Geografski fakultet?

Je l' ima neko odgovore?
FIZIČKA(76,77,79,80)
DRUŠTVENA(232,233,257,259,261,269(ima 8 crtica a u knjizi ima 9 država),283,293(piše u knjizi samo Trinidad a verovatno treba da napišemo Trinidad i Tobago pun naziv jer traže države a ne ostrva),295,340(Je l' Kanada,Kina i Meksiko?),399(nisam sigurna),400(ima 4 crtice Crne,Gore,Albanije,Srbije i da nije možda četvrta crtica Kosova I Metohije?)
REGIONALNA(467(Nisam sigurna) i 498,517(da li za njega treba samo da se napiše Starovlaški i Ibarski tip ili treba navesti i ove prelazne tipove?)576(nisam sigurna)
Unapred hvala :)

nisam ni ja siguran kako se rade dijagrami al 76 zadatak 27 stepeni,77zadatak 50mm 78 zadatak suptropski 79 zadatak 23-24stepeni 80 zadatak 210mm 81zadatak tropski pojas
295.dravidi 340.kanada meksiko kina 399 unutrasnjosti balkanoskog poluostva 400.srbija albanija crna gora cetvrta crticu ne znam mislim da je greska 467.kosovski i obelic a i b. 498.najveci je stara planina i geoloski simbol je doline toplodolske reke visocica, i memstice,kanjon reke rosomace i babin zub.517 starovlasko i ibarski tip ja prelazne tipove nisam naveo 576.u boru u trepci

Hvala ti putniče :)Negde sam nasla da na jugu Indije zive Dravidi i Vede.I ovo za 467,nisam sigurna da li je Kosovski jer na karti u knjizi najvise rudnika ima oko Kolubare...i je l' zna neko koje tri države su vodeći proizvodjaci nafte u svetu pošto svuda piše drugačije?Je l' može neko ko je bio na pripremama da nam bar napise za koja pitanja su rekli da nece biti na testu jer imaju gresku posto vidim da to svake godine kazu?
Unapred hvala.

Kopački rit je poznat kao prirodno mrestilište riba i rezervat ptica.Srpski kvadrat se prostire izmedju ušća Drave,Osijeka,Vukovara i Vinkovaca,mislim da se nalazi na prostoru istočne Slavonije i zapadnog Srema,mada meni kad pogledam kartu izgleda kao da je samo istočne Slavonije.

- - - - - - - - - -

A je l' zna neko ceo postupak za računanje 238-og zadatka?I ovaj 259 i 261 da spojimo ove države sa oblicima vladavina pošto nisam sigurna?

Kopački rit je poznat kao prirodno mrestilište riba i rezervat ptica.Srpski kvadrat se prostire izmedju ušća Drave,Osijeka,Vukovara i Vinkovaca,mislim da se nalazi na prostoru istočne Slavonije i zapadnog Srema,mada meni kad pogledam kartu izgleda kao da je samo istočne Slavonije.

- - - - - - - - - -

A je l' zna neko ceo postupak za računanje 238-og zadatka?I ovaj 259 i 261 da spojimo ove države sa oblicima vladavina pošto nisam sigurna?
Treba da napises da je i istocna Slavonija i zapadni Srem.
238. Ne treba postupak samo resenja: 1) 698 000 2)699 000 3) 9646 4) 12646
259. Malezija- kraljevina
Monako-knezevina
Bahrein- kraljevina
Kambodza-kraljevina
Luksemburg-vojvodstvo
261. Brunej-sultanat
Kuvajt- emirat
Lihtenstajn-knezevina
Luksemburg-vojvodstvo
Saudijska Arabija-kraljevina

Meni je 259. malo drugacije... Ali nisam sigurna da li je tacno
Malezija - sultanat
Bahrein - emirat
Ostalo je isto

