Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo recimo dozvoljava se gej populacija. Hajde u redu. Prvi stepen iskrivljenosti morala.
Zamislite šta će biti za nekih dvadesetak godina:
"Zdravo komšija" "oo zdravo"
"Gdje si krenuo sa tim ašovom?" "Ma odoh malo da se zadovoljavam, skoro sahraniše neku mladu djevojku pa da se zadovoljnim dok je još svježa"
"ako ako komšija, ugodan dan!"

Obzirom da nisi u Srbiji, verovatno ni nemaš pojma da se ovde već decenijama otvaraju i postoje gej-klubovi, da imaju svoje događaje i okupljanja i da ih niko ne maltretira. Verovatno živiš u predrasudama i dalje, i to je tvoje pravo.

Sasvim moguće - ovo su priče iz devedesetih. Ne znam kakvo je stanje sada u Srbiji, tako da ne mogu da ocenjujem. Ako je tako kao što si opisao, drago mi je.

Samo bi trebao da shvatiš jednu stvar, a to je da u nedelju neće šetati gej populacija iz Srbije, već egzibicionisti i izmanipulisani tupani. Pa ti proceni o čemu se ovde radi.

Opet, sasvim moguće. No, šta da radiš? Imaš grupu koja je potiskivana jako dugo vremena. I sada imaš reakciju, koja verovatno nije onakva kakva bi trebalo da bude. No, oni imaju pravo na tu reakciju. Pusti ih neka se okupljaju, i nemoj se time baviti.

Kao prvo Srbija nema pare da obezbjedi lijekove, isplate socijalnih pomoći ali zato imaju pare da obezbjede šetnju pedera gradom.

Ako je ovo tačno, to nije u redu. Organizatori parade treba i da plate za nju.

Drugo, čemu ta šetnja? Zato što se razlikuju od drugih?

Iz istorijskih razloga. Takvim šetnjama su Indijci i crnci u Americi oborili represivno stanje u kome su se nalazili. Onda je gej pokret to preuzeo.

Hajde svi korisnici AMD procesora da izađu i ponosimo se. Zašto? Pa različiti smo, ima i ljudi koji koriste Intel. Svi koji voze Mercedesa da se okupe? Na šta bi to ličilo? Na haos, havariju!

Ok, što da ne? Ako okupiš dovoljno ljudi iza bilo čega, zašto bi ti neko branio paradu?

Lepo je kada se nauci koriscenje smajlija pa ne moze da se zaustavi.
Naravno, poenta je promasena, kao i do sada.
Nedostatak argumenata uvek sa sobom povlaci izrazeno nevaspitanje u komunikaciji kao vrstu pomoci i postapalice.

cekaj,koreni reci iz kojih potice ti nije dovoljan argument.........
a sto se tice smajlija..........
sta cu ti kad si se isplio...........

Iz istorijskih razloga. Takvim šetnjama su Indijci i crnci u Americi oborili represivno stanje u kome su se nalazili. Onda je gej pokret to preuzeo.

Ok, što da ne? Ako okupiš dovoljno ljudi iza bilo čega, zašto bi ti neko branio paradu?

Mislim da nema potrebe da bilo šta iznose, reklamiraju, propagiraju...
Mogu jednostavno da naprave okupljanje u nekom od svojih klubova, niko neće da ih uznemirava niti će oni uznemiravati ostali narod.

Gay-Serbia.com | Diskusije » Gej brakovi i roditeljstvo » Srbija:Legalizacija gay brakova !?!

Ja cu sigurno resavanjem svog problema napraviti presedan u pravnom sistemu Srbije .. a evo kako..

Sada, trenutno, zivim, nazovimo to, u "str8" braku.. dakle
evidentiranom od strane drzave...

Za mesec, dva dana, taj brak postaje lezbejski brak,
takodje evidentiran od strane drzave, u slucaju da
ja ne promenim dokumenta (ime, maticni broj)
Mogu da cak i promenim ime, i tad se nista ne menja..

Menja se jedino u slucaju promene maticnog broja,
to jest u tom trenutku, kako su mi rekli, moj brak
postaje nistavan.

