filipi
Aktivan član
- Poruka
- 1.103
Pa? ....
Pa razumjeo sam te da vezes Z17855 i PH908,mozda nisam razumjeo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa? ....
Razlika je suštinska, nije lingvistička.
Svi PH908 su i CTS 10228. PH 908 je samo jedna od brojnih podgrana.
Verovatno govoriš o PH 908 i CTS 10228, PH 908-.
No ti su verovatno Z 17855.
Šta je problem.
Ovakim pristupm se pravi atmosfera da je samo PH 908 srpska, a da je ostalo neka opšteslovanska HG.
To je apsolutno pogrešan pristup.
Teško da je o Z 17855 manje srpska i više opšteslovenska od PH908.
Prktično, neosnovnano, deo populacije gurate iz srpskog etničkog korpusa, po poreklu.
Опет.Чињеница је да се PH 908 јавља искључиво код Срба. Не рачунам Бошњаке и јужне Хрвате, који су до пре неку деценију или максимално до пре неки век били Срби, а даље причају српским језиком. Такође је чињеница да је код источних и западних Словена присутна искључиво CTS 10228, док PH 908 скоро да не постоји. Стиче се утисак да је PH 908 искључиво српска хаплогрупа, док је CTS 10228 опште словенска, а могло би се и рећи пан-европска хаплогрупа, зато што је има и код неких несловевенских народа као што су: Немци, Мађари, Румуни, Грци, Албанци и Молдавци.
Чињеница је да се PH 908 јавља искључиво код Срба. Не рачунам Бошњаке и јужне Хрвате, који су до пре неку деценију или максимално до пре неки век били Срби, а даље причају српским језиком. Такође је чињеница да је код источних и западних Словена присутна искључиво CTS 10228, док PH 908 скоро да не постоји. Стиче се утисак да је PH 908 искључиво српска хаплогрупа, док је CTS 10228 опште словенска, а могло би се и рећи пан-европска хаплогрупа, зато што је има и код неких несловевенских народа као што су: Немци, Мађари, Румуни, Грци, Албанци и Молдавци.
Opet lupas i lupas i lupas.Daj probaj nesto nauciti.I PH908 je brojcano vise zastupljen u sjeveroistocnoj Evropi.Samo 4 % u Poljskoj je skoro milion nosilaca a gdje su ostali,Ukrajina jos vise itd.
Evo Ti samo sa FTDNA nosioci
https://www.familytreedna.com/public/I2aHapGroup?iframe=ycolorized
Pogledajte prilog 428287
У Пољској је I2а 5,5% а у Украјини 20,5% . Проблем је што је скоро сва њихова I2а заправо CTS 10228, a не PH 908 која постоји на нивоу статистичке грешке. И то мало PH 908 што има што у Пољској и Украјини су донели Срби који су се у 18-ом веку у неколико таласа селили у Украјину а једном чак и у Пољску. Срби из Далмације су се у 18-ом веку селили у Пољску, ево погледај . Надам се да знаш да су се Срби из Војводине средином 18-ог веке селили у данашњу Украјину(тада Русија) и тамо основали "Нову Сербију" и "Славјано Сербију" Ту статистичку грешку од PH 908 у Украјини и Пољској су донели наши исељеници у 18-ом веку!!!

Mozda u nekom drugom svemiru Stojane ili Zoni Sumraka gdje je logika izgubila smisao.PH908 je samo izdanak od CTS10228 TMRCA 1850 (realno 1700) vidimo da imamo ga i Istocnoj Njemackoj,Ceskoj,Bjelorusiji,Ukrajini,Poljskoj i nastao je u okviru CTS100228 tj ljudi na ovoj mapi![]()
![]()
![]()
Pogledajte prilog 428296
Pogledajte prilog 428297
Nemas malo legendo,u pitanju su milioni statisticki gledajuci,a jedan od izvoRa je FTDNA,mozda i vodeci subjekt u ovim istrazivanjima.
