Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači Međimurje je "srednja Europa" zbog "srednjoevropskih tipova", a Dalmacija Balkan rasno, genetički i kulturološki.
Da li si bio tamo i lično se u to uverio? Da li si posmatrao grupne fotografije, slike čitavih razreda i slično.
Ženska glavo... ako već ne znaš nešto onda pitaj a ne daj zaključke.
Ne zatrpavaj ovde jer tema nije "fizička anteopologija", ako već hoćeš, otvori novu temu.
Samo par stvari još: na osnovu fotografija i snimaka sam i napisao. U Čakovcu nisam bio, 21. vek postoje i druge metode.
Letovao sam u Dalmaciji ako te baš zanima. Upravo su razlike kako sam i napisao.
A to o dinarskoj rasi, plavim, zelenim očima,... tema za sebe, široka i duboka.

У реду је рођаче(CTS10228), мема потреба за нервозом. То што си рекао, би било потребније да чује Вук Горски а не она. Али нажалост Вук је дигао руке од овог форума. Обећао је да ће се вратити кад се извуче ДНК из античких илирских некропола, само бојим се да ће то бити на куково лето!

Rodjace jesi li skontao da tamo gdje je najveca koncentracija odredjene HG nikada nije i mjesto njenog nastanka ?Pa da nastavimo :)

- - - - - - - - - -

Ovde imamo 14 naprema 13 u korist plavookih (zelenookih).Modrica Repubilka Srpska

:dash: sta uradiste od teme. Ovo je sve pocelo od kada se pojavio arijevac Stojke sa svojim nebulozama.

Evo vam brate, procitajte

https://en.wikipedia.org/wiki/Eye_color#Genetic_determination
https://sh.wikipedia.org/wiki/Boja_očiju

pa da cujem sta je dobro u tome da neko ima svetle oci. Jeste da cesto devojkama lepse stoje ali ako je to jedina prednost, bolje da je nema.

Zaboravio si Gorskog koji je obisao sva sela u Srbiji i zagledo u crne oci starih Morlaka Vlaha koji se sad zovu Srbi :D

:dash: sta uradiste od teme. Ovo je sve pocelo od kada se pojavio arijevac Stojke sa svojim nebulozama.

Evo vam brate, procitajte

https://en.wikipedia.org/wiki/Eye_color#Genetic_determination
https://sh.wikipedia.org/wiki/Boja_očiju

pa da cujem sta je dobro u tome da neko ima svetle oci. Jeste da cesto devojkama lepse stoje ali ako je to jedina prednost, bolje da je nema.
Физичка антропологија је уско повезана са генетичком генеалогијом. Ако би избацили физичку антропологију, онда би прича о генетичкој генеалогији била превише сувопарна и досадна.

Kakve veze imaju haplogrupe sa bojom kose i ociju ljudi moji? Totalno lutanje od date teme.

Богами имају, на например риђа коса се најчешће јавља тамо где има доста R1b хаплогрупе. Карта Европе коју сам видео а на којој су приказани проценти риђокосих, се 100% поклапа са распрострањеношћу R1b хаплогрупе, у преводу што бише R1b у некој популацији више риђокосих. На Балкану је риђа коса веома ретка, у Горском Котару се најчешће могу наћи риђокоси што се тиче Балкана. У Горском Котару је доста висок проценат R1b хаплогрупе..

Evo jedan moj poznanik je E hg, a izgleda kao neki rus, svetla kosa, oci, prcast nos, tipican baltid. Svako bi pomislio na R1a slozices se.

Mora nam biti jasno,posebno ovim nekim "genetskim cistuncima" da na ovim nasim prostorima posebno, imamo,da tako kazem,vise Hg u nasim genima a ne samo preko muske linije.Ako neko bas skroz zeli da ispita svoje porijeklo treba i da testira i muskarce sa majcine strane pa onda od oceve majke muskarce i tako unedogled.Tesko da neko ce imati samo dvije Hg,a da ne govorimo o jednoj.

Evo jedan moj poznanik je E hg, a izgleda kao neki rus, svetla kosa, oci, prcast nos, tipican baltid. Svako bi pomislio na R1a slozices se.

