GENOCID!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
32.

A ti bi zaista mogla malo da se edukujes. Naravno da svaki metod kontracepcije nosi iyvesne rizike (osim, mozda, kondoma), ali ljubim te, ne lupetaj. STvoj stav o abortusu je tvoje pravo, moyemo da se slayemo ili ne slazemo, ali ne plasi ljude necim sto nisi iskusila. Ako si pila pilule i odlakavila, meni je zaista zao.

Ja ih pijem par godina, i ne da mi se to nije desilo, vec se maljavost smanjila, a smanjili sus e i promelni sa menstrualnim ciklusom, sa kojim sam imala velike probleme (bolne i neredovne menstruacije). S druge strane, koza mi je malo suvlja, sto je pogodno za zene sa masnom kosom i bubuljicama, ali meni to nije bilo potrebno. Dakle, ne lupkaj tamo gde ne znas.

Bolje se konsultuj sa ginekolozima.

Ne nosi svaki metod kontracepcije rizike.Npr. kondom.cervikalna kapica,dijafragma...

A evo ti samo nekih posledica do kojih moze da dodje.Ginekolozi o tome pricaju mala moja.
Ozbiljne komplikacije potstaknute pilulama mogu da budu: dubinska venska tromboza, srcani ili moždani udar. Povecavaju rizik od raka dojke, cervikalnog kancera i veoma retko raka jetre. Rizik za oboljevanje od raka dojke se tokom uzimanja pilula za kontracepciju povecava za 25% ali se bitno smanjuje sa prestankom uzimanja pilula, 10 godina po prestanku korišcenja rizik je isti kao kod onih koji nikada nisu koristili pilule za kontracepciju.
Prema tome, uzimajuci u obzir razloge za i protiv, prilikom opredeljivanja za nacin kontracepcije uvek trba dobro razmisliti i o pilulama za kontracepciju s obzirom da su najpouzdaniji nacin zaštite od neželjene trudnoce.

Neka nam okoreli protivnici abortusa predloze neko resenje. Dakle, ako abortus ne valja, ako usvajanje ne valja, ako ni pilula posle ne valja... sta da se radi?

Iz ovih tvrdnji mogu se izvuci samo dva logicna zakljucka:
- Svako kmo zatrudni, mora da rodi dete i da ga zadrzi, makar imao (imala) 16 godina.
(hajde da vidimo kakve su posledice ovoga i koliko bi TO zivota unistilo)
-Nema seksa pre braka, a ni u braku, dok ne zelis decu
(hajde da vidimo realsnost ovoga)

Ovakve stavove propovedaju jedino Jehovini svedoci, Mormoni, Nazareni i ostale ekstremne sekte. Mene čudi da je to toliko rašireno i kod onih koji se deklarišu kao Pravoslavci ili nisu religiozni...
Sve se nešto pomešalo...

А иначе да додам, да ако девојка не роди до 30 године може да има озбиљних здравствених проблем, јер знам из примера блиских мени..да су девојке које су родиле после тридесете до дана рођења детета имале озбиљне проблеме са здрављем, који су после тога нестали као руком однешени...

људска природа која нам је у ДНК усађена вољом Божијом трежи донас хтели ми или не да опстанемо...још од праоца Адамна и пра мајке Еве је тако..па ће остати и до краја света..

Ti si meni nejasna.
Nisi za abortus, nisi za davanje dece u sirotište...
Naglašavaš da decu treba da pravilno usmeravaju roditelji...

A šta ako "roditelji" nisu u mentalnom, fizičkom, psihičkom ili materijalnom stanju da odgajaju decu?

Šta onda?

Je l' to po svaku cenu treba da odgoje neko buduće nezrelo, nesposobno, nesrećno stvorenje zato što nisu smeli da abortiraju, da ga predaju u sirotište, a nisu mogli ili znali da ga vaspitaju i usmere u pravom smeru?

Koje je onda po tebi rešenje?

Ti sad preterujes.Ako roditelji nisu i metalnom fizickom i psihickom stanju sposobni treba stvari prepustiti institucijama.Matrijalna strana je cesto izgovor.

Ovde je rec o 500 abortusa dnevno opet ti ponavljam.Jel su sve te zene psihicki fizicki i mentalno osakacene.Naravno da jesu kada rade ovakve stvari.

А иначе да додам, да ако девојка не роди до 30 године може да има озбиљних здравствених проблем, јер знам из примера блиских мени..да су девојке које су родиле после тридесете до дана рођења детета имале озбиљне проблеме са здрављем, који су после тога
нестали као руком однешени...

<snip>

Ima sigurno isti broj i dijametralno suprotnih primera...

А иначе да додам, да ако девојка не роди до 30 године може да има озбиљних здравствених проблем, јер знам из примера блиских мени..да су девојке које су родиле после тридесете до дана рођења детета имале озбиљне проблеме са здрављем, који су после тога нестали као руком однешени...

