju Bibliju.

Poslednja izmena:
-Flash news:

-U davnoj praistoriji Zemlja je imala negostoljubivu atmosferu za zivot kakav danas postoji...Ne govorim o prvobitnoj atmosferi,onoj u kojoj je zivot polako nastajao..., vec o dobu nakon istrebljenja dinosaurusa, kada se zivot vec razvio u dovoljnoj meri, ali da tada jos nije bilo traga nikakvim hominidima...
Negde u to vreme, pre oko 500 000 godina, ovu planetu posetila je humanoidna rasa iz drugog zvezdanog sistema... To su bila gigantska bica, koja pominje biblija i svi stari zapisi, ocuvalo se predanje o njima jer su postojali materijalni dokazi njihovog prisustva... Pogresno,doduse, jer za njih tvrde da su bili sinovi bogova i zemaljskih kceri,sto mozda asocira gresne misli vezane za `interracial`, ali TO PROSTO NIJE BILO MOGUCE :) - ni ISTORIJSKI, ni GENETSKI, a vaistinu ni FIZICKI, ako imate bilo kakvu predstavu o kojima je rec..:) Buduci da je klima nase planete jos uvek bila neugodna za disanje, atmosferu je jos uvek cinilo 98% ugljen-dioksida,prosecna temperatura vazduha je bila oko 40 stepeni celziusa,posetioci su morali da pribegli stvaranju vestackih habitusa sa klimom koja je bila za njih normalna...
Nazalost, ove `dzinove` zadesila je geoloska katastrofa u kojoj su svi stradali... Pomeranja tla, vulkanske erupcije i sl. bili su cesti za to doba, nisu racunali na to niti su bili pripremljeni za taj aspekt tadasnjeg zivota planete... Njihovi ostaci danas tako otkrivaju neobicne skelete iz davnih vremena cija se duzina, da se odrazim `kao mirko`, proteze od tri do cetiri metra!:cool: .. sta bi vise,ljudovi.

Poslednja izmena:
Dimenzije mozga nemaju veze sa inteligencijom....koliko malu glavu mora da imas da to skapiras :)
Ili si glavat, pa se vadis na inteligenciju :):):)

otkud ti ta ideja ? znaci po tebi su dinosaurusi imali inteligenciju ,ako pri tom uzmemo u obzir da su reagovali na pokrete...

ili ako je pacov inteligentan (a jeste),po tebi on je na nivou inteligencije homosapinesa sa vecim obimom mozga !?!

Back