Приметио сам да има тога доста. Породица из које је моја прабаба(од очевог оца мајка) припада хаплогрупи J2b1, а већином су плави. Мој стриц је плав а наследио је то од бабе односно моје прабабе. Ја сам се изненадио да не кажем шокирао кад сам сазнао да су J2b1. Један њихов презимењак је изгледао скоро као албинос, човек је са 70 година имао плаву скоро белу косу, плаве очи и розу кожу, таквих људи има мало и у Скандинавији. Био убеђен да ће испасти I1 или R1a а оно J2b1. Кад је Балкан у питању све је могућe, од плавокосих Е-V13, Ј1, J2 до тамнопутих I1 и R1a. Аутосомална ДНК игра важнију улогу кад је физички изглед у питању него хаплогрупа. Без обзира на то не могу да не приметим да рецимо тамо где је висока концентрација R1а хаплогрупе, врло је чест блондизам:Русија, Пољска, прибалтичке земље.. а што се ових крајева тиче Словенија и Загорје.

Poslednja izmena:
Svakako, uzmi ocevu stranu pa njegovu majcinu stranu onda otac tvojje majke, njegova majka, majka tvoje majke....Nema teoretske se da su to sve iste haplogrupe, nacices od I do J.

Наравно да је тако, али сваки Србин без обзира којој хаплогрупи припада има највише предака(аутосомално) који су припадали хаплогрупи I2a Din, логично зато што је I2a Din најјача хаплогрупа код Срба. Ја сам I2a Din-north(мрзи ме да пишем ове нове називе), мушки рођаци од моје мајке су I2a Din-south, мушки рођаци од моје бабе(очеве мајке) су R1b, мушки рођаци од моје прабабе(дедине мајке са очеве стране) су J2b1, породица од моје чукун-бабе са мајчине стране припада хаплогрупи R1a.

Zanimljiva uvecana karta testiranih iz Istocne Evrope CTS10228 koju je postavio Igor Rozanski (saradnik Kljosova) na ruskom sajtu.

:И. Рожанский :
14.04.2015 в 16:33

Восточноевропейская ветвь I2a1b2a1 (CTS10228) – 16%

i2a1b-ukraine.jpg

Физичка антропологија је уско повезана са генетичком генеалогијом. Ако би избацили физичку антропологију, онда би прича о генетичкој генеалогији била превише сувопарна и досадна.

Problem je sto smo kroz sve to prolazili mnogo puta ovde. Jeste ona povezana ali moze vrlo lako da odvede na pogresnu stranu. Velicanje boje ociju i kose nikada nikome nista dobro nije donelo. To je povezano sa faktorima prirodne okoline pre svega. Tamo gde ima dosta sunca vise sanse za opstanak ima onaj ko u sebi ima vise melanina.

Poslednja izmena:
Nema šta nije ispisano i pomenuto na ovoj temi. Ne postoji nikakva "dinarska rasa", niti bilo kakve druge "rase" koje pominješ. Takva rasna klasifikacija je jedna pseudonaučna bajka zasnovana na poluistinama i popularna u prvoj polovini 20-tog veka (naročito u vreme jačanja nacizma), da bi danas u mainstream naučnim krugovima bila potpuno napuštena kao pseudoučna budalaština koja se ne izučava ni na jednom univerzitetu.

Ма да, све је то фашистичко-расистичко-нацистичка пропаганда. Океј, апсолутно се слажем да су разноразни форуми оскрнавили ту ионако делимично забрањену науку, што кроз измишљање разноразних ''подтипова'' што кроз разноразне теорије о пореклу истих.
Али рећи да нпр. не постоји ''Динарска раса'' или да је расна антропологија превара од науке је равно лудилу.
Како онда коментаришеш овај рад нпр, фашизам?
Прилог антрополошком упознавању неолита у Србији
Или пак ово?
Јужни Словени у светлу биофизичке антропологије (прилог брахикефализацији и динаризацији)
Постоји још брдо радова, па чак се и данас нађе неки одважан научник да изврши истраживање и објави исто, и кога свакако брига за ''политичку коректност''.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back