Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa ovde još uvek treba da se skrivaju, a ne da brkaju prst u oko zainat konzervativnoj sredini, jer su im se osladile pare raznih gej fondacija.

Laž... Slično je scenariu filma Fine mrtve djevojke, i ne verujem da je istina... Obična jajarska propaganda ili jeftina laž.

Gomila poremećenih autodestruktivnih idiota koja voli da dobija batine, leže na rudu licemernim srebroljubcima koji na ime parade uzimaju pare od donacija, i samim tim čine neverovatnu štetu svim onim ljudima koji žive svoje živote sa u istopolnim ljubavima, u diskreciji i slobodno. Dakle, gownari izlaze na ulice da bi ih neko prebio, jer to vole, a pritom se pozivaju na prava onih ljudi kojima nikakva promocija niti javni istupi ne trebaju, jer privatno lepo i mirno žive ne gurajući prst u oko nikome...

da te majka sad cuje istopila bi se od ponosa!
zbog cega je uopste neophodno da dodje do batinanja?
zar ova neizivljena omladina nema pametnija posla?

Gomila poremećenih autodestruktivnih idiota koja voli da dobija batine,. .. Dakle, gownari izlaze na ulice da bi ih neko prebio, jer to vole, ...

Komentar je suvisan. Mislim da svako vidi ko je ovde poremeceni lud. Najnoviji izgovor za mrznju i nasilje - "mazohisti, vole da budu tuceni". Pa kako vas ljudi nije sramota. Bojite li se vi Boga, posto znam da obicno takvi kao veruju u Njega... Pa i ako ne verujete, zar vam se ne povraca od sebe samih...

Umesto sto trazis hiljadu i jedan izgovor za mrznju i podrsku nasilju...

Ali , prekini da izmisljas: ja sam protiv nasilja i protiv gej parade....ko je tebi kriv sto neznas da li vise volis zrno ili klip? U nijednom mom postu nisi mogao procitati poziv na nasilje prema pederima. A taj plakat sto proturas, vise ce efekta da ima na tvom desktop-u, jer je podsecanje na tu cinjenicu tebi potrebnije nego meni. Ima jos neki, mozda tebi primereniji, naprimer: "Ja sam gej - i to je OK!":hahaha:

Komentar je suvisan. Mislim da svako vidi ko je ovde poremeceni lud. Najnoviji izgovor za mrznju i nasilje - "mazohisti, vole da budu tuceni". Pa kako vas ljudi nije sramota. Bojite li se vi Boga, posto znam da obicno takvi kao veruju u Njega... Pa i ako ne verujete, zar vam se ne povraca od sebe samih...

Hej, ja nisam za nasilje, ja sam tolerantan i znam neke ljude koji su gej, saradjujem sa njima i nemam taj problem. Ja samo osuđujem organizaciju i učesnike parade i znam da su popriličan broj njih autodestruktivni jadnici koji su mazohistički nastrojeni i DA, VOLE DA BUDU PREBIJENI, jer se tad osećaju vrednima. Ako ne znaš o čemu pričam, onda ne komentariši. Pa zar ne vidiš da se svaki normalan gej čovek iz Srbije, pere i sklanja od ove parade... Ljudi hoće da žive normalno, a budale da prave sra.nja, i sa jedne i sa druge strane.

Ali , prekini da izmisljas: ja sam protiv nasilja i protiv gej parade....ko je tebi kriv sto neznas da li vise volis zrno ili klip? U nijednom mom postu nisi mogao procitati poziv na nasilje prema pederima. A taj plakat sto proturas, vise ce efekta da ima na tvom desktop-u, jer je podsecanje na tu cinjenicu tebi potrebnije nego meni. Ima jos neki, mozda tebi primereniji, naprimer: "Ja sam gej - i to je OK!":hahaha:

jako duhovito.neverovatno......:roll:

Besmislice. Homoseksualizam u prirodi često dostiže procente koji su neuporedivo veći nego kod ljudi.
....
Ili je ovo "znanje" tipa "čuo sam da je tako na Internetu, prema tome mora biti istina"?
....
Do tada, ovakve priče su potpuno besmislene.
Mozes li nam navesti neki izvor za prvu tvrdnju?
Prvo, homoseksualizam postoji samo kod ljudi kako mu samo ime kaze (homo=covek).
Drugo, seksualizam u prirodi ne postoji jer se smatra da zivotinje ne poznaju seksualnost vec samo nagon za odrzanjem vrste (mada kazu da lavovi budu malo tuzni posle parenja).

