Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo sam se dodatno informisao u međuvremenu.

Dakle, 2001-ve je bila parada koju su napali i isprebijali razni huligani. Ove godine je veća (i skuplja) zaštita zato što se boje da se to ne ponovi.

Ovo značajno menja stvari - uzrok cene nije sama parada, već ponašanje ljudi koji paradu žele da spreče. Ako se zaista ne sviđa ljudima trošak, onda ne treba da napadaju paradu - jer ovo sada postaje situacija u kojoj je pitanje da li dozvoliti grupi huligana da diktira koje grupe smeju a koje ne smeju da imaju javno okupljanje.

Postoji još jedna stvar koju vredi uzeti u obzir. Znam da nekima unutar Srbije nije stalo do mišljenja Zapada (primer klasičnog srpskog razmišljanja po principu "čačkaj mečku dok te se mečka ne okane"), ali ako u nedelju bude napada na gej paradu, Srbija će opet veoma, veoma loše izgledati u zapadnim medijima. Ako ima građana zabrinutih za Srbiju, bilo bi dobro okupiti se i pokušati da se pomogne u sprečavanju nasilja (neka bude i okupljanje "protiv gej parade, ali još više protiv huligana", nije važno).

No, sumnjam da briga ide toliko daleko.

ne budi tako siguran......od kad sam cula za paradu,toga se najvise bojim.........
...znaci,desi li se nesto-ugasili smo ga...........
SAMO NE RAZUMEM KAKO TO "NACIONALISTE" NE MOGU DA SHVATE?!

Докле ми порески обвезници да плаћамо којекаве накарадне ствари, нпр. као што је ова парада Срамоте-карактерне девијантности. Да ли је неко помислио колико ће да кошта све ово......
5000 људи из сектора безбедности.......х 5000 дневница + бензин + застој саобраћаја +...+...+...+....+.....+
Да не причам о самом чину организвања и подршке паради Срамоте-карактерне девијантности (доста је већ речено на овој теми).......
Наша деца треба да гледају девијантне пирсинговане гологузане и поред свега тога још то треба да платимо, да неће можда БоТа и камарила да нам уведу додатни порез на заштиту хуманоида (нешто што још увек није еволуирало у човека). Фуј!!!!!

Ima ih oko 3%, ali se bolje kriju, jer tamo ih totalno utepaju čim ih uhvate.

Iz tri razloga. Prvo, ako je bolest, neizlečiva je; da li treba neizlečive bolesnike maltretirati zato što su bolesni? Ili ih treba pustiti da žive koliko već normalno mogu?

Drugo, šta je bolje za društvo: mala, potlačena grupa koja živi u strahu, koja se oseća nemoćnom i ugroženom, i koja je fokus mržnje i napada; ili grupa produktivnih građana koji žive kao što bi i inače živeli, samo otvoreno?

Treće, zato što po svim indikacijama nije u pitanju bolest, već je nezaobilazan nuzefekt ljudskog razvojnog sistema - određen broj ljudi se uvek rodi sa određenim promenama na sistemima koji određuju seksualnu privlačnost. Otud, radi se o krajnjoj nepravdi: napadima na ljude zato što su se rodili sa određenom osobinom. Kako možeš nekoga da kriviš za nešto nad čim taj nema nikakve kontrole?

samo to ne mogu da skapiraju oni koji se hvataju za -da je bog hteo,svi bismo mi bili gay,postojao bi smo jeda pol blablabla........:roll:
odredjen broj-ne svi!
znaci,ukoliko i taj odredjen broj postoji-a koliko dugo ljudi zmurili na to,neminovno je da postoji-treba ga prihvatiti-pogotovo oni koji se pozivaju na BOGA.
I jos nesto ne razumem-kako ljudi zdravom logikom ne skapraju zbog ceka je danas "veci broj homoseksualaca",nego tu lupaju o nekom trendu i o nekim negativnim uzorima........

bex

Један од лукавијих начина те феминизације јесте и увођење соје у исхрану човечанства, а која се рекламира као здрава и хранљива намирница. Оно што се од потрошача крије, јесте чињеница да је соја препуна естрогеном - нарочито млеко од соје (1 чаша млека = 5 таблета естрогена), и с обзиром да је естроген полни хормон, он код мушкарца доводи до феминизaције. Уколико се дете у развоју храни сојиним млеком и производима од соје, висок ниво естрогена у крви узроковаће недовољну развијеност полних жлезда и полних органа код њега, па сходно томе и низак ниво тестостерена, што доводи до феминизираности и у психолошком смислу - значи неборбености и пасивности.

