George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Ne kapiram sto se nervirate za dzabe
zavrsice neki drugi pisac
ako se nekim slucajem sta martinu desi
velike su pare u pitanju i izdavac se sigurno zastitio max
kao i producenti serije

Zanimljiv fenomen da ja u svakom tvom postu čujem: "UMRI MARTINE! UMRI MARTINE! UMRI MARTINE! UMRI MARTINE! UMRI MARTINE!.........UMRI MARTINE!"

:eek::eek::eek::eek::evil::eek::eek::eek::eek:
:eek::eek::eek::evil::evil::evil::eek::eek::eek:
:eek::eek::evil::evil::evil::evil::evil::eek::eek:
:eek::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::eek:
YOU ARE PURE EVIL!

Ne kapiram sto se nervirate za dzabe
zavrsice neki drugi pisac
ako se nekim slucajem sta martinu desi
velike su pare u pitanju i izdavac se sigurno zastitio max
kao i producenti serije

kao sto sam vec napisao : " jer ako rikne godine ce biti potrebne da se pronadje pisac da se on licno pripremi, da pregleda beleske i da pocne pisati. "

znaci da cemo deo koji preostane cekati minimum 8 godina ako bi drugi pisao, a ko ce toliko da ceka?! :D

kao sto sam vec napisao : " jer ako rikne godine ce biti potrebne da se pronadje pisac da se on licno pripremi, da pregleda beleske i da pocne pisati. "

znaci da cemo deo koji preostane cekati minimum 8 godina ako bi drugi pisao, a ko ce toliko da ceka?! :D

mjok...izbacice ovaj bar jos jedan dio skorije
vjerojatno su ga pritisli zbog serije ;)

Poslednja izmena:

Nece im trebati toliko. Sanderson je objavio prvu knjigu dve godine nakon sto je umro Jordan. Masinerija je to.

Јел може неко да ми каже којој књизи одговара 3. сезона.Још је нисам гледао па нисам сигуран.Чуо сам да је она у ствари први део треће књиге,а да ће остатак бити 4.сезона.

Јел може неко да ми каже којој књизи одговара 3. сезона.Још је нисам гледао па нисам сигуран.Чуо сам да је она у ствари први део треће књиге,а да ће остатак бити 4.сезона.
Skoro dve trecine A Strorm of Swords. Cetvrta sezona ce biti A Storm of Swords, deo A Feast for Crows i deo A Dance with Dragons. Peta ce biti ostatak A Feast for Crows i A dance with Dragons, sesta ce biti Winds of Winter (i verovatno malo A Dance with Dragons) i sedma A Dream of Spring, kako sada stoji.

Rekose najverovatnije sedam sezona. Mladi glumci ce postati prestari za svoje uloge, tako da moraju da zavrsavaju brzo.

Procitala sam skoro sve delove (osim A dance with Dragons, drugi deo), ali nisam gledala ni jednu epizodu serije... da li je snimana po knjizi ili ima razlike?
:)
Snimana je uglavnom po knjizi. Tesko je bas detaljno pratiti knjigu pogotovo tako obimnu.

- - - - - - - - - -

Znaci da se ne nadam previse?

Steta bi bilo da propustis seriju. Zaista je odlicna. A videcemo sta ce da smisle. Posto saradjuju sa Martinom nemoj ni da se ne nadas:)

Steta bi bilo da propustis seriju. Zaista je odlicna. A videcemo sta ce da smisle. Posto saradjuju sa Martinom nemoj ni da se ne nadas:)

Naravno da ću da je gledam... tako nešto se ne propušta...:) samo ću prvo da pročitam knjige, i mislim da ću da sačekam da serija bude snimljena jer neću moći da podnesem izčekivanje sledece epizode... dovoljno mi je teško što ne mogu da nađem knjigu :(

Poslednja izmena:
Pesma - pesmi !​

Sutis ko zanemela,ni glasa ne zboris,
a zivam te,ko ogladnelo dete u kolevci.
Zivam te da oslusnes,sto piri kroz maglenu vetrenjacu.
Zivam te da ocujes,utrobom odjekuju i klicu,
zvuci meseceve rose u pesku usidrene,
gde Zvezde golisave dodiruju nebo.

Sutis,ko mramor prikovan,a sum ti se sliva
u seni magle,osecaje budi i uliva
u veri tvoga ljublja,i gde bijah tvoja ljuba.
s'tobom delih i maglu i zenu sunca,
i opet u seni tvoga vetra gulgana,ja cekam sonete tvojih reci.
Suzburkane meseceve zore.

U tamni,kad se nocna pura smiri,
ocma te vidim,i grlim telom.
Dodir tvojih reci,svetiljke zvezdane pali,
nebo zagrmi,zemlja se trese i kali.
Na veziru pero nebesko,bozja dara,
pej u seniku,dok se toci vino rumeno.

Dar nebeski,Boljna je ruka u tvom narucju,
u svakoj reci tvoje glasne zice zatrepere,
u sjaje putanje kojom se otvaraju dvere.
Nikla si iz magle,iz sunca,polja pokosenih,
iz dima,iz vatre tela spasenih.
Voljna sam da budes moja druga.

Snimana je uglavnom po knjizi. Tesko je bas detaljno pratiti knjigu pogotovo tako obimnu.

- - - - - - - - - -

serija je krs. los izbor glumaca a i ono par bitki koje su odradili su u rangu boja na kosovu (gde pola sata jedni te isti likovi turciwannbe izlaze iz brda na konjima i masu plasticnim macevima).
efekti ocajni. stede na svemu.
mada...martin je z4sr0 i pricu u poslednjih par knjiga...priznajem da gledam seriju jer je opet i to bolje od ostalog smeca koje je trenutno aktuelno...

serija je krs. los izbor glumaca a i ono par bitki koje su odradili su u rangu boja na kosovu (gde pola sata jedni te isti likovi turciwannbe izlaze iz brda na konjima i masu plasticnim macevima).
efekti ocajni. stede na svemu.
mada...martin je z4sr0 i pricu u poslednjih par knjiga...priznajem da gledam seriju jer je opet i to bolje od ostalog smeca koje je trenutno aktuelno...

Ja zaista cenim svacije misljenje jer ukusi su razliciti ali kad vidim ovakav komentar jasno mi je da ili si provokator ili ti je inteligencija u visini sobne temperature!

Back