Ili je ovo znanje tipa cuo sa na internetu?

Sa ovim poslednjim se uglavnom slazem...besmisleno.

Da, evo jedne ideje: Ja imam tri cerkice..vrlo rado bih u nedelju izasao u centar grada sa njima, i pozvao bih sto vise bracnih parova sa decom i bez, kao i sve ljude koji bi da se prosetaju tog dana centrom Beograda,bez stranackih,seksualnih,nacionalistickih obelezja i ispada, kako bi pokazali Evropi i bilo kome koga to interesuje, sta je to cemu tezi moderna Srbija.
Zeleo bih da nas ima bar 100.000, da zakrcimo ulice pa da to bude PRAVA PARADA PONOSA.

Pa da vidim onda da li bi smeli da izadju da mi propagiraju homoseksualizam...

:rtfm: Slazem se sa sustinom i idejom kja bi pokrenula gore pomenutu akciju. Ali nikako nisam misljenja da bilo ko normalan izadje u nedelju na ulice centra grada. A evo i zasto, prema najavama obe strane u nedelju ce tamo biti gusto. I zaista bi bilo glupo voditi decu u opsti metez koji ce verovatno tamo nastati. Jer svi dobro znamo i ko stoji sa jedne i sa druge strane te price. I kada pocne haos tesko da i policija moci to da kontrolise. Setimo se mitinga Kosovo za patike. I tamo je sve bilo najavljeno kao mirno i civilizovano okupljaanje a znamo na sta je izaslo.:rtfm:

jako duhovito.neverovatno......:roll:

a ko tebi drma kavez? Sto vam ne odgovara da neko ne misli kao vi?
Ili smatrate da vi jedini imate pravo na sveobuhvatnu istinu?
E, bas bih voleo da vidim sta bi ****** radili kada bi bili izolovani na ostrvu,(pritom da ostrvo bude vece od ostatka sveta, da izbegnem price o proterivanju i homofobiji) gde nema nijednog strejt orijentisanog.Izumrli bi posle par desetina godina.(osim ako ne bi u cilju produzetka vrste, lezbejke pristale da rode decu koju bi odgajali u svom fazonu)..taj scenario je predvidljiv isto onoliko koliko i kada bi heteroseksualci bili na tom fiktivnom ostrvu, s'tom razlikom sto bi imali sansu da nastave ljudsku vrstu - unedogled, bez odstupanja od prirodnih zakona.

:rtfm: Slazem se sa sustinom i idejom kja bi pokrenula gore pomenutu akciju. Ali nikako nisam misljenja da bilo ko normalan izadje u nedelju na ulice centra grada. A evo i zasto, prema najavama obe strane u nedelju ce tamo biti gusto. I zaista bi bilo glupo voditi decu u opsti metez koji ce verovatno tamo nastati. Jer svi dobro znamo i ko stoji sa jedne i sa druge strane te price. I kada pocne haos tesko da i policija moci to da kontrolise. Setimo se mitinga Kosovo za patike. I tamo je sve bilo najavljeno kao mirno i civilizovano okupljaanje a znamo na sta je izaslo.:rtfm:

Nisam stvarno mislio da odem sa decom u taj krkljanac, ali bi mi bilo drago da mogu, jer bi to pokazalo i nekima na ovom forumu da nisu svi (koji nisu homoseksualci) ekstremisti.

a ko tebi drma kavez? Sto vam ne odgovara da neko ne misli kao vi?
Ili smatrate da vi jedini imate pravo na sveobuhvatnu istinu?
E, bas bih voleo da vidim sta bi ****** radili kada bi bili izolovani na ostrvu,(pritom da ostrvo bude vece od ostatka sveta, da izbegnem price o proterivanju i homofobiji) gde nema nijednog strejt orijentisanog.Izumrli bi posle par desetina godina.(osim ako ne bi u cilju produzetka vrste, lezbejke pristale da rode decu koju bi odgajali u svom fazonu)..taj scenario je predvidljiv isto onoliko koliko i kada bi heteroseksualci bili na tom fiktivnom ostrvu, s'tom razlikom sto bi imali sansu da nastave ljudsku vrstu - unedogled, bez odstupanja od prirodnih zakona.

da li u mom postu koji si citirao vidis jednu rec posvecenu tvom(primitivnom stavu)?:rtfm:
samo sam prokomentarisala tvoju neukusnu i krajnje glupu salu.......

