Geoglifi, Nazca.......

bogovi...goticka katedrale...to mi je "zapalo za oko";
cinjenica da pojma nemas sta predstavlja goticka katedrala i u "cije ime"...
komunicira tako...jezivo lijepa kakva vec jeste...

Pa komunicira u Bozije ime :) u cije bi drugo? A svi oni gargojli predstvljaju simbol spoljasnjeg sveta, simbol svetovne egzistenicje i njenih poroka, dok unutrasnjost katedrale predstavlja oblast Castva Bozijeg.
Ako po tebi gotske katedrale ne "komuniciraju" u Bozije ime u cije ime onda komuniciraju ? U djavolje ????

Necu reci da nemas pojma, kao ti meni, i to samo iz pristojnosti.

Da li bi vredelo nama u Srbiji, da u narednom periodu izmolimo milost i blagonaklonost onih gore, ako ih ima ? Da nadjemo lokaciiju i onda mi iscrtamo, uradimo nesto ? Ovo je samo skromna ideja, ali ako se malo razradi i prezivi neku kritiku ili ispravku...? Znali smo slaviti jednog smrtnika i praviti spektakle, kontra-produktivno i posebno vidljive odozgo ( 25.05....), pa da se pokajemo i vratimo na pravi put..

Pa komunicira u Bozije ime :) u cije bi drugo? A svi oni gargojli predstvljaju simbol spoljasnjeg sveta, simbol svetovne egzistenicje i njenih poroka, dok unutrasnjost katedrale predstavlja oblast Castva Bozijeg.
Ako po tebi gotske katedrale ne "komuniciraju" u Bozije ime u cije ime onda komuniciraju ? U djavolje ????

Necu reci da nemas pojma, kao ti meni, i to samo iz pristojnosti.

sjedi, cetiri...plus :)

ps zato sto je Boza...jednina :mrgreen:

Poslednja izmena:
Da li bi vredelo nama u Srbiji, da u narednom periodu izmolimo milost i blagonaklonost onih gore, ako ih ima ? Da nadjemo lokaciiju i onda mi iscrtamo, uradimo nesto ? Ovo je samo skromna ideja, ali ako se malo razradi i prezivi neku kritiku ili ispravku...? Znali smo slaviti jednog smrtnika i praviti spektakle, kontra-produktivno i posebno vidljive odozgo ( 25.05....), pa da se pokajemo i vratimo na pravi put..

meni to pari isti put...ono; ne vodi nikamo, samo je cist...rashod :)

sjedi, cetiri...plus :)

ps zato sto je Boza...jednina :mrgreen:

Jeste obicna jednina za siroke narodne mase ali ne i za one koji zele spoznati ezoterijske aspekte religije.
Ili jednina kao Apsolut a ne kao kao obicna suprotnost mnostvu itd.itd. ... nije tema i mesto, ali ako cemo da zakeramo neka ti bude.
Dakle, Gotske katedrale su iskazivale pohvalu jednom jedinome Bogu :) a nesto slicno su iskazivale i slike u Naski.

Jeste obicna jednina za siroke narodne mase ali ne i za one koji zele spoznati ezoterijske aspekte religije.
Ili jednina kao Apsolut a ne kao kao obicna suprotnost mnostvu itd.itd. ... nije tema i mesto, ali ako cemo da zakeramo neka ti bude.
Dakle, Gotske katedrale su iskazivale pohvalu jednom jedinome Bogu :) a nesto slicno su iskazivale i slike u Naski.

sta su...iskazivale "slike" u N.(crtezi,sine, crtezi...slike su nesta drugo :mrgreen:)
realno...nemamo pojma
s gotickim katedralama stojimo znatno...bolje
i mojne meni mavat tom sarenom ambalazom da ti je, jopet, svu ne...razmotam :)

sta su...iskazivale "slike" u N.(crtezi,sine, crtezi...slike su nesta drugo :mrgreen:)
realno...nemamo pojma
s gotickim katedralama stojimo znatno...bolje
i mojne meni mavat tom sarenom ambalazom da ti je, jopet, svu ne...razmotam :)

Pa ocigledno si ti strucnjak za slike, crteze u Naski.
Otkud sada odjednom "nemamo pojma". Zar to kazu tvoji skeptik sajtovi ? Kakvo je to skepticko huljenje ili vec kako da ga nazovem ?

