Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја јесам био у "Санџаку" како ти називаш Рашку област и врло добро знам о чему причам а био сам и у Црној Гори, мада није ни потребно ићи у Црну Гору јер више Црногораца има у Београду него у Црној Гори. Ево једног црногорског Куча са типичном шиптарском физиономијом

Петровић - фаца каква се може наћи буквално у сваком месту на Балкану.

Марко Миљанов - типична динарска физиономија уобичајена за Балкан.

marko-miljanov.jpg

А ево и једне познате спортисткиње пореклом из Куча, која се никако не уклапа у твоје сумануте представе:

ana-ivanovic.jpg

Иначе од десетак Куча колико их ја познајем више од пола их има плаве и зелене очи.

Нећу више коментарисати твоје небулозе, јер нема никаквог ефекта. Ипак је боље пустити те да се брукаш.

Hahaha,a kad govoris o gustini I2a Hg na Balkanu Momcilo,napomeni,ako uopste znas,da se radi o CTS10228 sa njenim granama,S17250,S17855,PH908 (Starost oko 1700 god) i da nosioci tih grana cine manje od 20 % svih nosilaca,a da preko 80% zivi u Istocnoj Evropi u Slovenskim zemljama (Poljska,Ukrajina,Slovacka,Ceska,Bjelorusija,Rusija itd).Znaci nije mogla biti nijedna od ovih grana na Balkanu prije dolaska Slovena u 6 i 7 vijeku ni u naucnofantasticnim filmovima.
Zanimljivo i da je Martin Luther (Istocna Njemacka,15 vijek),nosioc CTS10228.

Да си пажљиво прочитао разумео би да сам "напоменуо" да је "Н" које има неупоредиво више на истоку и северу него на југу старија од "С" која доминира на југу (податак није ексклузивна тајна у коју су само посвећени упућени) али тај податак, сам по себи не говори ништа о томе где су и када су живели преци "Н" и "С".

Такође да си пажљиво читао уочио би да поред сценарија по којем "С" долази са Словенима (који је наравно могућ) постоји и другачији след догађаја (који је по мени много вероватнији и који је исто тако могућ).

Теоретски је могућ и след догађаја који би укључивао "уско грло" и то више њих, али појава "уског грла" (посведочена код фока) је по мени слепи колосек који не може да објасни тренутну слику словенске хаплогрупе И (постоји и несловенски, део да не буде забуне).

1.След који подударање старости већинске мутације словенске "С", на југу", повезује са сеобом Словена у 6. и 7. столећу.
Дакле оснивачки ефекат и сеоба Словена која подразумева одсуство словенске хаплогрупе И и њених старијих мутација на југу пре 6. и 7. столећа.
Овај сценарио потврђује и већа старост „Н“, која доминира на истоку и северу, у односу на млађу „С“, која доминира на југу. Случај готов и то потврђујеш са хахахахахаха на почетку скоро сваке твоје поруке.

2. След који данашњу слику хаплогрупе И на Балкану види као младу мутацију која је настала на југу као наследница старијих мутација, данас мање заступљених (прегажених).
Дакле генетски отклон (померај, дрифт) је одговоран за данашљу слику на југу уз континуитет словенске хаплогрупе И која се наставља на претходне старије мутације које су нестале.
Сценаријо потпуно искључује сеобу Словена и смешта Протословене на југ, уз континуитет прасловенске хаплогрупе И на Балкану.

Дилему могу решити само узорци старе ДНА.
Слажемо се ваљда у томе да се генетска слика неког простора мења временом.

Ако се рецимо у балканским узорцима старим хиљаду година пронађе идентичан однос „Н“ и „С“, словенске И, који се подудара са данашњим балканским (више млађе „С“) и ако изостану потврде старијих миутација словенске И из узорака старијих од 20 векова онда је први след догађаја потврђен. Дакле сеоба Словена и оснивачки ефекат.

Међутим ако балкански узорци стари 1000 година пронађу другачији однос „Н“ и „С“ (више старије „Н“), који се не подудара са данашњом балканском сликом и ако се нађу узорци словенске И старије од 6. столећа на Балкану потврђује се сценарио два.
Дакле генетски отклон, континуитет и одсуство сеобе Словена.

