George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Pa, ja lično mislim da (pravi) pisac ne piše knjigu, nego se ona sama piše... Tj. pisac je taj koji piše reči i počinje priču ali kako se likovi razvijaju oni sami sebi na neki način, pa da kažem tako, kroje sudbinu...
Pa se iskreno nadam da je Martin jedan od tih pisaca koji dopušta likovima da se razvijaju, jer ako je tako on zna kako će se završiti, i to ne može da menja, čak ni da bi zavitlavao fanove...

Јел то гледао серију па га занима шта ће се дешавати или? :D

Ma ne, nemamo kablovsku, nego ja tako dok sam čitala prepričavala mu šta se dešava pa se zainteresovao, ali naravno neće da čita... najviše ga zanima o zmajevima... ali sad bar imam s kim da razgovaram pošto niko u mojoj okolini niti gleda seriju niti čita knjigu :(

Razumem ja da ovo nije bajka, ali mislim da je suština i dalje da pobedi dobro, zar ne? A kako da pobedi dobro ako su svi koji se bore na njegovoj strani mrtvi?

Dobro i lose se ne vazi u ovim knjigama onako kako smo mi to navikli. Dosadasnjih 5 knjiga su samo uvod. Ljudi imaju zajednickog neprijatelja. Aveti(ne znam kako drugacije da prevedem, citam na Engleskom) i Sever ce biti u centru zbivanja 6 i 7 knjige. Moja pretpostavka je da ce zmajevi, ona carobnica/svestenica sto voli vatru i onaj mali Stark sto moze da udje u um zivotinja biti najvazniji likovi u toj borbi. Winter is coming.

Izvinite ali stvarno ne pamtim imena :(

Poslednja izmena:
Dobro i lose se ne vazi u ovim knjigama onako kako smo mi to navikli. Dosadasnjih 5 knjiga su samo uvod. Ljudi imaju zajednickog neprijatelja. Aveti(ne znam kako drugacije da prevedem, citam na Engleskom) i Sever ce biti u centru zbivanja 6 i 7 knjige. Moja pretpostavka je da ce zmajevi, ona carobnica/svestenica sto voli vatru i onaj mali Stark sto moze da udje u um zivotinja biti najvazniji likovi u toj borbi. Winter is coming.

Веома могуће.:)

To je meni bilo najteže da shvatim, to je najgore od svega. Dok se na severu bore i ginu protiv utvara, na jugu im niko ne veruje. Vode svoj besmisleni rat i ne shvataju da ako sever padne nema veze ko sedi na gvozdenom prestolu. Ionako će svi biti mrtvi... A Brena je fenomenalan, mislim da je on najdarovitiji zelenovid ikada rođen. Pa on još sad može da priča putem drveća, mada još ne i da razgovara ali ima vremena i za to... Takođe mislim da će Arja da ima važnu ulogu kad nauči sve trikove tamo u Bravosu...

Back