Škutor Kićo
Ističe se
- Poruka
- 2.456
Postoje stokavski i scakavskiNe govore. Bunjevci su ikavici novoštokavci, a nemaju šćakavizam već štakavizam
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postoje stokavski i scakavskiNe govore. Bunjevci su ikavici novoštokavci, a nemaju šćakavizam već štakavizam
Ništa nisi skapira iz onog mog posta. Radi se o genetičkih bliskosti Srbina iz istočne i Hrvata iz zapadne Hercegovine.Vjv su dosli 1717
Otac hrvatske nacije Ante Starčević bio je katolički Vlah :-)Puno vlaha u etnogenezi
Pogotovo na istoku
Oni koji sebe zovu Bunjevcima i žive u Bačkoj nisu šćakavci. Čitao sam poprilično o njihovom izvornom govoru, oni su štakavci.Postoje stokavski i scakavski
One koje ti naknadno "protumačiš". Od Hrvata uz Drinu i brisanja Srba, do izmišljene slike Seoba Hrvata ili nebuloza o Tiboru Živkoviću. Pa i skorijim nepostojećim Bijelim Hrvatima kod srpskih gena ili Srba u Žumberku. Sve si izvore falsifikovao kako bi izgradio svoj identitet. Sad je pitanje kakav je to identitet ako su premise lažne.Koje falsificirane izvore koristim?
Ko kaže da nismo u stanju? Očigledno te niko ne smatra ljudskim sagovornikom.Pa ako su na googlu zašto ih niko od vas nije u stanju podilit?
Šćakavica je sastavni dio štokavice, odnosno jedan regionalni refleks u okviru štokavice. Svi šćakavci su štokavci, ali nisu svi štokavci šćakavci nego samo neki.Postoje stokavski i scakavski
Kazen da su dosli u imotski nakon 1717Ništa nisi skapira iz onog mog posta. Radi se o genetičkih bliskosti Srbina iz istočne i Hrvata iz zapadne Hercegovine.
NopeOtac hrvatske nacije Ante Starčević bio je katolički Vlah :-)
Tu je i Srbin iz Ogulina koji ima genetičku bliskost za Hrvatima iz ZH o kome govorimo. Srbin Šarović koji se pominje je sa Gacka. Od gatačkih Šarovića je Nemanja Šarović, bivši radikal i naprednjaka koji sad juri ćacije po beogradskim ulicama i parkovima.Kazen da su dosli u imotski nakon 1717
e sad, mislin da je zagora porijeklon iz hercegovine,a bosna iz dalmacije. Nekako mi nema mnogo mišanja s istocnom hercegovinom. Oni su se dosta s dubrovnikon mixali
Najbliže populacije bosanskim Srbima autosomalno.Bosanski Srbi su najbliži Bošnjacima i Hrvatima iz Bosne, a ti promisli zašto je tako i demantiraj moje zaključke koje sam izvuka iz onog rada:
3. ista istraživanja ne daju naslutit da se ikakvo pleme zvano Srbi naselilo u današnjoj RH ili BiH osim istočne Hercegovine i gornjeg toka Drine, al pitanje je kad su se ti ljudi uopće počeli smatrat Srbima jer to po svemu sudeći nisu bili od samog početka.
4. koliko vidim ta ista istraživanja ne spominju nikakve migracije Srba u Hrvatsku ili BiH već samo migracije Srba ili budućih Srba s prostora Vardarske Makedonije, Kosova, Metohije, Stare Srbije i Stare Hercegovine prema Srbiji i Vojvodini.
PS ako su zabilježene sve ove migracije iz okolnih zemalja u Srbiju jel postoje tako i zabilježene migracije Srba iz Srbije? Koliko mi poznato zabilježene su one kad vas je neki pop predvodia i to baš u područje vojne Krajine ako se ne varam, al nisu mi poznate migracije Srba u BiH?![]()
Hrvati su scakavciŠćakavica je sastavni dio štokavice, odnosno jedan regionalni refleks u okviru štokavice. Svi šćakavci su štokavci, ali nisu svi štokavci šćakavci nego samo neki.
