Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Једино ме плаши да ће наш оправдани бес платити центар града... треба да спречимо демолирање града јер све то ми, порески обвезници, плаћамо из сопственог џепа, а опет, како каналисати јарост и незадовољство младих... а, и оних маторијих? :zper:
:bye:

MOLITVA GOSPODU NAŠEM ISUSU HRISTU

Vladaru Gospode Isuse Hriste Bože naš po neiskazanom čovekoljublju Svom Ti si se u poslednje vreme obukao u telo od Prisnodjeve Marije; i mi sluge Tvoje, Gospodaru, slavimo Tvoje spasonosno promišljanje o nama. Opevamo Tebe, jer Tebe radi upoznasmo Oca. Blagosiljamo Tebe, radi koga i Duh Sveti siđe u svet. Klanjamo se Tvojoj po telu Prečistoj Materi, koja posluži tako strašnoj tajni. Hvalimo Tvoje Angelske horove kao slavitelje i služitelje Tvoga veličanstva. Svetkujemo Preteču Jovana koji Te je krstio, Gospode; poštujemo i Proroke koji su Te predskazali. Proslavljamo Tvoje svete Apostole, veličamo i Mučenike, a sveštenike Tvoje slavimo, i klanjamo se Prepodobnima Tvojim, i sve Tvoje pravednike slavoslovimo. Takav i tako mnogobrojan sabor božanski, mi sluge Tvoje privodimo na molitvu Tebi, svemilosrdnom Bogu, i radi toga molimo oproštaj našim gresima, koji nam podari radi Svetitelja Tvojih, a još više radi svetog milosrđa Tvog, jer si blagosloven zanavek. Amin.

Čista Djevo Vladičice neporočna Bogorodice
raduj se nevjesto nenevjesna
Mati Djevo Gospodarko pod čijim smo svi okriljem
od sila nebeskih viša si od zraka sunca sjajnija
radosti horova djevojačkih od anđela uzvišenija
od nebesa si sjajnija od svijetlosti čistija
od svih sila anđelskih ti si svetija
Marijo uvijek Djevo Gospodarko svijeta
Neporočna nevjesto sve čista Gospođo Presveta
Marijo nevjesto Gospodarko izvore naše radosti
djevojko smjerna carice presveta Majko
od heruvima časnija od serafima slavnija
od bestjelesnih nebeskih sila uzvišenija
preklinjem te Vladičice tebe sada prizivam
tebi se klanjam sve vladarko tvoju milost tražim
Djevojko smjerna prečista vladičice presveta
tebe prizivam usrdno o hrame osvećeni
zaštiti me i izbavi od neprijatelja
pokaži nasljednikom vječnoga života

Čista Djevo Vladičice neporočna Bogorodice
Mati Djevo Gospodarko pod čijim smo svi okriljem
od sila nebeskih viša si od zraka sunca sjajnija
radosti horova djevojačkih od anđela uzvišenija
od nebesa si sjajnija od svijetlosti čistija
od svih sila anđelskih ti si svetija
Marijo uvijek Djevo Gospodarko svijeta
Neporočna nevjesto sve čista Gospođo Presveta
Marijo nevjesto Gospodarko izvore naše radosti
djevojko smjerna carice presveta Majko
od heruvima časnija od serafima slavnija
od bestjelesnih nebeskih sila uzvišenija
preklinjem te Vladičice tebe sada prizivam
tebi se klanjam sve vladarko tvoju milost tražim
Djevojko smjerna prečista vladičice presveta
tebe prizivam usrdno o hrame osvećeni
zaštiti me i izbavi od neprijatelja
pokaži nasljednikom vječnoga života

ti nisi normalan da ovakav text stavljaš na ovakvu temu.....prekrsti se i izbriši ovo.

e, vidiš, za tu paradu sam čula tek kad se već bila održala....a o ovoj povorci se trabunja već nekoliko meseci.
porodična parada je normalna parada, a ova povorka je nenormalna...samo ime je nenormalno, jer su povorke pogrebne, uglavnom.

p.s. ne vidim da je bjelogrlić podržao porodičnu paradu.

cim je najavljena gay parada odmah nastala i takozvana porodicna!

Poslednja izmena:
e, molim te malo poštovanja...starija sam od tebe 25 godina i ne lupam.
porodična parada jeste održana, ali nisam u medijima koji prate i gej paradu - ni čula ni videla da neko pominje porodičnu paradu.

izvini pogresno sam razumeo tvoju poruku...
Ja sam za porodicnu paradu. mislim da je ideja fantasticna,ali je sramota svih nas sto ta parada nije imala veze sa porodicama osim svog imena.. Cak sta vise da nije planirana gay parada ne bi se niko ni setio da nam je potrebna i porodicna... :(
Ovogodisnja porodicna parada je prestvljala upravo javno deklarisanje heteroseksualnih skolnosti... Nadam se da ce sledeca biti bolja..