Пошто тестирања старих узорака на Балкану нема остаје нам да пратимо неке друге путоказе.

Други сценарио ми је много вероватнији због постојања леденог доба, због недостатка ваљаних историјских података који говоре о сеоби Словена и због највероватнијег изворно туранског Р1а и Р1б .

Ледено доба и ограниченост хаплогрупе И на Европу ме усмерава на закључак да је репопулација Европе са носиоцима хаплогрупе И текла са Балкана.

Раскидање везе Склави=Словени детаљно су образложили Флорин Курта и Омељан Притсак, а Крис Викам слично запажа (онако успут)
Many or most of these groups spoke Slavic languages, but this is not stressed by our early sources as an identifier for the Sklavēnoi, so I shall avoid the word ‘Slav’ here;
by the tenth century we can be surer that Slavic languages were a common feature of the culture-area, and for this period and later I use the term ‘Slav' more freely.

А када погледам имена вођа Анта, склава, старих Срба и старих Хрвата: Боз, Идаризос, Мусокиос, Калагаст, Валук, Валтунк, Пеирагастус, Даурентиус, Чатсон, Акамерос, Тунгла и Клук уочавам потпуно несловенска имена која ме усмеравају на закључак да сеобе Словена није било (склави нису Словени).

Раније је Кљосов, правилно, закључио да су Арбини (Р1б) Прототурани, а у новом раду наводи ревносне проучаваоце филогенетских стабала да сами закључе да су и Арејевци (Р1а) Прототурани.
Зато сам више пута указивао да путокази могу да се нађу прегледањем хаплогрупа Башкира, Ујгура, Узбека, Чуваша, Ногаја, Каракалпака, Киргиза, .....
И уз мало доступних историјских података о дружини Атиле и Тимура могу се наћи ваљани путокази за решење загонетке.

Poslednja izmena:
Пан-туранисти су велики митомани, они чак говоре да су Етрурци туранског порекла. Али што се тиче својатања Р1а и Р1б, поготово Р1б ту би могло да буде истинe. Сигуран сам да су Арбини који су дошли пре 5000 година у Европу из средње Азије(и направили геноцид над носиоцима И и Г хаплогрупа) имали туранидску физиономију. Они су временом изгубили туранско-монголске физичке карактеристике јер су узимали староседелачке женe, а мушкарце убијали. Фенотип Алпид је модификовани, односно европеизирани туранид. Алпиди у Баварској имају јак туранидски уплив(нпр.Хитлер и Хајнрих Химлер), и сигурно су Баварци од свих данашљих Европљана најсличнији Арбинима. Од свих делова Немачке, управо у Баварској има највише Р1б хаплогрупе. Турски народ Башкири има преко 70% Р1б, а Киргизи 63% Р1а З93. Хазари су претежно припадали хаплогрупи Р1а З93(турска Р1а). Од свих народа у Европи највише Р1а З93 имају Јевреји Ашкенези(потврда стварног хазарског порекла). Бењамин Нетањаху припада хаплогрупи Р1а З93.

Да си пажљиво прочитао разумео би да сам "напоменуо" да је "Н" које има неупоредиво више на истоку и северу него на југу старија од "С" која доминира на југу (податак није ексклузивна тајна у коју су само посвећени упућени) али тај податак, сам по себи не говори ништа о томе где су и када су живели преци "Н" и "С".

Такође да си пажљиво читао уочио би да поред сценарија по којем "С" долази са Словенима (који је наравно могућ) постоји и другачији след догађаја (који је по мени много вероватнији и који је исто тако могућ).

Теоретски је могућ и след догађаја који би укључивао "уско грло" и то више њих, али појава "уског грла" (посведочена код фока) је по мени слепи колосек који не може да објасни тренутну слику словенске хаплогрупе И (постоји и несловенски, део да не буде забуне).

1.След који подударање старости већинске мутације словенске "С", на југу", повезује са сеобом Словена у 6. и 7. столећу.
Дакле оснивачки ефекат и сеоба Словена која подразумева одсуство словенске хаплогрупе И и њених старијих мутација на југу пре 6. и 7. столећа.
Овај сценарио потврђује и већа старост „Н“, која доминира на истоку и северу, у односу на млађу „С“, која доминира на југу. Случај готов и то потврђујеш са хахахахахаха на почетку скоро сваке твоје поруке.

