GENOCID!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
covek nastaje ODMAH po spajanju spermatozoida i jajne celije. Ne moze se po stepenu razvoja vestacki praviti granica izmedju "nezivog" embriona i zivog deteta. Dete je dete i u prvom i u devetom mesecu trudnoce. Pitaj ginekologe, oni vrlo dobro znaju sta rade kada vrse abortus (vide svoju zrtvu odmah nakon zahvata za razliku od majke), potresne su njihove price kada im se zivot zgadi...

Ja imam sincica i sliku 3d ultra zvuka sa tri nedelje (ide se da se vidi jeli sve u redu) ima ruke, glavu , noge i u potpunosti lici coveku (cak i tada moze da mu se odredi pol sa tim ultrazvukom , doktori to kod nas nerade kaze dodju mi ljudi pa kad vide da nije sin odvedu zenu na drugu kliniku da abortira) .Nemogu vam postaviti sliku previse je licno , znacete o cemu pricam kad ga budete imali :lol::lol:

Ja imam sincica i sliku 3d ultra zvuka sa tri nedelje (ide se da se vidi jeli sve u redu) ima ruke, glavu , noge i u potpunosti lici coveku (cak i tada moze da mu se odredi pol sim ultrazvukom , doktori to kod nas nerade kaze dodju mi ljudi pa kad vide da nije sin odvedu zenu na drugu kliniku da abortira) .Nemogu vam postaviti sliku previse je licno , znacete o cemu pricam kad ga budete imali :lol::lol:

isto je i sa mnom, slika je iz istog perioda, srce kuca i zivot je u punom zamahu...interesantno je bilo videti da se dete buni sto ga uznemiravamo...

Tacno je da se mahom radi kada je nervni sistem vec formiran, ali ne psotoji razlog da se ne radi i ranije, drugim metodama. Dakle, opet zene, edukacija. Postoje testovi za rano otkrivanje trudnoce, nedelju-dve posle rizicnog seksualnog odnosa. Znam zenu (devojku) koja je uradila abortus sa manje od mesec dana.

Nego mene fascinira sto si ti iz mog celog posta samo ejdnu recenicu imala da prokomentarises. :lol:

Prokomentarisala sam ono sto nije tacno.Ostalo je u principu ok.

Dakle, abortus treba raditi iskljucivo pilulom za dan posle!!!

Zanimljivo je da se 99% protivnika abortusa (ne govorim sad o ovom nasem drustvancu ovde, nego generalno) niakda nije susrelo sa takvom situacijom. Lako je srat na daljinu.

Licno, da sam dete koje je odraslo u Zvecanskoj, bez roditeljske ljubavi, mucila se u sirotistu i tako to, mislim da bi mi bilo draze da se nisam rodila. Ali opet, kaos to rekoh, ne bih isla na abortus. To je bio i moj stav sa 17 godina, ali ne znam kako bih reagovala da sam tada i zatrudnela.

Oni su ti koji su doneli takvu odluku.I ispravno su postupili.Verovatno su imali moralnih razloga da ne ucine zlocin.A ko garntuje da ne bi ostareli i otisli psihicki u aut da su ga ubili.Moje komsije su usvojile takvo dete.Nikad ga nisu vretili i ako im je to bilo omguceno.Cuvaju ga 30 godina.Uzgred ne radja se u Srbiji dnevno 500 mongoloida.Tako da ti je prica off.

Tebi (koja ne želiš da usvojiš tuđe dete) je priča off.
A tvoje komšije koje su to uradile bi (umesto tebe) imale potpuno moralno pravo da se zalažu protiv abortusa.
Ti svakako ne.

Dalje, šta misliš da ovim mojim komšijama ne bi bilo lepše i bolje da su umesto tog nesrećnika o kome moraju da se staraju do kraja života, a on će onda ići državi na staranje (ako doživi - pošto oni umiru relativno brzo - do neke svoje 30-te godine života), dakle da su umesto njega imali dvoje-troje normalne zdrave dece (svoje ili tuđe)...

Zanimljivo je da se 99% protivnika abortusa (ne govorim sad o ovom nasem drustvancu ovde, nego generalno) niakda nije susrelo sa takvom situacijom. Lako je srat na daljinu.