Poslednja izmena:
Podrška gej paradi stidljivo raste i među srpskim političarima

LDP: Na paradi će biti naši aktivisti, a možda i Čeda. DS: Mi poštujemo zakon protiv diskriminacije. Velja Ilić: Nećemo ih tući. Palma: Držaćemo se po strani...

Nakon javnih ličnosti, na čelu sa Draganom Bjelogrlićem, Nikolom Đuričkom i Mirjanom Karanović, javnu podršku „Povorci ponosa” pružili su i neki srpski političari. Povodom najave gej parade, zakazane za 20. septembar, proverili smo kakvi stavovi vladaju u političkim strankama u našoj zemlji po pitanju „Povorke ponosa”.

PISMO Gej-lezbejska organizacija „Reinbou rouz” uputila je pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću u kome je upozorila da će, kao i druge evropske organizacije za ljudska prava, da obrati veliku pažnju na „Povorku ponosa” koja je zakazana za 20. septembar 2009. „Reinbou rouz” u pismu ističe nivo homofobije u Srbiji i podseća Tadića na slučajeve nasilja nad gej osobama, kao što je bilo bacanje suzavca u gej klub „Hrabro srce” jula ove godine. Ova organizacija saopštila je da očekuje da će vlasti Srbije obezbediti zadovoljavajuću zaštitu od mogućih napada tokom „Povorke ponosa”.

LDP
Gej parada je deo borbe za ljudska prava, za koja se naša stranka zalaže od svog osnivanja. Mnogi aktivisti LDP će je podržati svojim prisustvom, a možda će im se pridružiti i predsednik stranke. To je jedan od vidova borbe za građanske slobode i jednakost, rekla je Vesna Pešić za „24 sata“.

Srpska radikalna stranka
Ne razumem potrebu da se javno prikazuje jedna tako intimna stvar. Gej parada destruktivnio utiče na mlade. Cilj ovog društva treba da bude uspostavljanje pozitivnog modela ponašanja, u skladu sa božjom voljom, a to je rađanje potomstva. Nećemo se fizički suprotstavljati neistomišljenicima, ali ćemo pokušati da utičemo na društvenu svest, kaže Gordana Pop-Lazić

Nova Srbija
Nećemo učestvovati u nečemu što se protivi hrišćanstvu, našoj tradiciji i korenima. Neću da dozvolim da me EU prevaspitava. Mi smo srpske delije, ali se sa gejevima nećemo fizički sukobiti, jer ne želimo da sa njima imamo bilo kakav kontakt. U ovoj teškoj ekonomskoj i političkoj situaciji koja vlada u Srbiji mi imamo pametnija posla od paradiranja po ulicama. Za eventualne sukobe i probleme koje bi parada mogla da izazove, odgovorna je Vlast, kaže Velimir Ilić.

Jedinstvena Srbija
Moje lično mišljenje je da seksualne sklonosti ne treba ispoljavati na ulici. Bog je rekao da je to intimna stvar između žene i muškarca. Glasao sam protiv Zakona protiv diskriminacije. Organizovanje parade izaziva one koji ne podržavaju takav način života i takve manifestacije. Ipak, moja stranka će se držati po strani, kaže Dragan Marković Palma.

Srpski pokret obnove
Naša stranka se zalaže za porodične i hrišćanske vrednosti, ali i za slobode svih građana zagarantovane Ustavom. Homoseksualnim odnosima se ne bavimo, a što se tiče organizovanja parade, zauzimamo neutralan stav, rekao je izvor iz SPO koji je insistirao na anonimnosti.

Demokratska stranka
Srbija ima zakone koji garantuju prava svim građanima i mi ćemo ih poštovati. Samim tim poštovaćemo i Zakon protiv diskriminacije, ali ja ne paradiram pa ne znam zašto ovo pitanje upućujete meni, kaže Dragoljub Mićunović.

Једном речју ЛДП - подржава и учествује, остали се држе по страни (не смеју јавно да изнесу став!)

Молим јер си ти свесна шта говориш јел ти знаш ако си православна значај имена Господа Христа Мајке Пречисте и Крста Животворног.

koje sam veroispovesti nije bitno za ovu temu i ne bih to da ističem tako kao ti.
da li si to svestan da pominjanjem Bogorodice i Gospoda na temi koja u sebi nosi ovakav naziv, prljaš svetinju?
nisi normalan, čoveče.

Управо то покушавамо да објаснимо овом *******. Како можеш да подржаваш нешто, против чега си!
aaaaa.....:zcepanje: pa ni meni to nije jasno...koja je to yayara od čoveka....glavno je da je mira škorić podržala :zcepanje: pedere, mislim....:lol:

Не каљам ја светињу него њоме покушавам да у овај блуд унесем име божије да Господ развеје грехе које су се овде скупили.Па зар и сам Господ није спасио грешницу од каменовања.

niti si ti Gospod, niti su ovo prostitutke...nego su, bre, bezobraznici koji tvrde da su im neka navodno prava uskraćena.
nepotrebno je da u ovo uvlačiš priču o pravoslavlju, jer da je njima do toga, ne bi pravili povorku.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back