Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa jeste tako je i prikazano, ono upadlivije je gde su peaks ... Mada ovo je stara karta sa malo nazadnim znanjima o situaciji, ali opet prilično je to to. Ne razumem za tog iz Ljubuškog ? Ti N su učestvovali u formiranju Slovena isto, tako da mislim da je preko njih došlo dosta tih aizijatskih stvari ...

Ono gde su najtamnija podrucja za N u Sibiru, kako ti kazes, peaks, tamo ne zivi sve zajedno 10000 ili 50000 ljudi a od njih je recimo 70% N. Treba voditi racuna o gustini populacije. Mnogo je vise I2a koji zive recimo u Moskvi (ako uzmemo da tamo zivi 10 miliona ljudi i ako su polovina muskarci, znaci da tamo zivi bar 500000 nosilaca I2a), nego u zap. Hercegovini (gde zivi recimo 200000 ljudi od kojih su pola muskarci i ako tamo imamo 73% I2a, to znaci da imamo 73000 nosilaca hg I2a) i to za citavih 7 puta )))

Nije rec o N iz Ljubuskog, vec o Q i to onom koji je specifican za americke indijance.

Pogledajte prilog 280334Кажу да је Александар Македонски први реално приказан лик у историји.
Где би га ви антрополошки сврстали?
https://www.google.com/search?q=ale...7NOaC4ASn7oCwCw&ved=0CD8QsAQ&biw=1280&bih=670
Pogledajte prilog 280333

http://ap.lanexdev.com/user_images/image/rr/2006/rr1006b.jpg
http://www.art-prints-on-demand.com/kunst/lysippos/portrait_bust_alexander_great_hi.jpg
Prema ovoj skulpturi, koja ga navodno najvernije prikazuje, postoji kod njega dosta dinarskih elemenata. Evo jednog pokušaja rekonstrukcije lica njegovog oca. http://artofday.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/11/zarko_baseski_philip_macedonian.jpg

Ono gde su najtamnija podrucja za N u Sibiru, kako ti kazes, peaks, tamo ne zivi sve zajedno 10000 ili 50000 ljudi a od njih je recimo 70% N. Treba voditi racuna o gustini populacije. Mnogo je vise I2a koji zive recimo u Moskvi (ako uzmemo da tamo zivi 10 miliona ljudi i ako su polovina muskarci, znaci da tamo zivi bar 500000 nosilaca I2a), nego u zap. Hercegovini (gde zivi recimo 200000 ljudi od kojih su pola muskarci i ako tamo imamo 73% I2a, to znaci da imamo 73000 nosilaca hg I2a) i to za citavih 7 puta )))

Nije rec o N iz Ljubuskog, vec o Q i to onom koji je specifican za americke indijance.

Da, nego to može da se menja tokom vremena, jedni imaju bolju sezonu nego drugi i tako. :D Negde izumru, negde ne, mada je bitna ova starost koju nisam beše siguran kako se računa preko ovih mutacija.

Imamo indijance u Americi koji su Q, R-173 i C. U Australiji imamo aboridzine C i R-173 ali nemamo Q. U pacifickom regionu su uglavnom C bez ovih drugih. Vrlo verovatno da su to bili razliciti talasi doseljavanja.

Postoji jedan bitan faktor kod ovih ostrva Okeanije da nisu svi Aboridjini, nego ima i dosta ovih koji su kao Azijati, ali crni su i krupni. Uglavnom ih zovu ostrvljani al ima ih i na kopnu. Oni su osvajali tu tokom vremena i pravili kulture za razliku od Aboridijna koji vole više da rade ništa i sede u senci i smišljaju neke priče i mitove i plaše od duhova. Za razliku od njih ovi su naseljavali i Usrkšnja Ostrva i mnogo su više dinamični bili i energičniji.

Čak i danas se vidi razlika kako su se oni unapredili i modernizovali, za razliku od ovih koji su i dalje manje-više isto ostali.Imaju kao neke koji su aktivisti i tako dalje, al' to je retkost. Mislim da su se u istoriji sukobljavali ti ostrvljani sa Aboridjinima. Možda im ostavili i potomstvo... Jer znam da se mrze i skoro baš bila pobuna kad ovi maltene proterali Aboridjine iz jednog dela. Baš se ne vole.

Pogledajte prilog 280371

Pogledajte prilog 280372

Pogledajte prilog 280384

To su oni...

Ovo je kako igraju da ih zaplaše pred utakmicu, ratni neki ples, pa preneli na Rugby.

