Genetička Struktura Srba i Hrvata

@Oda Nobunaga @Ovi jedan @Mej bregami @ronhilllol
Prosječna autosomalna mješavina stare genetike kod Srba, Hrvata i još nekih slovenskih i ne-slovenskih evropskih naroda prema jednom modelu/kalkulatoru.

mhwOfEC (9).png

O Bijelim Hrvatima nemamo nikakve arheoloske i genetske dokaze kao sto nemamo ni za Bele Srbe. Danasnji Luzicki Srbi su uzeli to ime naknadno i moguca pradomovina Srba je pre u jugozapadnoj Ceskoj oko Sumave.
Овај пут се не слажем са тобом. Није то југозападна Чешка. Нико у чешкој научној заједници не подржава такав закључак.

Ovo gledanje preko zastupljenosti haplogrupa nije ok jer je zastupljenost dinamicka kategorija. Kakav je bio odnos haplogrupa u 7 stolecu?

Bolji bi pravac bio odgovoriti na pitanje: Da li postoji srbin starinom iz Dalmacije a da nema rodjaka po muskoj liniji koji misli da je hrvat?

Svaki muškarac ima samo jednu haplogrupu koju vuče po direktnoj muškoj liniji u nedogled. Meni ne moraš pričati da je haplogrupa jako mali dio ukupne genetike, ja to znam preko deceniju. Autosomalna DNK (ukupna genetika pojedinca) pokazuje ko smo zaista mi.
Situacija na terenu govori suprotno:

Ljudi obično asociraju R1a za baltoidnim (sjevernoslovenskim) izgledom, a Tesla je bio Dinarac. Teslin izgled asociraju sa I2a.
Jedino, ako je ovo što si rekao nešto što ne podržavaš.

Situacija na terenu govori suprotno:

Jedino, ako je ovo što si rekao nešto što ne podržavaš.
Rekao sam da ljudi asociraju određeni fizički izgled sa pojedinim haplogrupama, a ne ja pobogu. Mnogi kad vide tamnog, koščatog i nosatog dvometraša kažu to je izgled od I2a. Dok one plavokose, plavooke, od metar sedamdeset, sa kraćim i širim glavama, zatupastima nosevima itd. asociraju sa R1a. Vrlo dobro znam da haplogrupe ne određuju fizički izgled.

Back