Ali eto radosti! Ja mogu da ne promenim maticni broj,
je'e mi se za glupi broj i administraciju.

Imam jednu drugaricu, kojoj je greskom upisan bio muski
maticni broj (710), pa su je zvali na regrutaciju, i sve
tako nesto. Ziva se namucila dok to nije sredila..
Ali je i pre toga bila u braku.. Tako da nesto sumnjam i u
nistavnost braka, ako imate, na primer , dva muska ili
dva zenska maticma broja.

U stvari. Ko ce da dokaze da ste vi musko ili zensko.. Ako odete
kod maticara, negde, gde je administracija vrljava, ako odnesete
krstenicu, na kojoj se ne vidi dobro rod... sredite se da izlgedate
kao predstavnici dva roda... i .. sta.. eto vama radosti!

Mislim.. to nije bas zakoniski pravilno... ali moze da prodje..

Osim svega ovoga. Imam dete.. Dete ima svoju krstenicu...
I ako promenim maticni broj ... njemu ce onda na krstenici
da pise da ima dve mame? Da li je to pravno regularno?
Da li takvo dete moze da postoji?

Pa izgleda da moooooozeeee...

Ima tu rupa... svakakvih...

A mi trans persone, smo tu da to busimo dalje...
i za Vas drage lezbejke i dragi ******...

Eto.. tema za razmisljanje? zar ne?
:think:

NICK ANĐELIKA

Najveći bunt i dolazi odatle što će država i grad BGD da plate oko pola miliona evra za paradu. Iz budžeta!!! Pola od toga otpada na obezbeđenje, za ostalo ne znam tačno šta je, ali sa tom cifrom se barata.Narod nema leba, a oni plaćaju paradu oholih i poremećenih likova koji bi da se baš za inat eksponiraju i nerviraju gotovo 90% nacije. (Podršku imaju kod 12-13% ljudi) To izaziva bes u narodu, zato će i biti sra.nja koja policija neće moći da spreči.

Izvini ali ja ovde nemam geja da mi sprema kucu, uredjuje dvoriste, brine o bazenu, pere auto i sl. Mislim da je poredjenje gejeva i crnaca potpuno promaseno jer ovde niko ne ugrozava gejeve . Pogotovo ne na nacin na koji su bili ugrozeni crnci u Americi ili Indijanci. Mislim gejevi ovde imaju apsolutno sva ljudska prava. I to sto oni zele da se promovise njihova bolest e to je ono sto nije u redu. Zamisli da oni iz Laze vide sta im ispisnici rade pa pozele i oni tako. A sve se pozivajuci na ljudska prava i pravo na razlicitost. Pa krene karneval, Na celu kolone nalaze se pacijenti F odelenja, iza njih neko drugo odelenje i tako redom.

Najveći bunt i dolazi odatle što će država i grad BGD da plate oko pola miliona evra za paradu. Iz budžeta!!! Pola od toga otpada na obezbeđenje, za ostalo ne znam tačno šta je, ali sa tom cifrom se barata.Narod nema leba, a oni plaćaju paradu oholih i poremećenih likova koji bi da se baš za inat eksponiraju i nerviraju gotovo 90% nacije. (Podršku imaju kod 12-13% ljudi) To izaziva bes u narodu, zato će i biti sra.nja koja policija neće moći da spreči.

Da sam tu prvi bih se suprostavio policiji i bilo kome!
Ne zato što mi smetaju, već zato što uništavamo moral, iovako uništen.
I kakav primjer da ostave djeci koja će to gledati?
Dječaci da ljube svoje drugare a djevojčice drugarice?

