Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Поента је да је И хаплогрупа настала на Балкану пре 25 000 година и да су њени носиоци били Кромањонци(први Европљани)!!! Припадам хаплогрупи И2а Дин-север и сигуран сам да се моји преци нису доквукли из украјинских и белоруских мочвара, него да су били одувек на Балкану.

Поента је да је И хаплогрупа настала на Балкану пре 25 000 година и да су њени носиоци били Кромањонци(први Европљани)!!! Припадам хаплогрупи И2а Дин-север и сигуран сам да се моји преци нису доквукли из украјинских и белоруских мочвара, него да су били одувек на Балкану.

Ma mozes Ti reci i da si siguran da je zemlja kockasta ali to ne smeta da ti se ljudi grohotom smiju.Savjetujem Ti malo da istrazujes i da se prestanes provaljivati.Gdje god drugo da si ovo napisao na bilo kojem forumu ljudi bi mislili da se radi o djetetu od 8 godina ili da si prespavao zadnjih 5 godina najmanje :)

НЕ ПОСТОЈЕ СЛОВЕНСКЕ, КЕЛТСКЕ, РОМАНСКЕ, ГЕРМАНСКЕ итд. ХАПЛОГРУПЕ. ГЕНЕТИКА И ХАПЛОГРУПЕ СУ СТАРИЈИ ОД БИЛО КОД НАРОДА, ЈЕЗИКА И ДРЖАВА. НАРОДИ И ГРУПЕ НАРОДА НИСУ БИОЛОШКИ ЕНТИТЕТИ. СВАКИ НАРОД ИМА СВОЈУ ЕТНО-ГЕНЕЗУ, ОДНОСНО МЕШАВИНА ЈЕ ВИШЕ ХАПЛОГРУПА. НИ СЛОВЕНИ, НИ ИЛИРИ, НИ КЕЛТИ НИ БИЛО КОЈИ НАРОД У ПРОШЛОСТИ НИЈЕ ИМАО САМО ЈЕДНУ ХАПЛОГРУПУ. ТО ШТО НЕКИ ГОВОРЕ ЗА НЕКУ ХАПЛОГРУПУ СЛОВЕНСКА, ИЛИРСКА, ГЕРМАНСКА итд. ЈЕ ГЛУПОСТ.

+Kor Статистике које се базирају на Куновим истраживањима не одговарају истини.
Apsolutno sva istraživanja daju slične rezultate.

ali mi nije jasno šta hoćeš da dokažeš sa tim infantilnim blondinizmom? Da su plavušani u nečemu superiorniji od tamnokosih? Pitaj žene pa će ti one dati najprecizniji odgovor.

hahaha,a Dinaric Sjever ili zvanicno CTS10228 je samo stariji brat Dinaric Jugu ili zvanicno PH 908.Necu reci da niste inteligentni ali po kojoj logici stariji brat N (jedno 500 god) se udaljava od mladje mutacije PH908 (starost 1700god) tj. odakle se stvorio PH908 koji za vasu informaciju ima preko 80 % brojcano u Istocnoj Evropi.

Evo Ti u Bjelorusiji,jos je ovo stara slika Dinaric S (PH908)

Ti nikako da razumeš šta čovek hoće da ti kaže. Haplogupa je potekla sa Balkana ali su neki zli naučnici izmislili da je N starija od S iako svi znamo da je S stariji od N jer je ova prva iz naših krajeva. Naš pradeda ima najveće testise na celoj planeti, pa zatim i najduže ono iznad testisa. Mi smo najstariji, najpametniji, najlepši, najmoćniji i najsuperiorniji. A ako se nekome to ne dopada, eno mu frula našeg pradede pa nek svira kolko mu volja.

