E, ljudi... danas sam razgovarao sa jednim zakletim Grobarom. Pitam ga, onako iz zezanja, hoće li u nedelju u Bgd. Kaže da će ići, naravno, i onda mi ispriča, kako oni, a i druge navijačke grupe, već duže vreme planiraju suprotstavljanje paradi.
Navijači će organizovano pristizati u Bgd. Njihove vođe procenjuju da će ih (navijača svih boja) biti između 30 i 50 hiljada. Ako tome dodamo obrazovce i druge grupe, to je nimalo zanemarljiv broj.
5.000 pubova neće biti u stanju da ih zaustave, a to znači i žešću reakciju policije, što može prouzrokovati da padnu i mrtve glave na obe strane, i policijskoj i protestnoj.
Ako u nedelju bude mrtvih glava, plašim se da bismo mogli imati eskalaciju nasilja kao u Grčkoj, nakon ubistva onog demonstranta, samo u mnogo ozbiljnijem obimu, čime bi se došlo do još mrtvih glava.
Ako padne krv ijednog policajca ili civila, ijednog građanina Srbije, jedini krivac za to biće Vlada Republike Srbije, jer je dozvolila da se održi ta parada.
Imam informaciju da će u nedelju policija čak i da blokira sve prilaze Beogradu, kako bi sprečili organizovane dolaske navijačkih grupa iz provincije. Slično onom 5. oktobru. Međutim, navijači iz provincije tvrde da će oni u nedelju već biti u gradu.
Bojim se da će sve ovo izaći na veliko zlo. A, zbog čega? Zbog toga da Vlada pokaže Evropi kako sledimo njene trendove?