.

to objasnjava zasto moja ‚žena sprema soju....jeb*** joj %&^*%$...:hahaha::rotf::gace:

Poslednja izmena:
bex
С обзиром да је Милошевић оправдано одсутан, морао се наћи неки други разлог за злостављање Срба, те је за као најлогичнији избор одређен хомосексуализам, што није случајан избор, јер сексуалност чини основу сваког човека, па уколико му неко поремети или промени основу, уједно је пореметио и читаву особу. Масовно феминизирање мушке популације које траје задњих 30-ак година није случајан процес, већ - поред наркоманије, представља начин за слабљење мушкараца који су једини у стању да пруже отпор поробљавању планете.

Један од лукавијих начина те феминизације јесте и увођење соје у исхрану човечанства, а која се рекламира као здрава и хранљива намирница. Оно што се од потрошача крије, јесте чињеница да је соја препуна естрогеном - нарочито млеко од соје (1 чаша млека = 5 таблета естрогена), и с обзиром да је естроген полни хормон, он код мушкарца доводи до феминизaције. Уколико се дете у развоју храни сојиним млеком и производима од соје, висок ниво естрогена у крви узроковаће недовољну развијеност полних жлезда и полних органа код њега, па сходно томе и низак ниво тестостерена, што доводи до феминизираности и у психолошком смислу - значи неборбености и пасивности.

.
imas pdf natprirodne pojave i misterije..........
tamo se obicno okupljaju teoreticari zavere........
.predoci im to o soji,veoma ce se obradovati kad cuju...............

Kako komentarisete najavljenu gey paradu 20 septembra ?

MOLIM VAS da na mojoj temi ne pozivate na nasilje, da ne govorite ruzne reci, da ne vredjate.....i sve ostalo sto moze da izgleda kao vredjanje ili bojkot parade.
Samo kulturno.....da nam dugo zivi tema

Okej sam s tim skroz. Nemam problem sa bilo cijom seksualnom orijentacijom, a mislim da su gej osobe u ovoj zemlji ako ne direktno ugrozene, onda potisnute na drustvenu marginu i da definitivno treba da ucine nesto u vezi sa sopstvenom demarginalizacijom i slobodom. Jedino sto mi je u celoj prici ruzno jeste to sto ce 1000% na taj skup doci vise niskoceonih mahnitih stvorova da se obracunaju sa ucesnicima parade, nego samih ucesnika.

Brzi Bravai Srbije
to objasnjava zasto moja ‚žena sprema soju....jeb*** joj %&^*%$..

<hator>
imas pdf natprirodne pojave i misterije..........
tamo se obicno okupljaju teoreticari zavere........
.predoci im to o soji,veoma ce se obradovati kad cuju...............
Пдф "Натприродне појаве и мистерије" може се у извесној мери схватити и као неозбиљан, док ово о чему говорим није "теорија завере", већ научни подаци који се лако могу проверити путем нета. Није на одмет напоменути, да вишак естрогена код жена - између осталог, узрокује појаву целулита :mrgreen:.

http://www.ivonazivkovic.net/SOJA-PRVI-DEO.html

Poslednja izmena:
ma da..a zbog cega ste svi vi ovde u fazonu daako si homoseksualac treba da"cutis i da se lecis"?
sto,ako je to njihovo pravo...?
oni svojom setnjom ne ugrozavaju r&m,vec huligani i kvazi patriote koje vec "ostre nozeve"..
samo ne znam kada ce isti shvatiti da pravi patriota,osim sto voli svoju zemlju radi u korist iste....a tako sto ce pokusati da izvrse masakr nece nikako pomoci svojoj otadzbini...........
A šta to treba da pričaju? Čime to imaju da se hvale? Hajde da svi ljubitelji sado-mazo seksa izađu na ulice i naprave paradu...

Ima li tome smisla osim ugrožavanje javnog reda, morala, bezbednosti...?

]

Šta sa pravom da se šetaš sa javno organizovanom paradom, bez da te neko pritom ispremlati?