- - - - - - - - - -

МОЈИ СУ ПОРЕКЛОМ ИЗ ОКОЛИНЕ КНИНА

Aaaa... pa tako nam kaži, prijatelju! Da si to odmah rekao, bilo bi mi sve jasno. Nigde većih bukadžija nisam sreo od ljudi sa tog područja i iz CG oko Cetinja :D

ЈА НИСАМ НОРДИСТА И НЕ НАДУВАВАМ ПРОЦЕНАТ ПЛАВИХ МЕЂУ СРБИМА, НЕГО ГОВОРИМ РЕАЛНО. УСТАШКИ И БАЛИЈСКИ КОМПЛЕКСАШИ ЖЕЛЕ СРБЕ ДА ПРЕДСТАВЕ КАО ЦИГАНЕ, АЛИ ВИДИМ НАЖАЛОСТ ДА ТО РАДЕ И НЕКИ СРБИ. ПУТОВАО САМ ПО ЦЕЛОЈ СРБИЈИ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И УПОЗНАВАО САМ СРБЕ ОД МАКЕДОНИЈЕ ДО КРАЈИНЕ. ЗНАМ КАКО СРБИ ИЗГЛЕДАЈУ, ЧАК ЗНАМ СПЕЦИФИЧПНОСТИ У ФИЗИОНОМИЈАМА НЕКИХ КРАЈЕВА. РОЂЕН САМ И ЖИВИМ У СРЕМУ ГДЕ ИМА СРБА ИЗ СВИХ СРПСКИХ КРАЈЕВА. НЕ МИСЛИМ ДА СУ ПЛАВОКОСИ НИ СУПЕРИОРНИЈИ НИ ИНФЕРИОРНИЈИ ОД ТАМНОКОСИХ, ТО НЕМА ВЕЗЕ СА БОЈОМ КОСЕ.

ЈА НИСАМ ДЕРЕТИЋ, АЛИ СМАТРАМ ДА ЈЕ ВЕЋИНА ОНОГА ШТО ОН ГОВОРИ ТАЧНО. МОЈА ХАПЛОГРУПА ЈЕ I2a DIN-north, МОЈИ СУ ПОРЕКЛОМ ИЗ ОКОЛИНЕ КНИНА. ИНАЧЕ I2a DIN-north ЈЕ ВРЛО ЗАСТУПЉЕНА КОД ДАЛМАТИНСКИХ СРБА.

Dobro došao zemljače i rodjače!
Ja sam isto dalmacija/din-sever.
Din-severa stvarno ima mnogo u Dalmaciji/ Lici, baš zgusnuto, nije mi jasno odakle takva gustina.

Poslednja izmena:

НЕ ПОСТОЈЕ СЛОВЕНСКЕ, КЕЛТСКЕ, РОМАНСКЕ, ГЕРМАНСКЕ итд. ХАПЛОГРУПЕ. ГЕНЕТИКА И ХАПЛОГРУПЕ СУ СТАРИЈИ ОД БИЛО КОД НАРОДА, ЈЕЗИКА И ДРЖАВА. НАРОДИ И ГРУПЕ НАРОДА НИСУ БИОЛОШКИ ЕНТИТЕТИ. СВАКИ НАРОД ИМА СВОЈУ ЕТНО-ГЕНЕЗУ, ОДНОСНО МЕШАВИНА ЈЕ ВИШЕ ХАПЛОГРУПА. НИ СЛОВЕНИ, НИ ИЛИРИ, НИ КЕЛТИ НИ БИЛО КОЈИ НАРОД У ПРОШЛОСТИ НИЈЕ ИМАО САМО ЈЕДНУ ХАПЛОГРУПУ. ТО ШТО НЕКИ ГОВОРЕ ЗА НЕКУ ХАПЛОГРУПУ СЛОВЕНСКА, ИЛИРСКА, ГЕРМАНСКА итд. ЈЕ ГЛУПОСТ.

Бар се у нечему слажемо, али као што рекох, нећу више коментарисати ништа у вези хаплогрупе I2а на Балкану док се не раскопа неки илирски тумул и не изолује ДНК из скелета. Могу овог тренутка кућу да уложим, да ће у тим скелетима бити пронађене исте хаплогрупе које поседују данашњи балкански народи. Једноставно све указује на то да је код северних Илира: Далмата, Јапода, Либурна, Дезитијата и др., била доминантно заступљена хаплогрупа I2a.