Prilozi

• 5570771.jpg
    5570771.jpg
    51,4 KB · Pregleda: 2
Драги мој ванземаљче, лако ћемо научити језик, ко га све није научио, али шта ћемо са твојом ванземаљском логиком, како да је ускладимо са нашом овоземаљском логиком??? Како наш народ каже - мрка капа...

П.С. Примали смо свакојаку хуманитарну помоћ (која је ко зна где завршавала), али овакву још нисмо. У сваком случају, хвала ти!

Pa Srbi kao Nebeski Narod moju logiku bi trebali najbolje da razumu, ili nisi srbljanin? odakle te vetar doneo?

Sarbani u Avganistanu nemaju ama bas nikakve veze sa Srbima, to je pastunski klan koji je dobio ime po svom pretku Sarbanu koji nije bio nikakav Srbin vec vodja karavana * ili gonic kamila sto njegovo ime i znaci na pastu i mnogim okolnim jezicima ( npr. hindu ).
http://books.google.rs/books?id=73J...&ved=0CFkQ6AEwBzhk#v=onepage&q=Sarban&f=false
http://books.google.rs/books?id=T9jJzZ4_ZqgC&pg=PA242&dq=sarban+etymology&hl=sr&sa=X&ei=aidhUaCKEoKUOJGwgfAB&redir_esc=y#v=onepage&q=sarban%20etymology&f=false
http://books.google.rs/books?id=McTjLTMDkJoC&pg=PA182&dq=sarbans&hl=sr&sa=X&ei=VSlhUffqIIi0O7-mgLgK&ved=0CEUQ6wEwBDgU#v=onepage&q=sarbans&f=false7agaAD&ved=0CD0Q6wEwAzgK#v=onepage&q=sarban&f=false[/URL]id=wztbAAAAQAAJ&pg=PA190&dq=sarbans&hl=sr&sa=X&ei=gihhUcuVDcjsOtvVgJgB&ved=0CDEQ6wEwAA#v=onepage&q=sarbans&f=false"]http://books.google.rs/books?id=wztbAAAAQAAJ&pg=PA190&dq=sarbans&hl=sr&sa=X&ei=gihhUcuVDcjsOtvVgJgB&ved=0CDEQ6wEwAA#v=onepage&q=sarbans&f=false[/URL]
http://books.google.rs/books?id=YIh9eQlojGsC&pg=PA8&dq=sarbans&hl=sr&sa=X&ei=VSlhUffqIIi0O7-mgLgK&ved=0CFoQ6wEwCDgU#v=onepage&q=sarbans&f=false
Dakle sarban je gonic kamile, vrlo cesto zanimanje u Aziji a po njemu i cesto licno ime. Da ne pricamo da je po pastunskoj tradiciji taj Sarban ziveo negde u 8 ili 9. veku nove ere...

Kako nemaju nikakvu vezu za nama? Oni dele isti Gen, odakle je njih stigao taj gen? Objasni!

Ovo o cemu ti pricas da su dobili ime Sarban od pretkom Sarbanu je jedna LEGENDA!

According to legend, the Sarbans are descendants of Sarban, who was one of the sons of Qais Abdur Rashid, the common ancestor of the Pashtun people.

Ipak:
Sar, Ras i i2a2 :)

Ovo o cemu ti pricas da su dobili ime Sarban od pretkom Sarbanu je jedna LEGENDA!