Svaki taj koji ce biti ,kako kazes ispremlacen mogao je da pretpostavi sta ga ceka u datim okolnostima. Tako da je to sve na njegov sopstveni rizik. Dalje, ne podrzavam nasilje i svestan sam da se ratovi vode na bojnom polju a zavrsavaju pregovorima, ali kao sto sam vec navodio zanima me sta je sledece? Da ta grupa "drugacijih" trazi da im se dozvoli da usvajaju decu? Pa molim lepo, tvrdite da je prirodno da imate brak dve osobe istog pola. Pa ako je to prirodno onda imajte i decu prirodnim putem. Parada ponosa? Dobro, samo mi nije jasno cime se to ponose? Time sto imaju taj nakazni stav prema izvesnim zivotnim situacijama i time sto su drugaciji? Vazi, ali hajde onda u sledecu nedelju da se organizuje i parada F odeljenja Neuropsihijatriske bolnice Dr. Laza Lazarevic. Recimo i da je tamo izvestan broj neshvacenih od strane drustva i da i oni kao manjina imaju i pravo i potrebu da ukazu javnosti kako na svoje postojanje a tako i na svoje potrebe. Ili su to "njima" ugrozena prava? Svi pricaju da jesu. Dobro ali isto tako svi pricaju i da postoje vanzemaljci ali to jos niko nije potkrepio odgovarajucim dokazom. Mozda da u dokazivanju ugrozenog prava angazujemo Moldera i Skalijevu? Jer slican je stepen verovatnoce da se dokaze i ovo o ugrozenosti prava kao i ono o postojanju vanzemaljaca. I dajte vise da i sami gejevi shvate da im je bolje da ostanu kuci. Jer bice onih ,bar meni , gadnih scena za videti. Ovo drustvo je takvo kakvo je i mozda i mozes da ga menjas ali nikako ne sa stavovima kao sto su ovi.

Значи, не треба их млатити? :think:Али, треба свакако подржати ове који су најавили да ће да их млате. :roll:

Кад немате шта друго, подмећете јефтину квазипатриотску демагогију, као и увек.
Podmetanjem se, sasvim očigledno baviš ti.
Pitao sam nešto, pa pitam ponovo:
Gde si ti uopšte u mojim postovima pročitala da podržavam one idiote koji hoće fizički da se obračunavaju sa homoseksualcima?

Zašto izbegavaš odgovor na pitanje: "Šta bi danas o paradi homoseksalaca rekla Milunka Savić?"? Verovatno zato što si svesna kakav bi bio stav te junakinje.

Besmislice. Homoseksualizam u prirodi često dostiže procente koji su neuporedivo veći nego kod ljudi.
Ovo jednostavno rečeno nije istina.

U okviru ljudskog društva, bez obzira na civilizaciju ili kulturu, procenat "čistih" homoseksualaca (kao i kod većine ljudskih osobina, ovo je pitanje spektra) je oko 3%. Ovo se nije promenilo u toku zadnjeg perioda vremena uopšte. Jedino što se desilo je što su homoseksualci prestali da se sakrivaju kao što su prethodno radili.
Na osnovu čega ti možeš da tvrdiš ovako nešto? Imaš podatke koji je procenat homoseksualaca živeo u Parizu recimo početkom XIX veka?

S druge strane, hajde i homoseksualizam... Otkud biseksualci?
Ne, ovo gore ima veze sa propagandom koju vrše homofobi. Imaš li neke podatke kojima možeš da potkrepiš ovu tvrdnju o "dečacima od 12 godina"? Poređenja sa prethodnim godinama? Hajde, da vidimo neke reference?
Neke reference?
Pa evo pre nekoliko dana otkriveno da su u Podgorici klinci duže vreme silovali klinca.
Pre par godina nešto slično je otkriveno u Kuršumliji. Malo, malo pa se desi nešto tako.
Bilo je takvih slučajeva u Srbiji pre 20 godina?

Dragi moj rdeki, ja sam (kada sam živeo u Srbiji) imao par gej prijatelja. Nivo neprestanog straha da će biti otkriveni je bio...jeziv.

I to sa pravom: kada je jedna devojka otkrivena (momak koji je bio zainteresovan za nju, i ljut što ona nije uzvraćala njegovu "ljubav", ju je pratio i video), direktno su je šikanirali na smrt. Nakon godinu dana pljuvanja u lice na ulici (doslovno), bacanja govana na vrata stana u kome je živela sa bratom i roditeljima, premlaćivanja (jednom nje same, tri puta njenog jadnog brata - on nije gej, ali eto kriv je što ima gej sestru), nakon što joj je jedan od profesora na faksu iscepao rad pred njenim očima pa je onda oborio zato što rad nije predala (!), nakon što je jedan od komšija bacio čašu urina u lice njene majke na ulazu u zgradu...devojka se obesila.