Licno, da sam dete koje je odraslo u Zvecanskoj, bez roditeljske ljubavi, mucila se u sirotistu i tako to, mislim da bi mi bilo draze da se nisam rodila. Ali opet, kaos to rekoh, ne bih isla na abortus. To je bio i moj stav sa 17 godina, ali ne znam kako bih reagovala da sam tada i zatrudnela.

Pilule za dan posle su jako stetne.Posto si mlada, nemoj to nikad da koristis.Kondom je resenje.

Jeste sve to strasno, ali pitanje je da li unistiti zivot mladih roditelja i sa tim i deteta, ili sacuvati zivote dece koju ce ovo dvoje mladih roditelja imati kasnije kada budu spremni i psihicki i materijalno. I ponovo, zene ce ici na abortus bilo to zabranjeno ili ne. Treba biti praktican.

to tvoje "praktican" opravdava i sve one bebe po kontejnerima...i Jasenovac i Ausvic su u principu bili veoma "prakticni"...

Tebi (koja ne želiš da usvojiš tuđe dete) je priča off.
A tvoje komšije koje su to uradile bi (umesto tebe) imale potpuno moralno pravo da se zalažu protiv abortusa.
Ti svakako ne.

Dalje, šta misliš da ovim mojim komšijama ne bi bilo lepše i bolje da su umesto tog nesrećnika o kome moraju da se staraju do kraja života, a on će onda ići državi na staranje (ako doživi - pošto oni umiru relativno brzo - do neke svoje 30-te godine života), dakle da su umesto njega imali dvoje-troje normalne zdrave dece (svoje ili tuđe)...

Pa za razliku od mene oni nisu imali svoju decu.

Sta je po tebi normalna sredina? Majcin stomak nije? Za tvoju informaciju, dete cesto nije sposobno samostalno da odrzava zivot ni 20-30 god. po rodjenju, a da ne govorim o bebama, koje su po rodjenju u mnogo vecem problemu nego dok su bile u stomaku i tamo naucile da se odlicno snalaze...

Napisao sam "samostalno odzava zivot", vise je nego jasno sta to znaci. Prica o sposobnosti samostalnog odrzavanja zivota rodjene bebe je u najmanju ruku neadekvatna.

Pilule za dan posle su jako stetne.Posto si mlada, nemoj to nikad da koristis.Kondom je resenje.

Nisam ja bas tako mlada. Za par meseci punim 27 godina i udata sam, cisto ako te bas zanima. Pilule za dan posle nisu prijatne, ali su najbolje resenje da se NE zatrudni i NE abortira ljudski zviot i NE unisti sopstveno reproduktivno zdravlje.

Drugo, ne bih da budem zlobna, ali embrion od tri nedelje tesko da lici na ljudsko bice, vise na vodozemca. Ne kazem da je zbog toga manje covek, i o tome moze da se raspravlja, ali u tom stadijumu je jos savijen, i veoma sitan da bi se bilo sta uocilo, 10-15mm.

Ako se mislilo na tri meseca, to je ok.

Мучила си се због државне малоумне политике о деци без родитеља..у нормалном Хришћанском друштву сигурно би живела нормално као и остали народ..Данас се муче и породице које су радиле по фабрикама, и тада су се мучиле..јер је друштво било малоумно....

Pa za razliku od mene oni nisu imali svoju decu.

Moj stav i dalje je da je najbolje rešenje kontracepcija.
Sledeće najbolje rešenje je (ukoliko se ispostavi da je (još nerođeno) dete bolesno ili neželjeno - abortus u ranim periodima trudnoće.

A što se tiče onih koji bi da zabrane abortus, tj. koji su protivnici toga, mislim da ne bi trebali da iznose svoje mišljenje ukoliko se nisu odlučili da iz doma za nezbrinutu decu usvoje bar jedno dete bez roditelja i ne pruže mu roditeljsku ljubav (bez obzira da li već imaju svoju decu ili ne).

Ukoliko nisu spremni na takvu žrtvu, onda nemaju apsolutno nikakvo moralno pravo da nekome drugome nešto prigovaraju ili da se zalažu za ukidanje abortusa...

Мучила си се због државне малоумне политике о деци без родитеља..у нормалном хришћанском друштву сигурно би живел анормално као и остали народ..Данас се муче и породице које су радиле по фабрикама, и тада су се мучиле..јер је друштво било малоумно....