ЈА НИСАМ ДЕРЕТИЋ, АЛИ СМАТРАМ ДА ЈЕ ВЕЋИНА ОНОГА ШТО ОН ГОВОРИ ТАЧНО.
+Kor Статистике које се базирају на Куновим истраживањима не одговарају истини. Зато што је Кун био само у Црног Гори, а није био у Србији и другим крајевима где су Срби живели. Тачно је да у Црној гори има око 10% плавокосих, али сви знамо да су Црногорци тамнији од српског просека. Према овој мапи Хрвати имају 2,5 пута више полавокосих од Срба, ха ха ха! каква глупост. Ко год добро познаје Србе и Хрвате као ја, зна да су врло мале разлике у пигментацији између Срба и Хрвата. У просеку можда има 2-3% више светлокосих Хрвата него Срба, а светлих очију имамо такође подједнако 40-45%. Словенци по овој мапи имају само 2% више светлокосих од Хрвата, ова мапа је спрдња, Словенци су доста светлији од Хрвата. Као што је мала разлика између Срба и Хрвата у пигментацији, исто тако мала разлика је између Словенаца и Аустријанаца. По овој мапи испада да су Италијани и Шпанци светлији од Срба, то нема везе са истином, Срби су светлији од Италијана и Шпанаца. Аутосомална ДНК показује да Срби имају више северне генетике од Шпанаца и Италијана. Шпанци и Италијани су народи код којих доминира углавном медитерански фенотип. Код Шпанаца углавном Атланто-Медитеранид, а код Италијана Медитеранид-Алпид.
Последице превеликог конзумирања од прописане дозе расне антропологије и генетике, као и читање Стормфронта. z:mrgreen:

Да не буде да само црним и кудим, морам ти признати да имаш добар музички укус!

Последице превеликог конзумирања од прописане дозе расне антропологије и генетике
Realnije vise verujem svojim ocima nego genetickoj geanologiji. Covek je produkt svih svojih predaka a sadasnja g.g. ne pruza odgovore.
Ne treba mi visoka nauka da bih video carevo novo odelo.

ЈА НИСАМ НОРДИСТА И НЕ НАДУВАВАМ ПРОЦЕНАТ ПЛАВИХ МЕЂУ СРБИМА, НЕГО ГОВОРИМ РЕАЛНО. УСТАШКИ И БАЛИЈСКИ КОМПЛЕКСАШИ ЖЕЛЕ СРБЕ ДА ПРЕДСТАВЕ КАО ЦИГАНЕ, АЛИ ВИДИМ НАЖАЛОСТ ДА ТО РАДЕ И НЕКИ СРБИ. ПУТОВАО САМ ПО ЦЕЛОЈ СРБИЈИ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И УПОЗНАВАО САМ СРБЕ ОД МАКЕДОНИЈЕ ДО КРАЈИНЕ. ЗНАМ КАКО СРБИ ИЗГЛЕДАЈУ, ЧАК ЗНАМ СПЕЦИФИЧПНОСТИ У ФИЗИОНОМИЈАМА НЕКИХ КРАЈЕВА. РОЂЕН САМ И ЖИВИМ У СРЕМУ ГДЕ ИМА СРБА ИЗ СВИХ СРПСКИХ КРАЈЕВА. НЕ МИСЛИМ ДА СУ ПЛАВОКОСИ НИ СУПЕРИОРНИЈИ НИ ИНФЕРИОРНИЈИ ОД ТАМНОКОСИХ, ТО НЕМА ВЕЗЕ СА БОЈОМ КОСЕ.

Ajde da te zamolim prvo da ugasiš taj Caps Lock, ako može ))

Postoji jedno zlatno pravilo. Ako se gnušaš ustaških zločina i njihove metodologije, ne smeš da radiš isto što i oni, zato što se na takav način svrstavaš među njih. Ako si hrišćanin, ne smeš da se koristiš satanističkim metodama protiv satanizma. Naoružaj se strpljenjem i pusti ih neka izgaraju u mržnji i na kraju ćeš pobediti.Sve da dokažeš da je 201% Srba ne svetle kose, već da su albinisti, to njima ništa neće značiti. Preci današnjih plavušana su pre 10000 godina isto bili tamnokosi i tamnooki. KAda pljuvaš po njima, pljuvaš po svojim precima, razumeš?

- - - - - - - - - -

hihihi,ne yebu oni nista 2 %,mozes im napisati sta hoces z:lol:

zamisli dokle je došlo ako Vuku moram da branim leđa z:lol:

Не знам зашто ти сметају велика слова, али добро могу да пишем и малим. А ти би друже требао да пишеш ћирилицом ако си Србин. Жалосно је што је у Србији скоро све на јавним местима написано латиницом(осим назива улица). Латиницу су нам наметнули аустро-угарски окупатори 1915 године.