Uzrok za gej parade je borba protiv ovakvih stvari. Kada prestane šikaniranje, i kada prođe dovoljno vremena da se zaleče ovako nanesene povrede, onda više neće biti potrebe za gej paradama.

Do tada, ovakve priče su potpuno besmislene.
Opisao si jedan primer koji se desio pre ne znam koliko godina.
I ja lično poznajem neke homoseksualce kojima nikada nije zafalila dlaka sa glave. Poznajem i dve osobe koje su promenile pol zbog viška pogrešnih hormona.

Jedno je borba za svoja prava, a sasvim drugo propaganda koja pojavu homoseksualizma predstavlja kao nešto normalno, pa čak (u poslednje vreme) nešto što je "in", što je poželjno. A ova "parada ponosa" je čista propaganda.

Звучи ти глупо, јакако, кад овако надробиш без истинског удубљивања у оно што сам овде писала.
Зар је тако тешко схватити:

Против сам те параде, ротив свих педерских парадирања разних врста, од медијских на даље.
Штавише, гади ми се то њихово експонирање, јер знам да се и већина обичних хомосексуалаца гади и клони таквих ствари. Јер знам да је то својеврсна манипулација, и својеврсно насиље.

АЛИ, (то фамозно али, исувише је компликовано изгледа за неке да схвате), парада је ту, нису је, на жалост, забранили, и стога, кад је већ ту, против сам и оних који би да физички нападају те што парадирају, те сам тако и против оних који то заговарање физичког обрачуна подржавају.

Јасније сад? :roll:
E tako te volim...

Kaže juče devojka, ili mladić ne znam kako da je nazovem, iz organizacije parade da su dobili uputstva od policije kako da se ponašaju u slučaju bacanja suzavca, topovskih udara, baklji itd itd.

I kaže ostati mirni i u grupi.

A ja joj kažem kada osete napad suzavcem, ili topovki udar, baklje da će da skaču na krov od straha.
Ne razumem kako neko može da ih navodno pripremi na tako nešto kada to bez iskustva jednostavno nije moguće!
Najopasniji je momenat kada se suočiš sa protivnikom koji te napada!
A ako ti nisi spreman preovladava strah!
A najluđa stvar koju sam čuo je da se uzdaš u to da te drugi zaštite, tj policija koja to nikada ne uspe u potpunosti, na otvorenom prostoru.

m1.jpg

Поворка срама
16. септембар 2009 - 17:45

поводом најављене тзв. „Параде поноса“ у Београду

Најављена за 20. септембар у Београду тзв. „Поворка поноса", уствари поворка срама, поворка Содоме и Гоморе - само је потврда оне народне: Ко се Бога не боји ни људи се не стиди.

Давно је речено: Све ми је слободно, али није ми све на корист. Заиста, слобода нас је створила, човјек је за слободу створен. Но, само истина је она која ослобађа човјека, тј. истински начин живљења, постојања и понашања. Лажни, посуновраћени начин живљења човјековог јесте слободан али он не гради него разграђује људско достојанство. Право значи ићи правим путем и живјети на прави, праведан начин.

По датој слободи, човјек има право и на самоубиство; по сатанској филозофији живота, човјеку је „закон што му срце жуди". Човјек је биће обдарено тјелесним и душевним силама. Све што човјек јесте и има, само онда кад се употребљава на прави начин, остварује своју сврху и постиже свој истински смисао. Човјек, по слободи, има право, може и да злоупотреби богодане силе и дарове. Тако, иста рука, иста снага и вјештина човјекова оперише и лијечи зли тумор на човјековом организму, али и закоље човјека и дијете у колијевци...

То што важи за све психофизичке силе и дарове човјекове, за могућност њихове употребе и злоупотребе, важи и за богодани дјетородни нагон човјеков. Употријебљен на прави и здрави начин, он љубављу мужа и жене рађа и ствара нови живот; њиме се испуњује заповијест Божја и благослов уграђен у мушку и женску природу: „Рађајте се и множите и напуните земљу и владајте њом..."

