Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni fašistke ideje same po sebi nisu toliko loše. Posebno je pitanje do koje meri treba ići sa njima. Svaka država je u određenoj meri fašistička i stavlja sebe i nacionalni interes iznad pojedinca. No, sve je to posebna tema.

Тако је, фашистичке идеје су скроз ОК, само не треба претеривати, као уосталом ни у јелу и пићу. Сви смо ми помало фашисти, неки мање неки више, битно је да се зна граница. Али што кажеш то је нека тотално четврта тема.

Najbolje pobrisati komentare koji ne odgovaraju vasim verovanjima, fini argumenti.
Sam nacin izrazavanja "onaj koji ne veruje u vase besmislice politicke pseudo-nauke treba ga leciti" i izmisljanje o fasizmu, govore sve sto treba.
I2/I2a je nastala na Balkanu i okolnom podrucju, i oduvek je bila najveca hg ovih prostora, a posebno pre velikog genocida nad I2a i unistenja starih evropskih kultura.
Vincu je gradila I2a to svako pametan moze da vidi, sve ostalo je bezrazumni besmisao i laz iz kog god ugla se pogleda vidi se da je to laz.
Mogu ja da proucavam da izbacim I2a iz genetike Anatolije, Mesopotamije i necu stici nigde, jer laz ne vodi nigde kao i danasnja GG koja je pisana politicki i lazno, pitanje je da li smeju oni koji tvrde suprotno da proucavaju istoriju ako ukljuce genetiku I2a (originalna istrazivanaj) u Anatoliji, Mesoptamiji, jer to je istina i daje punu jasnu sliku istorije, genetike naroda.
Neolitski Balkan i evropa (veliki deo), Turska/Kurdistan/Mesopotamija/Stari Egipat I2a, neolitska istocna evropa I2a/R1a, Hindu-Valley R1a.

Nego nema odgovora na sve dokaze koje sam postavio, i vecina je pobrisana.
Stara mapa I2a sa eupedije u Kurdistanu 20% I2a, izvorno tacno genetsko istarzivanje genetike Kurda, antropologija, velika slicnost jezika i kulturnih motiva Srba i Kurda...

"We find that the Ancient Egyptians are most closly related to all modern and ancient European populations that we tested."

"We found that the Ancient Egyptians are most closly related to Neolithic and Bronze Age samples in the Levant, as well as to Neolithic Anatolian and European populations. When comparing this pattern with modern Egyptians, we find that the Ancient Egyptians are most closly related to all modern and ancient European populations that we tested."

Poslednja izmena:
Тако је кућо, сви на овој теми изузев тебе и твог истомишљеника Кронина су малоумници и дилеје. Нико ти никада није реплицирао на твоје брилијантне поруке, сви се боје да макар покушају да одговоре на научне радове из твојих порука у виду Јутјуб клипова или наци бљувотина (које притом везе немају са овом темом), ти си неоткривени геније који није имао срећу да се роди у нормалном друштву које цени такве таленте и стручњаке, већ форсира којекакве моралне пигмеје који ће зарад својих функција лагати и примати лепе паре за то.

Понављам, нико ти никада није одговорио, сви се боје тачности твојих порука, ти си на овој теми алфа и омега, почетак и крај, јин и јанг.

Lik ima legitimno pravo da sumnja da su istraživanja nameštena. Otvorite mu posebnu temu za to.

Нико му не брани да отвори посебну тему за то. Ионако форуму фали хумора у последње време.

Komentar kakav moze da se ocekuje od tebe i govori o tebi. Nije bitno da li sam ja ili neko drugi od clanova napisao neku istinu, vec je bitna istina i znanje do kog tebi ocigldeno nije ni malo stalo...
Tvoje lazi, postavio sam sem yt naucnih videa (gde naucnici govore o otkricima), genetsku studiju strarih Egipcana, genetski dijagram klasterovanje Sardinije (cudno na dijagramu fali Bosna, Srbija koje su isto I2a) sa Neolitskom Anatolijom i Starcevom, Spanijom (Baski), postavio sam citate naucnika Harald Haarmann, Michael Hanlon, Carleton S. Coon...
Opet laz, nije samo ja i kronin, ima nas vise razumnih ovde, ljudi koji postavljaju razumna i legitimna pitanja (na vasu nerazumnu pseudonauku da je I2, I2a potekla iz vazduha) i postavljaju dokaze (ne samo ja), i vidi se kakva je komunacija prema nama, i kako se dokazi ignorisu...

