Geografski fakultet?

Zdravo ljudi :) Hvala vam svima na pomoći :) Uglavnom mi se poklapali moji odgovori sa vašim i bilo je par pitanja za koje nisam bila sigurna. Uspela sam da isproveravam skoro sve :) Samo što najveću muku mučim sa pitanjima koji su vezani za drugu knjigu, imam više od pola odgovora. Želela bih da proverim neka pitanja za koje nisam sigurna :D

Pitanja za proveru:
266. Pakistan, Kina, Nepal, Mjanmar, Butan, Bangladeš, Šri Lanka, e sad da li je Avganistan ili Maldivi? Kada sam gledala u Atlasu našla sam Avganistan. :/
274. Bangladeš, Čad, Nepal, Tanzanija i Laos
275. kapitala
284. Tajland, Malezija i Brunej
288. Honšu, Hokaido, Kjušu i Šikoku
294. Liberija
304. 1.zona francuskog jezičkog područja; 2. zona španskog jezičkog područja; 3.zona portugalskog jezičkog područja; 4. zona engleskog jezičkog područja; 5. južnoafrička zona
319. Kuba, Jamajka, Dominikanska Republika, i za zadnje ne znam :/

Hvala vam puno svima još jednom :heart:

266.pakistan, kina, nepal ,butan, banglades,mijanmar, sri lanka i maldivi
274. 3 , 4 , 5 , 7 , 8
275,284,288,294 tacno
304.
1) zona arapskog jezickog podrucja
2) zona francuskog jezickog podrucja
3) zona engleskog jezickog podrucja
4) zona spanskog i portugalskog jezickog podrucja
5) juznoafricka zona
319.bermuda barbaros portoriko i martinik

imam par pitanja za koja nisam sigurna,pa ako bi neko mogao da proveri,hvala unapred :)
9,75,108,141,149
65.mislim da jaruga ne treba zato što su one nastale spiranjem zemljišta?
133,mora,reka i lednika ili kopna,reka i lednika?
192.da pišemo da ima 5 ili 3?

Hej ljudi,da li bi neko od vas mogao da mi prosledi pitanja sa priprema iz geografije? Nisam stigla na pripreme, a ucila sam iz zbirke od prosle godine pa me interesuje kolika je razlika u pitanjima . Moze i da se slika,svejedno samo da vidim, hitno mi je bas. Bila bih jako zahvalna :)

Back