2. След који данашњу слику хаплогрупе И на Балкану види као младу мутацију која је настала на југу као наследница старијих мутација, данас мање заступљених (прегажених).
Дакле генетски отклон (померај, дрифт) је одговоран за данашљу слику на југу уз континуитет словенске хаплогрупе И која се наставља на претходне старије мутације које су нестале.
Сценаријо потпуно искључује сеобу Словена и смешта Протословене на југ, уз континуитет прасловенске хаплогрупе И на Балкану.

Дилему могу решити само узорци старе ДНА.
Слажемо се ваљда у томе да се генетска слика неког простора мења временом.

Ако се рецимо у балканским узорцима старим хиљаду година пронађе идентичан однос „Н“ и „С“, словенске И, који се подудара са данашњим балканским (више млађе „С“) и ако изостану потврде старијих миутација словенске И из узорака старијих од 20 векова онда је први след догађаја потврђен. Дакле сеоба Словена и оснивачки ефекат.

Међутим ако балкански узорци стари 1000 година пронађу другачији однос „Н“ и „С“ (више старије „Н“), који се не подудара са данашњом балканском сликом и ако се нађу узорци словенске И старије од 6. столећа на Балкану потврђује се сценарио два.
Дакле генетски отклон, континуитет и одсуство сеобе Словена.

Пошто тестирања старих узорака на Балкану нема остаје нам да пратимо неке друге путоказе.

Други сценарио ми је много вероватнији због постојања леденог доба, због недостатка ваљаних историјских података који говоре о сеоби Словена и због највероватнијег изворно туранског Р1а и Р1б .

Ледено доба и ограниченост хаплогрупе И на Европу ме усмерава на закључак да је репопулација Европе са носиоцима хаплогрупе И текла са Балкана.

Раскидање везе Склави=Словени детаљно су образложили Флорин Курта и Омељан Притсак, а Крис Викам слично запажа (онако успут)

А када погледам имена вођа Анта, склава, старих Срба и старих Хрвата: Боз, Идаризос, Мусокиос, Калагаст, Валук, Валтунк, Пеирагастус, Даурентиус, Чатсон, Акамерос, Тунгла и Клук уочавам потпуно несловенска имена која ме усмеравају на закључак да сеобе Словена није било (склави нису Словени).

Раније је Кљосов, правилно, закључио да су Арбини (Р1б) Прототурани, а у новом раду наводи ревносне проучаваоце филогенетских стабала да сами закључе да су и Арејевци (Р1а) Прототурани.
Зато сам више пута указивао да путокази могу да се нађу прегледањем хаплогрупа Башкира, Ујгура, Узбека, Чуваша, Ногаја, Каракалпака, Киргиза, .....
И уз мало доступних историјских података о дружини Атиле и Тимура могу се наћи ваљани путокази за решење загонетке.

Prvo moras znati da se North i South vise ne upotrebljavaju vec CTS10228 i SNP-ovi S17250.S17855,PH908 (starost od 1500-1800 god),ono sto je najvaznije da preko 80 % svih njih zivi u Istocnoj Evropi,u Slovenskim zemljama,tako da sa obzirom na starost i rasprostranjenost I SKORO NEPOSTOJANJE OVIH GRANA KOD NESLOVENSKIH NARODA (osim u malim procentima tamo gdje su Sloveni prolazili u najezdi u 7 vijeku) ,niko vise u ozbiljnim krugovima i ne spominje soluciju da je ova grana M423 mogla biti na Balkanu prije najezde Slovena u 6 i 7 vijeku.