Пошто сам већ рекао да немам више живаца да се расправљам са оваквим случајевима, рећи ћу само једно:

Л У П Е Т А Ш !

Слажем се са Кором и тобом да у овим расправама има прилично шовинизма (то је можда једино у чему сам се сложио са тобом). Међутим, ово што Барышников говори о "полуинцесту" није баш лупетање, у неком смислу то се каже и у раду Ralph & Coop, који сам овде више пута помињао.

Ево шта они кажу:

By far the highest rates of IBD within any populations is found between Albanian speakers—around 90 ancestors from 0–500 ya, and around 600 ancestors from 500–1,500 ya (so high that we left them out of Figure 5; see Figure S12). Beyond 1,500 ya, the rates of IBD drop to levels typical for other populations in the eastern grouping.

....

The highest levels of IBD sharing are found in the Albanian speaking individuals (from Albania and Kosovo), an increase in common ancestry deriving from the last 1,500 years. This suggests that a reasonable proportion of the ancestors of modern-day Albanian speakers (at least those represented in POPRES) are drawn from a relatively small, cohesive population that has persisted for at least the last 1,500 years. These individuals share similar but slightly higher numbers of common ancestors with nearby populations than do individuals in other parts of Europe (see Figure S3), implying that these Albanian speakers have not been a particularly isolated population so much as a small one.

Санџаклије нису српске потурице. Прави рашки Срби су се иселили се Арсенијем Чарнојевићем у Вoјводину, Мађарску, Славонију и на Кордун и Банију 1690 године. Онда су Турци на скоро празну земљу током 18-ог века довели Шиптаре из Албаније(Кучи, Хоти, Клименти, Kраснићи, Шаље...) и Анадолце(Турке, Курде и исламизиране мало-азијске Грке и Јермене), односно претке Санџаклија. Санџаклије се скоро нимало не разликују од анадолских Турака, а има их пуно и са шиптарским физиономијама. Срби из западне Србије, који су најбижи Санџаку су много светлији од Санџаклија, например: Немања Видић, Миланче Радосављевић, Сузана Ћебић, Оливера Јевтић, Соња Савић, Мирослав Илић... Санџаклије су после Цигана најтамнији људи у Србији, чак су и Власи из источне Србије светлији од Санџаклија.

Објасниш му лепо, али не вреди, он наставља да лупета и питање је да ли ће икада стати.

Прво, Кучи нису Шиптари.
Друго, они се тек не уклапају у оно како ти замишљаш Санџаклије и Шиптаре.
И из личног искуства знам како изгледају Кучи, јер имам неколико пријатеља који су пореклом из тог племена, а и антрополошка литература их описује као врло светле.

Ево како Петар Влаховић у свом чланку ''Динарски тип и његови варијетети у Црној Гори'', описује Куче, позивајући се на Јована Ердељановића:

''На територији Црне Горе уочено је неколико варијетета динарског типа. Јован Ердељановић који је детаљно проучавао племе Куче у Црногорским Брдима, утврдио је почетком XX века, да се у мушкој популацији на овом простору јавља антрополошки варијетет динарског типа који одликује средњи, виши и висок раст. Запазио је и отворенију комплексију и отворенију боју косе. Као плаву боју косе Ердељановић је означио косу отвореније боје, која је већ помало светло жућкаста, а као плаве очи оне у којих се са мање даљине види само чисто плаветнило без икаква тамнијег тона или тамних пегица, док у тамно плавих очију има баш тих примеса''.

Молим те прекини више да лупеташ јер ме стварно боли мозак од толике количине небулоза. Нити си био у Санџаку, нити у Шћиперији, а изгледа да ни у Црну Гору ниси крочио и очигледно немаш појма како изгледа тамошње становништво.

Poslednja izmena:
Слажем се са Кором и тобом да у овим расправама има прилично шовинизма (то је можда једино у чему сам се сложио са тобом). Међутим, ово што Барышников говори о "полуинцесту" није баш лупетање, у неком смислу то се каже и у раду Ralph & Coop, који сам овде више пута помињао.

Ево шта они кажу:

Добро, али шта ти гарантује да тога није било и код нас у забаченим динарским крајевима ?