Onda su Bunjevci u Bačkoj i katolici u sjevernoj Dalmaciji i Lici katolički Srbi zato što govore štap, gušter itd. U Drnišu, Kninu, Benkovcu, Vrlici, Gospiću itd. Hrvati su štakavci, poznajem ih bolje nego ti. Jedna polu pismena baba Hrvatica iz okoline Vrlike je živila par kuća od mene, umrla je prije neku godinu. Govorila je štap, gušter(ica), namištat i druge štakavizme. Ali je govorila 100% ikavski, onda ono iđem, ziđat itd.Hrvati su scakavci
Srbi stokavci
Šćap,rašćika,gušćer,....su kroatizmi
To je poznata stvar. Istočnoštokavski štakavizam se zadržao kod ikavaca u Bačkoj.Oni koji sebe zovu Bunjevcima i žive u Bačkoj nisu šćakavci. Čitao sam poprilično o njihovom izvornom govoru, oni su štakavci.
Da, i u sjevernoj Dalmaciji, Lici, najvećem djelu zapadne Hercegovine itd. katolici su štakavci. Šćakavci su u srednjoj Dalmaciji, u srednjoj Bosni i u manjem djelu zapadne Hercegovine.To je poznata stvar. Istočnoštokavski štakavizam se zadržao kod ikavaca u Bačkoj.
This dialect can be further divided into Ikavian Schakavian (Šćakavian; from šćakavski) and Ikavian Shtakavian (Štakavian; from štakavski) sub-dialects:
- Schakavian can be found in Dalmatia on its islands and between the rivers of Cetina and Neretva, in the whole of Slavonia, Bosnia and in smaller parts of Western Herzegovina, Lika, and Gorski kotar.
- Shtakavian can be found in Dalmatia west of the Cetina river, in Lika, most of Western Herzegovina, Bačka, Molise, and sporadically in Gorski kotar. In some areas, however, both Schakavian and Shtakavian are spoken.
https://en.wikipedia.org/wiki/Younger_Ikavian
Sve je potkrijepljeno dokazima osim slike Peje Patka za koju sam snosim odgovornost šta dodatno nisam provjeria tekst o ranim Slavenima, a koji su tu sliku objavili jer su se vjerovatno i oni zabunili misleći da su ljudi s te slike iz 8., a ne 18.st.One koje ti naknadno "protumačiš". Od Hrvata uz Drinu i brisanja Srba, do izmišljene slike Seoba Hrvata ili nebuloza o Tiboru Živkoviću. Pa i skorijim nepostojećim Bijelim Hrvatima kod srpskih gena ili Srba u Žumberku. Sve si izvore falsifikovao kako bi izgradio svoj identitet. Sad je pitanje kakav je to identitet ako su premise lažne.
Kako mi onda kod drugih stvari koje pitam ili falijem potkrijepite s nečim opipljivim, a sad odjednom nisam dostojan sugovornik. Baš tužnoKo kaže da nismo u stanju? Očigledno te niko ne smatra ljudskim sagovornikom.
Nema nikakvih dokaza ni za šta. Čak ni za sliku nisi njihov netačan naziv preuzeo već si i njega falsifikovao u Hrvate. Čitav opus ti je falsifikat.Sve je potkrijepljeno dokazima osim slike Peje Patka za koju sam snosim odgovornost šta dodatno nisam provjeria tekst o ranim Slavenima, a koji su tu sliku objavili jer su se vjerovatno i oni zabunili misleći da su ljudi s te slike iz 8., a ne 18.st.![]()
Nema potrebe za opravdanjima jer mi ne falsifikujemo i ne lažiramo izvore.Prije bi reka da ono šta ste u stanju to onda i potkrijepite s nekim dokazima, a za ono šta niste uvik nađete neko opravdanje
Pa jel možeš postavit i link kad nešto objavljuješ kako i ja radim da se vidi o čemu se radi. Inače mene ni najmanje ne čudi da su Bosanski Srbi autosomalno bliži Srbima iz Hrvatske ili Hrvatima na jugu nego prosječnom Srbinu.