Izvini ali ja ovde nemam geja da mi sprema kucu, uredjuje dvoriste, brine o bazenu, pere auto i sl. Mislim da je poredjenje gejeva i crnaca potpuno promaseno jer ovde niko ne ugrozava gejeve . Pogotovo ne na nacin na koji su bili ugrozeni crnci u Americi ili Indijanci. Mislim gejevi ovde imaju apsolutno sva ljudska prava. I to sto oni zele da se promovise njihova bolest e to je ono sto nije u redu. Zamisli da oni iz Laze vide sta im ispisnici rade pa pozele i oni tako. A sve se pozivajuci na ljudska prava i pravo na razlicitost. Pa krene karneval, Na celu kolone nalaze se pacijenti F odelenja, iza njih neko drugo odelenje i tako redom.

Zbog tog licemerja i nepotrebnosti ovog događaja, zbog isforsiranosti i jednostrane potrbe prevaranata da se ovo napravi, gejevi će bidi još prezreniji i u još gorem položaju posle ovoga. Toga su i oni svesni i zbog toga većina LGB ljudi ne podržava ovaj marš. Ovo je zaista parada smrada, kako rekoše neki nacisti, jer nema ovde ni B od borbe za prava ljudi... Ovo je veliko sra.nje koje su zakuvali srebroljupci iz par organizacija. Ništa dobro ovo doneti neće.

I šta sad? Ono što me zanima je zašto je ovo problem? Kakvu štetu tebi čini to što se Maja zaljubila u Jovanku umesto u Jovana?
Recimo da poverujem da si to za sta se predstavljas. Mada nije od presudne vaznosti za pricu.
Ovo pitanje koje sam izdvojio iz tvog teksta jeste sustina price.
Sve vreme se prica o paradi a ne o tome da li neko od nas prihvata ili ne prihvata postojanje pedera ili lezbejki. Niko ne porice da oni postoje.
Teorema je da im se krse neka prava koja se svima drugima ne krse i da je to razlog paradiranja. Koja prava?
Evo, da ponovimo sa 8. (osme) strane:
Navedite jedan primer da je neko otpusten ili da nije primljen na posao zato sto je homoseksualac?
Navedite jedan primer da je nekome odbijena usluga u restoranu zato sto je homoseksualac?
Navedite jedan primer da nekome nije prodata neka roba zato sto je homoseksualac?
Navedite jedan primer da nekome nije dozvoljen ulazak u vozilo javnog prevoza zato sto je homoseksualac?
Navedite jedan primer da nekome nije pruzena zdravstvena zastita zato sto je homoseksualac?
Navedite jedan primer da je nekome uskraceno bilo kakavo gradjansko pravo zato sto je homoseksualac?
Nije bilo odgovora do 50. strane, nema ni dalje...

P.S. Zahvaljujem na do sada najpristojnijem objasnjenju pojma homoseksualnost. I cestitam na kulturi.

Lično nemam ništa protiv homosa, i podržavam primenu zakona Srbije koji zabranjuje otpuštanje sa posla, psihičko ili fizičko zlostavljanje osobe, samo zato što je ona drugačije seksualne orijentacije. Naravno, pretpostavka je da ta osoba(e) svoju seksualnost izražava poput svih ostalih - znači u privatnosti svoga doma, jer se u suprotnom agresivno i nametljivo javno izražavanje seksualnosti od strane drugih doživljava kao primitivno i agresivno ponašanje.

S obzirom da su sve aktivnosti homoseksualnih organizacija u posednjih par godina bile dobro osmišljeneje, očigledno je da su vođene od strane osoba koje su iskusne u manipulaciji masama, i u pitanju je sledeće:

Okupacija neke države oduvek je bila najteža od svih faza porobljavanja, a ono što se u tom slučaju najčešće radilo - postavljanje kvislinške vlade, takođe se pokazalo kao neodrživo na duži period, jer bi se narod na kraju uvek pobunio i skinuo ih sa vlasti. S obzirom da osećaju jaku mržnju prema sebi - ali i prema društvu „koje ih ne shvata i ne prihvata”, Vatikansko-Rabinska Koalicija je to iskoristila i regrutovala homoseksualce kao specijalnu jedinicu za maltretiranje i psihičko zlostavljanje srpskog stanovništva.