Najbolje pobrisati komentare koji ne odgovaraju vasim verovanjima, fini argumenti.
Sam nacin izrazavanja "onaj koji ne veruje u vase besmislice politicke pseudo-nauke treba ga leciti" i izmisljanje o fasizmu, govore sve sto treba.
I2/I2a je nastala na Balkanu i okolnom podrucju, i oduvek je bila najveca hg ovih prostora, a posebno pre velikog genocida nad I2a i unistenja starih evropskih kultura.
Vincu je gradila I2a to svako pametan moze da vidi, sve ostalo je bezrazumni besmisao i laz iz kog god ugla se pogleda vidi se da je to laz.
Mogu ja da proucavam da izbacim I2a iz genetike Anatolije, Mesopotamije i necu stici nigde, jer laz ne vodi nigde kao i danasnja GG koja je pisana politicki i lazno, pitanje je da li smeju oni koji tvrde suprotno da proucavaju istoriju ako ukljuce genetiku I2a (originalna istrazivanaj) u Anatoliji, Mesoptamiji, jer to je istina i daje punu jasnu sliku istorije, genetike naroda.
Neolitski Balkan i evropa (veliki deo), Turska/Kurdistan/Mesopotamija/Stari Egipat I2a, neolitska istocna evropa I2a/R1a, Hindu-Valley R1a.

Дакле све што се не слаже са твојим болесним фантазијама је "безразумни бесмисао и лаж". Крајње занимљиво, мада мислим и да доста говори о твом менталном стању. Опет понављам, нема И2а у Винчи, ево ако ми наведеш доказ (научни рад) где се цитира да је И2а пронађена у Винчи повлачим се заувек са овог форума.

Najraniji neolitski farmeri su I2a. Kaze danasnja populacija Sardinije gotovo identicna genetski, to je zato sto nisu Srbi dau su Srbi bili bi identicni. "Modern day Sardinians are almost exactly the same genetically. "

http://www.pnas.org/content/113/25/6886

Klasteruju sa Sardinijom najvise (I2a), nema Srbije i Bosne u ovom ispitivanju (hm...), zatim sa Kurdima, Turcima, Jermenima. Klasteruje sa Romanian/Bulgarian i sa Croatian, e sad ko zna gde su uzimali uzorke, da su uzimali iz Dalmacije (Srbi) bilo bi klasterovanje vece nego Sardinija.
E sad naci moje stare kometare o antropologiji Carleton S. Coon "armenoid phenotype is of dinaric race, only difference is skin color."

Da ne govorim da su naucna istrazivanja spinovana i ima propagande (i kad su tacna, pravilno naucno radjena) treba citati izmedju redova i znati vise naucnih disciplina da se vidi istina.

Isina je zemljoradnja/pismenost/metalurgija poticu na Balkanu od starih evropljana/srba I2a. Lepenski Vir, Starcevo, Vinca...

"Na Dunavu je pocela zemljoradnja." Gordon Childe.

Hajde sad pribislave ispuni obecanje i napusti ovu temu, dosta je tvojih lazi i ispiranja mozga glupostima.

Poslednja izmena:
Pre genetskih istazivanja starih Egipcana craial (lobanje) merenja, antropologija. Klasterovanje Starih Egipcana sa Grckom, Norveskom, Svedskom, Nemackom... Grcka (I2a) i Nemacka imaju veci procenat I hg, Norveska i Svedska najvecu I1.
Stari Egipcani predinastickog i ranog dinastickog perioda su I2a. Kasnije Egipat biva kolonizovan mnogo puta od raznih istih, i razlicitih genetika.

E-M78 Neolithic Egyptians Cluster With Europeans"

Najnovija genetska studija starih Egipcana 2017

"We find that the Ancient Egyptians are most closly related to all modern and ancient European populations that we tested."

"Pleme Dan", Srbi/Vlasi/Fenicani/Neolitska Evropa i Mesopotamija/Stari Egipcani.... I2a i I1, MtDNA H (najveca, glavna), zatim u manjim frekvencijama U5, U, J, T...

Poslednja izmena:
Evo genetskog dijagrama. Najraniji neolitski farmeri i Sardinija, da su ukljucili Srbija/Bosna/Dalmacija, bilo bi isto savrseno klasterovanje.
https://imgur.com/hoyvzLD

Evo jos jedan dijagram, malo drugaciji, ali uglasvnom isto, I2a najraniji farmeri.
https://imgur.com/F5ljOCq

Lepenski Vir, Starcevo, Vinca, Varna, Tripilian, Neolitska Grcka, Neolitska Anatolija i Mesopotamija, Bellbeaker su I2a i I1.

