Frontiersman
Aktivan član
- Poruka
- 1.632
Ko zna? Ti? Pošto niko drugi u svijetu za ovo ne zna.ako se zna da je među vašim precima prevladava R1a sa čak 65% dok je I2a bia zastupljen kod jedva 4% tamošnjih Srba?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko zna? Ti? Pošto niko drugi u svijetu za ovo ne zna.ako se zna da je među vašim precima prevladava R1a sa čak 65% dok je I2a bia zastupljen kod jedva 4% tamošnjih Srba?
Čovik je gledajući iz kuta genetike postavia neka interesantna pitanja koja itekako imaju osnova i na račun njih je iznia svoje mišljenje koje po meni ima logike. Naravno da se tebi neće svidit, al to nije njegov ili moj problem već tvoj jer nisi dosad o tome promišlja pa ti se sve čini ludim i nebuloznim. A nije kad se osim genetskih saznanja u obzir uzmu i ostala s kojima kako on tako i drugi ljubitelji povijesti Slavena.Sve od ovoga navedenog je laž. Niti si citirao genetičara, već neki nasumični internet blog koji nema ni ime autora, kamoli istoričara ili genetičara. Niti je to ikakva tvrdnja ijednog genitičara, već tvoja, koju si branio, još ranije. Pošto ništa nisi našao, pozvao si se na prvi pseudo-blog koji si našao na internetu. Nemoj više nikada ikome da govoriš kako mu izvori nisu vjerodostojnosni.
Ko je rekao da nema? Ti i falsifikovani izvori? Ili ipak pseudo blogovi?
I gdje su tu opet Hrvati kod Drine? Bukvalno opet citiraš izvore koji spominje samo Srbe uz Drinu i predstavljaš ih kao Hrvate. Svaki put pokušavaš da falsifikuješ izvor na koji se pozivaš.
Nije to moje mišljenje već citat iz bloga. Valjda čovik čita Vuka pa mu ušlo u naviku to "ako se zna"Ko zna? Ti? Pošto niko drugi u svijetu za ovo ne zna.
Koji čovjek? Kako se zove i preziva? Kod tebe je sve izmišljeno i lažno. Nijedan istoričar to ne tvrdi ali je zato tebi i ostaloj lupeži koja vazdan falsifikuje izvore jedan blog logičan.Čovik je gledajući iz kuta genetike postavia neka interesantna pitanja koja itekako imaju osnova i na račun njih je iznia svoje mišljenje koje po meni ima logike. Naravno da se tebi neće svidit, al to nije njegov ili moj problem već tvoj jer nisi dosad o tome promišlja pa ti se sve čini ludim i nebuloznim. A nije kad se osim genetskih saznanja u obzir uzmu i ostala s kojima kako on tako i drugi ljubitelji povijesti Slavena.
Nijedan srpski istoričar ne tvrdi tvoje budalaštine. Za tvoje budalaštine ne postoje izvori jer ih sam izmisliš. Ja nisam mjerodavan, a oni koji to jesu su već objavili radove vezane za tu temu, a ni tamo nema Hrvata uz Drinu u tom periodu naseljavanja. Ostalo je plod tvoje mašte.Nikakvi blog već neki vaši istoričari koji ne spominju da ste naselili cili tok Drine već samo njen gornji dio. A ako se u području donjeg toka ne spominju Podrinaši ili neko drugo slavensko pleme postavlja se pitanje ko je onda naselia taj ostatak Podrinja pa sve do Save? Jel imaš neku ideju ko bi to moga bit pogotovo ako se uzme u obzir da su po genetičkoj strukturi Bošnjacima najbliži Hrvati iz Bosne i Dalmacije?
Nije ovdje riječ o Srbima, već o Hrvatima uz Drinu, za koje si postavio izvor koji ih tamo uopšte ne nalazi. Ako najviše vjeruješ Živkoviću zašto si falsifikovao ranije njegove stavove i izmišljao gluposti o njemu? Čisto da ljudi znaju ko je zapravo klovn u ovakvoj izjavi.Od vaših najviše virujem Živkoviću, a od stranaca Jirečeku, a obojica spominju samo gornji tok Drine:
Zna se genetička struktura Lužičkih Srba, ali na to se opet nije odnosio moj odgovor. Ti si pokušao tu današnju genetiku Lužičkih Srba da predstaviš kao genetiku srpskih predaka. Znači poturaš neistine.I zašto se ne bi znala genetička struktura lužičkih Srba ako se zna od svih drugih naroda? Pa nije to neka tajna ili ti imaš neke druge rezultate? Podili ih pa da vidimo kako stoje stvari kod vaših predaka i jel tolika razlika između R1a i I2a ka šta on govori.