Pogledajte prilog 424508

Pogledajte prilog 424509

Koliko se bilo u zabludi priznaju i mnogi naucnici kao sto je Hrvatska znanstvenica Dr. Jelena Sarac sa kojom sam se dopisivao u vezi njenog rada o genetskom nasljedju Balkana gdje Mi je napisala
"Poštovani gdin.

kao prvo, zahvaljujem Vam na interesu za moj rad. Kako to obično biva u svijetu populacijske genetike, do trenutka objave mog rada došlo je do mnogih novih spoznaja kojima mi nismo raspolagali kad smo radili analize prije dvije godine. Nažalost treba imati na umu da vrlo često, kao u ovom slučaju, od analize samih uzoraka preko pisanja rada pa sve do finalne objave rada nerijetko prođe i dvije godine, što je dug period s obzirom na današnju tehnologiju i brzinu kojom se novi SNPovi otkrivaju. Ja sam također već godinu dana na porodiljnom dopustu pa nisam u tijeku s najrecentnijom literaturom, ali se nadam (po povratku na posao) da ćemo biti u mogućnosti testirati naše uzorke još dublje i doći do novih saznanja koja spominjete.

Srdačan pozdrav,

Jelena "

Onda imamo i na FTDNA grafikon na BIG Y I2a CTS10228 SNP-ovima gdje se samo ovo jos dodatno potvrdjuje..

map_overview_22102015.jpg

Cak je i Eupedia osvjezila saznanja o I2a L621 CST10228 prije par mjeseci.

Apart from a minor boost from (possibly) joining Yamna's westward expansion to Europe, the principal determining event that allowed I2a1b-L621 to become a major Eastern European lineage was probably the Slavic migrations from the 6th to the 9th century CE. Most modern Eastern Europeans belonging to I2a1b fit into the L147.2 (aka CTS10228, CTS2180 or Y3111) subclade, which is thought to have arisen 5,600 years ago (just before the Yamna period and the Trypillian expansion into the steppe), but has a TMRCA of only 2300 years according to Yfull. The minority of I2a1b-L621 individuals negative for L147.2 are all found around eastern Poland, Belarus and western Ukraine, suggesting that this is where this lineage survived since the Chalcolithic. The I2a1b-L147.2 subclade seems to have expanded very fast from 1900 years ago, which is concordant with the timing of the Slavic ethnogenesis, considering that it takes a few centuries before one man can have enough male descendants to start having an impact at the scale of a (small but fast-growing) population.

After Germanic tribes living in eastern Germany and Poland, like the Goths, the Vandals and the Burgundians, invaded the Roman Empire, the Slavs from further east filled the vacuum. Following the collapse of the Western Roman Empire in 476, the Slavs moved in the Dinaric Alps and the Balkans. By the 9th century the Slavs occupied all modern Slavic-speaking territories, apart from the eastern Balkans under the control of the Turkic-speaking Bulgars.

Nowadays northern Slavic countries have between 9% (Poland, Czech republic) and 21% (Ukraine) of I2a-L621, while southern Slavs have between 20% (Bulgaria) and 50% (Bosnia). The higher percentage of I2a-Din in the south is probably just due to another founder effect due to the fact that the South Slavs originated in western Ukraine, where the ratio of I2a to R1a was higher. Virtually all Dinaric I2a falls under the CTS10228 (aka CTS5966 or L147.2) subclade, and the majority to the S17250 ramification, who descend from a common patrilinear ancestor who lived only 1,800 years ago.

Poslednja izmena:
Пан-туранисти су велики митомани, они чак говоре да су Етрурци туранског порекла. Али што се тиче својатања Р1а и Р1б, поготово Р1б ту би могло да буде истинe. Сигуран сам да су Арбини који су дошли пре 5000 година у Европу из средње Азије(и направили геноцид над носиоцима И и Г хаплогрупа) имали туранидску физиономију. Они су временом изгубили туранско-монголске физичке карактеристике јер су узимали староседелачке женe, а мушкарце убијали. Фенотип Алпид је модификовани, односно европеизирани туранид. Алпиди у Баварској имају јак туранидски уплив(нпр.Хитлер и Хајнрих Химлер), и сигурно су Баварци од свих данашљих Европљана најсличнији Арбинима. Од свих делова Немачке, управо у Баварској има највише Р1б хаплогрупе. Турски народ Башкири има преко 70% Р1б, а Киргизи 63% Р1а З93. Хазари су претежно припадали хаплогрупи Р1а З93(турска Р1а). Од свих народа у Европи највише Р1а З93 имају Јевреји Ашкенези(потврда стварног хазарског порекла). Бењамин Нетањаху припада хаплогрупи Р1а З93.
Јао па ти си онај што назива Алпиде монголоидним типом са интервјуа Балкан инфа са Радованом Дамјановићем. z:D
Довољно да се сва твоја писанија на овом форуму одбаце као нелегитимна. z:poz:

