Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Оладите мало од влашко-словенских прича којима нема краја. :)
Линк за целу студију.
http://sci-hub.cc/10.1038/nature23310
Genetic origins of the Minoans and Mycenaeans

20476276_10211629109495656_4593057142871097744_n.jpg

Не можемо да се оладимо од Влаха зато што где год да се загребе наилази се на Влахе, Власи ће још мало почети и из фрижидера да искачу. :hahaha:

Vezivati Srbe za Iran preko toga je ishitreno. To što su Grci iza Kavkaza naleteli na Srbe, ne znači da ne bi naleteli i da su pošli preko Karpata. Ne vidim da je prema Grčkim pisanjima iko živeo iza Srba, tako da je jasno da sa te strane nikada nisu stigli do kraja područja koje je naseljeno Srbima.

Takođe se vidi da se iza Srba nalazi velika reka iza koje je Sarmatija, što ukazuje na to da je možda došlo i do greške i da je nije reč o Volgi već o Dunavu.
Dakle možda nije Grci>planine>Srbi>Volga>Sarmatija već Grci>planine>Srbi>Dunav>Sarmatija.

Динарик није оргинална прото-српска хаплохрупа, али није није ни R1a-M45 и R1a-Z280 као ни остале хаплогрупе које постоје данас код Срба.

Оригиналне прото-српске хаплогрупе данас међу Србима нема, a то је аријевска R1a-Z93. :hahaha:

Прото-Срби су били иранско (сарматско) племе.

Poslednja izmena:
Ova tabela nam pokazuje da u Rumuniji imamo oko milion nosilaca PH908,sto je oko 10 % a dinarika Sjever 1,6 miliona sto je oko 16 % od ukupnog dinarika u Rumuniji 26 %.Znaci forumas @R12laval je slagala da je PH908(south) dominantniji.Od ukupnog PH908 preko 80 % zivi kod Slovenskih naroda sve do Rusije i Bjelorusije.Ako uopste uzmemo da je ova tabela tacna jer u donjoj slici cemo vidjeti da na FTDNA skoro i da nema PH908 u Rumuniji u kojoj opet da napomenemo imamo 5000 Slovenskih rijeci u rumunskom jeziku i na stotine slovenskih toponima u toj zemlji i koja se nalazila na putu slovenske ekspanzije u 6 i 7 vijeku.Grana PH908 je formed oko 1850 i TMRCA 1850 i nastala je u krugu "porodice" S17250 koja je formed oko 2200 a TMRCA 1850,i sve grane nizvodno od S17250 su izrazito dominantne kod istocnih Slovena tako da je jasno i poijeklo rodjacke grane PH908 https://yfull.com/tree/I-CTS10228/

JUG NEW.jpg

Ovde vidimo sa FTDNA da PH908 na prvoj slici i nije bas prisutan u Rumuniji.Vise ga imamo u Njemackoj na FTDNA.Dole vidimo koncentraciju CTS10228 kod Srba od kojeg PH908 cini 75 % a dinarik sjever 25 % i najveci procenat se nalazi upravo tamo gdje Porfirogenit i Ajnhard spominju prva doseljavanja Srba na Balkan.
PH908 2017.jpg

Sve grane S17250 formed oko 2200 Tmrca 1850,Njihova rodjacka grana Y4460 ne postoji skoro na Balkanu ali je pored dominantno Istocne Evrope imamo i u Svedskoj.
NEW S17250.jpg

Poslednja izmena:
Не, него је интервјуисао научнике а ви се бавите дечурлијом.

hahaha,da da,bas je razgovarao sa njima,i napisao sopstveno misljenje koje vise ne pije vodu sad ce i deset godina.Ja gluplji tekst nisam procitao u zivotu,niti citira bilo koga niti postavlja naucni rad da bi potkrijepio kasnije ono sto sam pise iz svoje glave :)

filipi,

Ajde ne izmišljavaj boga ti ne pravi ljude glupim koje prate genetičku genealogiju godinama, a ti tek što si počeo nema ni godinu dana ti ćeš sada da nam objašnjavaš. Do pre godinu dana nisi znao kako se granjuje I2a, da ti ja nisam skrenuo pažnju ne bi do sada ni naučio. Hoćeš da ti citiram moje komentare od prošle godine da te podsetim. Nemoj da budeš pristrasan čovek, ne izmišljavaj i ne uveličavaj ono što nije tačno.