Stalno i agresivno izrazavanje seksualnosti minorne manjinske grupe - čija je seksualnost drugacija od seksualnosti većine građana, od strane većine se doživljava kao napad na njihovu i seksualnost njihove dece, što ih dovodi u stanje stalne napetosti i stresa. Što se ovo uznemiravanje češće dešava, nacija počinje da se oseća sve umornijom i iscrpljenijom, što vremenom dovodi do toga da upada u stanje psihoemocionalne katatonije, kada joj postaje svejedno šta se dešava sa njom, njenom državom i svemu ostalom što je okružuje.

Prisilni homoseksualizam - silovanje muškarca, tokom istorije se koristio kao proveren način slamanja volje i duha, posle čega bi on gubio svaku želju za daljim otporom i borbom. Ono što je efikasno za pojedinca, efikasno je i za naciju, i u tom smeru treba tražiti razloge agresivnog nametanja homoseksualizma srpskom narodu.

U prilog tome ide i činjenica da se u svetu - pa i u Srbiji, na najvišim politčkim položajima nalaze (uglavnom) prikriveni homoseksualci, i to iz razloga jer su se (d)pokazali kao dobre sluge svojih gospodara, a zli gospodari svom heteroseksualnom narodu.

P.S. Temu sa ovim postom moderator mi je prvo zaključao, pa zatim i izbrisao. Čega se to plaši?

Ovaj događaj je osmišljen od strane nekih mrzitelja našeg naroda.
Zašto?
Ako se ne dozvoli na sva zvona će zvoniti o tome kako Srbija nije demokratska zemlja, ne dozvoljava homoseksualcima da slobodno žive i slično
Drugi scenario:
Dozvoljava se izvođenje i organizovanje. 99% sam siguran da će biti nekih incidenata.
Opet na sva zvona će se čuti o nekulturi Srba, divljačkom ponašanju i slično...
Kako god se okrene loše je...

Поворка срама

Најављена за 20. септембар у Београду тзв. „Поворка поноса“, уствари поворка срама, поворка Содоме и Гоморе – само је потврда оне народне: Ко се Бога не боји ни људи се не стиди.

Давно је речено: Све ми је слободно, али није ми све на корист. Заиста, слобода нас је створила, човјек је за слободу створен. Но, само истина је она која ослобађа човјека, тј. истински начин живљења, постојања и понашања. Лажни, посуновраћени начин живљења човјековог јесте слободан али он не гради него разграђује људско достојанство. Право значи ићи правим путем и живјети на прави, праведан начин.

По датој слободи, човјек има право и на самоубиство; по сатанској филозофији живота, човјеку је „закон што му срце жуди“. Човјек је биће обдарено тјелесним и душевним силама. Све што човјек јесте и има, само онда кад се употребљава на прави начин, остварује своју сврху и постиже свој истински смисао. Човјек, по слободи, има право, може и да злоупотреби богодане силе и дарове. Тако, иста рука, иста снага и вјештина човјекова оперише и лијечи зли тумор на човјековом организму, али и закоље човјека и дијете у колијевци...

То што важи за све психофизичке силе и дарове човјекове, за могућност њихове употребе и злоупотребе, важи и за богодани дјетородни нагон човјеков. Употријебљен на прави и здрави начин, он љубављу мужа и жене рађа и ствара нови живот; њиме се испуњује заповијест Божја и благослов уграђен у мушку и женску природу: „Рађајте се и множите и напуните земљу и владајте њом...“

Може ли се прогласити за врлину и човјека достојно право – гажење и скрнављење тог и таквог закона људске природе, самог богоданог смисла човјековог постојања и вјечног смисленог Закона Божјег? Не претвара ли се чедоморством (абортусом) материна утроба, створена да буде радионица живота, у радионицу смрти? Исто тако и бесловесно распаљивање похоте мушког на мушко и женског на женско, не представља ли обесмишљење велике и сверодне тајне брачне љубави како у времену тако и у вјечности? Љубав је дата човјеку да рађа; свако рођење је рођење за вјечност, а не за смрт и ништавило. А „дрво које плода не рађа сијече се и у огањ баца“. Да ли је јалова љубав – љубав? А таква је мужеложничка, геј-лезбијска љубав која неће и не може наслиједити Царства Божијега, јер је бесплодна и јалова. (ср. 1Кор. 6, 9) Јер њен ерос води у смрт и самоубиство,истовјетан је са смрћу. Содома и Гомора су у древна времена сами себе уништили, сагоревши у сумпору и огњу, управо зато што су претворили природно употребљавање мушког и женског у противприродно (ср. Рим. 1, 26), самоуништавајуће.

