GENOCID!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Resenje je u javnoj osudi......jbga zasto ne hodas gola po ulici na 42 stepena leti????? A s' obzirom da javne osude nema onda se mora pristupiti drugom resenju.....nije dovoljna edukacija.....jednostavno ljudi moraju biti uplaseni od tog abortusa....danas je to postala manja intervencija, a pitam se da li zene koje to urade, da li se one pitaju nekada u zivotu kako bi njihovo dete izgledalo, cime bi se bavilo....da li se nekada zamisle???

Ne verujem da ce neko javno priznati....

Necu da govorim u ime Moreplovke, ali ja kazem edukacija, mislim na edukaciju klinaca koji tek ulaze u seksualni zivot da koriste kontracepciju!

Moreplovko, svaka kontracepcija (osim, mozda kondoma?) ima i svoje negativne strane. Meni su ovo odabrali strucnjaci nakon analiza. I nemam problema. Veruj mi da ne izgledam kao dlakavo pecinsko stvorenje, tj. veruj mi na rec. Sto se tice pilule za dan posle, ona u trenutku povecava nivo hormona, ali ih brzo vraca na staro. Nikada nisam rekla da je to dobro resenje, ali ako je vec neko imao nezasticen odnos, bolje je mnogo od abortusa ili ostavljanja bebe, bacanja sa mosta... Mislim da smo se razumele. Ono sto mene zanima jeste, ponovo, sta drzava namerava da ucini kako udate zene, i, uopste, zene u zrelom reproduktivnom dobu ne idu na abortus.

Kao sto sam rekla na pocetku, nisam za to da se zabranjuje abortus, ali da, smatram da zene ne smeju to nejahno da tretiraju, kao sto se, nazalost, cesto desava. Smatrao ne smatrao da je to ubistvo, ipak bi to bilo tvoje dete, da si ga rodila. Nesto tako ne sme nehajno da se radi.

Necu da govorim u ime Moreplovke, ali ja kazem edukacija, mislim na edukaciju klinaca koji tek ulaze u seksualni zivot da koriste kontracepciju

Hebo edukaciju...mislim, vazna je ona svakako ali treba imati nesto kao pozadinu...imas gomilu kriminalaca koji poticu iz normalnih porodica, a pitanje je koliko bi tek kriminalaca bilo da nema policije. Ista situacija sa abortusom....tu ljudi imaju potpuno odresene ruke...rade kada hoce i sta hoce bez ikakvih posledica (osim po, eventualno, njihovo zdravlje)

Pa kakve posledice bi ti hteo??? Kao sto sam rekla pre negos to si se prikljucio, danas najgora stvar nakon neyasticenog seksa nije vise trudnoca. Opet, ne govorim o nekoj kazni za nepromisljenost, vec da treba raditi na edukaciji. Zabrana abortusa nigde nije dovela do toga da abortusa nema, to valjda znate. Dakle, treba ici drugim putem.

Da se razumemo, postujem hriscanske stavove, i pre sam shvatanja da nam je zivot dat, i da nije sve stihijska slucajnost ili kako bi se to reklo, nadma se da razumete. Samo hocu da kazem da je ovo pitanje izuzetno osetljivo, mozda najosetljivije od svih i da se ne moze resiti u jednoj recenici.

Necu da govorim u ime Moreplovke, ali ja kazem edukacija, mislim na edukaciju klinaca koji tek ulaze u seksualni zivot da koriste kontracepciju!

Moreplovko, svaka kontracepcija (osim, mozda kondoma?) ima i svoje negativne strane. Meni su ovo odabrali strucnjaci nakon analiza. I nemam problema. Veruj mi da ne izgledam kao dlakavo pecinsko stvorenje, tj. veruj mi na rec. Sto se tice pilule za dan posle, ona u trenutku povecava nivo hormona, ali ih brzo vraca na staro. Nikada nisam rekla da je to dobro resenje, ali ako je vec neko imao nezasticen odnos, bolje je mnogo od abortusa ili ostavljanja bebe, bacanja sa mosta... Mislim da smo se razumele. Ono sto mene zanima jeste, ponovo, sta drzava namerava da ucini kako udate zene, i, uopste, zene u zrelom reproduktivnom dobu ne idu na abortus.

Kao sto sam rekla na pocetku, nisam za to da se zabranjuje abortus, ali da, smatram da zene ne smeju to nejahno da tretiraju, kao sto se, nazalost, cesto desava. Smatrao ne smatrao da je to ubistvo, ipak bi to bilo tvoje dete, da si ga rodila. Nesto tako ne sme nehajno da se radi.

A kakve se analize prave za kontraceptivne pilule?Sama si rekla da ti se krvarenje smanjilo a to upravo rade tablete za kontracepciju.Dala sam ti link pa procitaj o stetnosti.Ti odlucujes da li ces ih piti ili ne.Svako je krojac svoje sudbine.

