Geografski fakultet?

Da li imas odgovor na 18. 30. 162. 205. 224. 252. 269. 303. 402. 480. 484. ? :)

18. Pod V i G
30. Siga - Kraško podzemlje; Bigar - Korita kraških reka; Travertin - Topli kraški izvori
162. a) U kraterima ugašenih vulkana; b) Pregrađivanjem rečnih dolina lavom
205. a) Poljoprivrednu; b) Saobraćajnu; v) Industrijsku; g) Trgovinsku; d) Turističku
224. Ekumena - naseljeni prostori na planeti Zemlji. ; Anekumena - Prostori planete Zemlje koje nisu naselili ljudi.
252. 1) Evropa; 2) Angloamerika; 3) Rusija i Ukrajina; 4) Japan, Australija i Novi Zeland
269. 1) Tokio; 2) Jokohama
303. a) Ekson; b) Mobil; v) Sokal; g) Galf; d) Teksako
402. Jelinske ili grčke, rimske ili latinske, vizantijske, patrijahalne balkanske i tursko-istočnjačke.
484. To je promenljiv odnos državne teritorije prema fizičko-geografskim i društveno-geografskim činiocima važnim za njeno postojanje, razvoj, moć i bezbednost. Deli se na apsolutni i relativni.
480 pitanje ni ja nemam.

Ja sam pocela da ucim, uzela sam novi informator, na faksu su mi rekli - pripreme od 10-16 juna, svaki dan se radi po 100 pitanja iz informatora, detaljna obrada svakog pitanja, cena 8000 din, od 25 maja prijave. Ko jos planira da ide na pripreme? :)

Promenjeno je 60 koji su prosle godine bili na prijemnom, i neka su izmenjena u smislu ako je prosle godine bilo npr. Rotacione brzine tacaka na Zemlji se smanjuju od ekvatora prema polovima, a ove godine je da se povecavaju od polova prema ekvatoru...

Jel može meni neko da objasni kako je moguće da zaposleni na fakultetu govore kako je za upis turizmologije, geografije i prostornog planiranja trebalo 90 i kusur bodova? Gledao sam prošlogodišnju konačnu rang listu i da predpostavim da je na samofinansiranju prvih pedeset ljudi upisalo turizmologiju (jer je tu najveća konkurencija) zadnji je imao 83.86 bodova, sve ispod su ostali smerovi, sa po manje bodova...

Jel može meni neko da objasni kako je moguće da zaposleni na fakultetu govore kako je za upis turizmologije, geografije i prostornog planiranja trebalo 90 i kusur bodova? Gledao sam prošlogodišnju konačnu rang listu i da predpostavim da je na samofinansiranju prvih pedeset ljudi upisalo turizmologiju (jer je tu najveća konkurencija) zadnji je imao 83.86 bodova, sve ispod su ostali smerovi, sa po manje bodova...
Ne mora da znaci da su svi sa najvise bodova na turizmologiji, ono jeste da je najveca konkurencija, ali i na drugim smerovima ima ih sa po 100 bodova. Uglavnom, konkurencija nije toliko velika kao prethodnih godina, sto se tice broja onih koji konkurisu (prosle godine je bilo 310 na 315 mesta), e druga stvar je koliko oni nose bodova. Sve u svemu, prosle godine je poslednji upisani na fakultet (samofin.) imao 88.22 bodova.

Ne mora da znaci da su svi sa najvise bodova na turizmologiji, ono jeste da je najveca konkurencija, ali i na drugim smerovima ima ih sa po 100 bodova. Uglavnom, konkurencija nije toliko velika kao prethodnih godina, sto se tice broja onih koji konkurisu (prosle godine je bilo 310 na 315 mesta), e druga stvar je koliko oni nose bodova. Sve u svemu, prosle godine je poslednji upisani na fakultet (samofin.) imao 88.22 bodova.

Zar nije to budžet? Na fakultetu ima 140 mesta za budžet, 140 zelenih predstavljaju valjda budžet, sve ostalo je na samofinansiranju?
http://prijemni.infostud.com/Geografski-fakultet/Beograd/83/rezultati
Pogledaj konačnu rang listu upisanih.

Back