George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Juuu ne mogu da verujem da sam naishla na ovakvu temu!!! Pa ja ovu knjigu obozavam!
Prvo kod pisanja GRRM-a mi se svidja skoro sve, sem kada pochne previshe da opisuje neke trenutke,dogadjaje ili mesta.
Omiljeni su mi Starkovi.
Prochitala sam sve knjige (dva puta)sem ove nove koje josh nema kod nas .
Mislim da ce na kraju serijala vlast da preuzme Deneris Targarjen a ako ne ona onda mozda Starkovi...
Inache moje opshte mishljenje o ovom serijalu je to da nikad bolje knjige nisam prochitala!
Omiljeni likovi su mi Deneris i Tirion.
A nisam nishta sama provalila a ni videla na netu samo sam se chudila razvojem dogadjaja...
Koji je to sajt na koji mogu da vidim neshto o ovome????

meni su spletkarosi iz kraljeve luke gotivni ...koliko mi je zanimljiva akcija toliko su i spletke no slazem se za pad tempa u "gozbi za vrane"

ууу Тирион је легенда, али колко ми се он свиђа толко ми се Серсеи гади....мислим глупа је као ноћ, исто као Санса понекад....и она ми је много антипатична....

ууу Тирион је легенда, али колко ми се он свиђа толко ми се Серсеи гади....мислим глупа је као ноћ, исто као Санса понекад....и она ми је много антипатична....

Jao da, Sansa je jako glupava, ponekad se tako iznerviram kad prochitam njene gluposti...
A Sersei...preshlo pola Kraljeve Luke preko nje!!:roll:

De,de nemoj te tako o Sansi, nije bas pojam inteligencije, ali to koliko je naivna je otkrila na tezi nacin...
Meni je najjaci lik Tirion iako te Martin od pocetka nekako tera da se priklonis Lordu Sneznom... I Dzejmi je postao pri kraju gotivan lik u neku ruku:D mada je on verovatno jedini ciji ego se moze porediti sa egoom njegove drage sestrice...

Takodje,smatra se da je Tirion treca zmajeva glava,posto u prvom poglavlju u Plesu sa Zmajevima on putuje do Ilirija(onog debelog trgovca kod koga su ziveli Viseris i Deni),koji ga salje da ide do Deneris...(Ples sa Zmajevima nije jos izasao ni na Engleskom,ali Dzordz martin je na netu dao prva dva poglavlja o Tirionu).
Tirion na zmaju :rolleyes: to treba vidjeti
A sto se tice da su smorili sa pricama i da treba vise bitaka i "akcije",tu se ne slazem sa tobom.Dzordz Martin nije Robert Dzordan,pa da u svakom poglavlju ima po dve tuce sa trolocima i gomila situacija u kojima junaci zamalo sto nisu poginuli,ali se uvek nekako izvuku...Uostalom ima dovoljno opisa bitaka u PLIVu:tu je Crnobujica,Bitka na Zelenom kraku,Saputava suma,Pomorska bitka u Gozbi za Vrane...
eheh, jedan od rijatkih pisaca koji mi je poubijao pola likova a da ga i dalje volim upravo zbog toga..

nego, jedva cekam da vidim sta je sa Bren-om, nismo ga dugo vidjeli... i hoce li se Nimerija pojavljivati ponovo

jao ne mogu da verujem.ovo je moja omilena knjiga...........znam sve iz nje....pitajte sta vas zanima.......ma procitala sam sve knjige po 100 puta.Moj omiljeni lik je arja,maloprstic je tako extra lik,a deni je ista ja........

ljudi jer zna neko sta se desava sabrenom i bendzenom?osecam da se sa njima desava nesto bitno......

Najjaci lik u celoj prici je Sersei.Ona drzi trecinu price.Postoje neke stvari kojih se ne mogu lepo setiti,jer samo davno procitao a nemam kod kuce knjige.Da li se rat,u kojem je svrnuta dinastija Targarijen,vodio samo zbog ludog Erisa ili je tu postojalo bese jos nesto.ne mogu da se stim ni kako je poginula Lijena i da li je Robert Barateon ubio Regara.Jos jedna stvar koje se secam,a nigde je nisam uklopio,je i prva glava prvog dela knjige Gozba za vrane.Tu je valjda neki mladic ukrao neki kljuc zbog neke seljancice,i trebao je valjda da ga proda nekom strancu,a ovaj mu nije platio vec ga je ubio.Nikako da provalim ko je taj stranac.A sto se tice Margerine bebe i ko joj je otac,tipujem na Lorasa:)
Eh, da i umalo da zaboravim,Sem je dosao kod arhimestra Marvina.Potpuno sam siguran da sam negde u dosadasnjem citanju naisao na to ime i ranije,ali ne mogu da se setim gde.E leba ti ,napisah ja roman...

Back