Dobro došao zemljače i rodjače!
Ja sam isto dalmacija/din-sever.
Din-severa stvarno ima mnogo u Dalmaciji/ Lici, baš zgusnuto, nije mi jasno odakle takva gustina.

Усташки ретарди говоре да Срби из Далмације и Лике имају висок проценат И2а ДИН-севера, зато што су добрим делом пореклом из егејске Македоније. То је обична усташка пропаганда. Усташки комплексаши имају разне сулуде теорије о пореклу Срба. Например за Србе западно од Дрине некад говоре да су православни Хрвати, некад да су Власи или мешавина Влаха и Хрвата. Покушавају да негирају постојање Срба западно од Дрине, и то траје још од Анте Старчевића. Српски православни манастири у Далмацији датирају из 14-ог века. Манастир Крупа је основан 1317, манастир Крка 1345(на темељима још старијег православног манастира), а манастир Драговић 1395.

Добро, али шта ти гарантује да тога није било и код нас у забаченим динарским крајевима ?

Pa bilo je, o tome se i radi, mi smo jako puno izčistili seobama i posle stvaranja Kraljevine SHS, i u SFRJ još više.

Šiptari nisu imali seobe kao da ceo narod se preseli, itd...tj pola naroda. Tu su gde su, sami sa sobom, ko zna koliko tisuća godina, razumeš?
Opet kažem, oni su se i trudili da izbegnu rodoskrnavljenje, ali je ono nažalost neminovno bilo.
I izražavaj se dostojno čoveka, pa će te ljudi više ceniti, i ono što govoriš.

Усташки ретарди говоре да Срби из Далмације и Лике имају висок проценат И2а ДИН-севера, зато што су добрим делом пореклом из егејске Македоније. То је обична усташка пропаганда. Усташки комплексаши имају разне сулуде теорије о пореклу Срба. Например за Србе западно од Дрине некад говоре да су православни Хрвати, некад да су Власи или мешавина Влаха и Хрвата. Покушавају да негирају постојање Срба западно од Дрине, и то траје још од Анте Старчевића. Српски православни манастири у Далмацији датирају из 14-ог века. Манастир Крупа је основан 1317, манастир Крка 1345(на темељима још старијег православног манастира), а манастир Драговић 1395.

Ja lično mislim da smo mi tamo starosedeoci, mislim na Din-sever, e sad dal 1500 godina ili više, to je već drugo pitanje.

Објасниш му лепо, али не вреди, он наставља да лупета и питање је да ли ће икада стати.

Прво, Кучи нису Шиптари.
Друго, они се тек не уклапају у оно како ти замишљаш Санџаклије и Шиптаре.
И из личног искуства знам како изгледају Кучи, јер имам неколико пријатеља који су пореклом из тог племена, а и антрополошка литература их описује као врло светле.

Ево како Петар Влаховић у свом чланку ''Динарски тип и његови варијетети у Црној Гори'', описује Куче, позивајући се на Јована Ердељановића:

''На територији Црне Горе уочено је неколико варијетета динарског типа. Јован Ердељановић који је детаљно проучавао племе Куче у Црногорским Брдима, утврдио је почетком XX века, да се у мушкој популацији на овом простору јавља антрополошки варијетет динарског типа који одликује средњи, виши и висок раст. Запазио је и отворенију комплексију и отворенију боју косе. Као плаву боју косе Ердељановић је означио косу отвореније боје, која је већ помало светло жућкаста, а као плаве очи оне у којих се са мање даљине види само чисто плаветнило без икаква тамнијег тона или тамних пегица, док у тамно плавих очију има баш тих примеса''.

Молим те прекини више да лупеташ јер ме стварно боли мозак од толике количине небулоза. Нити си био у Санџаку, нити у Шћиперији, а изгледа да ни у Црну Гору ниси крочио и очигледно немаш појма како изгледа тамошње становништво.

Ја јесам био у "Санџаку" како ти називаш Рашку област и врло добро знам о чему причам а био сам и у Црној Гори, мада није ни потребно ићи у Црну Гору јер више Црногораца има у Београду него у Црној Гори. Ево једног црногорског Куча са типичном шиптарском физиономијом

Poslednja izmena:

Резултати из тог истог истраживања. Број IBD блокова који унутар себе деле други народи је неупоредиво мањи.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back