Jeste tvoje. Čak ni takav pseudo blog ne predstavlja takve današnje Lužičke Srbe kao pretke Srba.Nije to moje mišljenje već citat iz bloga. Valjda čovik čita Vuka pa mu ušlo u naviku to "ako se zna"

Tebe su jedino možda roditelji maltretirali. Ti izmišljeni ratovi ne postoje. Ko ni nikakvi Bijeli Hrvati kod srpske I2a haplogrupe. Takvi podaci koje ti izmišljaš i nalaziš na blogovima niko u istoriografiji ne puši. To su priče za vas klovnove.A ovaj podatak da se dinarski I2a nije razvia podno Dinare već podno Karpata, i to upravo na mistu di su obitavali Bijeli Hrvati, je bia posljednji čavao u lijes svim vašim lažima i makinacijama s kojima ste nas godinama maltretirali, hebali u mozak i zbog kojih su se nažalost vodili čak i ratovi.
Gdje si to godinama trpio u slušao? Opet tvoje psihoze? Jadni i mučeni trol.S ovim nalazima odlaze u povijest sve vaše odurne laži i objede o Hrvatima kao pokatoličenim Srbima ili nekakvom izmišljenom narodu u 17.st. i sve ostalo šta smo godinama morali slušat i trpit iako je sve upučivalo da lažete.
Kmeči glasnije. Možda te neko čuje i povjeruje u ovu mitomaniju.I to ne samo u vezi nas već i ostalih država i naroda u susidstvu s kojima ste ratovali i imali slične probleme jer su vas doma izlagali da imate neka svoja povijesna i koja već sve prava na njihove zemlje, baštinu i ljude. Umisto da se poklopite ušima nakon svega vi i danas svojatate dijelove RH, BiH, C-G, Makedonije, Bugarske, Albanije, Kosova pa čak i Grčke jer ste sebi umislili da su sve to vaše zemlje samo zato šta se neki Slaven tamo zapiša iako ste se jedva iz Raške makli.
Pa što si onda lagao u vezi njega? Jer je to samo normalno stanje za tebe ili ti se samo ne sviđa istina?A neke stvari poput Živkovića su već više puta prožvakane pa se neću opet vraćat na to jer istina da ne plivam dobro u mutnoj vodi kakvu ti najvoliš i u kakvu me želiš uvuć. Valjda neman gene za to
Nope, nikakva slovenska plemena nisu postali Srbi.7.st. dok se iz ovog svega da isčitat jedino kako ste na Balkan došli iz središnje Ukrajine ka skup većih/manjih slavenskih plemena koja su u jednom trenutku postali Srbi.
Ko o čemu, vlaški konvertit o prisvajanju i svojatanju. Vi prisvajate Republiku Srpsku Krajinu, Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Sloveniju, Crnu Goru, Mađarsku, Italiju...Umisto da se poklopite ušima nakon svega vi i danas svojatate dijelove RH, BiH, C-G, Makedonije, Bugarske, Albanije, Kosova pa čak i Grčke jer ste sebi umislili da su sve to vaše zemlje
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/Map_of_the_Serb_population,_1862,_H._Thiers.pngPa neće valjda pleme iz Lužičke općine naselit pola Balkana kad nije bilo u stanju ni cilu današnju Srbiju![]()
Moravljani, Timočani i Braničevci su bili srpska plemena :-)S tim da nije tajna kako su na prostoru današnje Srbije svoje misto uz Srbe zauzela još neka slavenska plemena poput Moravljana, Braničevaca ili Timoćana dok je sve zapadno od Drine pa skoro do Alpa naselilo samo jedno jedino pleme tj. narod već znan kao i Hrvati.
Hrvati u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini su mahom pohrvaćeni i pokatoličeni Vlasi. Hrvatska nacionalna svijest nije postojala kod katolika u Bosni i Hercegovini sve do 1878. godine. Inače Srbi u Bosni i Srpskoj Krajini su srodniji Srbima u Srbiji nego Hrvatima i Bošnjacima :-)Ako išta, ovim samo možete potvrditi da su pravoslavci zapadno od rijeke Bosne mahom posrbljeni Hrvati.
Pohrvaćeni i pokatoličeni Vlahu vidi ovoKakvi Srbi Pive i Nikšića?![]()
![]()
Čelebija je zapisao na koga je tamo naišao prije posrbljavanja.
Pogledajte prilog 1752735
U Bosni i Hercegovini nije postojala hrvatska nacionalna svijest sve do austrougarske okupacije 1878. godine. Tada su bosanskohercegovački katolici postali Hrvati. Inače "Hrvati" u BiH se dosta genetički razlikuju od Hrvata u Hrvatskoj, dok je genetika Srba u BiH i onih Srba u Srbiji veoma slična :-)Pišeš gluposti, jer time želiš skrenuti s pisanja Srba kasnog 19.st. kako su po Bosni i Hrvatskoj učili pravoslavne da se izjašnjavaju Srbima.