Što ignorišeš naučna istraživanja? Ovde imaš statistike iz naučnih istraživanja u Nemačkoj po oblastima, ja sam lično razvrstavao haplotipove pomoću Nevgena... : http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=2157.0

http://vln.by/node/247 Nemačka - 1774 uzorak Ovde imaš naučno istraživanje Nemaca na nivou cele Nemačke.

Nemaca imas i do 10.000 pojedinaca, a možda i više privatno testiranih preko FTDNA, YSEQ, i drugim komercijalnim laboratorijama. Zapadnjaci su daleko ispred svih oni se aktivnu testiraju i rade testove na veći broj markera i dublje testove. Što nije slučaj sa istočnom Evropom. Rumuna ima veoma malo testiranih par stotina i među njima ima verovatno dosta i onih koji su testirali na manji broj markera, 12, 17 ili 23 itd. Da nije pokrenut portal/forum poreklo i SDprojekat mi Srbi bi bili u rangu sa Rumunima i sa ostalim okolnim narodima kad je u pitanju YDNK test.

Poslednja izmena:
У реду, децо.
Hoces da ti dam Mail one doktorice iz hrvatske ciji si postavljao rad,gdje objasnjava da se od tada mnogo sta promjenilo i da je to vec zastarjelo.Dobro si se tad provalio :)

- - - - - - - - - -

filipi, ajde ne izmišljavaj ne pravi ljude glupim koje prate genetičku genealogiju godinama, a ti tek što si počeo nema ni godinu dana ti ćeš sada da nam objašnjavaš. Do pre godinu dana nisi znao kako se granjuje I2a, da ti ja nisam skrenuo pažnju ne bi do sada ni naučio. Hoćeš da ti citiram moje komentare od prošle godine da te podsetim. Nemoj da budeš pristrasan čovek i ne izmišljaš i ne uveličavaj ono što nije tačno.

Što ignorišeš naučna istraživanja? Ovde imaš statistike iz naučnih istraživanja u Nemačkoj po oblastima, ja sam lično razvrstavao haplotipove pomoću Nevgena... : http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=2157.0

http://vln.by/node/247 Nemačka - 1774 uzorak Ovde imaš naučno istraživanje Nemaca na nivou cele Nemačke.

Nemaca imas i do 10.000 pojedinaca, a možda i više testiranih preko FTDNA, YSEQ, i drugim komercijalnim laboratorijama. Zapadnjaci su daleko ispred svih oni se aktivnu testiraju i rade testove na veći broj markera i dublje testove. Što nije slučaj sa istočnom Evropom. Rumuna ima veoma malo testiranih par stotina i među njima ima verovatno dosta i onih koji su testirali na manji broj markera, 12, 17 ili 23 itd. Da nije pokrenut portal/forum poreklo i SDprojekat mi bi bili u rangu sa Rumunima i sa ostalim okolnim narodima kad je u pitanju YDNK test.
Ma pusti suplju pricu,imas li sta konkretno da kazes o poreklu M423,L621,CTS10228 i imas li ikoga da to tvrdi osim tebe,Esada Kucevica i pravog Vlaha :) Nisam ja pravio stablo I2a izracunavao TMRCA,pravio rasprostranjenost testiranih i pisao umjesto Igora Rosanskog i ostalih autoriteta iz ove oblasti.