Poslednja izmena:
Јао па ти си онај што назива Алпиде монголоидним типом са интервјуа Балкан инфа са Радованом Дамјановићем. z:D
Довољно да се сва твоја писанија на овом форуму одбаце као легитимна. z:poz:

То за Алпиде није моја измишљотина, него то заступају озбиљни антрополози. Ко год има очи може код Хитлера и Химлера да уочи монголоидност, поготово код Химлера, а у Баварској има доста таквих људи. Далеко су Баварци од нордијских Немаца са севера и северозапада Немачке. Баварци су углавном Алпиди са јаким труранидским тенденцијама. МОНГОЛОИДИ "АРИЈЕВАЦ" Немци су стварно и глуп и луд народ!!!

Poslednja izmena:
То за Алпиде није моја измишљотина, него то заступају озбиљни антрополози. Ко год има очи може код Хитлера и Химлера да уочи монголоидност, поготово код Химлера, а у Баварској има доста таквих људи. Далеко су Баварци од нордијски Немаца са севера и северозапада Немачке. Баварци су углавном Алпиди са јаким труранидским тенденцијама. МОНГОЛОИДИ "АРИЈЕВАЦ" Немци су стварно и глуп и луд народ!!!
1. Oво је тема о генетици, а не о расној антропологији нити о сличним стварима, може се кроз пар коментара продискутовати о њој али генерално се дискутује о генетици.
2. Да си мало више читао литературе, а не шкарта са форума и од шарлатана Богдановића, знао би да се Алпидски расни тип јавља тек од Неолита, и повезан је управо са преласком са лова на пољопривреду и узгој житарица, тако је од чистог Кромањонца настао Алпид који је управо мешавина Кромањонског (I) и прото-медитеранског неолитског (G2a изгледа).
Химлер је све само не Алпид. Толико о тој теми, надам се да ће Ројалиста уклонити све објаве које немају везе са тематиком у последњих пар страна и преусмерити дискусију у правом смеру. z:)
3. Закључак, Алпид је ништа друго до ''ублажени'' Кромањонац.

Типови који су повезани са Кромањонцем су Бореби, Брун, Динарац и Атлантид а не Алпид али добро то је твоје мишљење, нећу више да се расправљам са тобом о тој теми. Милош Богдановић јесте шарлатан и не слажем се са 90% онога што говори, али некад и ћорава кока убоде неко зрно!

Не знам зашто ти сметају велика слова, али добро могу да пишем и малим. А ти би друже требао да пишеш ћирилицом ако си Србин..
To je neki nepisani bon=ton na internetu da se ne pise velikim slovima i da se minimalno upadljivo naglasavanje napisanog. Ja cirilicom pisem kada je to potrebno, latinicom kada je to prakticno.

Иначе од десетак Куча колико их ја познајем више од пола их има плаве и зелене очи.
To sam i ja jos davno primetio i pisao o tome. Nisam mogao da verujem da su E1b posto ih je prilicno veliki broj svetlokosih i dobar deo svetlookih.

МОНГОЛОИДИ "АРИЈЕВАЦ" Немци су стварно и глуп и луд народ!!!

Zanimljivo je da ga prezires a koristis se istom metodologijom kao i on. Cime si ti kao Din-N bolji od drugih Licana i Dalmatinaca kojih je veliki broj medju pripadnicima drugih haplogrupa? Sta ako se ljudi nadju uvredjenim pa te sutra negde sacekaju po mraku i objasne ti neke stvari? :D

Нећу више коментарисати твоје небулозе, јер нема никаквог ефекта. Ипак је боље пустити те да се брукаш.

