Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Није то никакав шовинизам, само одговарам на Вукове небулозе да има само 5% плавих Срба. То је смешно, јер више од 5% плавих има чак и Грка, а сви знамо да су Грци уз Сицилијанце, јужне Италијане и Португалце најтамнији у Европи. Чак и у Сирији има 4-5% плавих, значи по Вуку Горском Срби су сличне пигментације као Сиријци. Кад сам рекао да има 15-20% плавих Срба, Вучина скочила на мене као да сам рекао да има 50%. Например Италијана има 12% плавих, а свака будала зна да су Срби светлији од жабара. Шпанаца има 10% плавокосих, а и од њих смо видљиво светлији. Словенаца има око 30% плавих, Руса 45-50%, Швеђана око 60%, Финаца око 65%(Финци су народ са највише плавокосих на свету).

Нико ме не може убедити да у западној Србији нису најсветлији људи у Србији, хиљаду пута сам се уверио да јесу. Поред западне Србије најсветлији лјуди у Србију су у Срему и Бачкој. Случајно сам рођен и живим у Срему и провео сам цео живот са Сремцима и у просеку су светлији од Банаћана на пример.
Ми Шајкашани смо најсветлији z:p

Генетика је побила ватиканско-бечко-берлинску анти-српску пропаганду о Србима дошљацима и Шћипетарима староседеоцима. Али има један проблем , на српском ДНК пројекту где се сакупљају и обрађују подаци о хаплогрупама тестираних, група људи који воде тај портал пропагирају причу да је генетика само потврдила сеобу Словена. Јерковић, Кртинић и њхови истомишљеници се понашају као секта. Људи говоре да су И2а и Р1а дошле на Балкан са Словенима у VII веку. Каква глупост, да није жалосно било би смешно! Као долазе Словени на Балкан из неких украјинских мочвара и преко ноћи истребљују староседеоце и заутимају земљу од Јадрана до Црног Мора и од Дунава до Пелопонеза. Та групица секташа са СДК сматра професора Кљосова шарлатаном. Кљосов је озбиљан научник светског гласа. Према Кљосову, И хаплогрупа је населила Европу пре 25 000-30 000 година, а дошла је из Мале Азије. Носиоци хаплогрупе И су били Кромањонци(први Европљани). Пре око 11 000 година је на Балкану настала мутација И2а, која се касније разгранала на И2а1(имају је Сардињани) и И2а2(коју имају Срби и други народи на Балкану а има је и на истоку Европе у Белорусији и Украјини). Кљосов тврди да је Р1а дошла на Балкан и у подунавље пре око 10 000 година из степа јужне Русије. Р1а је на Балкану и у Подунављу затекла староседелачку И2а и помешала се са њом. Као резултат те мешавине настала је винчанска цивилизација, са којом ми Срби имамо континуитет до данас(генетски, лингвистички, културни). Језик смо изгледа наследили од Р1а хаплогрупе. Испада да је Р1а асимилирала И2а и наметнула јој језик , али то се није десило у VII веку нове ере или касније како каже анти-српска ватиканско-бечко-берлинска пропаганда, него пре 8000-9000 а можда и 10 000 година. Р1а и И2а су подједнако српске јер су оне у првом реду учествовале у етно-генези Винчанаца(прото-Срба). Лаж је да је Р1а дошла на Балкан са Словенима у VII веку, Р1а је присутна на Балкану 10 000 година, а сеоба Словена је измишљена. Сигуран сам да би извукли ДНК из костију у Винчи, да би убедљиво доминирале И2а и Р1а као и код данашњих Срба. И2а код Срба је 38% а Р1а 18%, ако саберемо те две хаплогрупе које су биле најдоминантније код Винчанаца(прото-Срба) и томе додамо још пар процената, јер су Винчанци имали осим И2а & Р1а и још неку хаплогрупу само у мањим процентима, добијамо да су преко 60% данашњих Срба потомци Винчанаца(прото-Срба) по директној мушкој линији(Y хромозом). Трачани, Дачани, Илири, Далмати, Дарданци, Македонци, Мези, Панонци, Трибали су били као и данашњи Срби претежно И2а & Р1а, зато што то нису били никакви посебни народ него само племенски или регионални називи за Србе, као данас: Сремци, Бачвани, Банаћани, Личани, Босанци, Крајишници, Херцеговци... Например српске владаре кроз цео средњи век Византијци називају краљевима Илира, Трачана, Трибала, Далмата итд. Краља Милутина например називају краљем Трибала и Далмата, Византијци су врло добро знали да су сви ти називи само синоними за Србе. Они који мисле да су и И2а и Р1а словенске хаплогрупе које су дошле у VII као и они који мисле да је само И2а староседелачка а Р1а дошла са Словенима у VII веку, заправо млате празну сламу и једни и други!!! Истина је да су и И2а и Р1а заправо обе староседелачке на Балкану, а измешале су се још пре 10 000 година. Сеоба Словена измишљотина Ватикана и Беча, као што је такође измишљотина то да су Шћипетари староседеоци Балкана. Они немају никакве везе са Илирима, зато што су Илири били српско племе са подручја Херцеговине и Далмације а Шћипетари су дошли на Балкан у 11-ом веку године 1043!
Izvini ali da li si uopste svjestan kakve si gluposti ovde napisao i kakvo si pokazao elemenrarno neznanje o materiji o kojoj pricas.
Prvo nam reci da li poznajes stablo I2a,grane i njihovu starost i rasprostranjenost,da bi se uopste moglo diskutovati sa vama.Sa Gorskim je zabavno i smijesno ali vec sa dvojicom bi bilo smaranje.