A mene vise zanima sta zena u reproduktivnom dobu preduzima da do abortusa ne dodje.

Bog je podario i abortus

Ako cemo sa filozofijom...bog ne moze podariti abortus, jer je to ubistvo...to sto si rekao je isto kao da si rekao bog je podario ubistvo.....to dete ne odlucuje o nicemu iako je svoj covek, svoj i bozji...i nema niko pravo, zbog toga sto je previse mlad i zeli jos da se zeza u zivotu ili nema love za to dete, nema pravo da ga ubija....

A kakve se analize prave za kontraceptivne pilule?Sama si rekla da ti se krvarenje smanjilo a to upravo rade tablete za kontracepciju.Dala sam ti link pa procitaj o stetnosti.Ti odlucujes da li ces ih piti ili ne.Svako je krojac svoje sudbine.

A mene vise zanima sta zena u reproduktivnom dobu preduzima da do abortusa ne dodje.

Radila sam nekoliko analiza, mahom analize krvi, srce i to, zato sto- bas o cemu govoris- zgrusavanje jeste problem i neke zene ne bi smele da koriste pilule (na primer, pusaci). Problem je sto si se ti na pocetku price o pilulama uhvatila dlakavosti, koja je, slozices se, najmanje bitna. Nadam se da smo sada to razresili.

Da, i mene zanima sta zene u reproduktivnom dobu preduzimaju da ne dodje do abortusa, odnosno, zasto se uopste odlucuju na taj korak a ne na radjanje deteta. Hocu da kazem, mogu da razumem zasto neko od 16 godina ne zeli dete. Ali udata zena sa, recimo, 29 godina?

PS-Moreplovko, molim te odgovori mi, zaboravila sam ranije da te pitam: zasto si me pitala sa koliko godina me je rodila majka? Znam da je bilo dosrfa unazad, nadam se da ces se setiti.

Ako cemo sa filozofijom...bog ne moze podariti abortus, jer je to ubistvo...to sto si rekao je isto kao da si rekao bog je podario ubistvo.....to dete ne odlucuje o nicemu iako je svoj covek, svoj i bozji...i nema niko pravo, zbog toga sto je previse mlad i zeli jos da se zeza u zivotu ili nema love za to dete, nema pravo da ga ubija....

Ne, ne ide to tako...

Jeste, ali ja sam postavila dva ekstrema. Prva smatram da bi bilo lepo kada bi zene radjale sa 25 a ne sa 35, ali i za to, nazalost, postoje razlozi

Glavni razlog za to je odrastanje i naglo otreznjenje....cinjenica je da bi 80% devojaka zelelo da se zeza ceo zivot....malo je njih koje sa 23-4 kazu jedva cekam da rodim....

Ja sam od svoje 16. godine govorila da jedva cekam da rodim dete. Medjutim, dete je najlakse, je li, napraviti, pa i roditi. Sta onda?

U situaciji kada ogromna vecina maldih nema svoj stan, i u kojoj su "deca" ekonomski zavisna od roditelja do neke 32. godine... Roditi dete sa 22 u neku je ruku isto kao i sa 17- nemas sta da mu pruzis, ako i sam nemas posao, stan, iole sigurnost, mada je taj pojam u Srbiji dikutabilan...

Pa dobro, ti si se snasao, a drugi? :p

Ne verujem da ce neko javno priznati....

...ja znam jednu devojku koja bar 2X godisnje ide na abortus i svaki put kaze "koji sam ja baksuz"... jos je sa tim momkom, oboje studiraju i redovno idu u crkvu...katolici su iz nekog sela u okolini BG ali su oboje zesci retardi... znala sam i jednu devojku koju dugo nisam gledala na faxu i kad sam pitala sta je sa njom kazu da je ostala u drugom stanju ... trazila sam njen telefon da se raspitam - place i kaze nije mogla da dolazi na fax sa stomakom a nije mogla da abortira... kao ne bi mogla da zivi sa cinjenicom da je ubila to dete...mora da radi i ne zna kad ce ponovo moci da se vrati na fax

...ja znam jednu devojku koja bar 2X godisnje ide na abortus i svaki put kaze "koji sam ja baksuz"... jos je sa tim momkom, oboje studiraju i redovno idu u crkvu...katolici su iz nekog sela u okolini BG ali su oboje zesci retardi... znala sam i jednu devojku koju dugo nisam gledala na faxu i kad sam pitala sta je sa njom kazu da je ostala u drugom stanju ... trazila sam njen telefon da se raspitam - place i kaze nije mogla da dolazi na fax sa stomakom a nije mogla da abortira... kao ne bi mogla da zivi sa cinjenicom da je ubila to dete...mora da radi i ne zna kad ce ponovo moci da se vrati na fax

Aha...ova sruga sto nije retard i sto nije mogla da abortira mora da jeeeee....da pogodim...pravoslavka?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back