Шта ти је живот! Тек кад видим каквих све има схватим да ти и ниси тако лош. Јесте да си до зла бога тврдоглав, да читаш само оно што ти се свиђа и прихваташ само оно што иде на ту страну, али си ипак у суштини некако нормалан...

Poslednja izmena:
Типови који су повезани са Кромањонцем су Бореби, Брун, Динарац и Атлантид а не Алпид али добро то је твоје мишљење, нећу више да се расправљам са тобом о тој теми. Милош Богдановић јесте шарлатан и не слажем се са 90% онога што говори, али некад и ћорава кока убоде неко зрно!

z:Dz:Dz:Dz:Dz:Dz:D

Немам ја ништа против других хаплогрупа само износим своје мишљења, а то је ваљда у овој земљи још увек дозвољено. Деценијама смо живели у једноумљу, то време је давно прошло. Мушки рођаци моје мајке су И2а ДИН-југ, а мушки рођаци моје бабе(очеве мајке) су Р1б(грана којој припадају Добријевићи, Трнинићи, Роквићи и Миљевићи).

Više skeleta koji su pripadali kulturi Andronovo (1800-1400 pre nove ere) koja se prostirala na većem delu teritorije današnje Rusije je testirano, a na osnovu izvlačenja pigmenta i ostalih karakteristika rekonstruisan je izgled i boja očiju. Pripadali su R1a haplogrupi, najčešće su plave/zelene oči i evropeidna fizionomija. Više je nego jasno; izgledali su kao današnji Rusi. Radi se najverovatnije o njihovim pra precima, a Andronovo se često pominje i kao kolevka pra Indoevropljana, mada se sa sigurnošću ništa ne može znati. Interesantno da eksperti kojima su arheologija, lingvistika, genetika.... profesije ništa ne znaju sa sigurnošću, dok se na ovom forumu "sigurne" teorije iznose kao na traci od strane likova koji sve znaju i u sve se razumeju verovatno još od predškolskih dana. Dabome.

Poslednja izmena:
Šiptari i Srbi.

Zavisi kako posmatramo.
Ako pratimo žensku liniju, to je ista populacija.

Tu informaciju možeš da okačiš mačku o rep. Svi evropski narodi imaju slične ili skoro iste frekvencije kad se radi o mtDNA haplogrupama koje se stiču s majčine strane, tako da ne postoji nikakva bitna razlika između Rusa, Srba, Francuza, Italijana, Poljaka, Čeha, Albanaca itd.
Što se Y DNA haplogrupe tiče razlika je vrlo jasna, a što se tiče autosomalne sličnosti činjenica da su Albanci i Južni Sloveni imali zajedničkih predaka, to jest da su autosomalno slični opet ništa ne znači u kontekstu razjašnjanja ko su balkanski starosedeoci. Sa svakom generacijom udvostručujemo broj predaka, te će ih unazad samo desetak generacija biti preko 1000.
Genealogy Numbering Systems

Kad doguramo tako unazad sve do srednjeg veka ispada da smo svi daleki rođaci.

Bilo bi zaista čudno da Albanci i Južni Sloveni nemaju zajedničkih predaka s obzirom na :
- mešanja crnogorskih i albanskih plemena
- ulogu latinizovanih Grka koji su se povlačeći na sever utapali i u Albance i u Srbe; to su poznate seobe pre i posle pada cincarskog središta Moskopolja
- asimilaciju slovenskog stanovništva u Albance
- ulogu Albanaca u etnogenezi sandžačkih muslimana (verovatno i bosanskih muslimana u manjoj meri)
- ulogu albanskih katolika u etnogenezi Hrvata
Sve te asimilacije i utapanja o kojim se ponešto zna u istorijskim izvorima i predanjima o poreklu dešavale su se nakon turskog osvajanja ovih prostora.
Činjenica da su balkanski narodi autosomalno slični ne znači i da imaju isto poreklo i da su svi isti. To samo znači da među nekoliko desetina hiljada predaka unazad nekoliko stotina godina imamo i zajedničkih predaka sa Albancima.

