- Poruka
- 25.130
Koliko sam primetio vecina ovih crteza je fotografisana, a takodje i otkrivena iz vazduha.
Ispravite me ako sam nesto pogresno protumacio, ili propustio.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko sam primetio vecina ovih crteza je fotografisana, a takodje i otkrivena iz vazduha.
Itekako im je bio potreban.
Tako su hvalili bogoe....a bogami i navodnjavali zemlju.
Sta ti mislis, da je svaka gradjevina nastala zato sto je bila prakticna?
Pa toga nema ni danas, a kamoli kada ljudi nisu znali ni sta je to grom......![]()
Pazi nemoj da mesas krugove u zitu, njih moze svako da napravi, pritom oni nemaju neku istorijsku vaznost, bukvalno su postali "hit" pre par decenija.
Ja licno za njih ne odajem neku veliku vaznost.
Nije pitanje kakva je tehnologija potrebna da se ti crtezi naprave, vec kojom bi se tehnologijom ti crtezi mogli posmatrati.
znas kako; zapravo je pitanje
kome su namijenjeni da ih...posmatra
tj. mozda uopce nisu namjenjeni nama vec npr. dobrim starim...bogovima...
pitanje je koliko su oni dobro u izobilju ziveli , kada su mogli da se do beskraja bave takvim nepotrebnim(u prakticnom smislu) radom?
najverovatnije je to.....zato ma\sam i skrenula na blagostanje.....jer ono daje vremena za "filozofiranje"...ili uopste za mindwork
Pazi nemoj da mesas krugove u zitu, njih moze svako da napravi, pritom oni nemaju neku istorijsku vaznost, bukvalno su postali "hit" pre par decenija.
Ja licno za njih ne odajem neku veliku vaznost.
pa oni mnogi koji nisu tako dobro ziveli nisu ostavili nista monumentalno.....takvih primera je mnogo vise
pazi, kad cak ni to nije...bitno
npr. onaj egipaski kralj ludak...s hidrocefalusom & deformiranim kukovima...
narod mu riknjava od skorbuta, izgladnjelosti...dok darovi...u hrani nekim tamo bogovima redovno pristizu![]()
paaa...nije bas da bi to bio usamljen slucaj...![]()
ovo je mnogo vece
teren je mnogo tezi
sema simetrije (uglavnom)....itd
Nije pitanje kakva je tehnologija potrebna da se ti crtezi naprave, vec kojom bi se tehnologijom ti crtezi mogli posmatrati.
ovi su ipak imali cele gradove ostavljene za sobom....ne samo grobnice
znaci da je vise ljudi dobro zivelo![]()
nema simetrije...pardon
Danasnjem coveku ogrezlom u egoizmu i sluzbi svojoj individualnoj volji, neshvatljivo je da neko nesto radi a taj rad zatim nekom ne pokaze i naplati tj. dobije hvalu i materijalnu naknadu.
Ne tako davno, u vreme gradjenja gotskih katedrala, stvarane su skulpture ,koje su postavljane na samom vrhu ,i koje niko ne moze videti ,a izradjivane su sa najvecom paznjom u detaljima, uprkos tome. Dakle takve stvari nisu pravljene za ljude, vec za Bogove a konkretni primer u Naski je upravo izraz takvih nastojanja i ne vidim u tome nista cudno.