Geografski fakultet?

Zdvaro svima, procitao sam celu temu od pocetka do kraja, vidim da ima dosta ljudi sto studiraju i lepo je sto pomazu buducim brucosima i svima koji imaju neke nedoumice i slicno... Posto ja planiram da upisem geografski sad na leto, imam nekolicinu pitanja na koje bih voleo da mi neko odgovori...

1. kakva su misljenja o geografskom fakultetu ? (kakva su predavanja, vezbe, drustvo, profesori itd... )
2. kakve su sanse za zaposlenje sa diplomom ovog fakulteta ?
3. koliko je matematika zastupljena tokom studiranja i da li je i u kojoj meri ima ?
4. da li je diploma priznata u inostranstvu ?
5. na sajtu geografskog sam nasao informator u pdf formatu(za 2013/14 godinu), medjutim interesuje me kad i gde izbacuju 600 pitanja koja ce biti na prijemnom ?
6. odakle se sprema prijemni ? u informatoru od prosle godine dat je spisak udzbenika , pa me zanima da li ce biti opet iz istih tih knjiga ?

1) "Geografija za I razred Gimnazije" - Ljiljana Gavrilovic, Dusan Gavrilovic
2) " Geografija za II razred Gimnazije" - Vladimir Djuric
3) "Geografija za III razred Gimnazije " - Мирко Грчић, Стеван Станковић, Љиљана Гавриловић, Светлана Радовано- вић, Миломир Степић, Снежана Ђурђић

e sad to je informator od prosle godine, tako da nzm da li su udzbenici isti i za ovu godinu ?

i ako neko ima informator sa pitanjima od prosle godine, da li bi mogao da mi da/proda ?

E ovako Nikola. Ja sam druga godina GOZS-a i pomocicu ti oko tvojih nedoumica...

1. Sto se tice prvog pitanja profesori su ok. Skroz su korektni i zele da pomognu. Imas u drugom semestru prve godine predmet zvani Kartografija e tu ce ti doci jedna profesorka kod koje i sve ako znas mozda te pusti da prodjes na ispitu ali sta ces... Svuda ih ima. Drustvo i predavanja su ok. Nema tu da brines.

2. Posao je skoro nemoguce dobiti narocito ako zelis da studiras GOZS zato sto Ekologija nije razvijena u Srbiji... Zato ti je moj savet upisi fax pa se potom prebaci negde u inostranstvo ili posle faxa pali odavde. Nema hleba ovde...

3. Matematike nemas uopste koliko ja znam. Opusteno..

4. Diploma ti je priznata ali ti nisu priznati svi ispiti. Tako da ako odes posle faxa moraces da polazes ponovo oko polovinu ispita sto ti je negde oko 20 ispita. Zato sam to rekao da ako imas mogucnosti da odes odmah posle prve ili druge godine.

5. Pitanja uglavnom izlaze krajem Aprila ili u toku maja tako nesto. Uzmi od prosle generacije pa kreni da vezbas. Nisu toliko velike razlike.

6. Sprema se iz tri knjige geografije: prvi, drugi i treci razred bar je tako bilo. Uvek su isti udzbenici.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
M2kull hvala na odgovoru, imam jos nesto da pitam.

1. posto se dvoumim izmedju geografije i gozs , sta bi mi ti preporucio. kapiram da sa geografijom imam vece sanse za zaposlenje u srbiji, ipak bih voleo da radim u srbiji ako je to moguce, a ako ne onda inostranstvo. Citao sam negde da je GOZS smer buducnosti, ima dosta veze sa geografskim informacionim sistemima, ali nazalost kod nas je nerazvijeno jos uvek...

2. gde izlaze ta pitanja , jel u informatoru ? i kada ce biti obavestenje kad izlaze, mislim hoce li to pisati na sajtu geografskog fakulteta ?

3. da li ti imas mozda taj informator kada si se ti upisivao, voleo bih da kopiram ?

To je istina da je GOZS smer buducnosti. Imas GIS geografske informacione sisteme, digitalna kartografija i ucis i CAD program sto se mnogo ceni ali nazalost u inostranstvu. Da pustice oni to na sajtu. A mozes i da nazoves fax i da ih pitas ali ti u sluzbi uopste nisu ljubazni videces ;). Ja nazalost nemam taj informator.

Back