Може ли се прогласити за врлину и човјека достојно право - гажење и скрнављење тог и таквог закона људске природе, самог богоданог смисла човјековог постојања и вјечног смисленог Закона Божјег? Не претвара ли се чедоморством (абортусом) материна утроба, створена да буде радионица живота, у радионицу смрти? Исто тако и бесловесно распаљивање похоте мушког на мушко и женског на женско, не представља ли обесмишљење велике и сверодне тајне брачне љубави како у времену тако и у вјечности? Љубав је дата човјеку да рађа; свако рођење је рођење за вјечност, а не за смрт и ништавило. А „дрво које плода не рађа сијече се и у огањ баца". Да ли је јалова љубав - љубав? А таква је мужеложничка, геј-лезбијска љубав која неће и не може наслиједити Царства Божијега, јер је бесплодна и јалова. (ср. 1Кор. 6, 9) Јер њен ерос води у смрт и самоубиство, истовјетан је са смрћу. Содома и Гомора су у древна времена сами себе уништили, сагоревши у сумпору и огњу, управо зато што су претворили природно употребљавање мушког и женског у противприродно (ср. Рим. 1, 26), самоуништавајуће.

Љубав које јесте Бог и која је дата човјеку да њоме познаје Бога, остварујући свој вјечни смисао и пуноћу постојања, постаје, злоупотребом, извор егзистенцијалног помрачења ума и сљепила, содомије. Такве, морално и духовно ослијепеле, „предаје Бог у срамне страсти" (ср. Рим. 1, 26)

Са горе укратко наведених разлога, видовита Црква Божја не може и не смије прихватити противприродност за природност, гријех за врлину, бесловесност за разумност, античовјечност за човјечност, самоуништење и обесмишљење љубави као најсветије сфере живота, за радост живота, праведности, за избор пута који води у истинско људско живљење.

Наравно, Црква нити је икад позивала нити данас позива на насиље против било кога, па ни против оних који бирају намјесто пута живота - пут бесловесности и смрти. Она, међутим, као чуварка светиње живота и љубави, и као радионица вјечног живота и чисте, непролазне љубави, осуђујући свако насиље, има за богодану обавезу и дужност да сваког човјека, свако људско покољење, па и ово данашње, непрестано подсјећа на потребу разликовања Бога и Сатане, свјетлости и мрака, зла и добра, истине и лажи, природности и противприродности, смисла и бесмисла. Као таква, она не може прихватити нити одобрити поворку срама - за поворку поноса, поготову кад се њеним наметањем, као у овом и сваком сличном случају, врши јавно насиље над инакомислећим. Утолико прије што се таква поворка организује у граду који је под вјековним покровом Пречисте, Преблагословене Дјеве Богородице, која је нетрулежно Бога Љубави родила - за живот свијета. По народној: Оно чега се паметан стиди, тиме се луд поноси...

АЕМ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКИ
Амфилохије

m1.jpg

Поворка срама
16. септембар 2009 - 17:45

поводом најављене тзв. „Параде поноса“ у Београду

Најављена за 20. септембар у Београду тзв. „Поворка поноса", уствари поворка срама, поворка Содоме и Гоморе - само је потврда оне народне: Ко се Бога не боји ни људи се не стиди.

Bog je na ovoj planeti, a u nasoj zemlji pogotovo, dozvolio i mnooooogo gore stvari od te us*ane parade ...

Rečeno je i "Ne sudi, da ti ne bude suđeno", "Nek' kamen baci onaj koji je bezgrešan", ....svašta nešto je rečeno :roll:

Ali naravno, ništa nije bilo rečeno kad su sudili Pahomiju i jurili Ilariona, tad su svi omutaveli ili, kad javnost baš pritisne, tiho mrmljali da čekaju da sud završi svoj posao, da će poštovati svetovne zakone ove zemlje - licimuri neviđeni.

Rečeno je i "Ne sudi, da ti ne bude suđeno", "Nek' kamen baci onaj koji je bezgrešan", ....svašta nešto je rečeno :roll:

Ali naravno, ništa nije bilo rečeno kad su sudili Pahomiju i jurili Ilariona, tad su svi omutaveli ili, kad javnost baš pritisne, tiho mrmljali da čekaju da sud završi svoj posao, da će poštovati svetovne zakone ove zemlje - licimuri neviđeni.

Ајде поклопи се ушима...и немој да булазниш...
Која је твоја потреба да балтиш Цркву на свакој теми..предлажем један пост од 10 година...да дођеш мало себи...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back