Prvo, homoseksualizam postoji samo kod ljudi kako mu samo ime kaze (homo=covek).
Drugo, seksualizam u prirodi ne postoji jer se smatra da zivotinje ne poznaju seksualnost vec samo nagon za odrzanjem vrste (mada kazu da lavovi budu malo tuzni posle parenja).

Sa ovim poslednjim se uglavnom slazem...besmisleno.

:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
:sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:

znas,mnogo se pravis pametan i izmisljas neke informacije.....
.kad nesto ne znas nije sramota pogledati negde ili pitati......(ja sam uvek tu da ti razjasnim nesto,ukoliko ja imam tu informaciju.......)
homoseksualnost potice od
ὅμοιος, isti + latinska rec sexus-pol

.ja tu coveka nigde ne vidim..........
i evo,jos jednom:
:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:

Gde se to dogodilo? imas li neki link na vesti ili neko ime? ili je to samo rekla-kazala sa interneta?koji je to profesor na faksu?kom faksu? zasto nije prijavila likove koji su je maltretirali?cetiri premlacivanja i nista? sikaniranje na faksu i nista?ne kazem da nije tuzno to sto si opisao, ali mi je malko tesko da poverujem...sto ne znaci da nije istina, vec da ja nisam cuo za to.

Ime devojke je bilo Aleksandra, živela je u Sarajevskoj ulici, daljih detalja nemam (samoubistvo je bilo 95, 96-te godine, ako se dobro sećam). Tako da ne, ne mogu ovo da ti sada dokažem, petnaest godina kasnije, s druge strane Atlantika. Onima kojima je draže da ne veruju, ne moraju da veruju.

Predložiću ti jedan mali eksperiment: izaberite nekoliko gej ljudi, i pitajte ih za njihova lična iskustva. Ili izaberite par gej ljudi pa se sprijateljite, i pogledajte kako ih drugi ljudi tretiraju čim saznaju za njihovu orjentaciju. Idi i vidi sam; dok ne vidiš, nećeš razumeti.

(Mada, neobično mi je ovoliko čuđenje po pitanju ove priče. Ili razgovaram sa ljudima koji se ne sećaju stanja u Beogradu u to vreme? Kakva sam čuda ja video na fakultetu tokom devedesetih, i kakve stvari po ulicama - seća li se neko ovde perioda kada su se susedne škole međusobno makljale, eto tako, bez stvarnog razloga osim što je to bilo kul...?)

Jadni ******, nema veze sto nam se drzava raspada,sto cigani zive u karton naseljima,sto jedan penzioner ide na jednog zaposlenog,sto imamo hiljade egzistencijalnih problema, samo da nam ****** imaju priznanje vecine!!!

Dragi moj Brzi Bravare, ovo nije poenta. Mene je jedan učesnik ove diskusije pozvao ovde da dam par informacija iz biologije, po pitanju homoseksualnosti životinja. Ostalo je samo par komentara sa strane - ja nisam gej, niti živim u Srbiji već više od decenije, i u ovu priču ne želim da se dalje petljam.

I ne, ja ne mislim da su gej prava najveći problem Srbije. Daleko od toga. Mnogo je važnije da se država okupi, bilo bi lepo da se reši problem ekstremnog siromaštva (i na tome treba raditi), ekonomija je užas kao i obično, i sve to što si rekao stoji.

Ali me jedna stvar kopka.

Gej ljudi u Srbiji su dugo vremena bili gurani u stranu (ne možeš da porekneš da je decenijama homoseksualnost bila prosto zabranjena); danas se osećaju slobodnije, i zbog toga prave proslavu - paradu. Bez obzira da li se ti slažeš povodom njihovih osećanja, činjenica je da oni na ovo imaju pravo. Isto kao što bilo koja grupa ima pravo da napravi paradu, ako se okupi dovoljno ljudi. Recimo, ako je tebi stalo do toga, ti imaš pravo da okupiš paradu heteroseksualnog ponosa (verovatno bi imao mnogo veći odziv).

Ti si lepo naveo kakve sve probleme Srbija ima, i kako su oni mnogo veći i značajniji od gej pitanja. I ja se slažem sa tobom. Prema tome, zar ne bi trebalo da se baviš tim problemima, umesto što gubiš vreme na kritikovanje gej parade? Mislim, šta je cilj tvoje kritike - da se određenoj grupi ljudi zabrani da održe paradu? Kako bi takva zabrana pomogla ostalim problemima države?