људска природа која нам је у ДНК усађена вољом Божијом трежи донас хтели ми или не да опстанемо...још од праоца Адамна и пра мајке Еве је тако..па ће остати и до краја света..

Isto tako se deca radjaju sa zdrastvenim problemima,najvise se radjaju deca sa Daunovim sindromom.

Ispravi me ako sam pogresno razumeo, ali praktican je po tebi onaj, ko ubije jedno dete danas kada je mlad i siromasan, da bi kasnije kada bude zreliji i bogatiji sa svojom narednom decom ziveo doveka u sreci i veselju. Slozicemo se da je i onoliki broj ubijenih u Jasenovcu uveliko smanjio broj gladnih usta, a onima koji su preostali povecao mogucnosti da bolje jedu i bolje zive...(vrhunski cinizam i jedno i drugo)

Odlican komentar!

Ti sad preterujes.Ako roditelji nisu i metalnom fizickom i psihickom stanju sposobni treba stvari prepustiti institucijama.Matrijalna strana je cesto izgovor.

Ovde je rec o 500 abortusa dnevno opet ti ponavljam.Jel su sve te zene psihicki fizicki i mentalno osakacene.Naravno da jesu kada rade ovakve stvari.

A ja tebi rekoh da je to 18000 neželjene dece godišnje, a to je onda 180.000 za deset godina...
Koje to institucije i koja država može da othrani toliko dece bez roditeljskog staranja?
Ko će brinuti o toj deci, ko će ih vaspitavati, s obzirom da ih njihovi roditelji (iz ovog ili onog razloga) nisu hteli?

Da li naša država može sebi da priušti 500 x 365 x 18 (godine do punoletstva) = 3.285.000 dece po domovima za nezbrinutu decu (ne računajući one koji bi došli u međuvremenu)...

O cemu sada pises.
Treba da rodi onaj koji je spreman da bude majak,sta sada klinka koja ima 15-16-17 god zna o materinstvu.

A zna da se yebe bez zastite, to zna! A Moreplovka ti je lepo pitanje postavila, sta ako je abortus ucini neplodnom, koliko ce se posle kad dodje u zrelije godine kajati zbog toga?

A po tebi treba da abortira i ako zna da posledica abortusa moze biti neplodnost?

Neznam da li imas decu,nije bitno.
Al`bih volela da vidim da li bi tvoju cerku ohrabljivala da u tim godinama rodi,ili da bude etiketirana za ceo zivot.
Nesto ne verujem da bi t tvoj suprug bio odusevljen sa tom idejom da mu je ,,princeza,, u drugom stanju

A po tebi treba da abortira i ako zna da posledica abortusa moze biti neplodnost?

Može, ali je procenat onih koje su zbog abortusa ostale neplodne toliko mali da spada u statističku grešku.
Može se umreti i na operacijskom stolu za vreme neke bezazlene operacije (npr. slepog creva) ili kao što je ona nesrećna devojčica umrla za vreme operacije katarakte na oku nedavno u privatnoj klinici u Zemunu.

I tzi bi sa takvim pristupom prisao svojoj cerki i rekao,,A znas da se ye8es,a ne znas da se cuvas,,

Ne, nego bih svoju cerku edukovao ili pustio majci da to uradi, da zna kako da zapocne sexualni zivot i kako da ga kontrolise i spreci nezeljenu trudnocu. Onda sigurno ne bi razmisljala tako primitivno kao ti.

pokusao sam naci nesto o ovoj temi iz nasih izvora, ali nista. pokusat cu kasnije jos jednom,bas me interesuje kakvi su podaci za kosovo.
inace problematicna tema, slazem se i sa moreplovkom, ali i sa slavkom i nekima po pojedinim pitanjima. abortus mora biti dozvoljen, ali se zato mora sto vise raditi na edukaciji mladih [a i starih] da ne dodje do toga. znaci pokusati spreciti da se dodje do abortusa, ali ako je vec dete nepozeljno, iz raznih razloga, onda je abortus ipak najmanje zlo.

Može, ali je procenat onih koje su zbog abortusa ostale neplodne toliko mali da spada u statističku grešku.
Može se umreti i na operacijskom stolu za vreme neke bezazlene operacije (npr. slepog creva) ili kao što je ona nesrećna devojčica umrla za vreme operacije katarakte na oku nedavno u privatnoj klinici u Zemunu.

Pa i procenat onih koje su silovane i tako zacele ili su im deca mongoloidi je na nivou statisticke greske pa te to opet ne sprecava da branis abortus sto je vrhunac licemrja. A svaki je abortus stetan za zdravlje, bez obzira da li zena moze kasnije da radja ili ne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back