According to legend, the Sarbans are descendants of Sarban, who was one of the sons of Qais Abdur Rashid, the common ancestor of the Pashtun people.
Legenda ili ne ali ime Sarban nema veze sa Srbima posto na njihovom rodjenom jeziku ta rec ima znacenje gonic kamila, a na madjarskom seronje. Nase pak ime Srbi nema veze ni sa kakvim kamilama a ni sa govnima:) Ti sto ne znas ni jedan jezik kako valja tesko da mozes da pravis neke konekcije medju jezicima za koje ne znas ni kako se zovu. A Rašid je staro arapsko ime i znaci pravedni, jedan on najpozantijih islamskih kalifa je Harun al Rašid. Svakim svojim postom samo pokauzujes sve dublje i dublje neznanje, idi malo koju godinu se obrazuj, zavrsi osnovnu skolu, procitaj neku knjigu pa se vrati medju odrasle ljude mozda te neko i shvati ozbiljno.
Sar, Ras i i2a2
dakle sranje, pravda i nepostojeca I2a. Odakle ti uopste podatak da I2a postoji medju pastunima? Evo ga ovde clanak: http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0034288 i tabela:http://www.plosone.org/article/fetchSingleRepresentation.action?uri=info:doi/10.1371/journal.pone.0034288.s005
medju pastunima nema ni jednog I uopste, al zato ima I2b1 3,33% medju Hazarima u Afganistanu, a to su ti druze moj neupuceni kosooki Turko-Mongoli:hahaha::hahaha::hahaha:
nemoj bre da nas vredjas sa postavljanjem ovih gluposti, mi nismo nikakvi cigani teraci kamila iz avganistana...
Da, nisam rekao da imaju veze, ali da je to faktor u regionu i da je moguće da su neki elementi od njih. Ne znam odakle ta tvrdnja i takav odgovor. Imaš ih i na mainland naravno i sigurno su se sukobljavali u prošlosti kao što sam rekao već.
To sam stavio kao potvrdu tvoje konstatacije da se razlikuju, a verovatno je da su polinezani pokusali da se nastane i u australiji ali su ih aboridzini oterali, jer je nemoguce da su Maori nasli Novi Zeland a da su promasili onoliku Australiju:) Inace oni se jako medjusobno razlikuju fizicki, aboridzini su skroz negroidni sa specificnim oblikom lica apolinezani opet vuku na jugoistocnu aziju, neka braon kompleksija i donekle kose oci, mada mnogo krupniji.

@sokolska
To sam stavio kao potvrdu tvoje konstatacije da se razlikuju, a verovatno je da su polinezani pokusali da se nastane i u australiji ali su ih aboridzini oterali, jer je nemoguce da su Maori nasli Novi Zeland a da su promasili onoliku Australiju Inace oni se jako medjusobno razlikuju fizicki, aboridzini su skroz negroidni sa specificnim oblikom lica apolinezani opet vuku na jugoistocnu aziju, neka braon kompleksija i donekle kose oci, mada mnogo krupniji.

Da, ali moguće da su im ostavili neku genetiku, jer se dešavalo, postoje neke takve legende... Inače jesu znali i išli su u neke pohode u Australiju, jer su znali i za najmanja ostvca po okeanu, a kamoli za kontinent :D Inače pošto su Aboridjini ekstremno agresivni verovatno nikada nisu mogli da ustanove ozbiljnu koloniju ili da naprave neki masovniji pohod ili invaziju... Mada su oni najverovatnije doneli Dingo pse u Australiju, što znači da jesu imali kampove i tako nešto tu verovatno.

Da, ali moguće da su im ostavili neku genetiku, jer se dešavalo, postoje neke takve legende...
Nista nije iskljuceno naravno, iskreno u genetiku nisam ni ulazio, ovo je cisto bilo sto se tice jezika i porekla koji su razliciti. polinezani su vrlo preduzumljiv narod tj. njihovi preci koji su krenuli sa Tajvana, jedni su na zapad stigli do Madagaskara a drugi na istok do juzne Amerike i to sve na camcima. Za aboridzine sam se zaintreresova pre par godina kad je bio na televiziji ovaj lik, tj. emisija o njemu: http://en.wikipedia.org/wiki/B._Wongar
To ti je zemljak ako se ne varam:)

Pa Srbi kao Nebeski Narod moju logiku bi trebali najbolje da razumu, ili nisi srbljanin? odakle te vetar doneo?

Не, ја нисам Небески Србљанин, ја сам Овоземаљски Србљанин и учио сам овоземаљску логику Лесандровог учитеља Аристотела, Србљанина Лајбница (Љубенића) (такође овоземаљског), и Енглеза Була. Ту твоју Небеску логику заиста не познајем.

Nista nije iskljuceno naravno, iskreno u genetiku nisam ni ulazio, ovo je cisto bilo sto se tice jezika i porekla koji su razliciti. polinezani su vrlo preduzumljiv narod tj. njihovi preci koji su krenuli sa Tajvana, jedni su na zapad stigli do Madagaskara a drugi na istok do juzne Amerike i to sve na camcima. Za aboridzine sam se zaintreresova pre par godina kad je bio na televiziji ovaj lik, tj. emisija o njemu: http://en.wikipedia.org/wiki/B._Wongar
To ti je zemljak ako se ne varam:)

Ma... Pusti ga... On je malo van balansa, al ljudi vole da čitaju svakakve gluposti pa ...

Australijski Aboridzini nemaju nikakve veze sa ostalim stanovncima Okeanije a pogotovo sa novozelandskim Maorima i ostalim Polinezanima koji u krajnjoj liniji poticu sa Tajvana, evo mape:

http://en.wikipedia.org/wiki/Austronesian_languages#Homeland

C%3DM130-Migration.jpg

Australijski Aboridzini su C4 ili M210, Ovi po Okeaniji su C2 ili M130. Po tom pitanju nemaju nikakve veze ali imaju veze sa haplogrupom C.