Izvini ali da li si uopste svjestan kakve si gluposti ovde napisao i kakvo si pokazao elemenrarno neznanje o materiji o kojoj pricas.
Prvo nam reci da li poznajes stablo I2a,grane i njihovu starost i rasprostranjenost,da bi se uopste moglo diskutovati sa vama.Sa Gorskim je zabavno i smijesno ali vec sa dvojicom bi bilo smaranje.

Филипи у ком су односу мутације Z93 (Орке-Турани) и Z280 ("Словени") према филогенетском стаблу.
Имају ли заједничког претка можда?
А, ако имају колика је старост тог претка?

Како на основу податка о броју нечијих ципела одређујеш старост носиоца ципела?
Ако неко има број 44 онда мора да је старији од онога који носи број 41?
Или на основу нечијег броја ципела не можеш закључити колико је човек стар, висок или тежак, јер ја стичем утисак да ти поседујеш ту тајну вештину која је нама, неуким смртницима, недоступна.

Старост заједничког претка неке мутације на некој територији ништа не говори о томе, где је предак те мутације живео пре него се нова мутација учврстила.

Ради се о генетском померају који има случајни карактер.
Младост И2 на Балкану значи да је мутација млада (имамо број ципела 41) али не говори ништа, апсолутно ништа, о претку те мутације и о претку претка те мутације, то јест не говори нам где и када су живели (односно тежину и висину носиоца ципела број 41).
Само генетски подаци из старих костију са Балкана даће нам одговор да ли се ради о оснивачком ефекту или генетском померају који је случајан и који увек прегази старије мутације.
С обзиром на ледено доба и ограниченост хаплогрупе И на Европу ја уопште не сумњам да је постледенодобска Европа, хаплогрупом И, насељена са Балкана, где и данас има највећу густину ,са врло младом мутацијом, и да су то једни од језичких предака Индоевропљана, па и нас Словена.

А хаплогрупа Р1а (као и Р1б) је изворна хаплогрупа Орка који су као Курганци провалили у Европу и потпуно језички асимиловани (будући малобројни али коњи и бронза им омогућише билдовање хаплогрупе).

Провери Башкире, Ногаје, Чуваше, Каракалпаке, Ујгуре, Киргизе, ...., па консултуј стабла.

Р је сибирско-степска хаплогрупа и изворно не може имати никакве везе са Словенима, нити са Индоевропљанима.

Када год нађу Ските, Сармате, Масагете, Хуне, Сјунгнуе, Саке, Дахе, ... нађу и хаплогрупу Р (од Алтаја до Понта).
А још нико није нашао стари историски извор који Ските, Сармате, Дахе и Масагете повезује са Персијанцима и њиховим језиком, НИКО!

