GENOCID!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
АБОРТУС (ЧЕДОМОРСТВО) - УБИСТВО СА ПРЕДУМИШЉАЈЕМ

Казни за убиство подлежу оне особе које смишљено уморе заметак у утроби. (Св. Василије Велики)

Жене које убију заметак у утроби, одлучују се од цркве до краја живота. (Св. Оци анкирског помесмог сабора)

Ми пак (новији св. оци) у намери да будемо човекољубиви наређујемо да такве издрже 10 година кајања. (21. правилa анкирског сабора)

Удостојене св. причешћа могу бити тек после 10 година кајања или у случају смртне опасности.

http://www.svnikola.org/misija/savjeti-i-pouke.html

http://www.svnikola.org/misija/savjeti-i-pouke/48-savjeti-i-pouke/70-abortus.html

Prvo, nisu doktori, nego lekari. Doktor je doktor nauka. Drugo, pise se "ne smeju". Trece, tvoj stav ima smisla, ali je u praksi neizvodljiv i doneo bi vise stete nego koristi. Konkretno, lekare bi hapsili a zene bi odlazile na abortuse kod baba sa iglama (da ekstremno predstavim situaciju).

Nikoga ne mozes naterati da se reprodukuje ako to ne zeli. U krajnjem slucaju, zena ce se ubiti ali nece roditi dete. Ovo govorim jer znam slucaj devojke koja je skocila sa mosta - da, u XXI veku!!!!!! - kada je zatrudnela. Ne kazem da se to i danas masovno radi, ali ima situacija..

Pa eto do cega sve moze da dovede nepromisljenost.Da je bila iole pametna sad bi bila ziva.

Pa eto do cega sve moze da dovede nepromisljenost.Da je bila iole pametna sad bi bila ziva.

Jooooj!!!! Višeee!!! Pobogu!! Daj da povadimo iz kartoteka imena svih žena u Srbiji koje su izvršile abortus i da ih pobijemo i da završimo više ovu besmislenu priču.

Kad budeš shvatila da država mora da preduzme mere na edukaciji, edukaciji, edukaciji i edukaciji i kad budemo iole civilizovano društvo, ovakve situacije će biti nezamislive.

Ja, koja sam jedva rodila i ovo jedno dete koje imam, jesam protiv abortusa, ali nisam Gospod Bog da bilo kome sudim.

Pobogu više!!!!!

Cemu ovi monstruozni komentari? Da li si svesna sta pricas? Mislila sam da ne opravdavas ubistvo, tj. unistavanje ljudskog zivota.

Da li ti ozbiljno smatras da je seks kazna? Pa kao u onim najjadnijim holivudskim filmovima, koji god tinejdzerski par ima seksualne odnose, ili neko od njih poludi, ili se razboli i umre. Sta je to, bozanska kazna???

Inace, devojka je izvrsila samoubistvo jer ju je otac izbacio iz kuce kada je saznao da je u drugom stanju. Jer ga je osramotila. Posle je i sam hteo da skoci sa tog istog mosta. Da, takve stvari se desavaju. Jeste da je rec o ruralnoj sredini, ali ipak... Jezivo.

Kao sto rekoh, slucaj trudne tinejdzerke nije prilika da se svi moralisti okupe u egzaltaciji nad sopstvenom "cistotom". Treba malo zaviriti u sebe. Da li smo zaista tako fini i cisti i neiskvareni ako smo zlobni, na primer? Da li ti, Moreplovko, zaista smatras da je seksualni odnos losa stvar za koju sledi kazna ako nije praktikovan u uslovima koje ti smatras moralnim? Naprotiv, mnogi ljudi na svetu praktikuju seksualne odnose u tinejdzerskom uzrastu i nista im ne bude. Takodje, mnogo devojcica od 12 godina biva silovano, i trudnice, a deca stradaju u ratovima (navodim zaista monstruozne primere). Da li je to pravedno? Naravno da nije. A da li se desava? Desava se. Koliko ti imas samilosti u sebi kada smatras da je devojka koja se ubila sa detetom u utrobi i dobila to sto je zasluzila zato sto je spavala sa momkom?

Cemu ovi monstruozni komentari? Da li si svesna sta pricas? Mislila sam da ne opravdavas ubistvo, tj. unistavanje ljudskog zivota.

Da li ti ozbiljno smatras da je seks kazna? Pa kao u onim najjadnijim holivudskim filmovima, koji god tinejdzerski par ima seksualne odnose, ili neko od njih poludi, ili se razboli i umre. Sta je to, bozanska kazna???

Inace, devojka je izvrsila samoubistvo jer ju je otac izbacio iz kuce kada je saznao da je u drugom stanju. Jer ga je osramotila. Posle je i sam hteo da skoci sa tog istog mosta. Da, takve stvari se desavaju. Jeste da je rec o ruralnoj sredini, ali ipak... Jezivo.