Љубав које јесте Бог и која је дата човјеку да њоме познаје Бога, остварујући свој вјечни смисао и пуноћу постојања, постаје, злоупотребом, извор егзистенцијалног помрачења ума и сљепила, содомије. Такве, морално и духовно ослијепеле, „предаје Бог у срамне страсти“ (ср. Рим. 1, 26)

Са горе укратко наведених разлога, видовита Црква Божја не може и не смије прихватити противприродност за природност, гријех за врлину, бесловесност за разумност, античовјечност за човјечност, самоуништење и обесмишљење љубави као најсветије сфере живота, за радост живота, праведности, за избор пута који води у истинско људско живљење.

Наравно, Црква нити је икад позивала нити данас позива на насиље против било кога, па ни против оних који бирају намјесто пута живота – пут бесловесности и смрти. Она, међутим, као чуварка светиње живота и љубави, и као радионица вјечног живота и чисте, непролазне љубави, осуђујући свако насиље, има за богодану обавезу и дужност да сваког човјека, свако људско покољење, па и ово данашње, непрестано подсјећа на потребу разликовања Бога и Сатане, свјетлости и мрака, зла и добра, истине и лажи, природности и противприродности, смисла и бесмисла. Као таква, она не може прихватити нити одобрити поворку срама – за поворку поноса, поготову кад се њеним наметањем, као у овом и сваком сличном случају, врши јавно насиље над инакомислећим. Утолико прије што се таква поворка организује у граду који је под вјековним покровом Пречисте, Преблагословене Дјеве Богородице, која је нетрулежно Бога Љубави родила – за живот свијета. По народној: Оно чега се паметан стиди, тиме се луд поноси...

Митрополит Амфилохије

Zbog tog licemerja i nepotrebnosti ovog događaja, zbog isforsiranosti i jednostrane potrbe prevaranata da se ovo napravi, gejevi će bidi još prezreniji i u još gorem položaju posle ovoga. Toga su i oni svesni i zbog toga većina LGB ljudi ne podržava ovaj marš. Ovo je zaista parada smrada, kako rekoše neki nacisti, jer nema ovde ni B od borbe za prava ljudi... Ovo je veliko sra.nje koje su zakuvali srebroljupci iz par organizacija. Ništa dobro ovo doneti neće.
Управо то.
Али, ако кренеш насиљем, или претњом насиљем на њих, управо радиш оно што они желе, хваташ се у то коло које у суштини значи - против Србије.
Дакле, опет: "навијачи", и остале тзв. патриотске организације, свесно или несвесно, раде против Србије.
Зар је то тако тешко схватити? :think:

Ja sam protiv ''legalizacije'' gej populacije,ne zato sto mrzim bilo koga,narocito ne bih mogla mrzeti nekoga samo zbog njegove seksualne orjentacije,vec zato sto je to samo otvaranje vrata za sve i svasta,sto zaista ne bi trebalo da zazivi.Stvarno ne zelim da mi razne ''slobode'' ugroze licnu slobodu,jer zaboga danas ovo a sutra ce pedofili slobodno da traze svoja prava.

eto...ko zeli da ucestvuje u diskusiji, neka procita sve postove od pocetka pa ce shvatiti gde je problem.Meni nije jasno zasto zastupnici prava na pederastiju insistiraju i dalje na prepirci i svadji?izvinjavam se na vikanju:

NE MRZIM PEDERE!
NECU GEJ PARADU!!
IMAM PRIJATELJE PEDERE I UPOZNATI SU SA MOJIM STAVOVIMA!

