Geografski fakultet?

Туризмологија :) На географији је било скоро исто,а на осталим смеровима можда мало лакше.Једино на демографији обично нема проблема при упису,јер је мала заинтересованост.

ajajaj..:/sad me naplasi...:P a valjda cu da uspem da upisem nes..:) ja cu da pokusam,pa sta bude...ali bas mi je bitan budzet...ja sam krenula da se spremam iz informatora za ovu godinu,pa kad bude izasao za sled,samo ona pitanja koja su promenjena cu da odradim...ali sad si me bas zabrinuo to sa upisom,a bas...:/

У Земуну,чини ми се да је Војвођанска улица.Географски факултет је добио зграду старе основне школе на коришћење-Треба ли ти адреса,могу да сазнам?

Ozbiljno,kakva je perspektiva sa geografskom diplomom? I za svaki smer posebno...sta moze da se radi npr sa prostornim planiranjem ili turizmologijom ili opstom geografijom...:)) ajde molim vas odg mi,ko god zna nes o tome...:D hvala u napred :)

Ozbiljno,kakva je perspektiva sa geografskom diplomom? I za svaki smer posebno...sta moze da se radi npr sa prostornim planiranjem ili turizmologijom ili opstom geografijom...) ajde molim vas odg mi,ko god zna nes o tome... hvala u napred

Од свих смерова мислим да је демографија најнеперспективнија, њима је баш тешко да се запосле у струци. Просторно планирање ти омогућава шири круг послова који може да се ради. Нпр. послови у локалним самоуправама везано за урбанизам, комуналним предузећима (али не они "прљави" већ канцеларијски послови), рад у фирмама којима је потребно познавање ГИС-а (геоинформациони системи), итд. Са географијом колико ми је познато може да се буде професор у школи, а за туризмологију и животну средину нисам баш најсигурнији шта све може да се ради.

Како год да одлучиш, мораш да знаш да се данас послови добијају само преко дебеле везе, тако да ни један смер не гарантује сигурно запослење.

Ja sam na smeru turizmologija, 4 godina. Sa turizmologijom može da se radi u nekoj turističkoj organizaciji i tur. agenciji mada više odgovaraju organizacije. Smer je u potpunom rasulu, ja sam imala totalno druge predmete u prvoj godini u odnosu na ono što će sadašnji brucoši imati. Praksu uopšte nemamo, ako ne računamo 3 dana koje kao treba da provedemo u turističkoj agenciji, u odnosu na singidunu gde ljudi provode po mesec dana na praksi. Od ekonomskih predmeta ništa nećes naučiti, jer predmete predaje profesor kojem je najvažnije da li si kupio njegove diskove. Ima i veoma interesantnih predmeta , čak sam videla da su od ove godine ubacili neke nove. A i što se toga tiče za pola predmeta na smeru ne postoje profesori, pa na primer piše izborni predmet a ti nema između čega da biraš, jer iz jednog predmeta nemaš ni profesora. Od stranih jezika učiš engleski prve dve godine, a u četvrtoj biraš između ruskog i španskog. Za budžet na ovom se smeru nemoj nadati. Ja sam već četiri godine smofinansirajući student koji sve godine čisti u roku. Za budžet na ovom smeru ti treba čista godina i prosek iznad 9. Nadam se da sam ti pomogla. :)

Ja se ubacujem... :) Mene isto zanima turizmologija...Samo sto sam ja bila zainteresovana za Visoku turisticku ali sad sam se nekako zagrejala i za ovo :) Ne znam,ipak je fax pa zato...Da li neko ima neki savet :)? Mene jako zanima koji su predmeti na turizmologiji,posto to nigde ne mogu da nadjem :/ A ja sam sad 4. godina gimnazije, drustveno-jezickog smera... Ako ima istomisljenika,pomagajte! :)

Ne znam koliko kosta polaganje...
Koliko sam ja upucena na budzet primaju njih 20 i to je zadnji na listi imao oko 98 bodova,tako nesto...Imas na prethodnim porukama malo detaljnije :) Kazu da od tih 600 pitanja koje oni izdaju u informatoru bude 60 na prijemnom,a odgovor moras sama da nadjes u knjigama iz gimnazije 1. 2. i 3. razred :) Ali taj informator nije jos izasao, ne znam kada ce stvarno...

E ovakoo, ja sam se dosta premisljala i sad sam se odlucila za turizmologiju ali cu da polazem i na visoj hotelijerskoj. Za geografski sam cula dosta negativnih prica ali sam od dve devojke koje su sad prva godina saznala dosta informacija... Uglavnom ja hocu turizam a to je jedini fax pored ekonomskog. Cula sam da je tesko da se upadne, taj informator izlazi u maju a na faxu imaju pripreme za koje su mi rekli da dosta pomazu jer je vazan svaki bod... jedino sto ne mogu da nadjem to je spisak predmeta...znam samo za prvi semestar... Aaa tako sam srecna sto sam konacno nasla neke ljude koji hoce da upisuju isto :D

E ovakoo, ja sam se dosta premisljala i sad sam se odlucila za turizmologiju ali cu da polazem i na visoj hotelijerskoj. Za geografski sam cula dosta negativnih prica ali sam od dve devojke koje su sad prva godina saznala dosta informacija... Uglavnom ja hocu turizam a to je jedini fax pored ekonomskog. Cula sam da je tesko da se upadne, taj informator izlazi u maju a na faxu imaju pripreme za koje su mi rekli da dosta pomazu jer je vazan svaki bod... jedino sto ne mogu da nadjem to je spisak predmeta...znam samo za prvi semestar... Aaa tako sam srecna sto sam konacno nasla neke ljude koji hoce da upisuju isto :D

Mislis na Visokoj turistickoj,Novi Beograd :)??? Ja sam isto mislila da prijavim i tu :D Ja sam cula da je na geografskom lak prijemni,evo ovde ti je spisak predmeta po smerovima : http://www.gef.bg.ac.rs/pdf/Predmeti po Bolonji 2010.pdf :))

Back