Ili je prosto lakše i jednostavnije svoju frustraciju zbog takvih problema izraziti kroz mržnju i bes prema izolovanoj socijalnoj grupi koja nema moć da na to uzvrati?

A odkud ti znas sta je tacno u ljudskoj prirodi? Jesi li ucestvovao u stvaranju coveka? :)

Mogu da kazem da ,na srecu, nisam ucestvovao u stvaranju coveka tako da nema moje odgovornosti sto postoje i ovakvi pacijenti. A sa druge strane sto se tice ljudske prirode nisam ni tu neki expert ali se rukovodim za nekim prirodnim zakonima po tom pitanju. Jer da je prirodno da dva muskarca formiraju zajednicu onda bi verovatno mogli i da imaju potomstvo, zar ne?

E, bas bih voleo da vidim sta bi ****** radili kada bi bili izolovani na ostrvu,(pritom da ostrvo bude vece od ostatka sveta, da izbegnem price o proterivanju i homofobiji) gde nema nijednog strejt orijentisanog.Izumrli bi posle par desetina godina.(osim ako ne bi u cilju produzetka vrste, lezbejke pristale da rode decu koju bi odgajali u svom fazonu)..

Potpuno tačno. I šta to sada znači? Ako bi ljudi izumrli na izolovanom ostrvu, to znači da ih treba mrzeti, ili prezirati, ili negirati im jednaka prava?

Da te pitam malo izmenjeno mišljenje. Uzmi da se gomila kvadriplegičara - ljudi sa povredom kičme, koji ne mogu da pomeraju ni ruke ni noge - izoluje na ostrvu. Oni bi tamo poumirali u roku od par dana.

Da li, onda, po tvojoj logici, mi treba kvadriplegičare da mrzimo, preziremo, i da im negiramo osnovna ljudska prava? Možda im treba zabraniti brak? :think:

taj scenario je predvidljiv isto onoliko koliko i kada bi heteroseksualci bili na tom fiktivnom ostrvu, s'tom razlikom sto bi imali sansu da nastave ljudsku vrstu - unedogled, bez odstupanja od prirodnih zakona.

Nigde nema odstupanja od prirodnih zakona.

Predložiću ti jedan mali eksperiment: izaberite nekoliko gej ljudi, i pitajte ih za njihova lična iskustva. Ili izaberite par gej ljudi pa se sprijateljite, i pogledajte kako ih drugi ljudi tretiraju čim saznaju za njihovu orjentaciju. Idi i vidi sam; dok ne vidiš, nećeš razumeti.
Gej ljudi u Srbiji su dugo vremena bili gurani u stranu (ne možeš da porekneš da je decenijama homoseksualnost bila prosto zabranjena); danas se osećaju slobodnije, i zbog toga prave proslavu - paradu. Bez obzira da li se ti slažeš povodom njihovih osećanja, činjenica je da oni na ovo imaju pravo. Isto kao što bilo koja grupa ima pravo da napravi paradu, ako se okupi dovoljno ljudi. Recimo, ako je tebi stalo do toga, ti imaš pravo da okupiš paradu heteroseksualnog ponosa (verovatno bi imao mnogo veći odziv).

Obzirom da nisi u Srbiji, verovatno ni nemaš pojma da se ovde već decenijama otvaraju i postoje gej-klubovi, da imaju svoje događaje i okupljanja i da ih niko ne maltretira. Verovatno živiš u predrasudama i dalje, i to je tvoje pravo. Samo bi trebao da shvatiš jednu stvar, a to je da u nedelju neće šetati gej populacija iz Srbije, već egzibicionisti i izmanipulisani tupani. Pa ti proceni o čemu se ovde radi.