Dobro, to stoji. I o tome mozda vise treba da se prica.
Takve stvari su, uzgred, jos nesto sto parove sprecava da imaju decu. Kako da ga doneses na ovakav svet? Kako da rodis sina koji ce da ide u rat zato sto se nekom buducem seselju/titu/tadicu/kostunici/bilokome tako htelo?

Ali prirodni poriv je jaci. Ipak smo u mi zivotinje. :)

A što se tiče onih koji bi da zabrane abortus, tj. koji su protivnici toga, mislim da ne bi trebali da iznose svoje mišljenje ukoliko se nisu odlučili da iz doma za nezbrinutu decu usvoje bar jedno dete bez roditelja i ne pruže mu roditeljsku ljubav (bez obzira da li već imaju svoju decu ili ne).

Ukoliko nisu spremni na takvu žrtvu, onda nemaju apsolutno nikakvo moralno pravo da nekome drugome nešto prigovaraju ili da se zalažu za ukidanje abortusa...

Tacno. Ako se vec zabranjuje abortus, a koliko vidim opravdava napustanje deteta, onda bi svako sa takvims tavom trebalo da usvoji decu.

Samo, i tu je frka, jer je proces usvajanja u Srbiji uzasno tezak, ima vise parova koji cekaju nego dece, i to traje po 3,5 godina, sto samo komplikuje situaciju da dete najranije detinjstvo MORA da provede u sirotistu. TO je po meni monstruozno.

Ovde se radi o ubistvu a ti bi da budes praktican.Mladi ljudi trba da razmisle o posledicama.Abortus svejedno ima posledica i na zdravlje zene.Bojim se da kad budu psihicki i matrijalno spremni da im se to nece desiti.

Nemoj biti tako stroga. Kada si mlad i u pubertetu malo je tesko praviti se odgovoran kada to nisi. Jednostavno se desava svakodnevno i desavace se jos jako dugo. Ovo za zdravlje posle abortusa je tacno, odnosno bilo je tacno. Verujem da je danas u bolnicama to mnogo bezbednije. Heck, moze se umreti i od operacije slepog creva, pa naravno da moze i od abortusa.

Dobro, to stoji. I o tome mozda vise treba da se prica.
Takve stvari su, uzgred, jos nesto sto parove sprecava da imaju decu. Kako da ga doneses na ovakav svet? Kako da rodis sina koji ce da ide u rat zato sto se nekom buducem seselju/titu/tadicu/kostunici/bilokome tako htelo?

Ali prirodni poriv je jaci. Ipak smo u mi zivotinje. :)
То је сестро нагон за опстанак, који нам Господ даде...као што имамо нагон да једемо, спавамо..све је битно за наш опстанак на земљи, јер је сву природу неискварену Господ дао, нама људима..али ми искваривши себе, искварисмо и њу...
Проблем је што наши политичари мисле да је држава њихова играчка..и сви су се умислили да су неке истрисјке личности..зависно дали су левати или десничари и сходно томе бирају личности..али заборављају да су Свети Српски Краљеви владали љубављу и крварили за државу..па их је после тај народ исти прославио..а ови данас славе сами себе..па их народ куди...
Мора се мењати свест народа..да би се променила и политичка стварност..јер какви јесмо и сами такви нам и владају....

Nemoj biti tako stroga. Kada si mlad i u pubertetu malo je tesko praviti se odgovoran kada to nisi. Jednostavno se desava svakodnevno i desavace se jos jako dugo. Ovo za zdravlje posle abortusa je tacno, odnosno bilo je tacno. Verujem da je danas u bolnicama to mnogo bezbednije. Heck, moze se umreti i od operacije slepog creva, pa naravno da moze i od abortusa.

Pa kad znaju da se upustaju u seksualne odnose bez zastite, trebalo bi da znaju i posledice toga.

Tacno. Ako se vec zabranjuje abortus, a koliko vidim opravdava napustanje deteta, onda bi svako sa takvims tavom trebalo da usvoji decu.

Samo, i tu je frka, jer je proces usvajanja u Srbiji uzasno tezak, ima vise parova koji cekaju nego dece, i to traje po 3,5 godina, sto samo komplikuje situaciju da dete najranije detinjstvo MORA da provede u sirotistu. TO je po meni monstruozno.

A ko opravdava napustanje deteta?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back