Poslednja izmena:
Није то никакав шовинизам, само одговарам на Вукове небулозе да има само 5% плавих Срба. То је смешно, јер више од 5% плавих има чак и Грка, а сви знамо да су Грци уз Сицилијанце, јужне Италијане и Португалце најтамнији у Европи. Чак и у Сирији има 4-5% плавих, значи по Вуку Горском Срби су сличне пигментације као Сиријци. Кад сам рекао да има 15-20% плавих Срба, Вучина скочила на мене као да сам рекао да има 50%. Например Италијана има 12% плавих, а свака будала зна да су Срби светлији од жабара. Шпанаца има 10% плавокосих, а и од њих смо видљиво светлији. Словенаца има око 30% плавих, Руса 45-50%, Швеђана око 60%, Финаца око 65%(Финци су народ са највише плавокосих на свету).

To je vise puta obradjivana tema ovde i nije tesko dokazati da je Vucina ovaj put u pravu.

europe_hair0223_light_h.png

http://s21.postimg.org/n1fycevnr/europe_hair0223_light_h.png

Sovinizam je kada se govori kako su oni tamo koji nam nisu prijatelji ruzni (ili "neobicni") a mi smo, eto, lepotan do lepotana. Slicno govore njihovi sovinisti za nas. To je spustanje na deciji nivo razmisljanja.
europe_hair0223_light_h.png

Р је сибирско-степска хаплогрупа и изворно не може имати никакве везе са Словенима, нити са Индоевропљанима.
Хахаха, мајсторе, а да нису можда индо-европски језици потекли од I говорника? :zskace:

Вук Горски каже да код Срба на сваких 20 тамних долази по један светли, каква глупост то би значило да има само 5% плавокосих Срба. 4-5% плавокосих има у Сирији а у Грчкој 6-7%. Вук Горски се очито спрда са свима нама овде, јер по његовој логици испада да има више плавих Грка него Срба, а плавих Срба има исто као и Сиријаца. Ја у породици имам плавих(стриц и баба), а неки моји преци су били плави који више нису живи.. Сваки Србин има неког плавокосог у породици или неког претка или рођака. Осим можда Вука Горског! 90% Срба се рађа се плавом Косом која касније потамни. Ја сам до 5-6 године био плав а сад сам смеђ. Мој отац и ујак су били плави све до средње школе. Отац је сад смеђ а ујак тамно смеђ. Сви у мојој широј породици имају зелене очи и са очеве и са мајчине стране, осим покојног деде који је имао светло смеђе. Има сигурно у посеку 15-20% плавих Срба, а у западној Србији(ужички крај, околина Ваљева, Подриње и Мачва). Срему и Бачкој и преко 20%. Једини део западне Србије где су људи мало тамнији је Чачак и околина(у поређењу са Ужицама, Ваљевом, Подрињем и Мачвом). Крајеви који су тамнији од српског просека су: Косово, делови јужне Србије(Ниш,Бела Паланка, Пирот и Врање са све околином), Поморавље, источна Србија и Рашка област(поготово муслимани). Лесковац са околином и Трговиште и околина су најсветлији у јужној Србији. Једино слабо познајем Жупу и Топлицу али рекао бих да су тамо људи у неком српском просеку. То што ради Вук Горски, што говори да плавокоси и плавооки Срби скоро да не постоје, говоре и балијски и усташки комплексаши који хоће Србе да представе као Цигане. Само нисам још провалио од каквог комплекса пати Вук Горски!?

Видим да си узео превише лаксатива и да већ не можеш да се контролишеш.
Исто то што раде хрватски и бошњачки шовинисти које спомињеш, радиш и ти само са српске стране, а своју мржњу усмераваш према Бошњацима и Шиптарима.
Према томе, немој мени импутирати нешто што је твоја одлика, јер сам ја исте овакве полемике какве водим сад са тобом водио раније и са њима убеђујући их да Срби не изгледају онако како су они у својој болесној мржњи замислили.

Филипи у ком су односу мутације Z93 (Орке-Турани) и Z280 ("Словени") према филогенетском стаблу.
Имају ли заједничког претка можда?
А, ако имају колика је старост тог претка?

Како на основу податка о броју нечијих ципела одређујеш старост носиоца ципела?
Ако неко има број 44 онда мора да је старији од онога који носи број 41?
Или на основу нечијег броја ципела не можеш закључити колико је човек стар, висок или тежак, јер ја стичем утисак да ти поседујеш ту тајну вештину која је нама, неуким смртницима, недоступна.