Ти милиони су CTS10228 и ја то не спорим. Ради се о томе да PH908 у Украјини, Пољској, Белорусији, Русији и другим земљама источне и средње Европе скоро не постоји. PH908 је у тим земљама на нивоу статистичке грешке као што је код нас Q хаплогрупа!!!

hahahaha,koju si Ti skolu zavrsio.Da ovo skontas dovoljna ti je i osnovna.PH908 se oznacava ovako CTS10228/S17250/PH908 itd
I ko te je zayebo da PH908 skoro ne postoji u Istocnoj Evropi.Evo ti brace sa FTDNA.Vidim pises i citas,znat ces pronaci
https://www.familytreedna.com/public/I2aHapGroup?iframe=ycolorized
Bas si to "inteligentno" skontao "Источни Словени имају I2а Din колико имају, а то је пуно мање него што имају јужни Словени" :hahaha.Care da uzmemo samo da ima 10 % CTS10228 kod Istocnih Slovena to je oko 15 miliona muskaraca naspram oko 3 miliona kod Juznih SlovenaЧему та потреба да се надувава присуство I2a Din код источних Словена? Источни Словени имају I2а Din колико имају, а то је пуно мање него што имају јужни Словени и ту нема ништа лоше. Било чије хистерисање на овом форум неће повећати проценат I2а Din код источних и западних Словена(они имају још мање). Код источних Словена две најважније хаплогрупе су R1a i N1c па тек на тећем мести I2a Din. Погрешно је надувавати R1a код нас, односно I2а Din код источних и западних Словена. И тако су обе хаплогрупе словенске, а доказивање словенства преко хаплогрупа и процената је више него смешно. Ово није упућено теби, али морам да кажем да сам видео неке ликове који не могу да преболе што Срби имају тако мало R1a(са обзиром да су словенски народ), зато што се код нас, код Руса а и у свету Словени везују искључиво за R1a(ваљда стереотип). Ево ја више волим што са I2а Din него да сам R1а, иако не бих имао ништа против и да сам испао R1а.

Bas si to "inteligentno" skontao "Источни Словени имају I2а Din колико имају, а то је пуно мање него што имају јужни Словени" :hahaha.Care da uzmemo samo da ima 10 % CTS10228 kod Istocnih Slovena to je oko 15 miliona muskaraca naspram oko 3 miliona kod Juznih Slovena![]()
Теби изгледа логика није јача страна, не гледа се број него проценат, а ниједан источно-словенски народ нема процентуално више I2а Din од било код јужно-словенског народа! Грка укупно има око 16 милиона, а Исланђана 450 000. Око 10% Грка има плаве очи, а то је неких 1,6 милиона. 90% Исланђана има плаве очи а то је око 400 000. По твојој накарадној логици испада да Грци имају више плавооких људи од Исланђана!!! Кад био ти негде рекао да Грци имају више плавооких људи од Исланђана људи би ти се смејали! То што тврдиш за источне и јужне Словене у вези I2а Din је потпуно иста ствар као овај пример који сам навео за Грке и Исланђане. Ау бре више Јерковићевци одакле испадате, чини ми се да вас Јерковић штанцује као на фабричкој траци!!!

Што би му се смејали, када си ти управо математички доказао да Грци имају више плавооких људи од Исланђана?![]()
![]()
![]()
Теби изгледа логика није јача страна, не гледа се број него проценат, а ниједан источно-словенски народ нема процентуално више I2а Din од било код јужно-словенског народа! Грка укупно има око 16 милиона, а Исланђана 450 000. Око 10% Грка има плаве очи, а то је неких 1,6 милиона. 90% Исланђана има плаве очи а то је око 400 000. По твојој накарадној логици испада да Грци имају више плавооких људи од Исланђана!!! Кад био ти негде рекао да Грци имају више плавооких људи од Исланђана људи би ти се смејали! То што тврдиш за источне и јужне Словене у вези I2а Din је потпуно иста ствар као овај пример који сам навео за Грке и Исланђане. Ау бре више Јерковићевци одакле испадате, чини ми се да вас Јерковић штанцује као на фабричкој траци!!!
