Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos jedna pobrnica tzv prva.....
Mislim da ti nije bas najasnije o cemu se radi...
Nisu u pitanju razmisljanja, u pitanju je Infekcija naseg drustva, a Infekcija se leci Antibiotikom!!!!!
Doduse prvo se utvrdi koja je to bakterija pa se spram toga odluci kojim ce se Antibiotikom leciti!!!!
Jednostavno nezelimo da nasa deca gledaju ovu bruku u sramotu (pirsingovane gologuzane...i ostale humanoide.....)

Kad bi se svi tako ponasali ova tema bi bila odavno
zatvorena,nije red da vas ja ucim posto ste me prozvali klinkom tako da..znate i sami.
ne mozete vredjati i ucutkivati nikoga ovde,jer i smisao teme je da se razgovara i razmenjuju misljenja.

da se to drustvo ne ponasa nedemokratski,do ovoga ne bi ni doslo...........
drago mi je da ovde sa nekim moze da se poprica bez medjusobnog vredjanja.........
Ja zaista ne vidim kako se to ovo društvo ponaša nedemokratski. Jedino ako gomilu balavurdije koja se sprema da divlja po ulicama smatraš celim društvom.

Koje su zamerke tom društvu?
Pa da ponovimo već postavljena pitanja, na koja nismo dobili odgovore:

Postoje li primeri u Srbiji da je neko u poslednjih godinu dana izgubio posao zato što je homoseksualac?
Postoje li primeri da je neko u poslednjih godinu dana maltretiran na bilo koji način zato što je homoseksualac?
Da li su u Srbiji zakonom uskraćena prava homoseksualcima?

S druge strane, voleo bih da znam da li su homoseksualci organizovali ikada paradu u nekoj zaista nedemokratskoj državi kao što je Iran, Saudijska Arabija, Indonezija i slično?

Jos jedna pobrnica tzv prva.....
Mislim da ti nije bas najasnije o cemu se radi...
Nisu u pitanju razmisljanja, u pitanju je Infekcija naseg drustva, a Infekcija se leci Antibiotikom!!!!!
Doduse prvo se utvrdi koja je to bakterija pa se spram toga odluci kojim ce se Antibiotikom leciti!!!!
Jednostavno nezelimo da nasa deca gledaju ovu bruku i sramotu (pirsingovane gologuzane...i ostale humanoide.....)

pobrnica?takozvana prva?:dontunderstand:
imate pravo na svoje misljenje i ja ga ne smatram infekcijom,niti smatram da treba da se lecite..........jednostavno imate drugaciji pogled na svet..........i smatram da nije ok da mene(ne direktno,ali osecam se prozvanom) nazivate bakterijom...........makar i metaforicno...
.ne znam koliko vi imate godina,i da li je ovo persiranje uopste potrebno,ali moje godista je otprilike takvo da me mozete smatrati detetom........a ja smatram da to nije bruka i sramota......"gologuzani",kako vi kazete,jesu,u svakoj grupi ljudi.normalni ljudi,bez obzira na seksualno opredeljenje,zasluzuju svako postovanje.

Ja zaista ne vidim kako se to ovo društvo ponaša nedemokratski. Jedino ako gomilu balavurdije koja se sprema da divlja po ulicama smatraš celim društvom.

Koje su zamerke tom društvu?
Pa da ponovimo već postavljena pitanja, na koja nismo dobili odgovore:

Postoje li primeri u Srbiji da je neko u poslednjih godinu dana izgubio posao zato što je homoseksualac?
Postoje li primeri da je neko u poslednjih godinu dana maltretiran na bilo koji način zato što je homoseksualac?
Da li su u Srbiji zakonom uskraćena prava homoseksualcima?

S druge strane, voleo bih da znam da li su homoseksualci organizovali ikada paradu u nekoj zaista nedemokratskoj državi kao što je Iran, Saudijska Arabija, Indonezija i slično?

tako stoveliki broj ljudi u Srbiji smatra homoseksualce nizom vrstom........drustveno neprihvatljivim fenomenom.......ako pogledamo unazad kroz istoriju,videcemo da su i crnci imali slicno iskustvo.....i oni su se za svoju slobodu i svoja prava izborili........
za gorenavedena pitanja pouzdanih informacija nemam, i ne zelim kao mnogi na ovom forumu da napisem neku glupost samo zato sto ide uz moja uverenja........