Старост заједничког претка неке мутације на некој територији ништа не говори о томе, где је предак те мутације живео пре него се нова мутација учврстила.

Ради се о генетском померају који има случајни карактер.
Младост И2 на Балкану значи да је мутација млада (имамо број ципела 41) али не говори ништа, апсолутно ништа, о претку те мутације и о претку претка те мутације, то јест не говори нам где и када су живели (односно тежину и висину носиоца ципела број 41).
Само генетски подаци из старих костију са Балкана даће нам одговор да ли се ради о оснивачком ефекту или генетском померају који је случајан и који увек прегази старије мутације.
С обзиром на ледено доба и ограниченост хаплогрупе И на Европу ја уопште не сумњам да је постледенодобска Европа, хаплогрупом И, насељена са Балкана, где и данас има највећу густину ,са врло младом мутацијом, и да су то једни од језичких предака Индоевропљана, па и нас Словена.

А хаплогрупа Р1а (као и Р1б) је изворна хаплогрупа Орка који су као Курганци провалили у Европу и потпуно језички асимиловани (будући малобројни али коњи и бронза им омогућише билдовање хаплогрупе).

Провери Башкире, Ногаје, Чуваше, Каракалпаке, Ујгуре, Киргизе, ...., па консултуј стабла.

Pa hajde postavi stablo I2a da analiziramo.Naravno da govori gdje je zivio zajednicki predak za npr. CTS10228.Za ovo sto nas interesuje nije bitno tacna lokacija u par stotina kvadratnih kilometara niti se to moze rijesiti na taj nacin,ONO STO JE BITNO DA JE ZAJEDNICKI PREDAK CTS10228 ZIVIO PAR HILJADA KILOMETARA DALEKO OD BALKANA,negdje u sjeveroistocnoj Evropi,I STO JE NAJVAZNIJE ,STAROST I2a CTS10228 (oko 2200 god) I NJEGOVA RASPROSTRANJENOST U ISTOCNOJ EVROPI kod Slovena (preko 80 %) NEDVOSMISLENO GOVORI DA NIJE MOGLA BITI NA BALKANU PRIJE 6 i 7 VIJEKA I DOLASKA SLOVENA STO JE POZNATO ODAVNO IZ ISTORIJSKIH IZVORA.Sva ova istrazivanja su samo potvrdila istorijske izvore.Nedostak CTS10228 kod neslovenskih naroda ili postajanje u malom procentu i broju tamo gdje su Sloveni prolazili u svojoj ekspanziji,samo dodatno ucvrscuje sve ovo do cega je nauka dosla.
I ovde sam postavio odgovor hrvatske znanstvenice Jelene Sarac sa kojom sam se dopisivao ,gdje jasno kaze da su se dogodile velike promjene zadnjih godina i mnoga otkrica koja njima nisu bila poznata kada su radili istrazivanja o genetickom porijeklu naroda na Balkanu.
Sto je najsmjesnije o Slovenskom porijeklu I2a CTS10228 vise se i ne vode polemike takoreci,osim na ovom forumu,da li je to do mentalnog sklopa pojedinaca,odsustva logike,tvrdoglavosti ili sta vec,u svakom slucaju NEVJEROVATNO.

Шта је смешно?

Да ниси брашно случајно видео?

Смешне су небулозне тврдње појединаца на овој теми, између осталог и твоја, која каже да су индо-европски језици потекли од не-индоевропске популације, као и називање огромног броја Европљана, између осталог и Словена сибирско-степским именом.

