Geografski fakultet?

A odakle tebi te informacije da drzava nije uplatila? Drzava je ove godine sve izfinansirala kao da smo svi na budzetu. Slazem se da drzava treba da pomogne vise. Ali ja znam [iz iskustva] da bi ti geografski fakultet naplatio ama bas svaku glupost, znam da broj studenata nije smanjen i kada su videli kolika je pomama zadnje 2 godine,smanjili su broj za budzet [koji je ionako mizaran] a povecali za samofinansirajuce. Ljudi se cak upisuju i preko broja odredjenog za neki smer! Koju struju i vodu ja placam, kada slusam predavanja na 3 razlicita fakulteta??? Kada reforma obrazovanja bude potpuna, kada se uslovi, obrazovni kadar i program znatno poboljsaju neka opravdano povecaju skolarinu. A dotle ne postoji ni jedan razlog za povecanje.

Sad znam da smo na istom fakultetu :mrgreen:

Moze li neko da mi odg na par pitanja...hitnoooo...do sutra...
1. Pod uticajem orogenih tektonskih pokreta nastaju:
a)venacne planine
b)gromadne planine

2.Vulkan Etna ima :
a)stratovulkansku kupu
b)lavicnu vulkansku kupu
3.Indija je 2005. godine imala 1016 mil. Stanovika. Ako je prirodni prirastaj 16 promila, procenite br stanovnika Indije 2008. godine

4.Meksiko ima p.p 19 promila. U 2000.god imao je 98mil. Stanovnika. Procenite br stanovnika Meksika 2008.godine.

za nelu :)...
za ovo prvo pitanje tacna su ti oba odgovora, za drugo ni ja nisam sigurna, a za trece takodje ne znam odgovor (posto ne znam kako se to izracunava)...
a inace...ako imas odgovor na 536.pitanje jel mozes da mi posaljes...?: kakvo je po postanku svog basena jezero Rusanda, gde i kako je nastalo?
a da...imam jos par nekih pitanja, ako mozes/zelis da mi das odgovor...:)

to 16 promila vam znaci, da na 1000 stanovnika imate 16 novih, pa pogledaje u toj cifri koliko imate hiljada puta 16 i taj broj saberete na sadasnji broj stanovnika, a ako je posle tri godine onda taj broj sto dobijete puta 3

Не студирам ни географију ни математику, али ово сам морала да прокоментаришем. :dash: Добар је болдовани део, али не можеш само да помножиш са три, зато што додајеш 16 и на сваких 1000 новодобијених становника (на оне које добијеш након прве године, и након друге). Чиста логика.:)

Back