Kao prvo Srbija nema pare da obezbjedi lijekove, isplate socijalnih pomoći ali zato imaju pare da obezbjede šetnju pedera gradom.
Drugo, čemu ta šetnja? Zato što se razlikuju od drugih?
Hajde svi korisnici AMD procesora da izađu i ponosimo se. Zašto? Pa različiti smo, ima i ljudi koji koriste Intel. Svi koji voze Mercedesa da se okupe? Na šta bi to ličilo? Na haos, havariju!
Čime se zapravo ponose? Šta žele da mi poruče, ne stidim se svijeta? Ne zanima me što su ******, između njihova četiri zida mogu da rade, ne treba da idu gradom i dernjaju se kako su ponosni što su poremećeni, treba ipak pokušati odgajati djecu i dalje u ovom svijetu. Osobe istog pola ne mogu da odgoje normalnu osobu, koga će zvati mama a koga tata? Treba pederima, ili kako vole da se nazivaju "homoseksualcima" zabraniti pravo na usvajanje djece, koliko znam, bilo je govora o tome da im se da to kao zakonsko pravo.
Što se mene tiče, jadno i glupo. Neka se okupljaju privatno i rade šta hoće, ali nema svrhu da se šeću gradom i iznose svoja seksualna opredjeljenja.

:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
:sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:

znas,mnogo se pravis pametan i izmisljas neke informacije.....
.kad nesto ne znas nije sramota pogledati negde ili pitati......(ja sam uvek tu da ti razjasnim nesto,ukoliko ja imam tu informaciju.......)
homoseksualnost potice od
ὅμοιος, isti + latinska rec sexus-pol

.ja tu coveka nigde ne vidim..........
i evo,jos jednom:
:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:
Lepo je kada se nauci koriscenje smajlija pa ne moze da se zaustavi.
Naravno, poenta je promasena, kao i do sada.
Nedostatak argumenata uvek sa sobom povlaci izrazeno nevaspitanje u komunikaciji kao vrstu pomoci i postapalice.

Evo jedan, izabran slučajno iz više stotina:

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/06/090616122106.htm

Wikipedia ima dobru listu literature:

http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality_in_animals

Latinska reč "Homo", čovek, je etimološki potpuno nepovezana sa grčkom reči homo, "isto" ili "jednako". Reč homoseksualnost počinje iz grčkog korena.

Isto tako imaš, recimo, homotropnost, homomorfnost, i gomilu sličnih izraza.

Ovo su neopevane besmislice.

Životinje, isto kao i ljudi, sadrže determinante koje definišu nagone, uključujući tu i seksualni nagon. Kod mnogih životinja, ove determinante su razvojno određene, mada postoje neke kod kojih je ovo imprintovano ranim iskustvima (tako imaš pače odgajeno među kornjačama, koje je onda ceo ostatak života povelo igrajući ples za privlačenje partnera samo prema kornjačama, ignorišući patke).

Homoseksualnost kod ljudi je najverovatnije uzrokovana razvojnim greškama u ovom sistemu (ovo je moje profesionalno mišljenje, koga deli većina neurologa i neurobiologa; dokazi još uvek nisu apsolutni, ali ih ima sve više i više). Prosto, svi mi počinjemo naš razvoj u ženskom obliku, i onda androgeni hormoni kod dečaka dovode prelaz u muški oblik. Ako je ovaj prelaz nepotpun kod dečaka, ili ode suviše daleko kod devojčice, dobijaš rezultat homoseksualnosti.

Stvar je veoma prosta. Ti nisi naučio da budeš uzbuđen kada vidiš telo žene. Ako uzmeš prosečno muško dete, i odgajiš ga na pustom ostrvu bez drugih ljudi, sve do petnaeste godine. I onda mu pokažeš golu tetu...dobićeš seksualno uzbuđenje. Ovo je ugrađeno u naš hipotalamus i sam koren mozga. Kod devojčica je ovaj sistem obrnut.

Ako postoje greške u razvoju ovog sistema, dobijaš ili zbunjenost, ili aseksualnost (prisutnu kod većeg broja ljudi nego što ima gej populacije), ili razvoj privlačnosti i uzbuđenja prema "pogrešnom" polu.

I šta sad? Ono što me zanima je zašto je ovo problem? Kakvu štetu tebi čini to što se Maja zaljubila u Jovanku umesto u Jovana?

Ne, Žiskar. Ja sam po profesiji naučnik. Neurobiologija. Ovo su informacije iz naučne literature.

Ja sam protiv ''legalizacije'' gej populacije,ne zato sto mrzim bilo koga,narocito ne bih mogla mrzeti nekoga samo zbog njegove seksualne orjentacije,vec zato sto je to samo otvaranje vrata za sve i svasta,sto zaista ne bi trebalo da zazivi.Stvarno ne zelim da mi razne ''slobode'' ugroze licnu slobodu,jer zaboga danas ovo a sutra ce pedofili slobodno da traze svoja prava.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back