Srem i Zemun nikada nisu bili hrvatski :-)Drpili smo Srem Hrvatima i drpili smo Zemun Hrvatima
Srbi prebili Hrvate koji su sa Turcima napadali Srbiju. :-)Ali Hrvati su nas ubedljivo prebili i sa Turcima i na samo...
I onda je svizac zamotao čokoladu u folijuU 18.st. iz Dalmacije, u 20.st. iz cijele Hrvatske.

Knjige Hrvata iz Bosne od prije i do 400 godina te demantiraju. Zato nema nikakvih dokaza srpske nacionalne svijesti u BiH do 20.st.U Bosni i Hercegovini nije postojala hrvatska nacionalna svijest sve do austrougarske okupacije 1878. godine. Tada su bosanskohercegovački katolici postali Hrvati. Inače "Hrvati" u BiH se dosta genetički razlikuju od Hrvata u Hrvatskoj, dok je genetika Srba u BiH i onih Srba u Srbiji veoma slična :-)
Najveća koncentracija I2-Y3130 van Balkana je u Polesju (južna Bjelorusija i komadić sjeverne Ukrajine), radi se izraziti ravničarskoj i močvarnoj oblasti. U Polesju nikad Hrvata nije bilo, ni bijelih, ni crnih, ni crvenih, niti bilo kakvih drugih.Sad me zanima na čemu ovi genetičari grade svoju teoriju da su ta južnoslavenska plemena na Balkan došla baš iz srednjeg tok Dnjepra odnosno ima li tu kakve poveznice s nekom populacijom da možemo reći kako današnji Srbi potječu od xy plemena koja su boravila na xy području.
![]()
Vidim na ovoj mapi istočnoslavenskih plemena Severianse/Siverjane otprilike u tim krajevima pa me zanima jesu li oni možda razlog tom odabiru jer vam imena liče pa ajmo reć da smo od tamo. Ne virujen da bi genetičari išli u tom smjeru pa očito postoji neki drugi razlog i pada mi na pamet da vas gledaju šta više udaljit od Bijelohrvata. Osim toga ni tamo ne vidim nešto previše koncentracije I2a osim malo iznad Siverjana di se nalazi grad Gomelj, al to više nije srednji tok Dnjepra tako da to područje onda otpada.
Tako da se opet postavlja pitanje odakle danas toliko I2a kod Srba kad njihovi prapreci nisu bili u tolikoj mjeri nositelji te haplogrupe. Inače ona vam je rezervirana za gorštake i brđane, a neki su se u više navrata izrugivali, da ne kažem sprdali, s takvom mogućnošću porijekla dijela Hrvata, al virujem kako ni njima više nije do smijanja. Kladim se da bi i vama sad dobro došli neki gorštaci za pretke jer bolje i oni nego tamo neki Bijeli Hrvati![]()
Šta rade???? Genetičari namjerno udaljavaju Srbe od Bjelohrvata???? Pa ovo je biser patetisanja.Ne virujen da bi genetičari išli u tom smjeru pa očito postoji neki drugi razlog i pada mi na pamet da vas gledaju šta više udaljit od Bijelohrvata.
Ništa mi nije jasno. Kakva je to I-FTDxxxxx?
Bosanskohercegovački katolici su postali Hrvati tek nakon prisilne asimilatorske austrougarske okupacije Bosne i Hercegovine 1878. godine. Pre toga imali su lokalni nacionalni bosanski identitet. Srbi (33% haplogrupe I2a i 20% R1a) u Bosni su srodniji Srbima u Srbiji (34% I2a i 18% R1a) nego Hrvatima i Bošnjacima :-)Knjige Hrvata iz Bosne od prije i do 400 godina te demantiraju. Zato nema nikakvih dokaza srpske nacionalne svijesti u BiH do 20.st.
To za bosansko-hercegovačke Srbe što si napisao su zastarili podaci sa Eupedije.Bosanskohercegovački katolici su postali Hrvati tek nakon prisilne asimilatorske austrougarske okupacije Bosne i Hercegovine 1878. godine. Pre toga imali su lokalni nacionalni bosanski identitet. Srbi (33% haplogrupe I2a i 20% R1a) u Bosni su srodniji Srbima u Srbiji (34% I2a i 18% R1a) nego Hrvatima i Bošnjacima :-)
http://eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml
Najveća koncentracija I2-Y3130 van Balkana je u Polesju (južna Bjelorusija i komadić sjeverne Ukrajine), radi se izraziti ravničarskoj i močvarnoj oblasti. U Polesju nikad Hrvata nije bilo, ni bijelih, ni crnih, ni crvenih, niti bilo kakvih drugih.
Pogledajte prilog 1810999