Ako je potrebno dalje da objasnjavam, morate da me zamolite za to sledecim recima:

MOLIM TE DA NAM OBJASNIS ZASTO SI PROTIV GEJ PARADE!

NE MISLIM DA SU NEKI NA OVOM FORUMU GLUPI,NE POZNAJEM IH DOVOLJNO ZA TAKVU TVRDNJU, ALI SE IZ NJIHOVOG JAVNO IZNESENOG RAZMISLJANJA VIDI DA NEMAJU POJMA ZASTO SE UPUSTAJU U BORBU ZA PEDERSKA PRAVA!

Ako vredja nekog sto sam protiv gej parade, neka me ne vredja,dokazace samo da je glup i neobrazovan, ili da je placen to da radi....

Поворка срама

Најављена за 20. септембар у Београду тзв. „Поворка поноса“, уствари поворка срама, поворка Содоме и Гоморе – само је потврда оне народне: Ко се Бога не боји ни људи се не стиди.

...................

Наравно, Црква нити је икад позивала нити данас позива на насиље против било кога, па ни против оних који бирају намјесто пута живота – пут бесловесности и смрти. Она, међутим, као чуварка светиње живота и љубави, и као радионица вјечног живота и чисте, непролазне љубави, осуђујући свако насиље, има за богодану обавезу и дужност да сваког човјека, свако људско покољење, па и ово данашње, непрестано подсјећа на потребу разликовања Бога и Сатане, свјетлости и мрака, зла и добра, истине и лажи, природности и противприродности, смисла и бесмисла. Као таква, она не може прихватити нити одобрити поворку срама – за поворку поноса, поготову кад се њеним наметањем, као у овом и сваком сличном случају, врши јавно насиље над инакомислећим. Утолико прије што се таква поворка организује у граду који је под вјековним покровом Пречисте, Преблагословене Дјеве Богородице, која је нетрулежно Бога Љубави родила – за живот свијета. По народној: Оно чега се паметан стиди, тиме се луд поноси...

Митрополит Амфилохије

Pukovniku Radovicu bi bilo pametnije da se pozabavi pedofilima i nadrilekarima medju svestenstvom.:manikir:

Za tenziju koja tamo vlada najodgovorniji je islamski konzervativizam. U 2006. godini je saopšteno da je radikalna islamska vojska otkrivala i maltretirala homoseksualce u Iraku, a samo godinu dana nakon toga iranski predsednik Mahmoud Ahmadinedjad je izjavio da u Iranu nema homoseksualaca.

„Ironično, Ahmadinedjadova izjava i smeh iz publike dovelo je do toga da počne da se priča o ovoj temi“, izjavio je Whitaker. Uistinu, nakon toga je i režiserka Tanaz Eshaghian snimila dokumentarac „Be Like Others“, koji pokazuje da iranska vlada plaća homoseksualnim muškarcima da promene pol. To je bio humani ultimatum iranske vlade, kao zamena za smrtnu kaznu, koja preti svakom muškarcu koji ima homoseksualne veze. :per::per::per:
ILI IDE PROMENA POLA ILI OVO!!!
ImageHandler.ashx

Ovaj događaj je osmišljen od strane nekih mrzitelja našeg naroda.
Zašto?
Ako se ne dozvoli na sva zvona će zvoniti o tome kako Srbija nije demokratska zemlja, ne dozvoljava homoseksualcima da slobodno žive i slično
Drugi scenario:
Dozvoljava se izvođenje i organizovanje. 99% sam siguran da će biti nekih incidenata.
Opet na sva zvona će se čuti o nekulturi Srba, divljačkom ponašanju i slično...
Kako god se okrene loše je...

Losije je da dopustimo da "prodje" parada , pa da sledecih godina u kalendaru Beograda bude datum odrzavanja gej parade, za stalno.A odatle pa do eksplicitnog sexa istopolnih parova za vreme parade, je samo onoliko vremena koliko ce proteci do sledeceg okupljanja.
Primeri za to u svim gradovima evrope gde su takva okupljanja ustaljena .To nije izmisljeno, to je cinjenica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back