P.S
Ti izgleda imas dobre komplekse sto se tice ovih istrazivanja,dovoljno je sto si se jednom provalio kada si napisao "SVAKO SE BORI ZA SVOJU HAPLOGRUPU" :),pa care koja god da si Hg sa oceve strane imas mnogo vise ostalih Hg sa drugih strana u porodici,najmanje imas R1a sto je i logicno obzirom na zastupljenost te Hg kod nas.
Danas ti treba jedno deset dana da bi ovo sve shvatio,ne moras biti nobelovac,kao sto je trebalo npr. sedam dana inzenjeru Srdjanu Mazalici iz Banja Luke koji ima i blog gdje se vidi da je npr. za tebe MAGISTAR.Vi sto ne kontate je vise stvar sociopsiholoskog fenomena.
http://srdjanmazalica.blogspot.ba/

Poslednja izmena:
Hoces da ti dam Mail one doktorice iz hrvatske ciji si postavljao rad,gdje objasnjava da se od tada mnogo sta promjenilo i da je to vec zastarjelo.Dobro si se tad provalio :)

- - - - - - - - - -

Ma pusti suplju pricu,imas li sta konkretno da kazes o poreklu M423,L621,CTS10228 i imas li ikoga da to tvrdi osim tebe,Esada Kucevica i pravog Vlaha :) Nisam ja pravio stablo I2a izracunavao TMRCA,pravio rasprostranjenost testiranih i pisao umjesto Igora Rosanskog i ostalih autoriteta iz ove oblasti.

Ja sam ti odgovorio na pitanje o Nemačkoj i priložio ti dokaze i pokazao ti koliko si manipulator. Ti sada skrećeš na druge teme, možemo i tome da diskutujemo ali pitam se koliko puta da ponavljam jedno isto, a drugo je što ti još mnogo toga neznaš brate i sagledavaš stvari nezrelo i neozbiljno, a vidimo i pristrasno. Tako da za sad i nema nekog baš smisla da sa tobom dublje diskutujem.

Ja sam ti odgovorio na pitanje o Nemačkoj i priložio ti dokaze i pokazao ti koliko si manipulator. Ti sada skrećeš na druge teme, možemo i tome da diskutujemo ali pitam se koliko puta da ponavljam jedno isto, a drugo je što ti još mnogo toga neznaš brate i sagledavaš stvari nezrelo i neozbiljno, a vidimo i pristrasno. Tako da za sad i nema nekog baš smisla da sa tobom dublje diskutujem.
Ma pusti se Njemacke,nista ja nisam tvrdio ne izmisljaj.Svasta si ti ponavljao i na poreklu pa te ljudi spuste na zemlju brzo,jer to sto ti tvrdis o poreklu M423,L621,CTS10228 ne tvrdi niko OSIM TEBE i ovih Vlaha i Kucevica i slicnih mitomana sa foruma Npr. .)
Evo ti covjeka koji sve shvatio za sedam dana samo,inzenjer iz Banja Luke,za sedam je postao magistar za tebe koji si godinama u ovome :) http://srdjanmazalica.blogspot.ba/

Poslednja izmena:
Ma pusti se Njemacke,nista ja nisam tvrdio ne izmisljaj.Svasta si ti ponavljao i na poreklu pa te ljudi spuste na zemlju brzo,jer to sto ti tvrdis o poreklu M423,L621,CTS10228 ne tvrdi niko OSIM TEBE i ovih Vlaha i Kucevica i slicnih mitomana sa foruma Npr. .)
Evo ti covjeka koji sve shvatio za sedam dana samo,inzenjer iz Banja Luke,za sedam je postao magistar za tebe koji si godinama u ovome :) http://srdjanmazalica.blogspot.ba/

Au kod tebe se oseća kroz komentare da sa nervozom kucaš slova na tastaturi, kucaj polako i smireno. Ne, ne pišem ja svašta, već očigledne činjenice za koje ti i drugi tvoji slični istomišljenici ne žele da čuju i ignorišu ih o vezi termina Vlah sa hp. I2a, tj. sa PH908 na Balkanu.

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

P.S
Ti izgleda imas dobre komplekse sto se tice ovih istrazivanja,dovoljno je sto si se jednom provalio kada si napisao "SVAKO SE BORI ZA SVOJU HAPLOGRUPU" :)

Ti celo vreme nastupaš u toj ulozi braniš interes svoje hp. ja to veoma cenim, ali ne cenim pristrasnost i manipulaciju koju ti iskazuješ. Logično je da će svako braniti interes svoje haplogrupe, zašto i ja ne bi branio interes moje. Reagovao sam na Wolf Sagash jer je uvredio sve nosioce R1a. Ti bi isto postupio kada bi neko vređao tvoju hp.