Тако је кућо, сви на овој теми изузев тебе и твог истомишљеника Кронина су малоумници и дилеје.
Nigde ja nisam rekao da sam njegov istomišljenik. Meni upada u oči tvoje insistiranje da on nije u pravu, ismevanje i zabrana govora. Takvo tvoje ponašanje i razmišljanje je bliže izvornom fašizmu, nego bilo šta što je on rekao do sada. Ja sam ovde trenutno samo stao na stranu antifašizma.

Нико му не брани да отвори посебну тему за то. Ионако форуму фали хумора у последње време.
Upravo ovakvo izražavanje otkriva jedan od bitnih momenata koji nedostaje tvom karakteru da bi bio ozbiljan u nečemu. Konstantno vređaš i nipodaštavaš ljude i stavove bez potrebe, a pokazuješ da nisi u stanju da shvatiš da je sumnja osnova većine naučnih dostignuća svih vremena.

Slične stvari ste govorili i meni, za mnogo konvencionalnije i razumnije stavove, i već sam te nekoliko puta upozoravao na to, ali dinarska tvrdoglavost....

Meni upada u oči tvoje insistiranje da on nije u pravu, ismevanje i zabrana govora. Takvo tvoje ponašanje i razmišljanje je bliže izvornom fašizmu, nego bilo šta što je on rekao do sada. Ja sam ovde trenutno samo stao na stranu antifašizma.

Све ово би имало тежину, када онај кога тобоже ''не браниш'' своје поруке не би писао по принципу ''1000 пута изговорена лаж постаје истина''.

Дакле, сваки пут када ''извали'' неку своју глупост, увек се нађе неко да му одговори, а дотични наравно игнорише сваку реплику и наставља по старом, са својим I2a старосрбима, Египтом, Винчом, Месопотамијом и сличним будалаштинама. Ко не верује нека прелиста претходне стране на теми.

Upravo ovakvo izražavanje otkriva jedan od bitnih momenata koji nedostaje tvom karakteru da bi bio ozbiljan u nečemu. Konstantno vređaš i nipodaštavaš ljude i stavove bez potrebe, a pokazuješ da nisi u stanju da shvatiš da je sumnja osnova većine naučnih dostignuća svih vremena.

То што он пише није сумња, већ гомила бљувотина. Такав начин писања, садржај порука, константн понављање истих ствари без одговарања на упите других саговорника је лудост.

- - - - - - - - - -

varos. Ovo je tvoj kometar na naucne radove koje sam postavio, to govori sve, ti i ne treba da budes na ovoj temi.
Ismej sad sve naucne radove koje postavim i sve naucnike koji ucestvuju...

Не извлачи се тобожњом ''научном објективношћу''. Буквално ниси окачио ништа што може да има научну позадину, изузев ових графикона и цитата о археогенетици древног Египта који управо негирају будалаштине о којима ти машташ.

Ti pises bljuvotine, nebuloze i uvrede, bez ijednog postavljenog argumenta i naucnog rada.
Sve sto sam postavio potvrdjuje 100% naukom iz vise naucnih disciplina da je cista istina.
Negiraj da je populacija Sardinije I2a genetika prvih neolitski farmera Evrope i Anatolije i BAS CUDNO DA JEDINO NEDOSTAJE SRBIJA I BOSNA sa ovih ispitivanja.

"We find that the Ancient Egyptians are most closly related to all modern and ancient European populations (I hg) that we tested."

Early farmers from across Europe directly descended from Neolithic Aegeans

" Instead, our mixing analysis shows that each Aegean Neolithic genome closely corresponds to modern Mediterraneans (>68% contributions from southern Europe) and in particular to Sardinians (>25%)." I2a haplogroup.

Poslednja izmena:
Ti pises bljuvotine, nebuloze i uvrede, bez ijednog postavljenog argumenta i naucnog rada.
Sve sto sam postavio potvrdjuje 100% naukom iz vise naucnih disciplina da je cista istina.
Negiraj da je populacija Sardinije I2a genetika prvih neolitski farmera Evrope i Anatolije i BAS CUDNO DA JEDINO NEDOSTAJE SRBIJA I BOSNA sa ovih ispitivanja.

"We find that the Ancient Egyptians are most closly related to all modern and ancient European populations (I hg) that we tested."