Pa hajde postavi stablo I2a da analiziramo.Naravno da govori gdje je zivio zajednicki predak za npr. CTS10228.Za ovo sto nas interesuje nije bitno tacna lokacija u par stotina kvadratnih kilometara niti se to moze rijesiti na taj nacin,ONO STO JE BITNO DA JE ZAJEDNICKI PREDAK CTS10228 ZIVIO PAR HILJADA KILOMETARA DALEKO OD BALKANA,negdje u sjeveroistocnoj Evropi,I STO JE NAJVAZNIJE ,STAROST I2a CTS10228 (oko 2200 god) I NJEGOVA RASPROSTRANJENOST U ISTOCNOJ EVROPI kod Slovena (preko 80 %) NEDVOSMISLENO GOVORI DA NIJE MOGLA BITI NA BALKANU PRIJE 6 i 7 VIJEKA I DOLASKA SLOVENA STO JE POZNATO ODAVNO IZ ISTORIJSKIH IZVORA.Sva ova istrazivanja su samo potvrdila istorijske izvore.Nedostak CTS10228 kod neslovenskih naroda ili postajanje u malom procentu i broju tamo gdje su Sloveni prolazili u svojoj ekspanziji,samo dodatno ucvrscuje sve ovo do cega je nauka dosla.
I ovde sam postavio odgovor hrvatske znanstvenice Jelene Sarac sa kojom sam se dopisivao ,gdje jasno kaze da su se dogodile velike promjene zadnjih godina i mnoga otkrica koja njima nisu bila poznata kada su radili istrazivanja o genetickom porijeklu naroda na Balkanu.
Sto je najsmjesnije o Slovenskom porijeklu I2a CTS10228 vise se i ne vode polemike takoreci,osim na ovom forumu,da li je to do mentalnog sklopa pojedinaca,odsustva logike,tvrdoglavosti ili sta vec,u svakom slucaju NEVJEROVATNO.

Колико је тестираних старих налаза са Балкана на I2a CTS10228?

Историјски извори говоре о Склавима, а Склави и Словени нису исто, као што Команчи (Indians) i Бенгалци (Indians) нису исто.

У ком су односу мутације Z93 (Орке-Турани) и Z280 ("Словени") према филогенетском стаблу.

Нађе ли историјски извор који језик Скита повезује са персијским.

Провери ли Башкире, Ногаје, Чуваше, Каракалпаке, Ујгуре, Киргизе, ...., уз консултацију стабла?

Трчиш пред руду.

За задатак је потребно време.

Колико Ардагастоса, Тунгла, Клукова, Пербундоса, Мусокиоса и осталих имена склава, изворних Хрвата и изворних Срба можеш да нађеш у телефонском именику?

Колико Вуксана, Милована и Момчила има у историјским изворима који помињу Склаве у шестом , седмом и осмом веку?

Колико Атила можеш да нађеш у телефонском именику Турске и Мађарске?

И не трчи пред руду иначе не одговарам.

- - - - - - - - - -

Смешне су небулозне тврдње појединаца на овој теми, између осталог и твоја, која каже да су индо-европски језици потекли од не-индоевропске популације, као и називање огромног броја Европљана, између осталог и Словена сибирско-степским именом.

Ајде онда једна булозна тврдња од ругача (****** зар је ултимативни циљ једног форумаша да буде ругач и то експерт) која се позива на који аксиом да староевропљани нису и Индоевропљани.

Poslednja izmena:
Колико је тестираних старих налаза са Балкана на I2a CTS10228?

Историјски извори говоре о Склавима, а Склави и Словени нису исто, као што Команчи (Indians) i Бенгалци (Indians) нису исто.

- - - - - - - - - -

Ајде онда једна булозна тврдња од ругача (****** зар је ултимативни циљ једног форумаша да буде ругач и то експерт) која се позива на који аксиом да староевропљани нису и Индоевропљани.

С' обзиром да тврдиш да су ''староевропљани'' (самим тим мислиш на припаднике I хаплогрупе), ја те сада питам који је проценат тих хаплогрупа у земљама у којим се причају индо-европски језици, попут Ирана и северне Индије)? Тако је нпр. међу високим кастама у Индији, које причају ИЕ језиком, пронађена искључиво хаплогрупа R1a Z93, уз нешто Ј2, која је свакако тамо мигрирала са њима. Где је I?
Индо-европска језичка теорија је постојала много раније пре него што је генетика то потврдила, према томе закључак је јасан.

Добро, важи :ok:
Ја знам шта сам видео рођеним очима и заиста ми није битно да ли ми неко верује или не. Нарочито не на неком форуму.

Иначе, ниси ми јасан. Зар ниси ти својевремено тврдио да је добар део Срба ''шиптарског порекла'' (шта год то значило), да сам чак и ја, који сам нешто либералнијих схватања, морао да те убеђујем да то и није баш тако ?