Kao sto rekoh, slucaj trudne tinejdzerke nije prilika da se svi moralisti okupe u egzaltaciji nad sopstvenom "cistotom". Treba malo zaviriti u sebe. Da li smo zaista tako fini i cisti i neiskvareni ako smo zlobni, na primer? Da li ti, Moreplovko, zaista smatras da je seksualni odnos losa stvar za koju sledi kazna ako nije praktikovan u uslovima koje ti smatras moralnim? Naprotiv, mnogi ljudi na svetu praktikuju seksualne odnose u tinejdzerskom uzrastu i nista im ne bude. Takodje, mnogo devojcica od 12 godina biva silovano, i trudnice, a deca stradaju u ratovima (navodim zaista monstruozne primere). Da li je to pravedno? Naravno da nije. A da li se desava? Desava se. Koliko ti imas samilosti u sebi kada smatras da je devojka koja se ubila sa detetom u utrobi i dobila to sto je zasluzila zato sto je spavala sa momkom?

Ja mislim da ova rasprava sa tobom vise ne vodi nicemu. Ili nista nisi shvatila ili se pravis da nisi.

Nece da mi otvori link...
Ali o abortusu, ja sam da se to ne zabranjuje. Ne treba jedna greska da unisti dva mlada zivota koja de facto nisu spremna za dete. Mora postojati vremenska granica koliko embrion postoji. U Italiji bese do 2 meseca starosti dozvoljen abortus?

Mnogo su opustena deca ako toliko abortiraju...s' obzirom da je to danas nesto sasvim normalno, kao da si izvadio zub ili slicno i nema one osude javnosti (citaj: tvog okruzenja) kao nekada, mislim da bi trebalo da se zabrani ili da se uvede neka kazna....jbga strasno je to sto i ljudi govore nesto u smislu "ma bolje da ste to uradili".....EJJJJJJJJJ pa to je samo jedan zivot i nista vise????? Da se keva bilo koga od vas setila da ne zeli jos neku obavezu u zivotu, mi ne bi citali necije velicanstvene komentare.......

Da vidimo da li sam shvatila: dok te neciji komentar ne podbode, ti tvrdis da si protiv abortusa i da si za to da se radi na edukaciji mladih, kako se nezeljene trudoce ne bi desavale. Odlicno. Slazem se. Kao saogovorniku postujem i tvoj stav o tome da abortus nikada ne treba raditi, iako se ne slazem sa tobom. Medjutim, cim neko kaze nesto sto ti se ne dopada, ti ulazis sa zlobnim komentarima o tome da je neko nesto zasluzio, da je sama kriva ona sto se igrala vatrom, itd. Pretpostavljam da si svojim prethodnim komentarom htela da kazes da je tuzno sto su mnogi mladi ljudi, pogotovo u ruralnims redinama, liseni bilo kakve edukacije. Slazem se, ali ti nisi rekla to, vec nesto sasvim drugo, sto je zvucalo veoma zlobno.

Drugo, ja vec nekoliko puta ponavljam da se manemo etickih rasprava i o ovom pitanju raspravljamo kako i dolikuje podforumu Politika, dakle, o tome zasto se zene uopste odlucuju da ne rode dete. Ti odgovaras samo kada se ne slazes sa nekim, ne zelis uopste da siris raspravu u konstruktivnom pravcu iako smo, tokom ovih 10 strana, imale (kontketno, nas dve) dosta slicnih stanovista. Zbog cega moras da kontriras i tamo gde nema razloga za to?

Ti probaj da kazes decku da ga izvadi nekad.....to ti je prvi korak ka tome da NE dobijes dete...zatim, tu su kondomi, oralni sex...mnogo stvari....

A ti bi mogao da držiš jezik za zubima, ili da se lupiš po prstima, pre nego što napišeš neku glupost. Ne budi bezobrazan. Niti ja znam šta o tebi, niti ti znaš šta o meni, a ovo što govoriš su lične stvari i pristojan svet ih ne izgovara i ne piše. Prema tome, ne tupi i ne pravi se pametnim, ne ide ti od ruke. Još manje si mangup.

A ti bi mogao da držiš jezik za zubima, ili da se lupiš po prstima, pre nego što napišeš neku glupost. Ne budi bezobrazan. Niti ja znam šta o tebi, niti ti znaš šta o meni, a ovo što govoriš su lične stvari i pristojan svet ih ne izgovara i ne piše. Prema tome, ne tupi i ne pravi se pametnim, ne ide ti od ruke. Još manje si mangup.

Mozda sam trebao da kazem izvadi penis iz vagine i to bi zvucalo pristojnije.....ponekad moras biti vulgaran da bi glas stigao do mozga...