Da te ispravim nisam pisao da se svako bori za svoju haplogrupu, već da svako brani interes svoje haplogrupe, namerno izvrčeš reči, a mogao si da iskopiraš taj deo.

Poslednja izmena:
Arijevci su se selili sa zapada na istok, a ne obrnuto.
Ако ти је запад простор Средњег Стога и Јамне онда си у праву.
Ако ти је запад Анадолија онда не, пошто је теорија о Анадолији као домовини (пра)индоевропљана угробарена са археогенетиком.

Ti celo vreme nastupaš u toj ulozi braniš interes svoje hp. ja to veoma cenim, ali ne cenim pristrasnost i manipulaciju koju ti iskazuješ. Logično je da će svako braniti interes svoje haplogrupe, zašto i ja ne bi branio interes moje. Reagovao sam na Wolf Sagash jer je vređao sve nosioce R1a. Ti bi isto postupio kada bi neko vređao tvoju hp.

Da te ispravim nisam pisao da se svako bori za svoju haplogrupu, već da svako brani interes svoje haplogrupe, namerno izvrčeš reči, a mogao si da iskopiraš taj deo.
Kakav interes haplogrupe,o cemu ti.Shvatas li ti koliko je to glupo.Jesi li testirao ostale clanove porodice sa zenske strane.Kakve veze ima sto si sa jedne strane R1a.a da sa drugih strana imas ostale Hg.Kada govorim ovde o CTS10228 ja citiram i Rosanskog,i Eupediju,postavljam dijagrame,Yfull,TMRCA,rasprostranjenost grana,nalaze starih kostiju M423,L621, znaci interesuju me cinjenice do kojih su dosli malo veci autoriteti od nas ovde.
Koliko ti imas kompleksa govori tvoja izjava "MOLI BOGA DA NISI CTS10228 OD OVIH STOCARA" :) :) :)
PS.
WOLF na poreklu te samo lozi kao stara sarajevska liska,dobro si naivan ako to ne vidis :)

Не, него је интервјуисао научнике а ви се бавите дечурлијом.

Kad se sve sabere i oduzme, sugeriše prof. dr Omer Ibrahimagić, "Bosanci i Hercegovci su, u najvećoj mjeri, nasljednici Ilira (40 odsto), Germana (20 odsto) i Kelta (15 odsto), pa tek onda Slavena (10 odsto)"

hebo te takav naucnik a ti njega :hahaha:

Ljudi suoceni sa konvertitskim sindromom pokusavaju da si umanje dusevnu bol zbog svog porekla a ti to nazivas naukom, strasno.

uzmi sa rezervom taj link. Podaci o Din-S u njemu su iz nekog zatvora, tako mi je objasnio autor :D Nemamo potvrdu iz drugih izvora.
Da,ogradio sam se.Cudno mi je zasto na FTDNA skoro da I nemamo PH908 iz Rumunije,kada sam zadnji put gledao.
Ovde na par stranica vidim svakog osim Rumuna :) https://www.familytreedna.com/public/I2aHapGroup?iframe=ycolorized

Ovde vidimo samo nesto malo Y4882 I Y4460 -ROMANIA FTDNA
https://www.familytreedna.com/public/Romania?iframe=ycolorized

Poslednja izmena:
Ti celo vreme nastupaš u toj ulozi braniš interes svoje hp. ja to veoma cenim, ali ne cenim pristrasnost i manipulaciju koju ti iskazuješ. Logično je da će svako braniti interes svoje haplogrupe, zašto i ja ne bi branio interes moje. Reagovao sam na Wolf Sagash jer je uvredio sve nosioce R1a. Ti bi isto postupio kada bi neko vređao tvoju hp.

Хајде, леба ти, објасни нам како се то бране интереси једне хаплогрупе. А пре тога нам објасни какве то интересе може да има једна хаплогрупа.

- - - - - - - - - -

Ако ти је запад простор Средњег Стога и Јамне онда си у праву.
Ако ти је запад Анадолија онда не, пошто је теорија о Анадолији као домовини (пра)индоевропљана угробарена са археогенетиком.

Не замери човеку, још није чуо ништа о томе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back