[TABLE="class: infobox"]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: center"]Haplogroup C-M38
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Possible time of origin[/TD]
[TD]10,600 [4,500–30,300],[SUP][/SUP] or 49,600 [42,000–61,000] years BP[SUP][/SUP]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Possible place of origin[/TD]
[TD]Maritime Southeast Asia or Melanesia
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ancestor[/TD]
[TD]C-M130
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defining mutations[/TD]
[TD]M38
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]Highest frequencies
[/TH]
[TD]Lani 100%, Dani 92%,[SUP][/SUP] Cook Islands 78%[SUP][/SUP]-82%[SUP],[/SUP][SUP][/SUP] Samoa 62%[SUP][/SUP]-72%, Tahiti 64%,[SUP][/SUP] Sumba 57%,[SUP][/SUP] Māori 43%,[SUP][/SUP] Tonga 34%,East Futuna 30%,Maewo 23%,[SUP][/SUP] Moluccas 15%[SUP][/SUP]-28%,[SUP][/SUP] Fiji 22%,[SUP][/SUP] Asmat 20%,New Guinea coast 14%[SUP]][/SUP]-23%, Flores 17%, Tuvalu 17%,Tolai 12.5%[SUP][/SUP]-21%,[SUP][/SUP] Nusa Tenggara 16%,[SUP][/SUP] Admiralty Islands 16%,[SUP][/SUP] West Sulawesi 12.5%[SUP][/SUP]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

A o Austraneziji i njenoj genetici ima i ovaj citat na Vikipediji:

Genetic studies have been done on the people and related groups.[SUP][21][/SUP] The Haplogroup O1 (Y-DNA)a-M119 genetic marker is frequently detected in Austronesians, as well as some non-Austronesian populations in southern China.[SUP][22][/SUP] Other genetic markers found in native Austronesian populations are Haplogroup C (Y-DNA) and Haplogroup O3 (Y-DNA).

Ma... Pusti ga... On je malo van balansa, al ljudi vole da čitaju svakakve gluposti pa ...
Cuo si za njega? Ja sam stekao utisak da nije nesto poznat u Australiji. A kolko sam shvatio pise uglavnom o nekim nuklearnim probama i njihovim posledicama na aboridzine, ne znam koliko je to istinito al mi se tako nesto pefridno dobro uklapa u anglosaksonski mentalitet.
Australijski Aboridzini su C4 ili M210, Ovi po Okeaniji su C2 ili M130. Po tom pitanju nemaju nikakve veze ali imaju veze sa haplogrupom C.
Nisam mislio na genetiku vec na jezik i poreklo, aboridzini su u australiji desetinama hiljada godina, ovi po okeaniji su se rasirili sa tajvana u poslednjih par hiljada godina a jezici im spadaju u razlicite grupe.

Indijanci ipak imaju evroazijsku R1b-M269 (21,9%).

Studija Severna Amerika.
A set of 61 Y chromosome single-nucleotide-polymorphisms (Y-SNPs) is typed in a sample of 2517 individuals from 38
populations to infer the geographic origins of Y chromosomes in the United States and to test for paternal admixture among
African-, European-, Hispanic-, Asian-, and Native-Americans.

Poslednja izmena:
Cuo si za njega? Ja sam stekao utisak da nije nesto poznat u Australiji. A kolko sam shvatio pise uglavnom o nekim nuklearnim probama i njihovim posledicama na aboridzine, ne znam koliko je to istinito al mi se tako nesto pefridno dobro uklapa u anglosaksonski mentalitet.

Čuo sam za par tih, ali oni nanose više štete nego koristi. To su neki zaludjeni ljudi kojima tako odgovara da idu tamo u ta plemena i napijaju se i teraju neki otpor bezveze ... Anglosaksonski mentalitet je da su oni dobri ljudi sa oštrom vladom i sprovodjenjem zakona. Za neke koji više vole divljinu, drogu i alkohol, fanatizam i ubistva ljudi i necivilizaciju je to možda problem...

Не, ја нисам Небески Србљанин, ја сам Овоземаљски Србљанин и учио сам овоземаљску логику Лесандровог учитеља Аристотела, Србљанина Лајбница (Љубенића) (такође овоземаљског), и Енглеза Була. Ту твоју Небеску логику заиста не познајем.

Alexander je bio Manjiag i voleo kao njegov ucitelj male momke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back