Ka šta san i pretpostavlja opet ništa konkretno od tebeNema nikakvih dokaza ni za šta. Čak ni za sliku nisi njihov netačan naziv preuzeo već si i njega falsifikovao u Hrvate. Čitav opus ti je falsifikat.
Nema potrebe za opravdanjima jer mi ne falsifikujemo i ne lažiramo izvore.

Bosniak_Bosnia nije najsrećnije sročen klaster. Radi se uglavnom o uzorcima Bošnjaka iz Tuzle i okoline. Tako nije je baš reprezent za Bošnjake iz čitave Bosne. U klasteru Bosniak su uzorci Bošnjaka i čitave Bosne, Hercegovine i Raške/Sandžaka (najmanje je ovih zadnjih), pa taj klaster dođe kao opštenacionalni bošnjački prosjek.Pa jel možeš postavit i link kad nešto objavljuješ kako i ja radim da se vidi o čemu se radi. Inače mene ni najmanje ne čudi da su Bosanski Srbi autosomalno bliži Srbima iz Hrvatske ili Hrvatima na jugu nego prosječnom Srbinu.
PS ako su Bosniak_Bosnia oni muslimani iz Bosne ko su ovi prvi Bosniaks? Muslimani iz Raške ili neki drugi?
Prestani upotrebljavati reč Srbi jel ti jasno velikohrvatski usraški mitomanu?Pa jel možeš postavit i link kad nešto objavljuješ kako i ja radim da se vidi o čemu se radi. Inače mene ni najmanje ne čudi da su Bosanski Srbi autosomalno bliži Srbima iz Hrvatske ili Hrvatima na jugu nego prosječnom Srbinu.
PS ako su Bosniak_Bosnia oni muslimani iz Bosne ko su ovi prvi Bosniaks? Muslimani iz Raške ili neki drugi?
Znači iz ovog saznajemo da su Bosanski Srbi u Bosnu došli ka južnoslavenska plemena, a ne ka Srbi.
A saznali smo i to da je Bosna bila dio Raške države, a ne Srbije šta je jako čudno ako je tad postojala Srbija, a ne Raška. Možda Graničar ima odgovor na ovu dilemu.
I kad su onda Bosanski Srbi postali Srbi?![]()
A i Srbi koji su napustili svoje domove redom su bili s područja današnje Srbije i Kosova znači opet nikakvog spomena Srba iz RH ili BiH.Onda su Bunjevci u Bačkoj i katolici u sjevernoj Dalmaciji i Lici katolički Srbi zato što govore štap, gušter itd.
U Drnišu, Kninu, Benkovcu, Vrlici, Gospiću itd. Hrvati su štakavci, poznajem ih bolje nego ti.
Nisu kajkavski stokavski cakavski tamo di se govore ca sta i kaj nego postoji nekoliko bitnih elemenata govora. Kako moze samo u hrvata biti ikavica a u srba ekavica i jekavica. Mozda naleti koja iznimka di se dosta misalo al kad zagrebes u proslost, vidis da je to novotarijaJedna polu pismena baba Hrvatica iz okoline Vrlike je živila par kuća od mene, umrla je prije neku godinu. Govorila je štap, gušter(ica), namištat i druge štakavizme.
NE kaze se idjem nego idjenAli je govorila 100% ikavski, onda ono iđem, ziđat itd.
U imotski su dosli 1717 i mislin da je ti zadnji val doseljavanjaČitam sad malo o ovim velikim migracijama Srba nakon pada pod Osmansku vlast i nigdi se ne spominje da su ikakvi Srbi naselili područje nekdadašnje Vojne Krajine već samo Baranja i Srijem šta se tiče današnjeg teritorija RH. Sad se postavlja pitanje kad su to Srbi naselili Liku, Kordun, Baniju, Slavoniju, sj. Dalmaciju pa i Bosnu ako ne za vrime Osmanlijskih prodora?A i Srbi koji su napustili svoje domove redom su bili s područja današnje Srbije i Kosova znači opet nikakvog spomena Srba iz RH ili BiH.
Rumunji vlasi cincari cigani...su postali srbiNope. Slovenska plemena nisu postali Srbi ali su zato postali Hrvati.
http://en.wikipedia.org/wiki/Croatisation