George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

SuzanKalvin:
Planinina glava je do sjaja uglacana i poslata u Dornu.Ali viteza koji ga nosi vodaju tamo vamo da ne bi video Mirselino otfikareno uvo.Koliko pazljivo citate knjige???
Zasto si siguran da je to Planinina glava?Mogli su da nadju nekog drugog i da uz malo truda naprave da izgleda kao Planina... a i cak i da mu je glava u Dorni,ostatak tela je u Kraljevoj luci-da se razumemo,Kviburn mu ne spasava zivot,on ga krpi i pravi od njega Undeada.

Opet pitam:Koliko pazljivo citas knjige?Takva glava se ne vidja u sedam kraljevstva jednom recju ogromna je. Mislim da GRRM nece sebi da dozvoli takvu zapetljanciju. Sada ima drugih vaznijih stvari o kojima treba pripovedati nego o ozovljavanju Planine.Ako kojim slucajem to i uradi onda nek ozivi i Pseto, on mi je zanimljivi ji 100 puta.
PS: ja sam zensko.

Ne brini ti koliko pazljivo ja citam PLIV.A sto se tice te glave,mogli su da uzmu bilo koju povecu glavu,da je daju mestrima da je malko dorade da vise lici na Planininu,a GRRM je majstor za zapetljancije i jos veci majstor da iznenadi citaoce.
A teoriju o Undead Planini nisam ja izmislio,niti bi je se sam setio,to sam video na netu i verujem da je teorija tacna.
Vidim da te ta tema u vezi Planine zanima,pa evo ti sajt:
http://asoiaf.westeros.org/
pa malko upotrebi seach :D

To sto prihvatam sto drugi misle ukoliko imaju opravdane razloge i dobre argumente ne znaci da ne umem da mislim.A Planina me ne fascinira,zapravo on je jedan od retkih potpuno negativnih liqova u PLIVu i takodje mi je mnogo drazi njegov brat Sendor. Ali kakve veze ima to da li se meni kao liq Planina dopada sa time da li ce da nastavi da zivi. To samo GRRM odlucuje.Mnogi su Neda obozavali kao liqa,sto nije sprecilo GRRMa da mu odfikari glavu.

Uzgred,ti rece "jednom ubici"...Vecina liqova u PLIVu,cak i oni koji se mogu smatrati pozitivnim osobama su ubice.Mada,verujem da si ovde mislila "jednom ubici" u smislu "obicnom kasapinu"?

SuzanKalvin:
GRRM je teatralan u fikarenju glava. Ali ako pcne da ih vraca na ramena onda je pao na grane scenarista Dinastije.To je samo moje misljenje.
Lion, citas li nesto dok cekas nastavak?
Ma,citam sta stignem od Epske fantastike...u poslednje vreme sam citao "Carobnjak segrt" i "Carobnjak majstor" od Rejmond Fajsta(nije lose,ali je podosta krao od Tolkina),kao i "Stvorenja Svetlosti i Tame" i "Gospodar Svetlosti" od Rogera Zelaznija...
Ali cak i kada ne citam PLIV,trazim po netu zanimljive teorije u vezi PLIVa,posecujem forume za PLIV,gledam koje su novosti,itd... :)

SuzanKalvin:
volis li Filipa Pulmana?Moja iskrena preporuka triologija NJegova mracna tkanja.U pocetku mislis knjiga za decu ali na kraju ispadne nije knjiga za decu.Kakva su Stvorenja Svetlosti i Tame i Gospodar Svetlosti i gde ima da se kupi?
Citao sam prve dve knjige od Pulmana,"Severna svetlost" i "cudovorni noz",poprilicno su mi se dopale,ali nikako da uzmem "Cilibarski durbin",a to je poslednji,a mnogi mi rekose i najbolji deo...

Mislim da "Stvorenja Svetlosti i Tame" i "Gospodar Svetlosti" izdaje Laguna,a inace ok su, glavni liqovi su istocnjacki i egipatski bogovi prikazani kroz zanimljivu perspektivu...

Sofika:
Ccc, lenjivci... Strašno, a ja mislila da ste pronikli u sve tajne ovog serijala... Očito sam se prevarila...:lol: :lol: :lol:
Znas kako se kaze; daleko od ociju, daleko od srca.
Zato ja volim da procitam srijal u jednom dahu. Vec sam pocela da zaboravljam sta se sve desavalo. A "gozbu" sam procitala pre mesec dana. Kad bude izasao nastavak moram uzeti da prelistam ponovo sve knjige da se prisetim.

Back