Čoveče nemoj da me praviš glupim. Ja sam rođen i odrastao dole, njihove face su mi urežane u mozgu,

Molim da citiraš kad sam ja to tvrdio da su dobar deo Srba šiptarskog porekla? Ti si to izvukao iz konteksta, kada sam pisao o crnogrskim Brđanima i o Gegama. Jer su oni velikim delom srodni i evo sad potvrđuju rezultati raških muslimana da i oni imaju slično genetsko poreklo. To je ta jedna geografska celina Malisori - crnogorski Brđani i raški muslimani i oni žive na jednom povezanom prostoru. Preko crnogorsko brđanska plemena koji su se raseljavi i tako su i doneli Malisore i do Gornjeg Milanovca. Među crnogrskih-brđanskih plemenima ima sigurno i neki koji imaju šiptarsko poreklo. (Naravno ne svi) . Eto o tome sam i pisao.

Hteo bi da tebi vidim tvoju facu, ajde daj postavi neku svoju sliku. Moje slike možeš videti ovde: http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=1555.msg28428#msg28428

Poslednja izmena:
С' обзиром да тврдиш да су ''староевропљани'' (самим тим мислиш на припаднике I хаплогрупе), ја те сада питам који је проценат тих хаплогрупа у земљама у којим се причају индо-европски језици, попут Ирана и северне Индије)? Тако је нпр. међу високим кастама у Индији, које причају ИЕ језиком, пронађена искључиво хаплогрупа R1a Z93, уз нешто Ј2, која је свакако тамо мигрирала са њима. Где је I?
Индо-европска језичка теорија је постојала много раније пре него што је генетика то потврдила, према томе закључак је јасан.

Написао сам

Није И хаплогрупа искључиви кандидат за оца Индоевропљана.
Ј2 , Л и Х уз И су много вероватнији очеви Индоевроппљана од хаплогрупе Р (Сибир и степа) која је карактеристична за Орке.

И нису Курганци целу Европу научили говору, само су раширили хаплогрупу.

Курганци су закаснили хиљадама година да би могли да нам донесу језик из Сибира и степе.

Hahaha,a kad govoris o gustini I2a Hg na Balkanu Momcilo,napomeni,ako uopste znas,da se radi o CTS10228 sa njenim granama,S17250,S17855,PH908 (Starost oko 1700 god) i da nosioci tih grana cine manje od 20 % svih nosilaca,a da preko 80% zivi u Istocnoj Evropi u Slovenskim zemljama (Poljska,Ukrajina,Slovacka,Ceska,Bjelorusija,Rusija itd).Znaci nije mogla biti nijedna od ovih grana na Balkanu prije dolaska Slovena u 6 i 7 vijeku ni u naucnofantasticnim filmovima.
Zanimljivo i da je Martin Luther (Istocna Njemacka,15 vijek),nosioc CTS10228.

Није И хаплогрупа искључиви кандидат за оца Индоевропљана.
Ј2 , Л и Х уз И су много вероватнији очеви Индоевроппљана од хаплогрупе Р (Сибир и степа) која је карактеристична за Орке.

Како све горе наведене хаплогрупе могу бити кандидати за истинске носиоце индо-европског језика када је њихов удео у земљама где се прича индо-европским језицима (осим Балкана и донекле Скандинавије) минималан?

Čoveče nemoj da me praviš glupim. Ja sam rođen i odrastao dole, njihove face su mi urežane u mozgu,

Ти мене правиш лудим јер сам више пута био и на Косову и у Албанији и знам шта сам видео. Не знам каква је слика код тебе у Косовском Поморављу, јер сам туда само прошао.

Molim da citiraš kad sam ja to tvrdio da su dobar deo Srba šiptarskog porekla? Ti si to izvukao iz konteksta, kada sam pisao o crnogrskim Brđanima i o Gegama. Jer su oni velikim delom srodni i evo sad potvrđuju rezultati raških muslimana da i oni imaju slično genetsko poreklo. To je ta jedna geografska celina Malisori - crnogorski Brđani i raški muslimani i oni žive na jednom povezanom prostoru. Preko crnogorsko brđanska plemena koji su se raseljavi i tako su i doneli Malisore i do Gornjeg Milanovca. Među crnogrskih-brđanskih plemenima ima sigurno i neki koji imaju šiptarsko poreklo. (Naravno ne svi) . Eto o tome sam i pisao.