Sto se tice "razmotavanja", u svako znanje koje nema banalni oblik kauzaliteta ti mozes samo da gledas kao tele u sarena vrata , a mozes i da razmotavas kao ......... ali stvarno ne zelim da budem bezobrazan iako si ti neverovatno (opet da ne kazem sta) osoba.

Pa ocigledno si ti strucnjak za slike, crteze u Naski.
Otkud sada odjednom "nemamo pojma". Zar to kazu tvoji skeptik sajtovi ? Kakvo je to skepticko huljenje ili vec kako da ga nazovem ?

Sto se tice "razmotavanja", u svako znanje koje nema banalni oblik kauzaliteta ti mozes samo da gledas kao tele u sarena vrata , a mozes i da razmotavas kao ......... ali stvarno ne zelim da budem bezobrazan iako si ti neverovatno (opet da ne kazem sta) osoba.

konkretno...nemamo pojma
ni kako se doticni bog/ovi zove/u niti cime tocno bave...kapiras?

samo, nije to toliko ni bitno...
ono sto znamo je da je ta kultura bila...samanska (dakako, upotrebljavali su i droge brrrr...:mrgreen:)
znamo i da se slicni crtezi nalaze na grncariji...
ako povucemo paralelu sa navadama susjednih kultura i slicnih kultura sirom planete
dolazimo do...mogucnosti
da ove..."piste" mozda i ne sluze kako bi olaksale...povratak bogu/ima
vec ljudima...samanima...povratak sa neke druge vrste..."putovanja"...+ cak i kao
svojevrsne granice/svjetionici...cisto da saman ne zaluta na...tudji teren...

kako god da bilo; sticajem povijesnih okolnosti
nema dovoljno ostataka materijalne kulture da bismo ista tvrdili sa (stopostotnom...)
sigurnoscu...kao npr. u slucaju gotickih katedrala/slikarstva/skulpture
koje je sasvim druga prica...

inace, ovo o cemu sad pricamo, dijelom, spada u moju...struku/zanat...
nakon 5 godina slusanja predavanja iz
povijesti umjetnosti, estetike, filozofije umjetnosti, osnova arhitekture, psihologije i sociologije...koji ce mi moj sajtovi
to ostavljam tebi i tebi slicnima "samozvanim filozofima"...:lol:

nema dovoljno ostataka materijalne kulture da bismo ista tvrdili sa (stopostotnom...)
sigurnoscu..

Znaci mozda su to pravili i vanzemljci zar ne?
Ili znas 100% da to otpada. Odakle sad ti dvostruki arsini?

inace, ovo o cemu sad pricamo, dijelom, spada u moju...struku/zanat...
nakon 5 godina slusanja predavanja iz
povijesti umjetnosti, estetike, filozofije umjetnosti, osnova arhitekture, psihologije i sociologije...koji ce mi moj sajtovi

Mozda si i slusala ali na jedno uvo a to sto si cula ocito nisi ukapirala.

ps. Salim se. Za razliku od tebe, ja ne volim da vredjam ljude .

Znaci mozda su to pravili i vanzemljci zar ne?
Ili znas 100% da to otpada. Odakle sad ti dvostruki arsini?

Mozda si i slusala ali na jedno uvo a to sto si cula ocito nisi ukapirala.

ps. Salim se. Za razliku od tebe, ja ne volim da vredjam ljude .

jok; to sa vanzemaljcima/za vanzemaljce otpada...iz taka
nema tu nikakvih dvostrukih arsina.
tj. izgleda da ti je na jeno....uslo, a na drugo izaslo...uvo, jelte...

nego, pusti ti mene/tebe i nase...potrebe
cavrljamo o konkretnoj stvari
nema potrebe petljati u to ni nas, ni vanzemljake, ni...Shopenhauera...:mrgreen:

ne verujem da bi to bilo dovoljno za iskupljenje....:mrgreen:

mada to sto mislim vazi za ceo svet....prosto smatram da nista vise nije dovoljno za cupanje iz ovog gliba :mrgreen:

Poslednja izmena:

Back