Da vidimo da li sam shvatila: dok te neciji komentar ne podbode, ti tvrdis da si protiv abortusa i da si za to da se radi na edukaciji mladih, kako se nezeljene trudoce ne bi desavale. Odlicno. Slazem se. Kao saogovorniku postujem i tvoj stav o tome da abortus nikada ne treba raditi, iako se ne slazem sa tobom. Medjutim, cim neko kaze nesto sto ti se ne dopada, ti ulazis sa zlobnim komentarima o tome da je neko nesto zasluzio, da je sama kriva ona sto se igrala vatrom, itd. Pretpostavljam da si svojim prethodnim komentarom htela da kazes da je tuzno sto su mnogi mladi ljudi, pogotovo u ruralnims redinama, liseni bilo kakve edukacije. Slazem se, ali ti nisi rekla to, vec nesto sasvim drugo, sto je zvucalo veoma zlobno.

Drugo, ja vec nekoliko puta ponavljam da se manemo etickih rasprava i o ovom pitanju raspravljamo kako i dolikuje podforumu Politika, dakle, o tome zasto se zene uopste odlucuju da ne rode dete. Ti odgovaras samo kada se ne slazes sa nekim, ne zelis uopste da siris raspravu u konstruktivnom pravcu iako smo, tokom ovih 10 strana, imale (kontketno, nas dve) dosta slicnih stanovista. Zbog cega moras da kontriras i tamo gde nema razloga za to?

Ja sam rekla sledece:

Ovo nije bio zlurad komentar.Pricala sam o nepromisljenosti te nesrecne devojke.Vi takodje direktno ili indirektno podrzavate neupucenost.A gde sam to ja kontrirala?

Abortus je ubistvo svidjalo se nekom da to cuje ili ne.Savest nece biti cistija ako nalazimo opravdanje a ne pokusavamo da nadjemo resenje.

Mozda sam trebao da kazem izvadi penis iz vagine i to bi zvucalo pristojnije.....ponekad moras biti vulgaran da bi glas stigao do mozga...

Kamo sreće da tvoj glas ne stigne nigde. Ali eto, nažalost, tehnologija je napredovala, pa se i takvi glasovi čuju svuda. Šteta, velika šteta, li ne mogu da ti pomognem. I molim te, ako nemaš nešto pametno da mi kažeš, bolje je da mi ne kažeš ništa. Da si letimično pročitao komentare na temu, ne bi ti takve ideje padale na pamet. Što se mene tiče, diskusija je završena.

Ja sam rekla sledece:

Ovo nije bio zlurad komentar.Pricala sam o nepromisljenosti te nesrecne devojke.

Dobro, ali to je moglo malo takticnije da se kaze, da se vidi da niej rec o moralnoj osudi. Ako vec nije bila moralna osuda.

Vi takodje direktno ili indirektno podrzavate neupucenost.

Gde ja podrzavam neupucenost????

A gde sam to ja kontrirala?

Konkretno, slozile smo se da treba raditi na edukaciji mladezi i da abortus nije, i ne sme da bude sredstvo kontracepcije. Onda si ti uletela sa pricom da su pilule za kontracepciju nedozvoljene, uz pokusaj da me prosvetlis. Kao sto rekoh, ne odgovara ista kontracepcija svakoj zeni. Sto se tice klinaca & usputnog seksa, odmah sam rekla da tu smatram da je kondom obavezan.

Abortus je ubistvo svidjalo se nekom da to cuje ili ne.Savest nece biti cistija ako nalazimo opravdanje a ne pokusavamo da nadjemo resenje.

Pa ja sve vreme i govorim o resenju. Nasli smo prvo: edukacija mladih. Tu se slazemo, mada, koliko vidim, razilazimo se u tome da li seksualni donosi tinejdzera treba ili ne treba da postoje- ispravi ako gresim.

A sta cemo sa udatim zenama? Imas li ti dece? Koliko sam shvatila, nemas. Nemam ni ja. Zasto?

@Zvezdica

O pilulama sam ti rekla da su stetne za zdravlje zene.Hormonske su.Rekla sam ti da na svakom sajtu o kontracepciji mozes procitati o njihovoj stetnosti.

Sto se tice tinejdzera treba da upraznjavaju siguran seks,i zbog polno prenosivih bolesti a i zbog eventualne nezeljene trudnoce.

Pa ja sve vreme i govorim o resenju. Nasli smo prvo: edukacija mladih. Tu se slazemo, mada, koliko vidim, razilazimo se u tome da li seksualni donosi tinejdzera treba ili ne treba da postoje- ispravi ako gresim.

A sta cemo sa udatim zenama? Imas li ti dece? Koliko sam shvatila, nemas. Nemam ni ja. Zasto?

Resenje je u javnoj osudi......jbga zasto ne hodas gola po ulici na 42 stepena leti????? A s' obzirom da javne osude nema onda se mora pristupiti drugom resenju.....nije dovoljna edukacija.....jednostavno ljudi moraju biti uplaseni od tog abortusa....danas je to postala manja intervencija, a pitam se da li zene koje to urade, da li se one pitaju nekada u zivotu kako bi njihovo dete izgledalo, cime bi se bavilo....da li se nekada zamisle???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back