Ха, ха, па чекај, сад си тотално контрадикторан. Са једне стране тврдиш да можеш лако да разликујеш Србе и Шиптаре, док са друге стране тврдиш да су Малисори, који су данас у саставу шиптарске нације и Црногорци/Брђани, који су у саставу српске, сродни. Јел ти знаш уопште колики број данашњих Срба вуче порекло из црногорских/брђанских племена ? Ако су они сродни са Малисорима, који су данас Шиптари, молим те ми објасни на који начин онда можеш да разликујеш Србе и Шиптаре ? По логици ствари требало би да личе.

С обзиром да си пореклом са Космета, претпостављам да знаш колико је косовских и метохијских Срба пореклом из Брда, нарочито северна Метохија која је до погрома 99-те била пуна Васојевића.

Hteo bi da tebi vidim tvoju facu, ajde daj postavi neku svoju sliku. Moje slike možeš videti ovde: http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=1555.msg28428#msg28428

Опрости, али своје личне податке и фотографије никада не остављам на форумима. Ако те баш интересује могу да ти кажем да изгледам динароидно, као и велика већина Срба.

Upikaj Crnu Goru, Tursku, tamo ih je bar 10 puta toliko.

Па сад, ако рачунам и јужни, црногорски Санџак (Пљевља, Бијело Поље, Петњица и Рожаје) ту их је још максимално педесетак хиљада. Што се тиче Турске не постоји тачан податак колики број људи је пореклом са подручја бившег Новопазарског санџака. Оно што је познато је да бар 1/5 данашњих Турака води порекло са Балкана.

Ja se prvo izvinjavam sto ovako upadam u vase bezveznu raspravu.

Sto se tice tvojih slika i tvoj izgled :
Kako da se izrazim da ti i drugi bolje mene razumjete. Pokusacu.
Mozda neces mi vjerovati a mozda ces reci i da lazem, a jos mogunije ce biti ovo trece sto ces reci da imam srpske korene ili porijeklo.
A to znaci, kao da si podtavio moje licne slike, mada sam ja mrsaviji od tebe, i crta lixa su nam naravno drugacija. Prije bih rekao da ti imas "tipicnu arnautsku facu", posto meni, dto sam bio putovao i jos danas cinim po evropu, svi drugi evtopljani misle da sam ili holjandjanin, ili njemac, ili ti najvise poljak, itd itd.
E sad. @vuk gorski (pa i @kor) je vama narocito tebi sve rekao, pa necu vise da se udubljujem ba vasoj nepotrebnom i bezveznom raspravom.
Hvala.

Šiptari poslednjih su 200 godina bili osudjeni da žive u teškom poluincestu, i zato su takvi kakvi jesu.
Zato nemaju ni naučnike, ni neke velike domete, uopšte, nažalost. Za vreme turaka, još su se i mešali van svog naroda, kako su turci otišli, isključivo u okviru sebe, moralo je da ostavi posledice.
Sa druge strane, mi, Srbi/Sloveni smo imali sreću da smo se razmnožavali sa svim i svakim, po celom Balkanu, pa tako i oni Srbi poreklom E/J, koji su došli iz područja Brda, Peštera i Kosova u Šumadiju i Stari Vlah.
Taj poluincest kod Šiptara je inače skoro uvek bio prisutan, uvek su bili sami, okruženi Slovenima, sa kojima se nisu mešali.
A da ne pominjem SFRJ, kada je Slovenac ženio Makedonku, i Crnogorac Madjaricu, a za to vreme, kod šiptara se žene/ udaju u zatvorenom skupu gde nema novih gena, isti se vrte 1000 godina, treba im skinuti kapu što nisu gori ispali!

PS - Oni, koji su bogatiji, su dovodili žene iz udaljenijih krajeva, pa su dosta lepši.

Poslednja izmena:
Како све горе наведене хаплогрупе могу бити кандидати за истинске носиоце индо-европског језика када је њихов удео у земљама где се прича индо-европским језицима (осим Балкана и донекле Скандинавије) минималан?

Бангладеш, Индија, Пакистан, Авганистан, Таџикистан, Иран, Јерменија, Курдистан,, ..........

Мораш да разгледаш и проучиш Орке, јер је без тога свака прича ћопава.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back