ajde da ponovim,ne mogu da se naslede,jedan je napisao neka sacini testament,ali nije isto zakonsko i testamentarno nasledjivanje,kako se regulise imovina koju su zajedno stekli ako su ziveli zajedno pa hoce da se rastanu jer to je zajednicka imovina...Drugo-ako je jedan na aparatima i prakticno mrtav njegov zivotni partner ne moze da donese odluku o iskljucivanju sa aparata ili odrzavanju zivota,iako mu je zapravo mozak mrtav-pisem ovako zato sto je jedan rekao da misli da je kod nas eutanazija zabranjena,ali ovo nije eutanazija,onda ne moze da donese odluku o donaciji organa ako mu partner umre-pogine jer pravno i nema nikakva prava zato sto pravno gledano on nije njegov zivotni partner...eto ponovih

Da li misliš da ovakve parade mogu doprineti da se ovakvo gledište (pretpostavimo da je tačno) promeni?

smatram da je moguce....za pocetak,pokazace narodu da su mnogi homoseksualci ljudi ko i svaki ljudi i da ne setaju okolo golisavi i da ne izvode perverzije na svakom cosku...........
.........naravno,ukoliko se na paradi ne pojave samo oni koji su tu da zabiju balkancima prst u oko..u tom slucaju......zakopali su se jos duplje.....
.eto,to je moje objektivno misljenje........

ajde da ponovim,ne mogu da se naslede,jedan je napisao neka sacini testament,ali nije isto zakonsko i testamentarno nasledjivanje,kako se regulise imovina koju su zajedno stekli ako su ziveli zajedno pa hoce da se rastanu jer to je zajednicka imovina...Drugo-ako je jedan na aparatima i prakticno mrtav njegov zivotni partner ne moze da donese odluku o iskljucivanju sa aparata ili odrzavanju zivota,iako mu je zapravo mozak mrtav-pisem ovako zato sto je jedan rekao da misli da je kod nas eutanazija zabranjena,ali ovo nije eutanazija,onda ne moze da donese odluku o donaciji organa ako mu partner umre-pogine jer pravno i nema nikakva prava zato sto pravno gledano on nije njegov zivotni partner...eto ponovih
Moram da priznam da mi ovo gore nešto nije baš najjasnije.
Gde su to homeseksualci diskriminisani?
Kada već pominješ bračne i vanbračne odnose, oni su zakonom praktično izjednačeni.

Ma ljudi izgleda niko ne shvata ovo ozbiljno.

Pa juče je Francuski navijač gotovo ubijen u centru grada!

A organizatori daju uputstvo učesnicima parade kako da se ponašaju u slučaju bacanja suzavca, topovskog udara ili baklji.
Ja vam tvrdim da ako do takvog napada dodje postoji velika verovatnoća da se mnogi povrede jer koliko god im neko dao uputstvo ako ga nikada pre nisu iskusili nastaće haos.
Pa suzavac izaziva paniku, kada baklje počnu da lete ni iskusnima nije sve jedno a kamoli kada počne da puca topovski udar.

Velika je zabluda da će policija uspeti da zaštiti učesnike!
Policija može samo da ublaži napad ili da odbije napad ali da bi sprečili napad trebaju da blokiraju deo grada na jedno 250 300 metara od mesta dogadjaja ili da pohapsi sve one koji će ta sredstva za napad da ponesu.

Kome sve ovo treba stvarno mi nije jasno...

navijaci nastavljaju da me odusevljavaju svakim danom :)

view_photo.php

view_photo.php

"Bilo je i skandiranja "Ubij pedera" i to ne samo sa južne tribine. / (Tanjug)" :)

smatram da je moguce....za pocetak,pokazace narodu da su mnogi homoseksualci ljudi ko i svaki ljudi i da ne setaju okolo golisavi i da ne izvode perverzije na svakom cosku...........
.........naravno,ukoliko se na paradi ne pojave samo oni koji su tu da zabiju balkancima prst u oko..u tom slucaju......zakopali su se jos duplje.....
.eto,to je moje objektivno misljenje........
Opet se vraćam na sado-mazo.
Zamisli da sada svi oni koji vole sado-mazo izađu da naprave paradu. Eto, žele da ih ljudi posmatraju kao i sve ostale ljude, da vide da nisu u pitanju perverznjaci koji peverzije rade na svakom ćošku...

Da li misliš da tako nešto ima imalo smisla?

Pa posmatraću ih kao svakog drugog građanina. Ne zanima me da li je homo, hetero, bi... da li je fašista, komunista, hrišćanin, musliman...
A ako izađe da pravi paradu, u kojoj ne ističe svoju jednakost sa drugima, već svoju različitost, gledaću ga drugim očima i smatraću da to što radi nije baš najnormalnije.

Uh, malko sam ga zakomplikovao... Možda i bude jasno šta sam hteo da napišem...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back