,Pa tooo Stojane ,napokon si dosao do pameti.DA GRCI IMAJU VISE PLAVOOKIH LJUDI.Evo i moj sin od 7 godina je to konstatovao 
,Pa tooo Stojane ,napokon si dosao do pameti.DA GRCI IMAJU VISE PLAVOOKIH LJUDI.Evo i moj sin od 7 godina je to konstatovao
![]()
Уозбиљи се мало човече, Грци немају више плавооких од Исланђана процентуално. Може се рећи да бројчано има више I2a Din у источној Европи него на Балкану, па шта то доказује? Само да су источно-европски народи кроз историју имали већи наталитет и ништа више! Према твојој накарадној логици R1b потиче из Америке зато што бројчано у Америци има више носилаца R1b хаплогрупе него у било којој европској земљи!!! Потиче ли R1b из Америке, шта ти мислиш Филипе?? Ако не знаш питај Синишу Јерковића!
Cak i u ovom GLUPOM primjeru si se zayebao.Samo EU ima preko 500 miliona stanovnika a SAD oko 320 miliona 
Matematicar samo takav.
Имају бројчано али немају процентуално, од 10 Грка један има плаве очи, а од 10 Исланђана 9 има плаве очи , морам ли да цртам! Неки тврде да I2a Din потиче из Белорусије и Украјине зато што је тамо има бројчано више, то је више него бесмислен аргумент. Према тој логици онда и R1b потиче из Америке, зато што у Америци има више носилаца R1b хаплогрупе него у било којој земљи у Европи, а у Њујојку има више људи са R1b хаплогрупом него у било ком европском граду!!!
Овај нема плаву косу него светло смеђу, а управо је и најсветлији Санџаклија кога сам икад видео. Шта ћемо са Енисом Имамовићем, Јахјом Ферхатовићем, Есадом Џуџевићем, Асмиром Колашинцем, Екремом Јеврићем... 80% Санџаклија изгледају као да су јуче дошлуи из Анадолије. Са једним Санџом сам ишао у средњу школу и личио је на правог анадолског Турчина. Најсветлији фудбалер у српског репрезентацији је Душан Баста, а његови су родом из српске Лике из села Средња Гора код Удбине. Богдан Диклић је такође Србин из Лике, а од њега нема плављег глумца не само у Србији, него и на простору целе бивше Југославије. Од овог балије светлији су и Слободан Рајковић, Милош Красић и Немања Видић. Дај још бар 5 плавих или светло смеђих Санџаклија! Нема шансе да их нађеш. НИКАД МИ НЕЋЕ БИТИ ЈАСНО ЗАШТО НЕКИ ЉУДИ МИСЛЕ ДА ЈЕ СВЕТЛО СМЕЂА КОСА ИСТО ШТО И ПЛАВА!!!
Неки тврде да I2a Din потиче из Белорусије и Украјине зато што је тамо има бројчано више, то је више него бесмислен аргумент. Према тој логици онда и R1b потиче из Америке, зато што у Америци има више носилаца R1b хаплогрупе него у било којој земљи у Европи, а у Њујојку има више људи са R1b хаплогрупом него у било ком европском граду!!!
Dobro, Stojane, dobro....čitam ovih par zadnjih tvojih replika i OK, lijepo braniš svoje mišljenje, imaš svoj stav., kulturno, civilizovano.....sve poštujem .Ali, od jednom, ničim izazvan, onog momka nazva "balijom"....Šta će ti to, nije ti to potrebno, zaista. Koliko sam shvatio, živiš u Beogradu, ipak si daleko od tih za*ebancija....Ja bih, npr. s pravom mogao te ljude "častiti" tim i takvim nazivima ali ne ide brate....Zaista, ne ide ! Nema potrebe za tim, bar ovdje ne !