Poslednja izmena:
Više skeleta koji su pripadali kulturi Andronovo (1800-1400 pre nove ere) koja se prostirala na većem delu teritorije današnje Rusije je testirano, a na osnovu izvlačenja pigmenta i ostalih karakteristika rekonstruisan je izgled i boja očiju. Svi su pripadali R1a haplogrupi, najčešće plave/zelene oči i evropeidne fizionomije. Više je nego jasno, izgledali su kao današnji Rusi. Radi se o najverovatnije o njihovim pra precima, a Andronovo se često pominje i kao kolevka pra Indoevropljana, mada se sa sigurnošću ništa ne može znati. Interesantno da eksperti kojima su arheologija, lingvistika, genetika.... profesije ništa ne znaju sa sigurnošću, dok se na ovom forumu "sigurne" teorije iznose kao na traci od strane likova koji sve znaju i u sve se razumeju verovatno još od predškolskih dana. Dabome.

Долихокефални Нордидски расни тип се управо везује за Индо-европљане, као и сама појава блондизма.
Није случајно што се овакви расни типови, као код овог човека, појављују и ван Европе на местима где је висока фреквенција хаплогрупе R1a Z93.
130517788.jpg

Više skeleta koji su pripadali kulturi Andronovo (1800-1400 pre nove ere) koja se prostirala na većem delu teritorije današnje Rusije je testirano, a na osnovu izvlačenja pigmenta i ostalih karakteristika rekonstruisan je izgled i boja očiju. Svi su pripadali R1a haplogrupi, najčešće plave/zelene oči i evropeidne fizionomije. Više je nego jasno, izgledali su kao današnji Rusi. Radi se o najverovatnije o njihovim pra precima, a Andronovo se često pominje i kao kolevka pra Indoevropljana, mada se sa sigurnošću ništa ne može znati. Interesantno da eksperti kojima su arheologija, lingvistika, genetika.... profesije ništa ne znaju sa sigurnošću, dok se na ovom forumu "sigurne" teorije iznose kao na traci od strane likova koji sve znaju i u sve se razumeju verovatno još od predškolskih dana. Dabome.

Вероватно мислиш на Ските, они су били светли и светлооки а припадали су Р1а хаплогрупи. Не могу у потпуности да се сложим да Руси личе на Ските. Скити су били плавокоси и риђи са светлим очима, али су били високи, дугоглави и врло робусни. Њихов фенотип је отприлике био нордо-динаро-кромањонид. Блондизам је врло изражен код Руса, али су Руси јако балтизовани(округла и кратка глава, благо укошене очи, кратак нос, пунији образи, нижи раст, склоност ка дебљању...). Просечан Рус је источни Балтид, отприлике као Путин. Руси пре 1000 година су били више источни Нордиди него Балтиди. Руси су балтизовани због асимилације и мешања са угро-финским племенима(Н хаплогрупа). Н хаплогрупа је код Руса друга по заступљености са око 25%, Р1а је најдоминантнија 45-50%.

Poslednja izmena:
Немци су стварно и глуп и луд народ!!!

Камо среће да смо ми Срби тако глупи и луди народ као што су по теби Немци који су тако глупи, али имају возни парк боли глава: Audi, BMW, Mercedes, Volkswagen, Porsche, Opel.. Ми Срби тако паметан народ знамо да саставимо само Заставу и Југо и видим да су нас научили најзад како се прави Фиат. Не буди смешан Стојане, Шваба је то, да смо бар мало као Швабе не би се дешавало да Срби умиру од глади, чујем пре неки дан мајка и син умрли од глади у В. Плани.

Poslednja izmena:
Камо среће да смо ми Срби тако глупи и луди народ као што су по теби Немци који су тако глупи, али имају возни парк боли глава: Audi, BMW, Mercedes, Volkswagen, Porsche, Opel.. Ми Срби тако паметан народ знамо да саставимо само Заставу и Југо и видим да су нас научили најзад како се прави Фиат. Не буди смешан Стојане, Шваба је то, да смо бар мало као Швабе не би се дешавало да Срби умиру од глади, чујем пре неки дан мајка и син умрли од глади у В. Паланци.