Htela sam samo da te pitam da li je tvoj odgovor sigurno tacan?
Ja sto vise proveravam, sve vise razlicitih resenja pronalazim i vise ni u sta nisam sigurna

168. 1285 m,169.21,4166 m,146.cirk predstavlja leglo lednika i nastao je glacijalnom erozijom,a ja sam napisala da su ostali oblici reljefa nastali radom vetra samo sam tako(pošto je jarding nastao eolskom erozijom,a dine i barhani eolskom akumulacijom da ne bih sve to navodila),171.vodostaj,400.Crne Gore,Albanije i Srbije to je ono što smo svi našli u knjizi e sad ova četvrta crtica bi trebalo da je višak.(jedino ako nisu rekli drugacije nekome na pripremama to mora da nam odgovori neko ko je bio)
To ti je to,a je l' ste sigurni za ovaj 259,261 da mora svaka država da se spoji sa svakim oblikom jer sam ja netu našla isto da su tako po 2,3 države kraljevine je l' ima neko da je siguran šta je tačan odgovor ko je bio na pripremama i i da želi da nam odgovori? :)
I za ovo 400 da nam kaže da budemo sigurni,i 576 centri obojene metalurgije pošto sam ja svašta navela ali nisam sigurna da li bih trebala sve ovo da pišem?
Hvala unapred

- - - - - - - - - -

I ovo 257,je l' V.Britanija,,Egipat,Turska?

168. 1285 m,169.21,4166 m,146.cirk predstavlja leglo lednika i nastao je glacijalnom erozijom,a ja sam napisala da su ostali oblici reljefa nastali radom vetra samo sam tako(pošto je jarding nastao eolskom erozijom,a dine i barhani eolskom akumulacijom da ne bih sve to navodila),171.vodostaj,400.Crne Gore,Albanije i Srbije to je ono što smo svi našli u knjizi e sad ova četvrta crtica bi trebalo da je višak.(jedino ako nisu rekli drugacije nekome na pripremama to mora da nam odgovori neko ko je bio)
To ti je to,a je l' ste sigurni za ovaj 259,261 da mora svaka država da se spoji sa svakim oblikom jer sam ja netu našla isto da su tako po 2,3 države kraljevine je l' ima neko da je siguran šta je tačan odgovor ko je bio na pripremama i i da želi da nam odgovori? :)
I za ovo 400 da nam kaže da budemo sigurni,i 576 centri obojene metalurgije pošto sam ja svašta navela ali nisam sigurna da li bih trebala sve ovo da pišem?
Hvala unapred

- - - - - - - - - -

400.sam nasao da su Srbija,Crna Gora, Albanija i Bosna
257.jeste Britanija, Egipat, Turska
259. I 261.jeste visak sultanat i emirat jer je Malezija bila sultanat valjda do 2002, a Bahrein emirat. Sad su i Malezija i Bahrein kraljevine
576. Bor, Trepča, Šabac i Zaječar. Tako su im rekli na prošlogodišnjim pripremama

Hvala unapred

- - - - - - - - - -

A kako si dobila da je u 169. 21,4166 metara. Ja sam podelio 1285 metara sa 60 000 metara i dobio 0,021 metar. Ne znam da l treba da se pretvori tih 60 km u metre

Tako sam i ja nasla za 259. isto sam gledala na internetu i zbunilo me je, ali rekoh ajde mozda treba sve da se rasporedi (da se ne ponavlja jedan odgovor). Pitala sam i profesorku iz skole, mada ni nije bila od neke pomoci...

Ja sam za 257. stavila 1. Maroko - Španija i ova dva su mi ista, ali opet kazem da nisam sigurna (bar ne za ovo prvo)

400. Srbija Crna Gora Albanija KiM
487.Река протиче кроз или чини границу 10 држава: Немачку, Аустрију, Словачку, Мађарску, Хрватску, Србију, Румунију, Бугарску, Молдавију и Украјину.
533. Rudne planine bogate rudama

Back