Early farmers from across Europe directly descended from Neolithic Aegeans

Кућо, сам себи ускачеш у стомак управо линковима које постављаш.

Our study demonstrates a direct genetic link between Mediterranean and Central European early farmers and those of Greece and Anatolia, extending the European Neolithic migratory chain all the way back to southwestern Asia.

Јеси ли чуо некад за Плодни полумесец, сеобе првих земљорадника из Азије ка Европи? Нигде нема србо-аријеваца и сличних глупости којима ти је испран мозак.

1200px-Neolithic_expansion.svg.png

Све ово би имало тежину, када онај кога тобоже ''не браниш'' своје поруке не би писао по принципу ''1000 пута изговорена лаж постаје истина''.
Možda je on radikalan primer, ali se vi postavljate isto prema svima čije mišljenje odudara makar 1% od vašeg. To je bitan problem.
Najlakše je moderatoru da pobriše postove, banuje korisnika ili ga uputi na drugu temu.

A sama tema trenutno deluje da slabo ima smisla jer se malo šta bitno i dešava poslednjih godina. Evo da vratimo temu na konkretno:
http://www.poreklo.rs/2012/11/27/da...ti-y-dnk-haplotip-iz-moštiju-srpskih-vladara/

- Да ли се из узорка који сте узели може утврдити Y-ДНК, тј. да ли може да се одреди којој хаплогрупи је припадао кнез Лазар?
- Ми смо пробали да то утврдимо али нисмо успели. То је било 2004. са хемикалијама које су тада биле на располагању. Међутим, ни данас не би успели јер се те хемикалије нису промениле. Али, постоји тенденција да се са новијим и новијим хемикалијама „гађа“ све мањи и мањи део Y хромозома.

Ok, prošlo je 6 godina od ovog intervjua. Imamo li šta konkretno? Jesmo li se pomerili sa 2004. godine?

Poslednja izmena:
Cuo sam za sve lazi i prevare i lazne migracije... Prva zemljoradnja potice na Dunavu, kradja lazna istorija (his story, history) koja krade sve iz evrope i smesta na bliski istok me ne zanima. Jedina prava istina zemljoradnja i kulturni kontinuitet idu iz Evrope ka bliskom istoku, dokazano svim naucnim disciplinama.
A jesi ti NAUCIO vec jednom da je neolitska Anatolija i Mesopotamija i Evropa I2a i I1.

Genetika Mesopotamije/Kurdistana, Kurda pre prevara i podmetanja 20-25% I2a, i to posle genocida nad I2a i drasticnog smanjenja populacije I2a na bliskom istoku.

I2a Haplogroup Since the Last Ice Age

Poslednja izmena:
Je li bi mogao neko da mi pojasni o kojim se to kulinarskim sličnostima izmađu Srba i Baska radi?

Уважени Небојша Пантелић нам није још до краја разјаснио ту мистерију, али те кулинарске сличности несумњиво имају везе са хаплогрупом И2а, и то је 100% потврђено науком из свих научних дисциплина да је то истина. Прва земљорадња, прво кулинарство, прва металургија, прва цивилизација, све су то измислили свезнајући И2а морски људи први Европљани први Срби.

STRANAC je dosao do 100% PRAVILNOG zakljucka citajuci studiju.
Najraniji zemljoradnici "Modern day Sardinians are almost exactly the same genetically." Klasteruju savrseno genetski sa I2a. Uvek sa ovih studija fali Bosna i Srbija.

North Vs South Europe: Early Neolithic Farmers

Glupe price o migracijama su lazna istorija. To je ista genetski populacija I2a koja zivi na ogromnom prostoru evrope i bliskog istoka.

Ni fašistke ideje same po sebi nisu toliko loše. Posebno je pitanje do koje meri treba ići sa njima. Svaka država je u određenoj meri fašistička i stavlja sebe i nacionalni interes iznad pojedinca. No, sve je to posebna tema.

Samo da kratko upitam, o kojim se konkretno fašističkim idejama radi? U globalu, ili nekim pojedinim?

Уважени Небојша Пантелић нам није још до краја разјаснио ту мистерију, али те кулинарске сличности несумњиво имају везе са хаплогрупом И2а, и то је 100% потврђено науком из свих научних дисциплина да је то истина. Прва земљорадња, прво кулинарство, прва металургија, прва цивилизација, све су то измислили свезнајући И2а морски људи први Европљани први Срби.

Ja ozbiljno pitam jer želim da čujem koji su argumenti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back