Мој деда је у Немачкој провео 30 година као гастарбајтер. Џаба им мерцедеси и велике плате кад ће их ускоро прогутати мигранти. Немачке власти званично кажу да је дошло милион миграната у Немачку, а прави број је бар 2 милиона. Мигранти по Немачкој и Француској врше терористчке нападе и силују им ћерке, жене и сестре а немачки педери само гледају. Недај боже да почну остајати у Србији, и овако не знамо шта ћемо од Усташа, Потурица и Шиптара, само нам још они фале. Није више запад што је некад био, знам јер имам родбине у Америци, Швајцарској, Канади и Британији. Није све у животном стандарду, јер да јесте онда Швајцарци не би имали највише психички оболелих и највишу стопу самоубистава на свету.

Међутим, ово што Барышников говори о "полуинцесту" није баш лупетање, у неком смислу то се каже и у раду Ralph & Coop, који сам овде више пута помињао.

Ево шта они кажу:

@kyriose
Nema tu "poluincest", "maliincest", "testincest", itd itd
Ili ti udje ili ti ne udje, nema tu samo malo ili samo probala, kad se kakis, kakis se, nema tu malo veliko.
Da skratim.
Nije to tako tako zapisano kako ga ti inerpretiras ili kako ti se qefne.
Ama ljudi, ljijecite vase komplekse bre negdje drugde, ostavite druge normalne ljude da se igraju vanaby sience expert, ne noze to svaki yebiga.

@kyriose
Nema tu "poluincest", "maliincest", "testincest", itd itd
Ili ti udje ili ti ne udje, nema tu samo malo ili samo probala, kad se kakis, kakis se, nema tu malo veliko.
Da skratim.
Nije to tako tako zapisano kako ga ti inerpretiras ili kako ti se qefne.
Ama ljudi, ljijecite vase komplekse bre negdje drugde, ostavite druge normalne ljude da se igraju vanaby sience expert, ne noze to svaki yebiga.

Не знам зашто све буквално схваташ, као што је онај надобудни моралиста схватио за мастурбацију. Ваљда знаш шта значи када се нешто стави под наводнике. Не треба ти велика памет да видиш да нисам мислио да су правили децу са најближим рођацима. Лепо сам навео шта научници кажу: да се из огромног броја IBD блокова које деле унутар себе може закључити да су потекли из релативно мале групе. Надам се да не треба да ти се црта да би схватио шта то значи.

Poslednja izmena:
Ко год подржава ватиканско-бечко-берлинску анти-српску пропаганду о досељавању Словена у VII веку, истовремено подржава такође анти-српску ватиканско-бечко-берлинску пропаганду да су Шиптари староседеоци на Балкану, односно потомци Илира. Према званичној историји коју смо сви учили у школи(према којој су Срби дошли са Словенима а Шиптари су староседеоци), Илири су дошли на Балкан у 12-ом веку п.н.е. из средње Европе(из данашње источне Немачке/Лужице и Чешке). Ако су Илири дошли из средње Европе, нису могли да донесу северно-афричку хаплогрупу Е-В13. анадолско-блискоисточну Ј2 и источну(анадолску) Р1б. Ове три хаплогрупе доминирају код Шиптара, (који су наводно потомци Илира), и ниједна од њих није европска, а Илири су дошли из срца Европе. Генетика је ударила глогов колац у срце те анти-српске пропаганде о илирском пореклу Шиптара, који заправо имају афро-азијску генетику! Илири су могли бити само И2а, Р1а и И1(европске хаплогрупе). Срби који подржавају лаж о илирском пореклу Шиптара су ауто-шовинисти, јер ако би то стварно било тачно онда Косово стварно јесте шиптарско и не само Косово него и добар део остатка Србије. Људи отрезните се већ једном, Шиптари су скорији досељеници на Балкан(дошли су 1043 године). Илирија је била сва на мору и Илири су били чувени морепловци и гусари, а у шиптарском језики не постоје појмови у вези мора и морепловства, све речи у вези тога су позајмили из других језика. Такође све речи у вези пољопривреде у шиптарском језику су позајмљенице из других језика. Али је зато шиптарски језик богат речима и појмовима у вези сточарства, јер је настао на Кавказу где се људи баве искључиво сточарством. Кад су дошли на Балкан Шиптари су наставили да се баве сточарством, све до доласка Турака, али добрим делом и касније.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back